Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je sob lis 23, 2024 2:06 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 32 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Anti-nutrienty
PříspěvekNapsal: úte srp 27, 2013 12:59 am 
Offline

Registrován: ned dub 26, 2009 6:26 pm
Příspěvky: 1758
Dolezitost raze pri odstranovani fytickej kyseliny

For those who need to reduce phytic acid to minimum levels—those suffering from tooth decay, bone
loss and nutrient deficiencies—the magic ingredient is rye. To bring the phytate content of your diet to the absolute minimum, add freshly ground rye flour or a sourdough rye culture to rolled or cut oats, cornmeal, rice and other low-phytase grains, then soak in an acidic medium—preferably water with whey, yogurt or sour milk added—on a hot plate to bring the temperature up to about 100 degrees F. This is a better solution than consuming white rice and white flour, which are relative low in phytate but have a greatly reduced mineral content (see Figure 7).

Dost dobry clanok
http://www.westonaprice.org/food-featur ... hytic-acid

100 stupnov farenheita je cca 38 stupnov celzia.
Rovnako ako raz pojde pouzit i pohanka. Ta ma tiez vysoky obsah fytazy. Pohanka pojde este lahsie nadrtit na prasok.

Obiloviny a ich mnozstvo fytazy:
Raz - najviac
Psenica i spalda - vela
Ryza natural - skoro nic (ma vsak mensi podiel fytickej kyseliny, nez ine obiloviny). Pri ryzi natural namacanie neodstrani skoro ziadnu fyticku kyselinu, tam treba pouzit bud tu raz, alebo to akcelerovane fermentovanie
Ryza biela - obsahuje len minimum fytickej kyseliny. Cize na priamu tepelnu upravu bez predpripravy a konzumaciu vo velkych mnozstvach je to idealne obilovina (nojo, ti cinania a indovia vedia preco to jedia)
Ovos - je zo vsetkych obilovin najhorsi. Neobsahuje ziadnu fytazu, ani dlhe namacanie ho nezbavi fytickej kyseliny, a fytickej kyseliny obsahuje viac nez ine obiloviny. Prave preto treba pouzit ten trik s razou alebo pohankou a velmi dokladne ovos pred konzumaciou pripravit.
pseodoobiloviny:
Pohanka - vysoky obsah fytazy, takze ju staci namacat, nepotrebuje pridavat raznu muku. Na urychlenie procesu ma napadlo male mnozstvo pohanky podrtit na prasok, a pridat ho ku zvysku.

Inak kukurica, je tiez dost vysoka na fyticku kyselinu a ma nizky obsah fytazy, a treba ju fermentovat/namacat.
Tyka sa to aj kukuricnej krupice, ktora sa pouziva na kase. Je idealne ju na 4-6 hodin namocit spolu s trochou raze, a potom uvarit na kasu. Takto v nej klesne mnozstvo fytickej kyseliny.
(zdroj: In one research project, soaking ground corn with 10 percent whole rye flour resulted in a complete reduction of phytate in six hours)


Takze mne z toho vychadza, ze pokial sa niekto tomu nerozumie, tak je lepsie ostat jest bielu ryzu.
Preto asi aj ti, co jedia "rizek a bielu ryzu" a nic neriesia, su casto su na tom zdravotne lepsie, nez ti vseliaki vegetariani co to nahradili celozrnnymi obilovinami. A hlavne v restikach, tam je to zle predpripravene. Preto aj tolko vegetarianov a veganov je slabych a podvyzivenych na mineraly. Dost to zapada.
Ja by som teda ako vegan radsej ostal jest bielu ryzu so zeleninou, nez nejake zle predpripravene celozrnne obiloviny. Casto aj naklicene niesu este dostatocne zbavene antinutrientov.
A biely chleba tiez vychadza lepsie stravitelny, nez celozrnny, zle vykvaseny. A dnes sa to vsetko urychluje.

Potom u strukovin je to nastastie o nieco jednoduchsie, tie sa zbavuju fytickej kyseliny jednoduchsie, nez obiloviny. Staci dokladne namocit s nejakym mediom, a uvarit. Ale i tak, je lepsie ich este predklicit.
Cize u veganov radsej nech je viac dobre namocenych strukovin, nez celozrnnych obilovin. A tie klicene obiloviny, su tiez nic moc... nedoporucuju sa jest surove. To este casto obsahuju stale vela anti-nutrientov.
Idealne je teda klicit ich/fermentovat a TEPELNE upravit.

