Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je sob lis 16, 2024 4:42 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2493 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119 ... 167  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Prvy nepodareny pokus
PříspěvekNapsal: pon říj 28, 2013 12:24 am 
Administrátor
Administrátor

kobrofuz píše:
Dobry den,
rad bych se zeptal na tuhle situaci:
zacal jsem ocistu podle navodu. den pred ocistou jsem konzumoval jen ovoce. Druhy den rano jsem vypil na lacno 1l studene vody, po 50 minutach jsem si namychal prvni 1.5 l vody ze zarovnanou lzici (prvy krat jsem chtel dat o trochu mensi davku). Prvni pullirv na ex, druhej hned zatim, treti trosku delal potize, mirna potreba zvracet - upokojil jsem to. Cekal jsem co se stane, 5m nic, 10m nic, snazil jsem se pomoct i uklonama, no nic se nedelo, skousel jsem na toalete tlacit, beznadejne. Pak jsem vodu vyzvracel a vypil 1,5 litru hermankoveho caje. Zbytek dne jsem jedl ryzi s maslem. Mel jsem divny pocit malatnosti, bolela mne mirne hlava, sel sem si lehnout a pocas dne jsem pil vlaznou vodu a jedl ryzi s maslem. Dalsi den uz v poradku. Chci se zeptat kde muze byt problem, jak mam ocistu zopakovat.

dekuju a preju pekny den.

Správně vám odpovídá člen Petr22, prostě moc pospícháte a také to chce trochu trénovat, čili vše zopakujte a uvidíte, že to půjde velice dobře. Jsou jedinci, kterým procedura zabere celé dopoledne, ale ani na tom není nic špatného.

Předmět příspěvku: Re: Sankhapraksalana
PříspěvekNapsal: úte říj 29, 2013 10:42 am 

Dobrý den, mám dotaz, zda lze praktikovat Sankhapraksalanu i při kojení. Mám obavy, aby uvolněné toxiny nepronikaly nějak masivně do mateřského mléka.
Děkuji předem za odpověď.

PříspěvekNapsal: stř říj 30, 2013 10:56 am 

rybana píše:
Dobrý den, mám dotaz, zda lze praktikovat Sankhapraksalanu i při kojení. Mám obavy, aby uvolněné toxiny nepronikaly nějak masivně do mateřského mléka.
Děkuji předem za odpověď.

...a už jsem si to našla zde na foru v odkazu, že to je riziko minimální... takže to zkusím...

PříspěvekNapsal: stř říj 30, 2013 1:16 pm 

[quote="rybana":2qpqhex2]Dobrý den, mám dotaz, zda lze praktikovat Sankhapraksalanu i při kojení. Mám obavy, aby uvolněné toxiny nepronikaly nějak masivně do mateřského mléka.
Děkuji předem za odpověď.[/quote:2qpqhex2]
Jarda uz zde psal, ze je treba i vhodne ten den kojeni vynechat a odstrikat si predem na ten den ocisty, popripade i na den po ni \</div

PříspěvekNapsal: pon lis 04, 2013 3:19 pm 

Dobrý den,
mám za sebou 2 šanky a 2 jaterní očisty. Vždy šanka, po týdnu

PříspěvekNapsal: pát lis 08, 2013 9:39 am 

Uvazujem nad Sankhapraksalanou a ale mam obavu či je to bezpečné, nakolko mi identifikovali na sone žlčnikový kamen do velkosti 18 mm

PříspěvekNapsal: sob lis 09, 2013 12:18 pm 

Dobrý den pane Jardo, dnes jsem zkoušel tuto techniku, ale nezdařilo se. Vypil jsem 1,5l vody se zarovnanou lžící soli a měl jsem trochu pocit tlaku v břiše. Začal jsem dělat úklony a tlačit na břicho, ale stejně to nevyšlo ven. Sice jsem šel na velkou ale nic víc. Stolici mám úplně normální bez problému. Udělal jsem něco špatně? Děkuji za odpověď

PříspěvekNapsal: sob lis 09, 2013 4:59 pm 

mar píše:
Uvazujem nad Sankhapraksalanou a ale mam obavu či je to bezpečné, nakolko mi identifikovali na sone žlčnikový kamen do velkosti 18 mm

Neni to nebezpecne ani se zlucnikovym kamenem. A mimo sank praksalany bych doporucoval i ocistu jater a zlucniku.

