Zdravím, zaujímal by ma Váš názor na tento článok, dávam link aj kopírujem pre istotu.
http://zena.atlas.sk/zakazane-jedla-pre-onko-pacientov/zdravie/vyziva/820743.htmlZakázané jedlá pre onko pacientov!
Pacienti s nádorovým ochorením bojujú o svoje životy, a to doslova. Liečba rakoviny často spôsobuje zlyhanie imunitného systému, ktorý je slabý a ohrozený. Aj preto je dôležité vyhnúť sa potravinám, ktoré sú známe karcinogény a vyhýbať sa potravinám, ktoré nepomáhajú liečeniu.
1. „Špinavé“ ovocie a zelenina
Najvyššie koncentrácie rezíduí pesticídov sa podľa štatistík objavujú v jahodách, paprike, špenáte a broskyniach. Onkologickí pacienti by sa preto mali vyhýbať surovému ovociu so štruktúrou ako sú aj maliny a černice, vzhľadom k vysokému potenciálu ochorenia.
2. Ryby a zvieracie mäso nie!
Ani ryby a kôrovce nie sú schválené, pretože v ich tele je veľká koncentrácia toxických látok, hlavne ortuti. Hovorí sa, že tuniak a losos, keď ho je v strave priveľa, spôsobuje poškodenie mozgu. Vyhnúť sa zvieraciemu mäsu môže byť nevyhnutné, pretože pesticídy nájdené v dobytku môžu byť sústredené aj vo zvieracom tkanive a bunkách.
3. Vyhnite sa alkoholu
Riziko rakoviny a konzumácia alkoholu je silná väzba. Je tu veľká šanca ešte väčšieho poškodenia pečene a hrubého čreva. Alkohol je pre telo toxický, produkuje voľné radikály a narúša ochranné mechanizmy kyseliny listovej.
Vyhnite sa všetkým oblastiam, kde existuje potenciál chorôb prenášaných potravinami. Nepasterizované mliečne výrobky, lisované syry, surové alebo nedostatočne tepelne spracované vajcia, nepražené orechy, nepasterizovaný med či ľad zo strojov na výrobu ľadu, sú vo všetkých oblastiach vysoko rizikové potraviny.
Autor: Karin
V některých částech s tím lze i souhlasit, ale jako celek je to určitě blbost. Navíc není rakovina jako rakovina, tento zavádějící název zahrnuje tak široké spektrum problémů, že se člověk docela diví jak s tím medicína vůbec může pracovat.