Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pon lis 25, 2024 7:38 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 362 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 25  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Pohled na bílé jedy
PříspěvekNapsal: stř črc 03, 2013 8:51 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Elzina píše:
Je to tak. Já jsem poslední dobou zelenému lupení docela propadla a nemůžu se dočkat, až se budu moci pást. \":-D\" Nejvíc mě na tom překvapuje, že mě zelené docela zasytí. Člověk by naopak čekal, že bude mít pořád hlad, ale po vyřazení mléka to není žádný problém.

Žádný div, strava není o množství, ale o obsahu živin a není divu, že každý do sebe tu superhypermarketovou hlušinu valí na celé vozíky, živiny v tom prostě nejsou.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohled na bílé jedy
PříspěvekNapsal: stř črc 03, 2013 8:54 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
lucinda21 píše:
Dobrý den všem,
mám dotaz opět ohledně ovsa. Pokud si koupím oves, případně pšenici, nechám naklíčit 2 dny, a pak z něj udělám buď syrovou (v mixeru) nebo vařenou kaši, kterou ochutím pohankovým mlékem a medem, i toto podporuje plísně anebo je to v pořádku? Dělám kaše z pohanky a z jahel, ale oves.... je chutný, výživný a je to obměna. Existuje ještě něco, co není plísnitvorné a lze z toho udělat kalorický pokrm pro děti?
Díky za radu.

Tak asi dobrá volba z toho horšího. Jak zde stále píšu, obilí je lepší ze svého života plně vynechat, ale pokud to nevydržíte, tak toto je správně. Plísně a kvasinky krmí jakékoliv obilí a v jakémkoliv stavu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohled na bílé jedy
PříspěvekNapsal: stř črc 03, 2013 8:57 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
P.e.t.r.a. píše:
Dobrý den, pane Jardo,
zajímalo by mě, jak to je u pohanky lámanky a u pšeničných či ovesných otrub z hlediska porušení zrna - zda již koupený produkt je napaden plísní, tak jako mouka atd.
Předem moc děkuji za odezvu.

Tak určitě nejde o nějak ideální potravinu. Prostě porušením zrna otevíráte přírodní konzervu a pouštíte do ní vzduch, což určitě má negativní důsledky jako je oxidace a žluknutí.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohled na bílé jedy
PříspěvekNapsal: stř črc 03, 2013 9:30 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
[quote="P.e.t.r.a.":2uyzojlc]Šanku cca před 2mi měsíci - nedopadla dobře - letělo to vrchem. Před rokem se mi jakš takš povedla, ale nikdy jsem nedošla do fáze, kdy ze mě odcházela jen čistá voda. Nedávno i 3 denní očista kysaným zelím. Klystýry 4 týdny žádné, předtím velmi často jak je doporučováno - nejprve týden denně, druhý týden obden atd. Na

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohled na bílé jedy
PříspěvekNapsal: čtv črc 04, 2013 12:15 am 
Offline

Registrován: pon čer 10, 2013 2:26 pm
Příspěvky: 964
Pancreolan?
Mám ho doma ještě za několik tisíc korun. Pošlu zadarmo.
Nebudu ho jíst už vůbec a nedoporučuji nikomu.
Na slinivku je mrkev, pampelišky, čekanka a ostropestřec.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohled na bílé jedy
PříspěvekNapsal: čtv črc 04, 2013 3:39 pm 
Offline

Registrován: pon říj 29, 2012 12:02 pm
Příspěvky: 8
OndraN píše:
Zkuste k jídlu přidat něco na podporu trávení. Třeba vrchovatá lžička kurkumy zalitá 2dl vařící vody, nechat vychladnout a vypít vše, klidně i dvakrát denně, nebo během jídla syrový zázvor a nebo pálivé papričky atd... Možná problém působí nějaká kombinace a nebo druh zeleniny. Já si třeba musím rajčata přelít vařící vodou a oloupat, nebo mi leží dlouho v žaludku a dělají rotyku ve střevech. Papriky jen delší dobu přelívám vařící vodou a už neloupu, okurku loupu atd. Musíte si najít, co vám individuelně vyhovuje a v jaké kombinaci. Vím, že je to otravné, ale dá se to \":D\"
Na lymfu a střeva je nejúčinější pohyb. Hodina rychlé chůze denně, je zcela zdarma a provede takovou očistu, jakou nesvede žádná zázračná procedura. Pokud se málo hýbete, tak je ta kvalitní strava jen nedostačný krok k celkové regeneraci.

