freml píše:
Pěkný den, asi půl roku se snazim pít kolem litru zelenin a ov. stav a vtahl jsem do tohoto zpusobu zivota postupne celeou rodinu Citim se lepe, nejsem unaven atd. snad se casem narovna i muj endokrinní system. Posledni dobou mi vsak silne vrta hlavou, jestli si spise neskodim. Šnek na Omeze je zbarven tak, jako by byl od oleje. Po nektere mrkvi vrha takove ty olejove odlesky. Rikam si jestli takove mnozstvi pesticidu a vselikeho bordelu dlouhodobe muze telo zvladnout. Ale ja se toho vzdat nechci, protoze jaka je alternativa? Zadna..alespon o ni nevim. Z vareneho jim minimum (trochu ryze se salatem vecer..) Znamy vitarian byl ted na operaci nezhoubneho nadoru na stitne zlaze..
Pisete ze chemie je vazana na duzinu. Kdo to zjistil krome Normana? Je nejaka studie? Prosim chapejte me jako velikeho zastance vita stravy, ale nemohu se zbavit tohto blbeho pocitu, zvlaste kdyz chci k tomuto zpusobu stravovani vést i sve milovane tři děti..a hlavne je mi dobře, funguje to! Ale predstava nejakych onkologickych problemu z premíry svinstva na zelenine..Nevim jestli se šnek nezbarvil po polske mrkvi, ale nechci škodit, nevím to jiste, ale pry je to jedno. Asi cela Evropa je takto zamořená, a to ještě dychame na Karvinsku nejhorší vzduch...Je to složite. Za Vas nazor jak to vidite dekuji
jinak, zadnou relevantni informaci na foru jsem nenasel
tiez som podobnych obav, stavime (angel5500) takmer denne hlavne zeleninu cca 3-5 dcl na osobu.
navyse mame 5 mesacne babo a teda neviem ci uz mozeme zacat pomaly a postupne zo surovymi stavami !?!
zial zeleninu a ovocie kupujeme v lidl. mrkva a cvikla su povodom slovensko
ale ostatok spanielsko atd.
od sukromnikov nekupujem z dovodu, byvam blizko polskych hranic a ja mam averziu voci ich produktom.
samozrejme viem ze takmer cela zemegula je zamorena.
tak len verim ze p.norman sa vo svojom vyskume nemylil a ze angel juicer odstrani toho bordelu co najviac.
p.s., ale urcite je mensie zlo jest zamorenu zeleninu a ovocie
ako sa denodenne napchavat plastickym jedlom ( pastety, parky, rama maso, uht mlieko atd.)