Co sa tyka naklicenych strukovin, tie su na tom o nieco lepsie, no i tak su len ciastocne zbavene fytickej kyseliny. Zato naklicene a dobre uvarene, uz odstrani skoro vsetko. Cize, strukoviny je lepsie jest dobre namocene, uvarene, vo velkom mnozstve, alebo namocene, naklicene a uvarene, take su najzdravsie, a daju sa konzumovat aj vo velkom mnozstve.
A naklicene a surove jest iba V MALOM MNOZSTVE, ako doplnok aminokyselin a niektorych vitaminov. Rozhodne nejest nakliecene surove strukoviny vo velkom mnozstve, inak antinutrienty spravia svoje, a zablokuju prilis vela mineralov.

_________________
Prehľadné, stručné a aktualizované návody fóra Zdraví-AZ


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Anti-nutrienty
PříspěvekNapsal: úte srp 27, 2013 1:11 am 
Offline

Registrován: ned dub 26, 2009 6:26 pm
Příspěvky: 1758
U orechov je to najhorsie, tie jest mimoriadne opatrne.

U semien je to tiez dost zle s antinutrientami. Ale lepsie nez u orechov.

Zo vsetkeho najhorsie su para-orechy, brazilske orechy. Tie obsahuju skoro 2x tolko fytickej kyseliny nez obiloviny. Rozhodne nejest vo velkom mnozstve, a nenamocene. Aspon 15 hodin a v slanej vode ich treba namacat. Takisto su casto zaplesnene. Ja by som para-orechy nejedol vobec.

Z orechov by som ostal jest dokladne namocene vlasske orechy a lieskovce, ale najprv by som si pozrel presne postupy na odstranenie vacsiny anti-nutrientov. Vseobecne sa ma za to, ze namocit na 15-18 hodin v slanej vode. Dolezita je ale aj teplota. Vo vela vyskumoch som si vsimol, ze namocenie na 16 hodin pri izbovej teplote 22 stupnov, nespravilo skoro nic, kym namocenie na 16 hodin pri 33 stupnoch odstranilo uz polovicu anti-nutrientov.

U semien si treba dat pozor na tekvicove jadierka, tak casto doporucovane. Tie su mimoriadne vysoke na antinutrienty, a je treba ich namacat, klicit a prazit. Inak jest iba vo velmi malych mnozstvach. To neustale chrumkanie surovych tekvicovych jadierok pocas dna, je najhorsie, co moze clovek robit. Treba ich pouzit bud na kuru proti pasomnici, ci parazitom, kedy sa ich zje jednorazovo aj 150 gramov, na 3x. Alebo potom len velmi male mnozstvo. Ale najprv ich dokladne predpripravit.

U maku som to este nedoriesil, ale ten obsahuje tolko vela vapnika, ze aj nenamoceny je stale dobrym zdrojom vapnika. Idealne by bolo asi rozomlety mak namocit na pol hodinu az hodinu.
Popripade najprv ho namocit, a potom ususit az potom pomlet. To by bolo idealne.
I tak mi mak pripada hodnotnejsi nez ostatne semena, ma aj nejake dalsie vyhody, namaju ho radi parazity, ktorym ta jeho zrnita struktura stahuje dole sliz a zle sa im okolo neho hybe (driape ich).
Co sa tyka vhodnosti doplnania vapnika, tak tam je to sezam vs mak, zda sa mi vsak, ze mak sa bude zbavovat antinutrientov lahsie nez sezam, plus obsahuje 50% oleja, to je ten makovy - superzdravy olej.

Lanove semienka tiez jest len v malom mnozstve denne, tak 30 gramov. Tie sa nejedia na ziviny, ale na omega-3 kyseliny a velmi vhodnu vlakninu, ktora pomaha crevam a robi tam ten sliz. Vo vacsom mnozstve ako 30 gramov denne, uz zacinaju byt skor na skodu, lebo sa presahuje obsah fytickej kyseliny. Navyse, vacsinou sa melu nenamocene, takze maju aj mnozstvo inhibitorov enzymov. Tie potom blokuju aj ine ziviny v traviacej sustave.

