martina72 píše:
to Dalimil: pokud to půjde, kojit tak do čtyř let. S příkrmy začít dle chuti dítěte, spěchat nemusíš. Stačí zelenina, obyčejná vařená či dušená zelenina. Polívčičky nebo kašičky. Když do hrnce nahážeš cibuli, celý česnek, brambůrky, celer, mrkev, pampelišky a kopřivy, nic IMHO nezkazíš.
Maso úplně vynech, pro malé děti se vůbec nehodí, ani jim nechutná, odmítají ho, vědí proč. Mléčné výrobky jen pokud jsou dobře snášeny, většinou jsou, ale zdravé to také moc není.
Moc děkuji za radu. Mohu se Vás ještě zeptat co s kašičkami? Máme teď již 8,5měsíců, zatím kojíme, jíme jen povařenou zeleninku a ovoce a za chvíli bych měla začít s kašemi. Moc se mi do obilných kaší nechce. Uvažujeme o bezlepkových, ale i tak se mi do toho moc nechce. Když jsme zkoušeli je jíst delší dobu v rámci zdravé výživy, moc dobře jsme se potom necítili. Maso uvažujeme až v pozdějším věku
. Jsem ráda, že děláme dobře. Ovoce jsme zatím vždy taky podusili, kvuli rychlým cukrům, prý to není vhodné, zatěžuje to slinivku. Nevím, od kdy můžeme dávat už i syrové ovoce. Malej se už po všem natahuje a chtěl by ochutnat. Taky nevím,jak vytvořit jídelníček, aby tam bylo vše důležité zahrnuto a bylo to bez masa, a bez obilných bezlepkových kaší? To opravdu netuším.. Nemáte nějaké zkušenosti rady? Budu vděčná. Moc děkuji.