Co budete jíst, záleží hlavně na vašem metabolickém typu. Ten se navíc s různými nerovnováhami, může měnit. Jiné potraviny vám budou vyhovovat v létě a jiné v zimě. Na to Vám recept nikdo nedá. Je to spíš cesta, která docela změní váš život a i Vás samotnou. Zkuste třeba postupně z Vašeho stávajícího jídelníčku vyučovat nějaké věci a sledujte svoje reakce. Uvidíte, jestli to budete i po čase postrádat nebo už po tom ani nevzdechnete
Ze zeleniny, nejvíce vyhovuje listová zelenina (různé druhy salátů, čekanka, řapíkatý celer), u kořenové může být problém se stravitelností a to je pak lepší ji podusit a nebo napařit. Mléčné výrobky a mléko jsou pro většinu lidí, zde na fóru, kontroverzní. Ale já je třeba jím a žádné problémy nepociťuji (ty mám spíše po vysazení). Z mléka z automatu si dělám výbornou kyšku, baštím mozarelu, tvaroh, Goudu atd.. Tedy spíše ty méně zpracované věci.
Zkuste taky jíst ořechy, ideálně den máčené. Jsou lépe stravitelné. Vodu z máčení nevylévejte ale vypijte.
Obiloviny nejsou nic moc, ale v malém množství to jde. Nejlepší je použít celá zrna (klíčení, vaření vločkování) a nebo i maceráty z čerstvě rozemletých zrn. Rýži celozrnou, nejlépe mix s černou nebo červenou.
Ovoce vyhovuje jak komu. Kdysi jsem ho baštil spousty, ale po jeho vysazení mi odeznělo spousta různých problémů, které jsem mu v té době vůbec nepřisuzoval. Teď ho jím jen v létě a tak do 200g. Vyhovuje mi večer, kdy už je trávení slabé a žaludek je už nějakou dobu prázdný.
Maso je taky sporadická záležitost. Dávám si ho jen, když mám na něj delší dobu chuť. Vyhovují mi krůtí stehna pečené 6-8hodin při teplote 80st. C.
Dalo by se toho ještě napsat spousta, ale myslím, že když nějak začnete, tak se budete zakrátko orientovat sama a tělo Vám hodně napoví. Hlavně si nenechte moc radit a spíše pozorujte svoje reakce na konkrétní potraviny. Držím palce