Slnecnicove semienka je idealne klicit. Naklicenych sa ich da zjest aj viac, 50 gramov, takze naklicene su dobrym zdrojom mineralnych latok, vitaminov, atd.

Konope zistene este nemam, ale tam si myslim, ze bude ako vzdy, vsetko najidealnejsie zo semien.

Ja teda ostanem jest len mak, obcas nejake vlasaky, ten lan kvoli omega-3 a lepsiemu kadeniu, ale v mensom mnozstve. Tekvicove jadierka nebudem jest. Aj tak sa mi objedli prilis rychlo, uplny odpor som k nim mal uz po 2 tyzdnoch jedenia. Teraz uz viem, ze telo sa branilo a rozumne.

Ako zdroj zivin vidim teda vhodne orechoviny a semena, dokladne namocit, pouzit len tie, u ktorych namocenie pomoze zbavit antinutrientov v dostatocnom mnozstve, a potom rozmixovat na mlieko.
A idealne mi na to pripada aj mak. Niekde na nete je aj recept na makove mlieko. Namoceny mak a rozmixovany, je velmi dobrym zdrojom vapnika.
I sezam by teoreticky bol, ale u sezamu som este nezistil, ako je to s anti-nutrientami.
Mandle su diskutabilne, ale myslim si, ze budu menej vhodne nez vlasske orechy a urcite ich bude treba tych 15 hodin v slanej vode namocit, otazna je aj vhodna teplota namacania.

Nuz, tak mi to vychadza, ze na tento nas moderny styl stravovania, kde sa vsetko priemyselne spracuvava a urychluje, a zdlhave a pracne tradicne metody predpripravy sa opominaju, je naozaj vhodnejsia biela ryza a biela muka.... bohuzial, tak to je.

Edit:
Takze mandle maju o nejakych 20% menej fytickej kyseliny ako paraorechy, ale lieskovce este o 20% menej nez mandle. Cize, ako som predpokladal, lieskovce aj vlasasky budu zdravsie. Proste, to co rastie tu, je pre nas najlepsie.

Ok, tak nasiel som ze vlasaky obsahuju 2x menej fytickej kyseliny nez paraorechy. V inej studii zas mandle mali menej fytickej kyseliny, nez lieskovce, cize asi sa to bude lisit od plodu k plodu. Cize mandle a lieskovce by som povazoval tak priblizne narovnako.
Vlasske orechy ale obsahuju podstatne menej fytickej kyseliny, nez tieto dve.
A mimoriadne nezdrave su i kesu oriesky. Tie obsahuju tolko fytickej kyseliny ako paraorechy, dokonca este o nieco viac. Uz 40 gramov nenamocenych kesu orieskov presiahne celodennu davku fytickej kyseliny, ktora uz v tom mnozstve zacina byt naskodu.

_________________
Prehľadné, stručné a aktualizované návody fóra Zdraví-AZ


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Anti-nutrienty
PříspěvekNapsal: stř srp 28, 2013 3:21 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned úno 26, 2012 8:52 am
Příspěvky: 56
Bydliště: Bratislava
Fuha, ja som si kolkokrat nestihal namocit tekvicove semena a to som ich tak pojedol kvanta. Samozrejme namocene su podstatne lepsie stravitelne, to je fakt, ale necitil som ani po suchych nejaku tazobu...

Inak u nas stari rodicia suche orechy jedavali s medom (pravym domacim – umely vtedy nastastie ani nebol) co asi mali vykoumane, predpokladam, ze (okrem chutoveho zazitku) enzymy z medu pomahali orechy lepsie stravit...

_________________
Za 8 mesiacov zo 120kg na 80kg Jardovým systémom, bez hladovania, bez trápenia, v plnej sile a vitalite.
Pálenie záhy, peľová alergia, vyšší tlak, syndróm vyhorenia - vyliečené do mesiaca!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Anti-nutrienty
PříspěvekNapsal: čtv srp 29, 2013 1:05 am 
Offline

Registrován: ned dub 26, 2009 6:26 pm
Příspěvky: 1758
Podla tohto clanku to s fytickou kyselinou nieje zas tak kriticke
http://discourse.soylent.me/t/phytic-ac ... sue/4256/2

Podla mna teda bude stacit jej mnozstvo len rozumne znizit, ale nie nutne v kazdom jedle.

