Berry píše:
Zkusim popsat zasady a nektera doporuceni k idealnimu navratu: (Kawasaky)
- UZUS: navrat by mel trvat tak dlouho, jak dlouho trval pust[/list
[list]- UZUS: od poloviny navratu muzete pridat kvalitni olivovy olej a kvalitni med
- UZUS: cokoliv z zivocisne rise je krom medu nepripustne a muzete to po pozreni povazovat za ukonceni navratu, stejne tak poziti soli, cukru atp.[/list
[list]- DOPORUCENI: velmi pozor na orechy(moznost plisni v nich) v dobe navratu, idealne je nejist radeji vubec
Vím, co píše Partyková o tuku, ale např.člen kawasaky, který absolvoval 40 pod vedením p.máchy píše, že až v 2.polovině lze přidat olivový olej a med. Proto mě zajímalo, jestli je možné být 20 dní bez tuku aniž by to znemožnilo defekaci. Co si pane Jardo myslíte prosím? Vím, že jste říkal, že trochu tuku je potřeba, tak mě to mate. Děkuji moc
Tak já mám taky 40, ale na rozdíl od Pavlových žáků to nepovažuju za nějakou záruku správnosti rad (znám spoustu čtyřicítkářů, a každý říká něco trochu jiného, i mezi Pavlovými žáky, a také i sám Pavel svá doporučení s časem mění a to dost radikálně), takže doporučuju si to opravdu raději nastudovat v té Partykové a v dalších zdrojích - Malachov, Nikolajev, Bragg, Shelton atd...
Co se týče tuku, tak klidně ho můžete začít jíst už 5. den návratovky po 40, a nebo taky vůbec, ani po skončení návratovky nemusíte žádný tuk jíst a defekace pojede naprosto ukázkově, stačí jíst "vitariánsky" ("811"), tedy hlavně hodně ovoce, taky zeleninu a k tomu minimum oříšků atp. (ale osobně to nedoporučuju, jsem spíš zastánce tučné nízkosacharidové stravy, která sama o sobě má některé podobné účinky jako půst).
Co se týče živočišné říše, tak např. takový domácí kefír je v návratovce ideální, po půstech kratších než cca 21 se s ním dá dokonce i začít hned první den. Stejně tak med, dá se začínat s trochou medu rozpuštěného např. v urině...