Petr_P píše:
Dobrý den. Rád bych se zde zeptal na několik otázek ohledně klystýru
Prvně bych se rád zeptal, čím to je, jak to je možné, že po klystýru mi zůstává větší váha než by měla a přebytečnou vodu nevyloučím ani ráno. Ty střeva nějak absorbují nabranou tekutinu do těla, z čehož se většina brzy vyloučí. To vsakování do těla na mě působí nepříjemně, vyvolává to ve mně obavy a odpor. Jednou se mi stalo, že ve mně zůstaly snad 2 litry moči, z nichž nějaký objem jsem určitě nějak vstřebal do organismu. Kdysi jsem to tak neměl. Máte s tím někdo zkušenosti, víte, o co jde, a co s tím? Nemám třeba využívat bylinek pro regeneraci střevní sliznice a zajít na hydrocolonterapii?
Dále bych se vás rád požádal o vysvětlení, jak by asi fungovala epsomská sůl ve střevě při dodání klystýrem. Měl bych potom nějak vysušené to střevo? Měl bych případně pracovat s nějakým slabým roztokem nebo rovnou fyziologickým roztokem, což by mělo nějaký konkrétní účinek? Pokud by se nevyřešil ten problém při využívání moči při klystýru, tak bych ji tímto rád nahradil a zvýšil účinnost klystýru, jak to půjde. Měl bych potom třeba navázat nějak na tento klystýr s epsomskou solí nebo nějak skombinovat sůl ještě s něčím? Pokud by se dala používat epsomská sůl takto a ještě by to pomáhalo k tomu, že by se natáhla nějaká zanesená lymfa, bylo by to fajn, ale bojím se, že to asi takto snadno nefunguje, když hlavní problém je, že to střevo mi v poslední době tu tekutinu natahuje.
Díky za případné reakce.
Nějakou část nálevu tělo vstřebá vždy i u nálevů které jsou slané, ale tam jde do těla opravdu málo. Epsomka je hodně projímavá a do těla moc nejde, čili tu by jste měl vyloučit skoro všechnu. Jako občasný klystýr, dejme tomu dvakrát týdně se aplikovat dá, ale denně bych ji nepoužíval, to opravdu střeva vysušuje.