Pri namacani ide teda skor o celkovu stravitelnost, nie o znicenie kyseliny fytovej za kazdu cenu na nulovu mieru.
No a ked sa tie mineraly este pridavne suplementuju, tak je negativny ucinok fytickej kyseliny naozaj maly.

_________________
Prehľadné, stručné a aktualizované návody fóra Zdraví-AZ


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Anti-nutrienty
PříspěvekNapsal: ned zář 01, 2013 4:34 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
Saurah píše:
To je \":lol:\" číst, jak tu ospravedlňujete každý svůj způsob stravování. Tak ať se taky trochu pobavíte: Můj manžel- bude mu 57 jako Jardovi Z.; jedl v mládí, co bylo - a moc toho nebylo, neb od puberty neměl rodiče a protloukal se úplně sám; k tomu sportoval a dost těžce jako kluk o víkendech pracoval ( vykládání vagonů atd.). Když začal pobírat plat, užíval si zábavy, pití a kouření, co to šlo. Pak se stáhnul na pár let do lesa a pracoval jen s koněm - žití na polosamotě mu vydrželo dodnes. Jen už bez hospod, zábav, sportu, ale i přátel, z práce rovnou domů na minutu přesně, stačí mu psi a já \":-)\". Prostě introvert- samorost- lesní muž... tak mu říkají. Strava: litry mléka z krabice ke každému jídlu ( moc se nezdržuje kousáním \":-(\"), bílé pečivo a chleba, uzeniny ( z některých bych nedala ani kousek "na ovonění" psům do jídla ), sýry, kupované sušenky, tatranky, nejlevnější hnusné čokolády + co upeču sladké, hlavně s tvarohem a cokoli uvařím, krom vepřového... žádné léky, alkohol výjimečně, kouří (tedy jen venku- cokoli dělá, tak s cigárem na rtu ) a kafuje, zelenina je pro něj kromě rajských jedovatá, ovoce se netkne... v práci má pohyb celého těla celou šichtu, na procházku ho nedostanu. A žádné nemoci, k doktoru zajde jen ke psímu, perfektní paměť, figuru jak 18ti letý jura, opálený ( ničím se nemažeme a jsme celé léto venku ), pleť kromě obličeje napnutou, sílu ( stěhováci záviděli ), snad 100krát dárce krve, trávení dokonalé, duševně vyrovnaný... Nechápu to. A závidím. A snažím se sama zdravě... \":-)\"

Na to vám dobře odpovídá člen Xion, zdaleka ne vše je o stravě a pokud si nastudujete téma dendroterapie, zjistíte, že manžel má vlastně permanentní terapii. Pokud bude v tom lese, tak může jíst co chce a problém mít patrně nebude, horší to bude až z nějakého důvodu bude muset ten les opustit.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Anti-nutrienty
PříspěvekNapsal: ned zář 01, 2013 4:39 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
Xion píše:
Podla tohto clanku to s fytickou kyselinou nieje zas tak kriticke
http://discourse.soylent.me/t/phytic-ac ... sue/4256/2

Podla mna teda bude stacit jej mnozstvo len rozumne znizit, ale nie nutne v kazdom jedle.

Pri namacani ide teda skor o celkovu stravitelnost, nie o znicenie kyseliny fytovej za kazdu cenu na nulovu mieru.
No a ked sa tie mineraly este pridavne suplementuju, tak je negativny ucinok fytickej kyseliny naozaj maly.

Za našich předků bylo poměrně dost času a máčelo se skoro vše, to až moderní uspěchaná doba to odstranila.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Anti-nutrienty
PříspěvekNapsal: stř srp 10, 2016 8:21 am 
Offline

Registrován: sob črc 16, 2016 6:52 pm
Příspěvky: 78
Jarda píše:
Za našich předků bylo poměrně dost času a máčelo se skoro vše, to až moderní uspěchaná doba to odstranila.

