juice píše:
Dobrý den,
také jsem jedna z těch, které trápí candidoza a potřebovala bych radu. Vím, že náš protivník není mírný, ale jsem odhodlaná zbavit se jeho nadbytku stůj co stůj.
Začalo mi to poševními mykózami, první 1-2 jsem řešila přípravky z lékárny, když to ale přišlo po třetí, rozhodla jsem se podívat se celé věci na kloub, protože každá nemoc musí mít svou příčinu a zakrývání příznaků již není cesta, kterou se chci ubírat, jelikož by můj problém nevyřešila. Pročetla jsem vše možné, až jsem se dostala ke candidoze. Jelikož mě trápí více příznaků - špatné zažívání, pleť, rychle se mastící pokožka hlavy, lupy a její svědění, povleklý jazyk,.. odtušila jsem, že jsem asi správně. Na netu jsem si pročetla vše možné ohledně diety atd. a pustila se do toho, koupila jsem si bylinný přípravek Fungilen. Nejím žádné cukry kromě ovoce ( grep, zelené jablko, kiwi), piju jen čistou vodu a bylinné čaje (na pročištění, maté), ovesné vločky často, mandle a ořechy denně, hodně zeleniny (buď syrové nebo tepelně upravené) a také skoro rok nejím maso (pouze rybu). Je to zhruba měsíc, poš. mykoza sama ustoupila již v začátcích, což jsem považovala za velký úspěch, povlak se z jazyka stáhl více do zadu, co se mi ale zhoršilo je pleť - akne hlavně na čele a lupy také žádná sláva. Asi po dvou týdnech diety a užívání Fungilenu jsem jeden den pociťovala velké psychické a posléze i fyzické rozhození, nejspíš teplotu a bolest hlavy. Skoro každý den mám netuhou stolici obvykle žluté barvy ráno, kterou si mnohdy záchod nechce vzít.
Se zdravým životním stylem jsem začala přibližně před rokem, kdy jsem chtěla ubrat na váze, což se mi podařilo a pak už jsem u těchto věcí zůstala, protože chci o své zdraví pečovat. Je mi 20 let.
Chtěla bych Vás moc poprosit o radu, na netu jsem toho už hodně pročetla, ale všude jsou jiné informace a já ztěží vím, čemu věřit. Koupila jsem si i knihu o plísňových onemocněních, ale informace v ní jsou taky odlišné. Hlavně radí návštěvu lékaře (lekaře) a považuje ji za nutnou, ale já si nejsem jistá, zda léky na předpis jsou to pravé.
Mockrát děkuji za odpověď.
Zdravím,
na hodně podobné věci jsem trpěl také. Jelikož máte podle mě již slušný jídelníček, který zajistí pomalé zlepšování, doplním pár vychytávek, které mě více posunuly vpřed.
Na střeva určitě laktobacily ideálně formou domácího kefíru (po jeho nasazení proběhl pořádnej průjem, kdy jsem vyloučil flaksy candidy, že to pokrylo celé dno mísy) + kysané zelí (které mě zlepšovalo při používání pleť).
Na pleť se mi osvědčila kombinace zinek a selen + jsem s tím začal používat i jód, tudíž nevím jestli ten má s pletí něco společného, ale asi pomohl na povlak na jazyku.
Co ovšem hodně zabralo, tak to bylo nastartování psychické očisty, ale to je cesta který si musí každý projít sám, základem je, že jsem si začal žít podle svého, začal jsem se ze života ohromně radovat. Vyhnal jsem z mozku všechna samoterorizující naučené vzorce chování = psychičtí paraziti (přestal jem je brát vážně a vyprdl jsem se na ně a oni postupně zeslábly až zmizely úplně). Ono je kolikrát tyto vzorce těžké jenom v hlavě najít, ale kvůli tomu jsem načetl spoustu literatury o fungování mozku a principech chování. Rozhodně je dobré si přečíst a shlédnout čtyři dohody + pátá dohoda + nějakou obsáhlejší knihu o řeči těla a o manipulaci mozku.
No a jak jsem psal ohledně psychických parazitů, tak mě se osobně nejvíce osvědčilo s candidou vůbec nebojovat, vyprdnout se na ní, vůbec jí neřešit (k takovému stavu se každý musí dopracovat sám) a začít si všímat svého těla, začít ho hýčkat různýma dobrotama nabitýma minarály, vitamíny, enzymy, děkovat mu za skvělé fungování a výkonnost.
Toť takový stručný výtah mých zkušeností a objevů.
Přeji Vám úspěšné vyléčení.