Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pon lis 25, 2024 7:29 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 362 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 25  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Pohled na bílé jedy
PříspěvekNapsal: pon srp 05, 2013 6:24 am 
Offline

Registrován: ned bře 25, 2012 9:57 pm
Příspěvky: 501
Bydliště: NMnV
chiqui255 píše:
o odpověď prosím pana Jardu, ne tady kde koho na diskusi, kdo mi na otázky stejně neodpoví a jen kecá kolem. Po 20ti letech chci udělat změnu a čekám podporu, ne blbé kecy. Sladit potřebuji, protože jsem na to x let zvyklá a chci dělat pomalu změny k lepšímu....opravdu nemám náladu, aby mi nějaký amatér odpovídal ve stylu, proč chci sladit, proč potřebuji mléko, proč nejím normálně atd.
Proto prosím o o odpověď pana Jardu, který by mi pomohl změnit zaběhlé návyky k lepšímu.

chiqui255 píše:
Mléko z automatu není nijak ošetřené, pouze je ochlazené a denně čerstvé. Chcete mi tvrdit, že si mléko přímo z vemene nemám ani převařit??? Vždyť může být něčím nakaženo nebo obsahovat nežádoucí bakterie nebo něco.

1)Myslím že pán Jardo vám nedoporučí žiadne preváranie mlieka, teda z toho čo som od neho na fóre prečítal.
2)predpokladám že keď píšete že potrebujete sladit nemyslíte sladenie mlieka ale bežné sladenie (napr. čaju)
3)Pach kozieho mlieka býva spôsobený hlavne tým že chovateľ kozy nechá spať na bordeli nasiaknutom vlastným močom. Kozy musia maž čistú podstieľku podobne ako kravy a nesmú sa kŕmiť nijakou hnusobou, potom ich mlieko nebude mať ani zlú chuť ani smrdieť. Od chovateľa ktorému kozie mlieko smrdí by som stejne nebral.
4)S tou pomalou zmenou k lepšiemu a postupným zlepšovaním s Vami súhlasím, tiež som zvolil podobný smer aj keď mne niektoré veci nechýbajú ak ich vynechám, každý znesie niečo iné.

_________________
Prosím ctených mudrlantov aby na moje komentáre nereagovali.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohled na bílé jedy
PříspěvekNapsal: pon srp 05, 2013 11:42 am 
Offline

Registrován: pát říj 19, 2012 2:00 pm
Příspěvky: 43
Zdravím zde všechny.
Připojuji se k Deane, nechte si pro sebe nevhodné rady a kritiku. Je úplně zbytečné tady kohokoli posuzovat a chovat se jako "všemoudrý radič" který dává nesmyslné rady.
Pro normálního člověka, za kterého se považuji, je nemožné vlastnit krávu a chodit si ji každý den nadojit. To samé pro jiná zvířata.
Nemůže být každý kulak, když na to nemá prostředky. JASNÉ?
Dále Vás všechny také prosím, vyvarujte se nepřátelských komentářů, je to k ničemu.
Proč se tu hodně lidí ptá na mléko, cukr, maso...atd? To snad je jasné: byli jsme vychováni k tomu, abychom tohle jedli. A to při vší dobré vůli rodičů a babiček, které pro nás chtěli jen to nejlepší. Chutná nám sladké, takže ho potřebujeme. Jsou tu lidé, kteří mají problémy se zdravím, a hledají pomoc a podporu.
Takže prosím: pomáhejme si v přátelském a diplomatickém tónu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohled na bílé jedy
PříspěvekNapsal: sob srp 31, 2013 8:50 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
chiqui255 píše:
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat se zeptat na pár informací:

1) Pokud chci vyřadit ze stravy kravské mléko, které používám především do kávy a nechci použít díky specifickému pachu kozí, co je nejvhodnější? Co třeba ty sojové mléka nebo rýžové mléka jak se prodávají ve zdravé výživě. Nebo je lepší použít teda to kravské čerstvé nepasterizované, které se prodává v automatech a doma si ho jen převařím.

2) Jinak celkově mléko z automatu nepasterizované pouze převařené není škodlivé a nezahleňuje tak jako mléka komerční?

3) Na slazení používám stevii v tabletách. Je ok složení 2%steviolglykosidy a 98% Erythriol? Je tohle vlastně rafinovaný cukr? A jinak škodí tělu Erythriol? Ten by měl vznikat kvašením ovoce a být též nekalorický. Nebo takto: doporučujete sladit stevií, ale v jaké formě? Tím, že si nasadím rostlinu (tu mám sice taky,ale nelze použít v kuchyni všude) nebo mohu použít i prášek ze stevie či sladicí tabletky, popř. kapky?

4) Je vhodný na slazení xylitol?