Dobrý den, Ondro,
děkuji za reakci. Kurkumu jsem si často dávala k nastrouhanému kedlubnu s oliv. olejem. Mohu zkusit i Váš „kurkumový nápoj“, ale teď jsem na džusovém půstu, tak uvidíme, zda se to zlepší. Ráno si do šťávy odšťavuju kousek zázvoru. Chilli papričky máme domácí - rozemlela jsem je v mlýnku a přidávala snad ke každému jídlu. Bříško mi zlobí po jakémkoli jídle a řekla bych, že i trošku po těch džusech (těžko říct, zda se jen zvětší objemem šťávy nebo se tam zas děje nějaká neplecha). Tyto problémy jsem nikdy nemívala \":(\" (a když, tak výjimečně a více méně jsem věděla z čeho).
Je pravda, že bych se mohla více hýbat, jelikož mám sedavé zaměstnání, do kterého to mám 5minut svižnější chůzí, kurz jógy mi již skončil a ráno 5 minut cvičení taky není žádná sláva, proto se o polední přestávce chodím trochu procházet. Pak jsem na nohou až doma.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohled na bílé jedy
PříspěvekNapsal: pon črc 08, 2013 5:50 pm 
Offline

Registrován: čtv pro 20, 2012 7:20 pm
Příspěvky: 12
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat se zeptat na pár informací:

1) Pokud chci vyřadit ze stravy kravské mléko, které používám především do kávy a nechci použít díky specifickému pachu kozí, co je nejvhodnější? Co třeba ty sojové mléka nebo rýžové mléka jak se prodávají ve zdravé výživě. Nebo je lepší použít teda to kravské čerstvé nepasterizované, které se prodává v automatech a doma si ho jen převařím.

2) Jinak celkově mléko z automatu nepasterizované pouze převařené není škodlivé a nezahleňuje tak jako mléka komerční?

3) Na slazení používám stevii v tabletách. Je ok složení 2%steviolglykosidy a 98% Erythriol? Je tohle vlastně rafinovaný cukr? A jinak škodí tělu Erythriol? Ten by měl vznikat kvašením ovoce a být též nekalorický. Nebo takto: doporučujete sladit stevií, ale v jaké formě? Tím, že si nasadím rostlinu (tu mám sice taky,ale nelze použít v kuchyni všude) nebo mohu použít i prášek ze stevie či sladicí tabletky, popř. kapky?

4) Je vhodný na slazení xylitol?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohled na bílé jedy
PříspěvekNapsal: pon črc 08, 2013 6:09 pm 
Offline

Registrován: pon čer 10, 2013 2:26 pm
Příspěvky: 964
chiqui255 píše:
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat se zeptat na pár informací:

1) Pokud chci vyřadit ze stravy kravské mléko, které používám především do kávy a nechci použít díky specifickému pachu kozí, co je nejvhodnější? Co třeba ty sojové mléka nebo rýžové mléka jak se prodávají ve zdravé výživě. Nebo je lepší použít teda to kravské čerstvé nepasterizované, které se prodává v automatech a doma si ho jen převařím.

2) Jinak celkově mléko z automatu nepasterizované pouze převařené není škodlivé a nezahleňuje tak jako mléka komerční?

3) Na slazení používám stevii v tabletách. Je ok složení 2%steviolglykosidy a 98% Erythriol? Je tohle vlastně rafinovaný cukr? A jinak škodí tělu Erythriol? Ten by měl vznikat kvašením ovoce a být též nekalorický. Nebo takto: doporučujete sladit stevií, ale v jaké formě? Tím, že si nasadím rostlinu (tu mám sice taky,ale nelze použít v kuchyni všude) nebo mohu použít i prášek ze stevie či sladicí tabletky, popř. kapky?

