Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pon lis 25, 2024 4:38 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 ... 147  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Půst
PříspěvekNapsal: ned říj 20, 2013 12:53 pm 
Administrátor
Administrátor

PavlaH píše:
Děkuji za odpověď. Vzhledem k tomu, že je mi dnes fajn, přemýšlím, jestli neprotáhnout půst na 7 dní, když jsem už překonala tu nepříjemnou začáteční fázi. Přečetla jsem Malachova, který doporučuje klystýr ob den nebo dva, nejlépe urinový. Budu ráda, když se se mnou někdo podělí o své zkušenosti, jak v tomto ohledu postupovat po 3. dni, kdy se zastaví trávení. Nerada bych něco zbytečně pokazila.
Děkuji
Pavla

Nebojte se není čeho, klystýry se dají dělat celkem bez problémů, ale s tou délkou to nepřehánějte, nic se nemá uspěchat a zde to platí dvojnásob.

PříspěvekNapsal: ned říj 20, 2013 1:31 pm 

7 dní je určitě maximum. Rozhodnutí, zda půst prodloužím, nechám na zítra ráno, podle toho, jak se budu cítit. Četla jsem, že 4. a 5. den hodně lidí prožívá příliv energie. Nerada bych se o tento zasloužený pocit připravila. \":-)\" Každopádně Vám děkuji za rady, moc si jich cením.

PříspěvekNapsal: stř říj 23, 2013 10:52 am 

Zkusim popsat zasady a nektera doporuceni k idealnimu navratu: (Kawasaky)

- UZUS: navrat by mel trvat tak dlouho, jak dlouho trval pust[/list
    [list]- UZUS: od poloviny navratu muzete pridat kvalitni olivovy olej a kvalitni med
    - UZUS: cokoliv z zivocisne rise je krom medu nepripustne a muzete to po pozreni povazovat za ukonceni navratu, stejne tak poziti soli, cukru atp.[/list
    [list]- DOPORUCENI: velmi pozor na orechy(moznost plisni v nich) v dobe navratu, idealne je nejist radeji vubec

Vím, co píše Partyková o tuku, ale např.člen kawasaky, který absolvoval 40 pod vedením p.máchy píše, že až v 2.polovině lze přidat olivový olej a med. Proto mě zajímalo, jestli je možné být 20 dní bez tuku aniž by to znemožnilo defekaci. Co si pane Jardo myslíte prosím? Vím, že jste říkal, že trochu tuku je potřeba, tak mě to mate. Děkuji moc

PříspěvekNapsal: stř říj 23, 2013 1:34 pm 

Berry píše:
Zkusim popsat zasady a nektera doporuceni k idealnimu navratu: (Kawasaky)

- UZUS: navrat by mel trvat tak dlouho, jak dlouho trval pust[/list
    [list]- UZUS: od poloviny navratu muzete pridat kvalitni olivovy olej a kvalitni med
    - UZUS: cokoliv z zivocisne rise je krom medu nepripustne a muzete to po pozreni povazovat za ukonceni navratu, stejne tak poziti soli, cukru atp.[/list
    [list]- DOPORUCENI: velmi pozor na orechy(moznost plisni v nich) v dobe navratu, idealne je nejist radeji vubec

Vím, co píše Partyková o tuku, ale např.člen kawasaky, který absolvoval 40 pod vedením p.máchy píše, že až v 2.polovině lze přidat olivový olej a med. Proto mě zajímalo, jestli je možné být 20 dní bez tuku aniž by to znemožnilo defekaci. Co si pane Jardo myslíte prosím? Vím, že jste říkal, že trochu tuku je potřeba, tak mě to mate. Děkuji moc

Tak já mám taky 40, ale na rozdíl od Pavlových žáků to nepovažuju za nějakou záruku správnosti rad (znám spoustu čtyřicítkářů, a každý říká něco trochu jiného, i mezi Pavlovými žáky, a také i sám Pavel svá doporučení s časem mění a to dost radikálně), takže doporučuju si to opravdu raději nastudovat v té Partykové a v dalších zdrojích - Malachov, Nikolajev, Bragg, Shelton atd...
Co se týče tuku, tak klidně ho můžete začít jíst už 5. den návratovky po 40, a nebo taky vůbec, ani po skončení návratovky nemusíte žádný tuk jíst a defekace pojede naprosto ukázkově, stačí jíst "vitariánsky" ("811"), tedy hlavně hodně ovoce, taky zeleninu a k tomu minimum oříšků atp. (ale osobně to nedoporučuju, jsem spíš zastánce tučné nízkosacharidové stravy, která sama o sobě má některé podobné účinky jako půst).
Co se týče živočišné říše, tak např. takový domácí kefír je v návratovce ideální, po půstech kratších než cca 21 se s ním dá dokonce i začít hned první den. Stejně tak med, dá se začínat s trochou medu rozpuštěného např. v urině...

PříspěvekNapsal: stř říj 23, 2013 2:33 pm 

Ravima děkuji moc za odpověď.

PříspěvekNapsal: čtv říj 24, 2013 5:04 pm 

Dobrý den, dnes 7. den ráno jsem ukončila půst, protože jsem klesla na 49 kg a cítila jsem se už včera celý den slabá a dnes ráno to nebylo lepší a ke všemu jsem Váta. Přičemž překyselení to asi nebude, neboť ranní pH se mi celou dobu pohybuje okolo 6,3, přes den tak 6 nebo lehce pod a večer zase 6,3. Vzhledem k tomu, že i ještě dnes po klystýru odcházela kvasinka (a to i tak 40 cm dlouhá "sýrová nit"), ráda bych se vyhnula tomu, aby se zase rychle domnožila. Od zítra zařadím laktobacily, ale ráda bych se zeptala, od kdy je možné začít pít ráno jablečný ocet a brát lichořeřišnici (mám buď tablety nebo extrakt v alkoholu, možná bych v truhlíku našla ještě nějaký ten list), popř. výtažek z grepu (opět v alkoholu).
Za radu děkuji.
Pavla

PříspěvekNapsal: čtv říj 24, 2013 6:38 pm 

ravima píše:
Tak já mám taky 40, ale na rozdíl od Pavlových žáků to nepovažuju za nějakou záruku správnosti rad (znám spoustu čtyřicítkářů, a každý říká něco trochu jiného, i mezi Pavlovými žáky, a také i sám Pavel svá doporučení s časem mění a to dost radikálně), takže doporučuju si to opravdu raději nastudovat v té Partykové a v dalších zdrojích - Malachov, Nikolajev, Bragg, Shelton atd...
Co se týče tuku, tak klidně ho můžete začít jíst už 5. den návratovky po 40, a nebo taky vůbec, ani po skončení návratovky nemusíte žádný tuk jíst a defekace pojede naprosto ukázkově, stačí jíst "vitariánsky" ("811"), tedy hlavně hodně ovoce, taky zeleninu a k tomu minimum oříšků atp. (ale osobně to nedoporučuju, jsem spíš zastánce tučné nízkosacharidové stravy, která sama o sobě má některé podobné účinky jako půst).
Co se týče živočišné říše, tak např. takový domácí kefír je v návratovce ideální, po půstech kratších než cca 21 se s ním dá dokonce i začít hned první den. Stejně tak med, dá se začínat s trochou medu rozpuštěného např. v urině...

Ravimo, asi tu neni moc lidi co zvladli 40. Docela by mne zajimaly detaily. Za prve prubeh, jake jsi mel problemy, jestli jsi delal klystyry a jak casto, jestli jsi pil jen destilku, jak dlouho jsi pri tom chodil do prace a cokoliv ti prijde zajimavy. Za duhe, proc jsi tu hladovku drzel, zda jen tak ze sportu nebo jsi chtel neco vylecit. A za treti co se ti hladovkou zlepsilo nebo zhorsilo. A cokoliv dalsiho co se tyka jak te 40 tak pripadnych kratsich pustu, ktere jsi asi rovnez delal.

PříspěvekNapsal: pát říj 25, 2013 2:18 am 

pv33 píše:
Ravimo, asi tu neni moc lidi co zvladli 40. Docela by mne zajimaly detaily. Za prve prubeh, jake jsi mel problemy, jestli jsi delal klystyry a jak casto, jestli jsi pil jen destilku, jak dlouho jsi pri tom chodil do prace a cokoliv ti prijde zajimavy. Za duhe, proc jsi tu hladovku drzel, zda jen tak ze sportu nebo jsi chtel neco vylecit. A za treti co se ti hladovkou zlepsilo nebo zhorsilo. A cokoliv dalsiho co se tyka jak te 40 tak pripadnych kratsich pustu, ktere jsi asi rovnez delal.

-Klystýr párkrát na začátku, párkrát uprostřed a pak úplně na konci, když ze mě šel bordel z jater dolem i horem (možná jsem ten půst 41. den ukončil trochu předčasně v době nejintenzivnějšího čištění...)
-Vodu jsem pil doma RO a v přírodě prameny, studánky; maximálně tak půl litru denně a to při vedrech nad 30°C když jsem byl celý den venku.
-Ještě jsem student, takže to proběhlo "v klidu" o letních prázdninách, ale fyzické aktivity jsem měl dost, nejvíc v období od 30. do 38. dne (hlavně chůze až 20km denně s 10kg batohem a k tomu trochu běhání)
-Důvod půstu - dobře to vystihuješ tím "jen tak ze sportu"
-Zlepšil se hlavně spánek, v návratovce se ustálil na cca 4h denně, to je velmi příjemné

PříspěvekNapsal: sob říj 26, 2013 11:01 am 

Ahoj, jsem 6 den pustu...první 4 dny žádné detoxikační problémy jen občasná jakási dušnost či co spojene se zvášenou činností srdce a svíravím pocitem na plicích.Chtěla bych to dotáhnout tak do 8-10 dnu , ale nevím co by to mohlo být.Trochu mě to znervozňuje, jinak se cítím skvěle. Ted ten 6 den teda nemám tak moc energie jako předchozí dny, ale není to tak strašné. Nevíte někdo co by t dušnost měla znamenat?

Mám za sebou pouze několik 1,3,5

PříspěvekNapsal: sob lis 02, 2013 6:13 pm 

Zdravím,

chtěl bych se zeptat, jsem v 5. dni půstu, chtěl bych dosáhnout 15 dní...dnes jsem aplikoval již podruhé během půstu kávový klystýr...Až teĎ jsem se více zamyslel a napadlo mně, že to možná není dobře a narušil jsem průběh půstu vstřebáváním kávy skrze střevo.

Nevíte zdali se trávení, které bych již měl mít zastavené nějak naruší kávou ve střevech? Myslel jsem si, že to bude dobrý zlepšovák, ale tohle mi nějak nedošlo hned.

Na internetu jsem toho moc o dlouhodobých půstech a kávovém klystýru nenašel. Tak mám obavy, že dělám blbost...

Děkuji za jakoukoliv radu!

Snad jsem to moc nepodělal \":(\"

Mějte se všichni krásně:)

PříspěvekNapsal: ned lis 03, 2013 2:30 am 

dufour píše:
Ahoj, jsem 6 den pustu...první 4 dny žádné detoxikační problémy jen občasná jakási dušnost či co spojene se zvášenou činností srdce a svíravím pocitem na plicích.Chtěla bych to dotáhnout tak do 8-10 dnu , ale nevím co by to mohlo být.Trochu mě to znervozňuje, jinak se cítím skvěle. Ted ten 6 den teda nemám tak moc energie jako předchozí dny, ale není to tak strašné. Nevíte někdo co by t dušnost měla znamenat?

Mám za sebou pouze několik 1,3,5

Tak jak to dopadlo?

PříspěvekNapsal: ned lis 03, 2013 2:36 am 

[quote="bagoun":3my3ptec]chtěl bych se zeptat, jsem v 5. dni půstu, chtěl bych dosáhnout 15 dní...dnes jsem aplikoval již podruhé během půstu kávový klystýr...Až teĎ jsem se více zamyslel a napadlo mně, že to možná není dobře a narušil jsem průběh půstu vstřebáváním kávy skrze střevo.[/quote:3my3ptec]
Rozhodující je tvůj pocit, intuice, zda ti to pomohlo, co píší jiní je jen možná inspirace.
Tak díky za inspiraci \</div

PříspěvekNapsal: ned lis 03, 2013 10:04 am 

[quote="Zdenek20":2u9pph37]Rozhodující je tvůj pocit, intuice, zda ti to pomohlo, co píší jiní je jen možná inspirace.
Tak díky za inspiraci \</div

PříspěvekNapsal: ned lis 03, 2013 9:49 pm 

Zdenek20 píše:
Tak jak to dopadlo?

ahoj, tak jsem pust ukončila 7 den .Bylo mi už celkem slabo a ten svíravý pocit a dušnost byly horší a horší. Po 2 dnech návratovky se mi objevil jakýsi zánět prudušek, takže se léčím a jakmile budu fit, zkusím opět 7 či aspon 3 ...co to udělá a zda budou opět stejné problémy...jsem sama zvědavá. \":lol:\"
Jinak výsledky rozhodně pozitivní a překvapující.

PříspěvekNapsal: ned lis 03, 2013 10:05 pm 

dufour píše:
Zdenek20 tak jak to dopadlo?

ahoj, tak jsem pust ukončila 7 den .Bylo mi už celkem slabo a ten svíravý pocit a dušnost byly horší a horší. Po 2 dnech návratovky se mi objevil jakýsi zánět prudušek, takže se léčím a jakmile budu fit, zkusím opět 7 či aspon 3 ...co to udělá a zda budou opět stejné problémy...jsem sama zvědavá. \":lol:\"
Jinak výsledky rozhodně pozitivní a překvapující.

Tak teda jake pozitivni a prekvapujici vysledky???

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 ... 147  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]