Nejhorší je, že moderní uspěchaná doba ustupuje nejen od máčení semen a ořechů, ale i od klasického kvašení těsta při výrobě pečiva. Používají se rychlé kvasnice a nedojde tak k odstranění antinutrientů jako u kváskového pečiva. Ten problém se samozřejmě vyskytuje i u bezlepkového pečiva, proto já si dělám sama bezlepkový kváskový chleba z pohankové mouky a kukuřičného kvásku Sekowa, jehož stravitelnost je úžasná. Měla jsem v minulosti problémy s candidou a potraviny, které obsahují antinutrienty špatně trávím a jediné pečivo, které jím, je můj vlastní pohankový chleba, s ním moje zažívání nemá žádný problém. Ono odstraňování antiutrientů, ať už namáčením nebo kvašením, je mnohem důležitější, než se lidé běžně domnívají. Je to obecně velmi podceňovaná problematika.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Anti-nutrienty
PříspěvekNapsal: ned srp 21, 2016 10:57 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
Tišková píše:
Nejhorší je, že moderní uspěchaná doba ustupuje nejen od máčení semen a ořechů, ale i od klasického kvašení těsta při výrobě pečiva. Používají se rychlé kvasnice a nedojde tak k odstranění antinutrientů jako u kváskového pečiva. Ten problém se samozřejmě vyskytuje i u bezlepkového pečiva, proto já si dělám sama bezlepkový kváskový chleba z pohankové mouky a kukuřičného kvásku Sekowa, jehož stravitelnost je úžasná. Měla jsem v minulosti problémy s candidou a potraviny, které obsahují antinutrienty špatně trávím a jediné pečivo, které jím, je můj vlastní pohankový chleba, s ním moje zažívání nemá žádný problém. Ono odstraňování antiutrientů, ať už namáčením nebo kvašením, je mnohem důležitější, než se lidé běžně domnívají. Je to obecně velmi podceňovaná problematika.

Tak jistě, problém je hlavně ve ztrátě soudnosti dnešního obyvatelstva, což vidíte na každém kroku. Normální člověk by byl schopen pochopit, že ty kafilérní šunty z obchodních řetězců za stravu považovat nelze, ale stačí si stoupnout na půl hodiny k pokladně v superhypermarketu a ze studijních důvodů si nakoukat čím se lidé dnes převážně živí, to se po pár minutách chce člověku zvracet. Jak zde často píšu, doufám že se lidem vrátí zdravý selský rozum jinak je hotovo a po dalších retardovaných experimentech inkluzivního charakteru získáme naprosto dementní populaci našich potomků, což bude mít fatální důsledky pro důchodce a celou společnost. Nejsem sice odborník na školství, ale zdravý selský rozum mě říká že pokud hodím jedno shnilé jablko do bedny dobrých shnije celá bedna a v životě to bohužel není jinak. Jenom návrat k přirozenosti a úctě k přírodě nás může zase zotavit jak duševně tak tělesně.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Anti-nutrienty
PříspěvekNapsal: pon srp 22, 2016 9:26 pm 
Offline

Registrován: pon čer 10, 2013 2:26 pm
Příspěvky: 964
Tišková píše:
Nejhorší je, že moderní uspěchaná doba ustupuje nejen od máčení semen a ořechů, ale i od klasického kvašení těsta při výrobě pečiva. Používají se rychlé kvasnice a nedojde tak k odstranění antinutrientů jako u kváskového pečiva. Ten problém se samozřejmě vyskytuje i u bezlepkového pečiva, proto já si dělám sama bezlepkový kváskový chleba z pohankové mouky a kukuřičného kvásku Sekowa, jehož stravitelnost je úžasná. Měla jsem v minulosti problémy s candidou a potraviny, které obsahují antinutrienty špatně trávím a jediné pečivo, které jím, je můj vlastní pohankový chleba, s ním moje zažívání nemá žádný problém. Ono odstraňování antiutrientů, ať už namáčením nebo kvašením, je mnohem důležitější, než se lidé běžně domnívají. Je to obecně velmi podceňovaná problematika.

Nu, ono jde také o přístup ku věci a ku světu.


