Zdravím všechny tady, už pár týdnů pročítám toto fórum a celé stránky a tak jsem se také rozhodl se sebou taky něco konečně udělat. Zdravá výživa mi nikdy nebyla cizí ale po tom co čtu tady, tak vidím že jsem s ní celou dobu jen tak koketoval….
Ale mám přece jen nějaké zkušenosti s užíváním bylin, kratšími půsty..atd.
Takže jsemse rozhodl zkusit svoji první Shankhapraksalanu.
Naplánoval jsem očistu na sobotu , věnoval jsem týden přípravě :
Od pondělka jsem nejedl žádné maso ani uzeninu.
Středa a čtvrtek jsem jedl jen ovoce a zeleninu, chtěl jsem aby „potrubí“ bylo co možná nejmíň zaplněné, v pátek jsem držel půst jen o přemražené vodě.
V každé volné chvíli jsem pročítal toto vlákno a tak jsem i mysl postupně naladil a už jsem se nemohl dočkat soboty.
Nějaké obavy tam samozřejmě byly ale nadšení pro věc převažovalo
Myslím, že je velmi důležité přistupovat k proceduře pozitivně a bez obav… kdybych měl do toho jít s nejistotou raději bych to odložil a počkal na lepší konstelaci
Zvolil jsem variantu s pitím slané vody po menších dávkách a cviky.
Ten 1,5 litrový „hrnek“ bych teda fakt nedal
Nepiju na ex ani dobrý hořký a studený pivko natož pak teplou slanou vodu..
Ale kdo ho tam pošle, tak rozhodně dobře, určitě to pak celé jede rychleji.
Pil jsem vodu po 0,3l hrnkách a vždy po vypití jsem provedl sérii předepsaných cviků které jsem si dopředu vyzkoušel. Snažil jsem to jet v klidu a soustředěně a už při pití třetího hrnku jsem cítil jak se žaludek vyprázdnil a voda začíná protékat. Po šesté sérii se opravdu dostavilo první vyprázdnění, šlo to hladce, díky střídmé stravě před očistou a byl to jen takový kal. Trochu mi pracovala fantazie, kdovíco tam bude ale bylo to v pohodě….no až na ten ozón, kam se hrabe yperit... pro sichr jsem před WC zapálil vonnou tyč abych doma zachoval harmonicko-meditační prostředí
Celkem jsem vypil po zmíněných dávkách 5litrů vody v každém rovná polévková lžíce mořské soli. Na lince mám takový pěkný baňatý 5ti litrový demižón a když se na něj tak podívám kolik toho za necelé 2 hodiny skrze mne proteklo tak se tomu skoro nechce věřit…
Kolikrát to šlo ven už nevím, protože po prvních 5ti „průtokách“ už jsem si nestíhal dělat čárky
Ke konci už opravdu jen čistá čirá voda i když v mém případě ne bezbarvá ale žlutá, asi jako trochu tmavší urina. To mě trochu znervóznělo i když tu o tom zmínky byly ale doufal jsem, že je to od nahromaděné žluči, díky tomu půstu… Což mi Pan Jarda později telefonicky potvrdil….
Na závěr jsem vypil 1litr vlažné neosolené vody, to byla fakt chuť ráje po tý soli a po posledním hrnku zkusil vyvolat zvracení které se sice nekonalo ale „sifon“ se zavřel .
Pak po cca 40ti minutách rýže s máslem….odpočinek…
Takže shrnutí : 5+1 litrů celkem, 6 sérií cviků, pak už to jelo samo…
Celkově to proběhlo hladce, jen při pití čtvrtého litru jsem se cítil trochu malátně, přece jen to s tělem trochu zacvičí ale rychle to odeznělo, představoval jsem si jak už je to potrubí čistý…Dalo se to v pohodě zvládnout. Po posledním pití a čekání na rýži se dostavil pocit žízně jak na sahaře a to i přesto, že jsem hodinu před začátkem víc než litr vody vypil jak je zde v návodu doporučeno. Ale je to samozřejmě individuální, mě cela procedura trvala skoro 2 hodiny, tak jsem se asi dost odvodnil.
Ještě k tomu promazávání „vývodu“ po každém vyprázdnění, to je opravdu dobrá rada!
Chvíli jsem to vynechal a už jsem měl pocit, že tam mám feferonku
takže rozhodně mazat pokaždé !!
Měl jsem doma jelení lůj a pak už dobrý..
Dnes, 2 dny po proceduře, skvělá nálada, lehkost bytí, spousta energie, pocit vnitří čistoty, prostě výsledek opravdu hodně, hodně dobrý….
V pondělí dopoledne jsem se dovolal Panu Jardovi, chtěl jsem zkonzultovat pár detailů o průběhu, všechno mi zodpověděl a dobře jsme si popovídali, škoda, že jsem byl v zaměstnání a nebylo víc času.
Jinak Pane Jardo moc dík za tyto stránky, je toho tady k nastudování víc než dost a zatím jsem nikde jinde nenašel tolik komplexních a na sebe navazujících návodů, informací a zkušeností od diskutujících..a je to všechno v celku hodně motivující …..
No vidíte, na první pokus učebnicový průběh a to se mnoho lidí bojí vypít trochu slané vody a raději lítají po doktorech, no každému holt vyhovuje něco jiného.