1) Kozí mléko je něco jiného, než kravské a určitě vhodnější, než ty sojové a jiné náhražky. Pokud ho odmítáte a mléko prostě chcete, tak zůstaňte u toho kravského, v tak malém množství zase tolik škody nenadělá.
2) Mléko z automatu je sice nepasterizované, ale je homogenizované a tím pádem také docela problematické. Pokud kravské mléko, tedy čerstvé přímo od krávy.
3) Uvedený produkt neznám, ale na trhu je stévie jako prášek mám ji dokonce v nabídce na konci fóra a tou se dá sladit zcela bez problémů.
4) Xylitol je určitě vhodnější než cukr, ale méně vhodný než stévie, nicméně představuje asi přijatelnou náhražku běžného cukru.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohled na bílé jedy
PříspěvekNapsal: sob srp 31, 2013 8:52 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
mifa píše:
Zdravim, vyssie sa spomina blahodarny vplyv bryndze. Mam zdroj kvalitnej nepasterizovanej brynze, ale dostavam sa k nemu maximalne dva krat do roka. Preto bryndzu mrazim. Je to dobry sposob skladovania? Je aj po rozmrazeni prospesna? Dakujem

Dovolím si tvrdit, že ano, také jsem si ji zmrazoval a mohu říci, že zásadní problém jsem nezaznamenal.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohled na bílé jedy
PříspěvekNapsal: sob srp 31, 2013 9:02 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
lucinda21 píše:
Zdravím zde všechny.
Připojuji se k Deane, nechte si pro sebe nevhodné rady a kritiku. Je úplně zbytečné tady kohokoli posuzovat a chovat se jako "všemoudrý radič" který dává nesmyslné rady.
Pro normálního člověka, za kterého se považuji, je nemožné vlastnit krávu a chodit si ji každý den nadojit. To samé pro jiná zvířata.
Nemůže být každý kulak, když na to nemá prostředky. JASNÉ?
Dále Vás všechny také prosím, vyvarujte se nepřátelských komentářů, je to k ničemu.
Proč se tu hodně lidí ptá na mléko, cukr, maso...atd? To snad je jasné: byli jsme vychováni k tomu, abychom tohle jedli. A to při vší dobré vůli rodičů a babiček, které pro nás chtěli jen to nejlepší. Chutná nám sladké, takže ho potřebujeme. Jsou tu lidé, kteří mají problémy se zdravím, a hledají pomoc a podporu.
Takže prosím: pomáhejme si v přátelském a diplomatickém tónu.

Na to aby se člověk dostal ke kvalitnímu a čerstvému mléku, nemusí nutně chovat krávu ani jiné dojné zvíře, stačí si najít někoho, kdo takové zvíře chová a kupovat mléko od něho. Dobrá vůle našich prarodičů bohužel nepřekoná svinstva v potravním řetězci o kterých v té době nikdo neměl ani tušení. Pokud vám chutná sladké, to nemusí být vaše potřeba po cukru, také to může být kandida, která si takto o cukr přímo říká a mnoho lidí si jí kvalitně a často krmí.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohled na bílé jedy
PříspěvekNapsal: sob srp 31, 2013 9:48 pm 
Offline

Registrován: úte led 08, 2013 8:52 pm
Příspěvky: 292
U mléka z vemene bude třeba nepatrné množství bakterií které nemůžou člověku uškodit. Když se pak ale skladuje, tak se bakterie množej a po pár hodinách už to může být rizikový. Takže z vemene bez úpravy jedině hned vypít.

A chuť na sladké je prý kvůli tomu aby nám chutnalo mateřské mléko.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohled na bílé jedy
PříspěvekNapsal: ned zář 01, 2013 5:53 am 
Offline

Registrován: úte dub 26, 2011 8:57 pm
Příspěvky: 560
Jarda píše:
mifa píše:
Zdravim, vyssie sa spomina blahodarny vplyv bryndze. Mam zdroj kvalitnej nepasterizovanej brynze, ale dostavam sa k nemu maximalne dva krat do roka. Preto bryndzu mrazim. Je to dobry sposob skladovania? Je aj po rozmrazeni prospesna? Dakujem
Dovolím si tvrdit, že ano, také jsem si ji zmrazoval a mohu říci, že zásadní problém jsem nezaznamenal.

pri zamrazovani ju treba akurat dobre zabalit, aby nenapachla inou aromatickejsou potravinou z mrazaku.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohled na bílé jedy
PříspěvekNapsal: ned zář 01, 2013 3:49 pm 
Offline

Registrován: úte led 08, 2013 8:52 pm
Příspěvky: 292
Nový pohled na "bílej jed" \":lol:\"
http://www.celostnimedicina.cz/nesolena-jidla-zvysuji-riziko-mrtvice-a-infarktu-potvrzuje-vedecka-studie.htm


