chiqui255 píše:
o odpověď prosím pana Jardu, ne tady kde koho na diskusi, kdo mi na otázky stejně neodpoví a jen kecá kolem. Po 20ti letech chci udělat změnu a čekám podporu, ne blbé kecy. Sladit potřebuji, protože jsem na to x let zvyklá a chci dělat pomalu změny k lepšímu....opravdu nemám náladu, aby mi nějaký amatér odpovídal ve stylu, proč chci sladit, proč potřebuji mléko, proč nejím normálně atd.
Proto prosím o o odpověď pana Jardu, který by mi pomohl změnit zaběhlé návyky k lepšímu.
chiqui255 píše:
Mléko z automatu není nijak ošetřené, pouze je ochlazené a denně čerstvé. Chcete mi tvrdit, že si mléko přímo z vemene nemám ani převařit??? Vždyť může být něčím nakaženo nebo obsahovat nežádoucí bakterie nebo něco.
1)Myslím že pán Jardo vám nedoporučí žiadne preváranie mlieka, teda z toho čo som od neho na fóre prečítal.
2)predpokladám že keď píšete že potrebujete sladit nemyslíte sladenie mlieka ale bežné sladenie (napr. čaju)
3)Pach kozieho mlieka býva spôsobený hlavne tým že chovateľ kozy nechá spať na bordeli nasiaknutom vlastným močom. Kozy musia maž čistú podstieľku podobne ako kravy a nesmú sa kŕmiť nijakou hnusobou, potom ich mlieko nebude mať ani zlú chuť ani smrdieť. Od chovateľa ktorému kozie mlieko smrdí by som stejne nebral.
4)S tou pomalou zmenou k lepšiemu a postupným zlepšovaním s Vami súhlasím, tiež som zvolil podobný smer aj keď mne niektoré veci nechýbajú ak ich vynechám, každý znesie niečo iné.