PříspěvekNapsal: ned lis 10, 2013 7:46 pm 

Zdravím,
absolvovala jsem svojí první šanku, šlo to přesně podle návodu naprosto skvěle, dokonce jsem tak nějak skončila už po 3 litrech slané vody, protože to pak už vypadalo čistě. Pití slané vody bylo divné, ale dá se na to zvyknout. Jen poprvé jsem si došla na malou velkou až po 56 hodinách což mi přijde docela divné. Že mám pomalý metabolismus, vím, ale až tak...? Přemýšlím, co s tím.
Stejně tak mně znepokojují ty tmavé kousky, co se v ní objevily. Nemohla jsem si nějak ublížit? \":oops:\" Jedla jsem samozřejmě pouze rýži s máslem, později také trochu uvařených brambor a baštím také laktobacily, aby se to vrátilo v pohodě do normálu. K snídani po 24 hodinách jsem si už dala pečivo. Bolesti nebo divné pocity jsem jinak nezaznamenala, tak mi to vrtá hlavou.

PříspěvekNapsal: ned lis 10, 2013 7:49 pm 

Jen si chci dojasnit...jakou sul nejlepe?Obyc?Morskou?Epsomskou, himalajskou?
Mam v tom gulas a popravde ta obyc.sul plna sodiku se mi nezamlouva.
Diky za odpovedi

PříspěvekNapsal: ned lis 10, 2013 8:14 pm 

Daasha píše:
Zdravím,
absolvovala jsem svojí první šanku, šlo to přesně podle návodu naprosto skvěle, dokonce jsem tak nějak skončila už po 3 litrech slané vody, protože to pak už vypadalo čistě. Pití slané vody bylo divné, ale dá se na to zvyknout. Jen poprvé jsem si došla na malou velkou až po 56 hodinách což mi přijde docela divné. Že mám pomalý metabolismus, vím, ale až tak...? Přemýšlím, co s tím.
Stejně tak mně znepokojují ty tmavé kousky, co se v ní objevily. Nemohla jsem si nějak ublížit? \":oops:\" Jedla jsem samozřejmě pouze rýži s máslem, později také trochu uvařených brambor a baštím také laktobacily, aby se to vrátilo v pohodě do normálu. K snídani po 24 hodinách jsem si už dala pečivo. Bolesti nebo divné pocity jsem jinak nezaznamenala, tak mi to vrtá hlavou.

To ze jsi sla po 56 hodinach mi divne neprijde. Ja si predstavuju streva jako hadici, do ktere na jedne strane neco cpes a kdyz uz se to tam nevejde, tak to na druhe strane vypadava. Takze nove jidlo neco na druhe strane vytlaci. A kdyz celou trubici sankou vyprazdnis, tak se musi opet nejdriv naplnit a pak teprve zacne na druhym konci padat to, co je vytlaceny dalsim jidlem. Jestli ted opet chodis normalne, tak bych to neresil, ale to je jen muj nazor.

'Takze gratuluju, podle toho co pises se ti to dokonale povedlo.

PříspěvekNapsal: ned lis 10, 2013 8:24 pm 

misujka23 píše:
Jen si chci dojasnit...jakou sul nejlepe?Obyc?Morskou?Epsomskou, himalajskou?
Mam v tom gulas a popravde ta obyc.sul plna sodiku se mi nezamlouva.
Diky za odpovedi

Rozhodne bych nedoporucoval epsomku, par lidi s ni melo vazne problemy. Pokud das himalajku nebo nejakou NErafinovanou (musi to tam byt napsane a musi byt seda) morskou sul, treba Danival od Country Life, tak ziskas mimo NaCl i radu stopovych prvku a i trochu horciku, sodiku, drasliku... A i kdyz v tobe zustane nejake NaCl navic, je to mnohem lepsi nez si nechat nevycisteny streva. Aspon podle mne.

