Milandr píše:
Planujem kupit omegu 8004-8006, chcem sa spytat,ake mate s tymto odstavovacom skusenosti, co sa tyka ucinnosti odstavovania a kvality stavy??? Ake klady a zapory ste spozorovali?? Viem, ze to nie je angel, ale zda sa mi to celkom vhodna volba....
Dakujem za kazdu odpoved....
Mám 8004 od září, od té doby lisuji každý den 2-3L šťávy. Co do obsluhy a umývání je omega super, nemám co vytknout. Kvalita šťáv je výborná, o 100% chutnější než z odstředivky, výtěžnost reálně tak o 20-30% vyšší než odstředivka, záleží jak co. Šťavím hlavně jablka, mrkev, červenou řepu, pomeranče, ananas, hrušky, špenát, řap.celer, zelí, kedlubny, bulvový celer, mandarinky, zázvor, mangold...
Zápory:
- Jablka je třeba kupovat tvrdá, nemoučná, (granny smiths, gloster...) jakmile použijete moučná, měkká, poleze vám místo šťávy pyré.
- Ananas dává výbornou šťávu, ale šťaví se dost obtížně, většinou, asi kvůli minimu vlákniny která by obsah posouvala dál k sítku, dojde k hromadění obsahu v oblasti šneku a hrozí protečení otvorem kolem hřídele.
- Šťáva obsahuje dost vlákniny (podle druhu ovoce či zeleniny) já mám rád čistou šťávu, proto ji ještě cedím přes sítko (příslušenství omegy), vlákninu (dřeň) sním a šťávy pak piji čisté.
Po půlroce používání jsem s omegou spokojen, splňuje co jsem od ní očekával a mohu jen doporučit.