Badatel-Sk píše:
zdravím všetkých nadšencov ovocných a zeleninových štiav, ja sám som maniak hlavne do mrkvovej šťavy, to je top šťava po zdravotnej aj chuťovej stránke.
Chcel by som sa spýtať na Vaše skúsenosti s nízkootáčkovými šnekovými odšťavovačmi. Ja odšťavujem na obyčajnom vysokootáčkovom, nevýhody takéhoto odšťavovača, resp. výhody šnekových odšťavovačov - lisov, sú mi známe, ale chcel by som sa spýtať na konkrétnu vec - je pravda, že šnekové odšťavovače - nízkootáčkové lisy dokážu odšťaviť až o cca 50% viac šťavy? Mám vyhliadnutý český Concept LO-7040, pri ktorom priamo výrobca jasne tvrdí, že tento výrobok vyprodukuje až o 50% viac šťavy. Pre mňa ako študenta je suma okolo 200 eur na zváženie, ale ak by to s tou šťavou bola pravda, tak nebudem váhať ani chvíľu, lebo z dlhodobého hľadiska tak či tak ušetrím, vďaka za prípadné postrehy.
Mám Omegu 8004, srovnával jsem s odstředivkami Moulinex AV6 a Moulinex JU 650. Šťavili jsme mrkev, jablka a pomeranče. Výtěžnost Omegy určitě nebyla větší o 50% odhaduji to tak na 20-30%. Možná, že u jiného ovoce či zeleniny by rozdíl mohl dosáhnout 50%, zcela jednoznačně je však šťáva z nízkootáčkové omegy chutnější, s mnohem menším podílem pěny.