PříspěvekNapsal: ned lis 10, 2013 9:57 pm 

Prosimte, jake vazne problemy?Vzdyt se pouziva na jaterni ocistu ta epsomka neee? :-O
Takze vyjma morske se tedy bezne na sanku pouziva klasicka kamenna sul s jodem?

PříspěvekNapsal: ned lis 10, 2013 10:52 pm 

misujka23 píše:
Prosimte, jake vazne problemy?Vzdyt se pouziva na jaterni ocistu ta epsomka neee? :-O
Takze vyjma morske se tedy bezne na sanku pouziva klasicka kamenna sul s jodem?

To neni v tom, jestli je epsomka dobra nebo blba, ale zalezi na tom, jak se presne pouzije. Pri sank p. s tim melo par lidi problemy, kdezto pri jatrech ne.
Co se tyka soli, nejde o to jestli je morska nebo kamenna, ale jestli je prirodni nebo upravovana. Z morske soli se odstraneji ostatni prvky a slouceniny, takze zbyde jen NaCl a pak se pridaji nejake slouceniny hliniku aby se krasne sypala a jeste se cisti a tak. Dost autoru tuto sul zakazuje. Jake se delaji upravy s kamennou soli nevim, ale obcas tam pridavaji jedovaty fluor. Takze kdyz pouzijes himalajku nebo nerafinovanou morskou, je to urcite dobre, ale jestli ti to nestaci, muzes badat dal.

PříspěvekNapsal: úte lis 12, 2013 10:02 am 

Dobrý den,
rád bych se zeptal. Mám za sebou tento víkend třetí šanku a tentokrát neúspěšně. \":(\" První dvě (před měsícem, resp. před dvěma měsíci) byly úspěšné, vše podle návodu, sifon zafungoval, paráda. Jediná odchylka, jak jsem tu někde dříve popisoval, že jsem "začal protékat" až cca po 40ti minutách, ale jinak vše vzorově. Ale předevčírem se nepodařilo. Nalil jsem do sebe 1,5 litru, dělal jsem i doporučené cviky a nic. Tak jsem přidával slanou vodu, až jsem se dostal na 5 litrů a nic. Špatně mi nebylo, nejsem zvracecí typ, jen jsem cítil plné břicho. Cca hodinu po vypití první slané vody jsem udělal klystýr, ale to nepomohlo. Vypustil jsem jen to, co jsem spodem napustil, ale sifon to nevyvolalo. Až cca po 3 hodinách od první slané vody ze mě něco málo vyteklo, hádám to max na půl litru. Byla to špinavá voda s kousky stolice. A nic víc. Tak jsem vypil heřmánek, šel si dát rýži a tím to skončilo. Už v průběhu a několik hodin poté jsem stále hodil na malou, neboli veškerou vodu jsem vymočil. Negativní příznaky žádné, špatně mě nebylo, nic mi nebylo, cítil jsem se dobře i celý den po, jen to prostě neproteklo... Máte někdo podobnou zkušenost? Tušíte někdo, kde jsem mohl udělat chybu? Měl jsem to "ukončit" dříve než po třech hodinách? Jediné co mě napadá je, jestli jsem neměl málo slanou vodu. Přeci jen, není polévková lžíce, jako polévková lžíce a je pravda, že voda, kterou si umíchám (i ta první, nejvíce slaná) není nikterak nepoživatelná, je to taková přesolená polévka. Tak si říkám, jestli by nemělo být více soli. Víc mě nenapadá a neúspěch mě samozřejmě mrzí. Prosím poraďte, ať je příští pokus opět úspěšný. Děkuji, krásný den \":wink:\" , Petr.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2493 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119 ... 167  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]