Zdravím a děkuji za skvělé stránky, čtu pravidelně již půl roku a jsem nadšená z pozitivních změn, které mi přinášejí.
Mám za sebou více méně neúspěšný pokus o šanku.
Chtěla jsem vás poprosit o radu, kde jsem udělala chybu.
Postupovala jsem přesně podle vašeho návodu, po prvním 1,5l slané vody nevyšlo nic, prováděla jsem
i cviky, které jsem si vyhledala, ale stále nic, tak jsem použila irigátor a pak vypila další 1,5l, ale ani potom se sifonový efekt nedostavil, tak jsem zase cvičila a pořád nic - tak jsem znovu použila irigátor (1 l), ale vyšlo ze mě jen to co jsem do sebe napustila, ne to co jsem vypila - sifon pořád nikde.
Břicho už jsem měla jak v osmém měsíci těhotenství
, tak další slanou vodu už jsem neměla odvahu pít, vypila jsem tedy vodu bez soli - necelý litr a strčila si prsty do krku a vyzvracela se.
Potom jsem vypila heřmánek a teprve ze mě začala vycházet i nějaká vypitá voda, ale poměrně málo.
Nevím, kde se stala chyba.
Chtěla bych se proto zeptat,
co byste doporučoval jíst den nebo dva před šankou?Já jsem jedla předcházející den, ráno banány, v poledně borůvku, odpoledne papáju a večer cuketu s olivami.
Není lepší si dát den před šankou půst?
Jinak po šance jsem jedla, jak doporučujete, jen rýži, ale mé problémy (říhání na lačno, zejména v noci a ráno) to nevyřešilo.
Masivně jsem zase v noci říhala i když jsem jedla jen dopoledne a odpoledne rýži, večer už nic
Moc děkuji za rady
Před vlastní procedurou jíst maximálně vláknitou stravu, ideálně syrovou zeleninu, třeba strouhanou mrkev s kokosem a rozinky, ta se dobře naředí a hned jde ven. Banány přeci staví a to asi tedy ideál nebude. Půst vám také moc nepomůže, ten spíše střeva zabetonuje. Já bych to nebral jako nezdařený pokus, spíše jste nečekala dost dlouho. U unaveného střeva je důležité nespěchat, prostě musíte být trpělivá a voda nakonec projde. Jinak si udělejte krkací test a patrně máte málo, nebo žádnou HCl v žaludku, což by se zásadně zlepšilo třeba aplikací betainu HCl.