4) Je vhodný na slazení xylitol?

ad1) Kozí mléko nemá žádný specifický pach (vím, co tím pachem myslíte, ale to není od koz). Stádo koz jsem měl. Kravské mléko je o dost hůř stravitelné, ale pokud ho nutně potřebujete, užijte ho. Po převaření je zničené a velmi těžko stravitelné. Sojové a rýžové "mléko" není mléko, jde o náhražky kontaminované debilním přemýšlením, zatížené negativismem.
ad2) Mléko z automatu je stejně zničené. Pokud potřebujete k životu mléko, vezměte každé ráno a večer mléko od krávy.
ad3) Sladit potřebujete co a proč? Proč nejíte normálně, bez slazení čehokoliv čímkoliv? Zmiňujete se o kaloriích. Proč řešíte kalorie? Sladkost věcí s kaloriemi nijak zvláště nesouvisí.
ad4) ad3


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohled na bílé jedy
PříspěvekNapsal: pon črc 08, 2013 6:23 pm 
Offline

Registrován: čtv pro 20, 2012 7:20 pm
Příspěvky: 12
martina72 píše:
ad1) Kozí mléko nemá žádný specifický pach (vím, co tím pachem myslíte, ale to není od koz). Stádo koz jsem měl. Kravské mléko je o dost hůř stravitelné, ale pokud ho nutně potřebujete, užijte ho. Po převaření je zničené a velmi těžko stravitelné. Sojové a rýžové "mléko" není mléko, jde o náhražky kontaminované debilním přemýšlením, zatížené negativismem.
ad2) Mléko z automatu je stejně zničené. Pokud potřebujete k životu mléko, vezměte každé ráno a večer mléko od krávy.
ad3) Sladit potřebujete co a proč? Proč nejíte normálně, bez slazení čehokoliv čímkoliv? Zmiňujete se o kaloriích. Proč řešíte kalorie? Sladkost věcí s kaloriemi nijak zvláště nesouvisí.
ad4) ad3

Dobrý den,
o odpověď prosím pana Jardu, ne tady kde koho na diskusi, kdo mi na otázky stejně neodpoví a jen kecá kolem. Po 20ti letech chci udělat změnu a čekám podporu, ne blbé kecy. Sladit potřebuji, protože jsem na to x let zvyklá a chci dělat pomalu změny k lepšímu....opravdu nemám náladu, aby mi nějaký amatér odpovídal ve stylu, proč chci sladit, proč potřebuji mléko, proč nejím normálně atd.
Proto prosím o o odpověď pana Jardu, který by mi pomohl změnit zaběhlé návyky k lepšímu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohled na bílé jedy
PříspěvekNapsal: pon črc 08, 2013 6:47 pm 
Offline

Registrován: čtv pro 20, 2012 7:20 pm
Příspěvky: 12
Dobrý den,
při pohledu na vše, co se zde píše..o škodlivosti potravin atd. budu mít asi jídelníček hodně omezený, pokud se chci začít lépe stravovat. Vidím to tak na ovoce, zeleninu, luštěniny,občas trochu maso či vejce a to bude asi tak všechno. Nebo je ještě něco zdravého, co by se podle Vašich zásad dalo pojídat?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohled na bílé jedy
PříspěvekNapsal: pon črc 08, 2013 6:51 pm 
Offline

Registrován: čtv pro 20, 2012 7:20 pm
Příspěvky: 12
martina72 píše:
ad1) Kozí mléko nemá žádný specifický pach (vím, co tím pachem myslíte, ale to není od koz). Stádo koz jsem měl. Kravské mléko je o dost hůř stravitelné, ale pokud ho nutně potřebujete, užijte ho. Po převaření je zničené a velmi těžko stravitelné. Sojové a rýžové "mléko" není mléko, jde o náhražky kontaminované debilním přemýšlením, zatížené negativismem.
ad2) Mléko z automatu je stejně zničené. Pokud potřebujete k životu mléko, vezměte každé ráno a večer mléko od krávy.
ad3) Sladit potřebujete co a proč? Proč nejíte normálně, bez slazení čehokoliv čímkoliv? Zmiňujete se o kaloriích. Proč řešíte kalorie? Sladkost věcí s kaloriemi nijak zvláště nesouvisí.
ad4) ad3

Mléko z automatu není nijak ošetřené, pouze je ochlazené a denně čerstvé. Chcete mi tvrdit, že si mléko přímo z vemene nemám ani převařit??? Vždyť může být něčím nakaženo nebo obsahovat nežádoucí bakterie nebo něco.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohled na bílé jedy
PříspěvekNapsal: úte črc 09, 2013 7:39 pm 
Offline

Registrován: pon čer 10, 2013 2:26 pm
Příspěvky: 964
chiqui255 píše:
Dobrý den,
při pohledu na vše, co se zde píše..o škodlivosti potravin atd. budu mít asi jídelníček hodně omezený, pokud se chci začít lépe stravovat. Vidím to tak na ovoce, zeleninu, luštěniny,občas trochu maso či vejce a to bude asi tak všechno. Nebo je ještě něco zdravého, co by se podle Vašich zásad dalo pojídat?

