RaDu píše:
Je pravda že výběr není velký grep,citron,celer,petržel,pro silnější nátury cibule,zelí...
Jak je to s tim grepem. Plno lidi tu říká, ze není vhodna ani cervena repa a mrkev a presto spolu s grepem tech sacharidu mají podobne.. Ja nemam problém vyradit z jidelnicku sacharidy, které jsou opravdu jen jako zdroj energie, ale takovou 1 stredni červenou repu a 2 mrkve bych denne rad odstavnoval, protože krome tech par gramu sacharidu jsou narvane prospesnyma latkama.. Sem tam si muzu teda taky doprat na chut grep? Ten bych nerad odstavnoval, stejne jako ostatní druhy ovoce a radsi si ho dal v celku.. Jinak krome te repy a mrkve bych rad odstavnoval celer, zazvor a na střídačku zeli, kapustu a ostatní kostalovou zeleninu... Jinak k tomu celeru, to odstavnujete ty zelene stonky nebo tu bulvu, ona ma v obchodech často nazelenalou barvu vadi to? Proste vidim to vždycky rano na 2 mrkve, 1 stredni červenou repu, pulku bulvy celeru, kousek zazvoru(stridat s krenem) a ctvrtku hlavky zeli nebo kapusty. Co myslite, to bude vyzivna stava ne?
V sezone to je o necem jinem, ale ted zime me toho fakt moc nenapada, jak do sebe dostat něco prospěšného. Taky me stve, ze v ta cervena repa je v obchodech vecne mekka a často plesniva..
Ale nejradši bych stejne bumbal mrkvovou stavu. Mrkem je skoro zadarmo, je všude k dostani a je to tak uzasna potravina. Me by stejne zajímalo jak moc by krmila kvasinky, jestli naopak jeji benefity neprebiji to negativum, ze mají na 100g 7g cukru...