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohled na bílé jedy
PříspěvekNapsal: ned zář 01, 2013 5:49 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Kachně píše:

Ono bude dost záležet na tom co daný člověk jí a zda sodík má ve stravě dostatečně obsažen. U moderní stravy se dá tvrdit, že je v ní soli spíše nadbytek a je pak vhodné doplňovat spíše draslík, ale lidé na syrové stravě mohou mít poměr obrácený, tedy draslíku moc a sodíku málo.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohled na bílé jedy
PříspěvekNapsal: úte lis 26, 2013 3:56 pm 
Offline

Registrován: čtv pro 20, 2012 7:20 pm
Příspěvky: 12
Zdravím opět pana Jardu,
vzhledem k tomu, že kravské mléko neprospívá našemu trávení, chtěla jsem se zeptat, jak je na tom smetana, syrovátka, kefíry, podmáslí a třeba i jogurty. Předpokládám, že tvaroh díky obsahu kaseinu asi moc vhodný není. Prosím o odpověď pana Jardu.
díky


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohled na bílé jedy
PříspěvekNapsal: stř lis 27, 2013 1:26 am 
Offline

Registrován: úte led 08, 2013 8:52 pm
Příspěvky: 292
chiqui255 píše:
Zdravím opět pana Jardu,
vzhledem k tomu, že kravské mléko neprospívá našemu trávení, chtěla jsem se zeptat, jak je na tom smetana, syrovátka, kefíry, podmáslí a třeba i jogurty. Předpokládám, že tvaroh díky obsahu kaseinu asi moc vhodný není. Prosím o odpověď pana Jardu.
díky

Co komu prospívá snad pozná každej sám. Jestli si dá třeba půl litru smetany a nic jinýho a pak má nějaký žaludeční nebo střevní problémy, tak mu to neprospívá...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohled na bílé jedy
PříspěvekNapsal: stř lis 27, 2013 7:57 am 
Offline

Registrován: čtv pro 20, 2012 7:20 pm
Příspěvky: 12
Kachně píše:
Co komu prospívá snad pozná každej sám. Jestli si dá třeba půl litru smetany a nic jinýho a pak má nějaký žaludeční nebo střevní problémy, tak mu to neprospívá...

Prosím o odpověď pana Jardu jak je uvedeno v textu. Samozřejmě tím myslím třeba smetanu do kávy atd. myslím, že je absurdní se vůbec bavit o vypití půl litru smetany, to bych asi nebyla na těchto stránkách.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohled na bílé jedy
PříspěvekNapsal: stř lis 27, 2013 1:14 pm 
Offline

Registrován: pát říj 19, 2012 2:00 pm
Příspěvky: 43
ano.... to je bohužel úděl diskuze, že sem píší někteří chytráci věty, za kterých nevzejde nijaké poučení. Mě osobně taktéž zajímá jak je to s konzumací mléka. Na vesnici máme sousedy, ti chovají kravičky a sami taktéž pijí hodně mléka a celá jejich rodina. A jsou zdraví. Už jsou to hodně starší lidé a mají problémy se sílou, ale dokud se hýbou, tak tvrdě pracují na políčku a ve chlívku. Mají moji úctu.
Krom toho.... upřímně, melta i čaj mi chutná s mlékem. Mlékem či jogurty se nasytím. Mám hubené dítě a dostala jsem radu: dávej jí pravidelně smetanu.... šlehačku nebo sladkou kysanou. Je to jedna z mála věcí které mi dcera konzumuje. Když jsem mléko vysadila, tak mi dcerka zhubla (má 5 let a bojujeme s každým nabytým gramem) a lékařka mi vynadala s tvrzením, že dcera jogurty potřebuje. Vypadl jí zub před 6 měsíci a další jí nenarostl....asi nemá z čeho. \":evil:\"


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohled na bílé jedy
PříspěvekNapsal: stř lis 27, 2013 2:02 pm 
Offline

Registrován: úte úno 23, 2010 8:42 pm
Příspěvky: 147
Boha, jeho, tak když si pochutnáte na dobré kávě s mlékem, zlepší vám to náladu, pochutnáte se, tak snad vám to mléko prospívá ne?! Mám pocit že lidi se budou bát sami upšouknout, když to nekonzultovali na netu.
Mléko je vysoce ceněno v ajurvédě a doporučuje se podávat s kořením - skořice cejlonská, kardamom, zázvor.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohled na bílé jedy
PříspěvekNapsal: čtv lis 28, 2013 5:58 pm 
Offline

Registrován: pon zář 09, 2013 8:51 pm
Příspěvky: 188
Aha.takze vsem co maji alergii na mlecne vyrobky uz nevyrostou zuby?
asi to bude v necem jinem...co takhle vapnik a horcik?a tuky?nebo jina pricina?


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 362 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 25  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz