Natrafila som na prastarý ruský recept na zbavenie sa parazitov:
Kúra sa robí 3 dni (skôr noci) po sebe takto:
o 24,00 hod. sa vypije 1 polievková lyžica gruzínskeho koňaku
o 01,00 hoid. sa vypije 1 polievková lyžica sezamového oleja
Kúra sa zopakuje vždy po mesiaci, pokiaľ sa parazity nezlikvidujú.
Má sa to robiť na lačný žalúdok, je predpoklad, že o polnoci ho máme poväčšine prázdny
Kúra by mohla fungovať na princípe, že na sladkosť koňaku sa parazity vynoria zo svojich úkrytov, aby si na ňom pochutnali, (teda presnejšie na tom cukre v ňom) a potom skôr než zase zalezú, ich spláchne ten olej.
Myslím, že koňak nemusí byť nutne gruziňák, ako je to v pôvodnom recepte, ale akýkoľvek dobrý koňak a ja by som zaradila najskôr kokosový olej, ale môže byť akýkoľvek dobrý za studena lisovaný.
Škoda len, že nenapísali akých konkrétnych parazitov sa to týka. Myslím však, že je to nepodstatné a naše telo ocení stratu akejkoľvek mikroskopickej potvory.
Vyzkoušel jsem. Nemáme koňak tak jsem vzal rum, asi na to není dobrý. dělal jsem to v noci po půlnoci když mi přijde že jsou nejaktivnější roupi apod. jeden den půl lžíce ricinového a druhý den celá lžíce. Až druhý den byl průjem, vůbec nic dramatického. určitě vyzkouším znovu. přijde je třeba s tím trochu experimentovat, možná ideální když se člověk hodně nají. možná že lezou do střeva zejmné pokud je jídlo sladké, nebo mléčné výrobky a pečivo. tak bych to tipoval.