Naposledy upravil martina72 dne úte srp 23, 2016 7:11 am, celkově upraveno 2

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Anti-nutrienty
PříspěvekNapsal: úte srp 23, 2016 4:19 am 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon led 06, 2014 5:20 pm
Příspěvky: 186
martina72 píše:
Nu, ono jde také o přístup ku věci a ku světu, o osobní postoj, o názory, smířlivost, sepětí s druhými ....
Většina kvašených chlebů, i z malých lekáren, je nedokvašených a nedopoečených (tedy nejsou dovyvinuté některé procesy, které proběhnouti měly). Kupodivu, i když o tom vím, pilně ty chleby jím (my tady máme dosti malých pekáren) a jsou stravitelné dobře. Vy zřejmě potřebujete bezlepkové chleby (které nejsou rozhodně nutné pro většinu populace), tedy nemůžete dobře hodnotit ty věci s lepkem. Pohankový chléb bych třeba já neocenil, byť mám pohanku velmi, velmi, rád, hlavně s kysaným zelím a ochucenou (ne, že si dáte flák špeku) špekem (doporučuji každému). Pohanka je ovšem poněkud chudá, spíše zasytí,resp. jest laskominou (má výraznou chuť), než že by se jednalo o komplexní potravinu.
O kukuřici se vyjadřovati netřeba, ta tady nemá co dělat, a není vhodnou stravou v jakékoliv podobě. To, že se tím krmí prasata, není zrovna vypovídající o její zdravosti.

Sakra co se to děje, že už i chleba je na předpis v lékárně \":shock:\" \":lol:\" \":lol:\" sorry nedalo mi to \":mrgreen:\"
Tišková píše:
já si dělám sama bezlepkový kváskový chleba

no a to lidé řeší u pšenice jen lepek, ale Lektiny už neřeší \":!:\" Váš bude ,,zdravější,, na nějakou dobu \":!:\"

_________________
Hodně zdraví, štěstí a úspěchů s hledáním správné cesty ke zdraví ;-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Anti-nutrienty
PříspěvekNapsal: úte srp 23, 2016 7:01 am 
Offline

Registrován: čtv bře 29, 2012 3:11 pm
Příspěvky: 324
martina72 píše:
Nu, ono jde také o přístup ku věci a ku světu, o osobní postoj, o názory, smířlivost, sepětí s druhými ....
Většina kvašených chlebů, i z malých pekáren, je nedokvašených a nedopoečených (tedy nejsou dovyvinuté některé procesy, které proběhnouti měly). Kupodivu, i když o tom vím, pilně ty chleby jím (my tady máme dosti malých pekáren) a jsou stravitelné dobře. Vy zřejmě potřebujete bezlepkové chleby (které nejsou rozhodně nutné pro většinu populace), tedy nemůžete dobře hodnotit ty věci s lepkem. Pohankový chléb bych třeba já neocenil, byť mám pohanku velmi, velmi, rád, hlavně s kysaným zelím a ochucenou (ne, že si dáte flák špeku) špekem (doporučuji každému). Pohanka je ovšem poněkud chudá, spíše zasytí,resp. jest laskominou (má výraznou chuť), než že by se jednalo o komplexní potravinu.
O kukuřici se vyjadřovati netřeba, ta tady nemá co dělat, a není vhodnou stravou v jakékoliv podobě. To, že se tím krmí prasata, není zrovna vypovídající o její zdravosti.

Martina72, uvědomuješ si aspoň trochu, že ty tvoje hloupé kecy se nedají číst. Chápu, že jako nezaměstnaný se nudíš, ale nemusíš tady za každou cenu reagovat na úplně každý příspěvek. Ty tvoje žvásty se vážně nedají číst.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Anti-nutrienty
PříspěvekNapsal: úte srp 23, 2016 7:20 am 
Offline

Registrován: pon čer 10, 2013 2:26 pm
Příspěvky: 964
Ates píše:
Martina72, uvědomuješ si aspoň trochu, že ty tvoje hloupé kecy se nedají číst. Chápu, že jako nezaměstnaný se nudíš, ale nemusíš tady za každou cenu reagovat na úplně každý příspěvek. Ty tvoje žvásty se vážně nedají číst.

