fdh píše:
Moje mamka přestala užívat hormony na úpravu ženských problémů a dost ji to teď změnilo psychiku. Spín deset hodin, je otrávená, trochu vydepkovaná, nic ji pořádně nebaví, na lidi je podrážděná, špatně snáší jednání s lidmi, je stále unavená... Provedla už řadu klystýrů, kde není výrazně vidět nějaká velká změna, chystá se na játra, ale problém je v tom, že se jí do toho nechce... psychika... Uvidíme, možná, že to klapne. Doporučil jsem ji brát hořčík v rozpustné formě, ale bere 1/2 lžičky denně, protože jinak má průjem, což mě dost překvapilo, protože jsem se domníval, že bude mít hořčíku nedostatek a že by to mohlo srovnat psychiku. Ale tudy cesta teda nepovede. Pane Zajíček, co byste navrhoval? Tuším, že vynechání hormonů nebude jednoduchý problém... Děkuji
Hořčík někdy tělo nebere při vnitřním použití, ale je možné ho dodat koupelemi, nebo mazáním velké plochy kůže 2,5 % tním roztokem chloridu hořečnatého. Také je v tomto případě celkem nezbytné konzumovat co největší množství potravin s fytoestrogeny, které tento problém celkem slušně redukují.