Omezený jídelníček mít vůbec nebudete. Ani s Jardou ani s kýmkoliv jiným. Bez masa a vajec a mléka vám bude velmi dobře. Za sebe doporučuji vynechat i ovoce.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohled na bílé jedy
PříspěvekNapsal: úte črc 09, 2013 9:50 pm 
Offline

Registrován: čtv pro 20, 2012 7:20 pm
Příspěvky: 12
No tak když vyloučím vlastně ještě maso a vejce a ještě ovoce, tak co vlastně mohu jíst? Zeleninu, nějaký tuk, semena a ještě něco? Tak mi zkuste udělat výčet nějakých kategorií potravin, to bude asi krátké...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohled na bílé jedy
PříspěvekNapsal: čtv črc 11, 2013 12:34 pm 
Offline

Registrován: úte pro 06, 2011 4:30 pm
Příspěvky: 102
Co budete jíst, záleží hlavně na vašem metabolickém typu. Ten se navíc s různými nerovnováhami, může měnit. Jiné potraviny vám budou vyhovovat v létě a jiné v zimě. Na to Vám recept nikdo nedá. Je to spíš cesta, která docela změní váš život a i Vás samotnou. Zkuste třeba postupně z Vašeho stávajícího jídelníčku vyučovat nějaké věci a sledujte svoje reakce. Uvidíte, jestli to budete i po čase postrádat nebo už po tom ani nevzdechnete \":)\"
Ze zeleniny, nejvíce vyhovuje listová zelenina (různé druhy salátů, čekanka, řapíkatý celer), u kořenové může být problém se stravitelností a to je pak lepší ji podusit a nebo napařit. Mléčné výrobky a mléko jsou pro většinu lidí, zde na fóru, kontroverzní. Ale já je třeba jím a žádné problémy nepociťuji (ty mám spíše po vysazení). Z mléka z automatu si dělám výbornou kyšku, baštím mozarelu, tvaroh, Goudu atd.. Tedy spíše ty méně zpracované věci.
Zkuste taky jíst ořechy, ideálně den máčené. Jsou lépe stravitelné. Vodu z máčení nevylévejte ale vypijte.
Obiloviny nejsou nic moc, ale v malém množství to jde. Nejlepší je použít celá zrna (klíčení, vaření vločkování) a nebo i maceráty z čerstvě rozemletých zrn. Rýži celozrnou, nejlépe mix s černou nebo červenou.
Ovoce vyhovuje jak komu. Kdysi jsem ho baštil spousty, ale po jeho vysazení mi odeznělo spousta různých problémů, které jsem mu v té době vůbec nepřisuzoval. Teď ho jím jen v létě a tak do 200g. Vyhovuje mi večer, kdy už je trávení slabé a žaludek je už nějakou dobu prázdný.
Maso je taky sporadická záležitost. Dávám si ho jen, když mám na něj delší dobu chuť. Vyhovují mi krůtí stehna pečené 6-8hodin při teplote 80st. C.
Dalo by se toho ještě napsat spousta, ale myslím, že když nějak začnete, tak se budete zakrátko orientovat sama a tělo Vám hodně napoví. Hlavně si nenechte moc radit a spíše pozorujte svoje reakce na konkrétní potraviny. Držím palce \":D\"


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohled na bílé jedy
PříspěvekNapsal: čtv črc 18, 2013 11:00 am 
Offline

Registrován: stř črc 17, 2013 9:30 pm
Příspěvky: 43
Zdravim, vyssie sa spomina blahodarny vplyv bryndze. Mam zdroj kvalitnej nepasterizovanej brynze, ale dostavam sa k nemu maximalne dva krat do roka. Preto bryndzu mrazim. Je to dobry sposob skladovania? Je aj po rozmrazeni prospesna? Dakujem


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 362 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 25  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Bing [Bot] a 6 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz