boker píše:
Preji pekny den a prosim o radu. Snazim se komunikovat s eujuicers.com a dojit k nejakemu reseni. Jsou velmi ochotni, chci si vsak nechat potvrdit nebo vyvratit jejich nazor.. Jsme peti clenna rodina (z toho zatim deti 14 let 20 mesicu a 2 mesice
- takze pocitam zatim 3 dospele zaludky
Chci kazdodenne odstavnovat minimalne 3 litry stavy (spise 4), hlavne korenova zelenina (mrkev celer petrzel) ale i nejake ovoce. Myslim ze bych Omegu 8004 ktera se mi moc libi uvařil. Ptal jsem se jich jestli radeji setrit na Angela nebo jestli to Omega zvladne, a odepsali mi takhle:
Dobrý den,
děkujeme Vám za dotaz. Šnekové odšťavňovače jsou na přípravu 4 litrů šťávy z kořenové zeleniny denně nedostačující, protože při této zátěži by došlo k viditelnému opotřebení částí přístroje. Nedoporučil bych Vám ani Angel Juicer, protože je určený především k odšťavňování listové zeleniny nebo bylinek a pravidelné odšťavňování kořenové zeleniny je u tohoto přístroje namáhavé. Díky soukolí musíte na kořenovou zeleninu hodně tlačit, aby ji šnek zpracoval, i když výtěžnost je dobrá. Doba provozu je i u Angelu omezena na půl hodiny. (?????)
Doporučil bych Vám odšťavňovač Champion Juicer, který zvládne odšťavnit i větší množství kořenové zeleniny v kuse. Přístroj má silnější motor než ostatní odšťavňovače, takže vydrží pracovat i několik hodin v kuse a ke zpracování kořenové zeleniny je ideální. Jedná se také o univerzálnější přístroj, který zvládne připravit zmrzliny, sorbety, ořechová másla nebo dětské kašičky. Toto příslušenství je u tohoto přístroje promyšlenější než u ostatních odšťavňovačů. Po delší době provozu dochází k zahřívání přístroje, ale přesto tuto zátěž zvládne lehce.Byl jsem smiren, ze bych u Omegy 8004 obcas vymenil opotrebene casti, bral bych to jako nutnou udrzbu (tedy pokud by to bylo tak jednou za dva roky...)Champion me kvuli vysokym otackam a pry horsi kvalite stavy trochu odrazuje...Ale uz jsem o nem take uvazoval. Co prosim myslite o 4 litrove karotko celerove zatezi pro Omegu? Zvladne to motor pri 4 litrech denne? A jak dlouho? Musim uz to rychle rozlousknout...Diky za jakoukoli odpoved, zkusenost, moc mi pomuze. Zdravi Tomas
Omegu 8004 a Champion Juicer jsem nikdy neviděl v provozu ani nevlastním, ale Angela vlastním a provozuji již docela dlouho a zrovna ho nešetřím. Je pravda, že se budete muset docela snažit při tom pěchování mrkve, nebo jiných kořenových zelenin do přístroje, ale jinak žádný problém nevidím, ani v té litráži a hlavně výtěžnost naprosto bezkonkurenční. Za celou dobu co ho vlastním, jsem pouze omylem naštípl obě nádobky z plastu, prostě jednou za čas člověku něco upadne, jinak nepatrné opotřebení kluzných ložisek na hřídelích a to je vše. Kolik metráků a čeho všeho už jím prošlo to netuším, ale dělám i ořechová mléka, čili drtí běžně třeba mandle, sezam a další semena současně s mrkví a musí se fakt snažit, tedy já bych asi neměnil za nic na čem je plast, ten by něco takového prostě vydržet nemohl.