I nezaměstnaný člověk může pracovat mnoho desítek hodin týdně a mít produkt pro své bližní v řádu stovek tisíc ročně (dobrovolně jimi vydaných) a mít osobní zkušenost s mnoha věcmi, kterou se odvažuje na svobodném foru ventilovat.
Pokud to žádáš, mohu své příspěvky upravit (třeba i zpětně) tak, aby vyhověly ... ehm ... třeba Atesovi?
Je zde množství lidí, kteří jsou nevzdělaní, rozmarní, snad i hloupí, mají určitý temperament, ocitají se v roztodivných životních situacích, a podílejí se, svou osobní (a velmi cennou) zkušeností na mozaice, ze které se skládá poznání.
Máš nějaký nápad, jak odsud vyštvat "mašíbl" a zlepšit toto forum, které "odpotom" bude generovat jen a jen zdravé lidi? \":wink:\"


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Anti-nutrienty
PříspěvekNapsal: stř srp 24, 2016 3:43 am 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon led 06, 2014 5:20 pm
Příspěvky: 186
Ates píše:
Martina72, uvědomuješ si aspoň trochu, že ty tvoje hloupé kecy se nedají číst. Chápu, že jako nezaměstnaný se nudíš, ale nemusíš tady za každou cenu reagovat na úplně každý příspěvek. Ty tvoje žvásty se vážně nedají číst.

musím než souhlasit, že jsi dost často offtopic \":!:\"
Na jiných fórech se za to varuje a poté BANuje \":!:\"
Jarda to neřeší, nemá čas na hlouposti, ale ty (Martina72) toho přestaň zneužívat a přispívej věcně k dotazům \":idea:\"
už tak je to tady přestránkováno zbytečnými dotazy, které se ještě opakují a nutí opakovaně reagovat Jardu na něco co už mnohokrát řekl a ještě ty tvoje filozofické závěry na stránce ohledně zdraví, i když částečně můžeš mít pravdu atp.
Jestli se nudíš, tak se domluv s Jardou a promaž tu horu spamu ať se některé věci nemusí hledat na 300 stranách a pak to ještě moderuj a bude to OK \":idea:\"
I tenhle můj offtopic \":!:\"

_________________
Hodně zdraví, štěstí a úspěchů s hledáním správné cesty ke zdraví ;-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Anti-nutrienty
PříspěvekNapsal: stř srp 24, 2016 7:06 am 
Offline

Registrován: pon čer 10, 2013 2:26 pm
Příspěvky: 964
Volání po banu a "zásahu vyšší moci" je klasickým symptomem některých rysů povahy mnoha lidí. Objevuje se od té doby, co vůbec nějaké sítě existují. Já jsem na sítích od roku ´88, lidé se vůbec nemění. Je to škoda. Za třicet let se nijak zvlášť nepokročilo.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Anti-nutrienty
PříspěvekNapsal: pát srp 26, 2016 3:11 am 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon led 06, 2014 5:20 pm
Příspěvky: 186
martina72 píše:
Volání po banu a "zásahu vyšší moci" je klasickým symptomem některých rysů povahy mnoha lidí. Objevuje se od té doby, co vůbec nějaké sítě existují. Já jsem na sítích od roku ´88, lidé se vůbec nemění. Je to škoda. Za třicet let se nijak zvlášť nepokročilo.

bla bla bla \":roll:\"
po ničem nevolám, informuji Váš filosofický rozum \":!:\"
Samochvála smrdí to by měl filosof vědět \":!:\"
A když někde jinde na fóru jsou dána pravidla a příchozí je nedodržují tak dostávají BAN, což je logické vyústění toho, že nedodržují pravidla! Ty si stanovil majitel webu proto, aby takové podobné jako Vy upozornil, že nemíní svůj web zasí.at OT, spamem a poté trávit čas jeho mazáním \":!:\"
Máte řidičák pane filosof? Za porušení pravidel silničního provozu také následuje odměna že ano \":!:\" \":wink:\"
Když neumíte lidem, kteří hledají zde pomoc se zdravotním stavem smysluplně poradit, tak neplkejte \":!:\"
Najděte si a nebo založte fórum pro zdatné filosofy a tam se projevte, budete určitě doceněn \":!:\"
na zdraví \":!:\"

Na jiných fórech mají pro plkání udělané sekce, např. ,,Kecárna,,. To by mohl Jarda zde vytvořit pro filosofy jako Vy \":idea:\"

_________________
Hodně zdraví, štěstí a úspěchů s hledáním správné cesty ke zdraví ;-)


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 32 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz