Petromila píše:
Dobrý den, pane Jardo,
v pátek jsme s manželem vyzkoušeli očistu jater podle Vašeho návodu. Naše zkušenost je:
- manžel po požití první dávky Epsomské soli měl průjem během půl hodiny a očista střev byla dost intenzivní, jinak vše probíhalo v pohodě.
- u mě vše večer probíhlo dobře, průjem žádný, ale vím, že můj metabolismus je pomalejší
. Ve 22 hodin jsem vypila dávku olivového oleje s grepovou šťávou.Šla jsem si lehnout kolem 1 hodiny jsem se vzbudila a bylo mi hrozně zle, bolela mě hlava citíla jsem plné břicho. Během chvilky jsem celý obsah vyzvracela, šla jsem spát, bylo lépe, hlava pořád bolela.V 6 hodin se mé tělo bránilo pozřít tak velký a chladný obsah takhle brzo, dala jsem to, nicméně během cca 30 minut šlo vše ven a mně bylo opravdu zle. Cítila jsem jak jsem dehydrovaná, příšerná bolest hlavy a při jakémko-li, požití tekutiny šlo všem ven.Jak horem tak dolem. Toto se ustálilo, až odpoledne kolem 15hodiny. Jsem snědla pár piškotů(potřebovala jsem sladké) vypila zázvorový čaj - jemný. Cítila jsem jak mi stoupá tlak a tělo získává energii, bolest hlavy byla pořád intenzivní, po malém espressu vše ustálo a bylo fajne. Koupel s levandulovým olej "dočistila" poslední zbytky "nemohoucnosti" a já byla šťastná, že je dobře.
Můj poznatek: raději asi zvolím, kůru pomalejší každodenní - strava, kapičky, akupunktura, přiznám se, že ten stav byl hrozný.
Děkuji za Vaši odpověť popřípadě tip na "šetrnější" očistu. Mám vlaštovičník, ráda bych si udělala lihový extrakt, ale nevím jak dávkování?
Hezký den Vám přejeme a děkujeme za zajímavé stránky
Petra+David
Petro, pred ocistou jater se MUSI delat ocisty strev, viz napriklad
....Před čistěním jater, je velmi vhodné jist par dní hodně jablka a věnovat tak dva dny vyprázdnění střev klystýry, to je proto, aby obsah jater mohl snadno opustit střeva.....
. To, co popisujes, by slo vysvetlit tim, ze jsi ty klystyry nebo jinou ocistu strev nedelala. Casto to resi piti epsomky v prubehu ocisty, ale nekdy k prujmum a vycisteni strev po piti epsomky nedojde. Takze dotaz, cistila jsi pred ocistou ty streva? Vysly z vas druhy den, pripadne dalsi, ty zelene "kameny", plavalo neco nenormalniho v zachodove mise? Pokud chces setrnejsi ocistu, tak to musi byt opet s olejem a citrusovyma stavama, ale mensi mnozstvi a postupne zvysovat. Strava, kapicky (i kdyz nevim jake myslis), akupunktura ani vlastovicnik asi tu ocistu s olejem nenahradi. Mohly by ji castecne nahradit kavove klystryry, jejichz hlavnim cilem je ocista jater, ne strev, ale aspon mne pripada ucinnejsi ten olej.