Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je sob zář 28, 2024 6:19 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2969 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125 ... 198  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Minerály, vitamíny a enzymy
PříspěvekNapsal: pon úno 03, 2014 6:30 pm 
Offline

Registrován: sob dub 14, 2012 12:01 pm
Příspěvky: 36
Na stránke http://koloid.sk/eshop ponúkajú koloidný zinok. Má niekto s ním skúsenosti? 300ml balenie zinku je za 5 eur. Podľa ich vyjadrenia je ho organizmus schopný strebať až do 95%. To by bolo dobré, alebo je to len reklama? Koloidné striebro 10ppm 1 liter ponúkajú za 12 eur. To sa mi zdá slušná cena, len neviem, aká je to kvalita. Poraďte, a kde sa dá kúpiť kvalitné KS na Slovensku. Ďakujem


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Minerály, vitamíny a enzymy
PříspěvekNapsal: úte úno 04, 2014 9:47 pm 
Offline

Registrován: pon dub 15, 2013 10:56 pm
Příspěvky: 8
Dobrý den p.Zajíčku, mám syna ktorého schopnosť učenia a pamäte je veľmi kolísavá. Od jari a skoro až do jesene sa malý učí a zvláda stres vcelku v pohode ale čo sa týka zimy jeho psychika riadne klesá dokonca si nepamätá ani základné informácie ako napr. že na ruke sú prsty, proste jeho pamäť vypne... a práve v zimnom období má neuveriteľne čierne kruhy pod očami až ho z toho bolia....Mohli by tieto stavy spôsobovať nadobličky a zvýšený kortizol a to aj napriek tomu že dodávame B5 a všetky Béčka, morské riasy, vit.C, a zinok ? a ak áno prečo sa mu to stane iba v danom období? nerozumiem tomu a je mi z tej bezmocnosti pomôcť mu mizerne... Neviem či ešte mám nejaký minerál dodávať alebo ubrať.... Mohol by aj sedem ročný chlapec robiť očistu nadobličiek alebo je to čisto vec pre dospelého.... Podľa krvného obrazu má veľa medi ale podla vás by mal ten zinok med stiahnuť. Ak si nájdete čas vopred dakujem za akúkoľvek odpoved


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Minerály, vitamíny a enzymy
PříspěvekNapsal: úte úno 04, 2014 11:17 pm 
Offline

Registrován: pát kvě 14, 2010 4:04 pm
Příspěvky: 445
Bydliště: Hodonínsko
Napadá mě nedostatek vitamínu D a třeba i tzv. zimní deprese ( vyšší stádium se myslím označuje SAD sezonní afektivní porucha ).
Může jít samozřejmě o něco jiného, ale prvotně bych zkusila dávat vit. D, možná podávat mumio, dodat něco s chlorofylem ( nasít třeba ječmen, lucerku a odštavnit ) a pořídit nějakou světelnou terapii, nechci dělat reklamu např. bioptronu, ale přes inz. by dala nějaká lampa pořídit celkem levně, nebo někde půjčit na zkoušku, zrovna tak jiná varianta náhražky za sluníčko ( zde strašná cena \":oops:\" )
http://www.kupzarovky.cz/plnospektralni ... 15462.html

Já mám třeba horské sluníčko z xxx století,ale funguje pořád parádně a jsem za něj ráda.
zde nějaká starší diskuze:
http://www.kosmetika.cz/forum/akne/hors ... ka_oblast=

Jsou to jen mé úvahy ...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Minerály, vitamíny a enzymy
PříspěvekNapsal: pát úno 07, 2014 3:35 pm 
Offline

Registrován: pát úno 07, 2014 3:33 pm
Příspěvky: 3
Práškový vitamín C:

Dobrý deň,
Chcel by som sa len spýtať, že či je dobré tento vit. vo forme prášku miešať napr. z pradajkovou 100% štavou alebo z jablkovou kašou a medom, lebo takto mi aj lepšie chutí a aj znesiem väčšiu dávku vdaka tomu že to nie je až tak kyslé. vopred dakujem za rady.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon úno 10, 2014 2:03 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28371
Bydliště: Poděbrady
Hellou_Paulie píše:
Vážený Jardo a okolní obeznámení,

po prostudování místního fora se musím sklonit nad spoustu z vás, kam až jste se dostali v poznání na téma, které možná ani není zdrojem vaší obživy. Jste dost dobří \":)\"

S ohledem na nedávnou situaci, kdy mě pracovní záležitosti dohnali do stavu kdy i sebemenší náznak problémů ve mě okamžitě zažehávalo neklid a skoro až paniku jsem se rozhodl práci pustit a začít žít mírněji i za cenu snížení příjmu \":)\"

Starosti opadly, samozřejmě setrvačnost částečně zůstala a rok extremního vypětí v potápějící se firmě samozřejmě tělo nezapomnělo za jedno odpoledne. Ještě nějakou dobu jsem pociťoval a stále občas pociťuji, takové nepříjemné napětí. Je to snad už můj normální fyzický stav. Vnitřní neklid, který vyústil v záchvat který popíšu. Začalo to brněním rukou... zejména dlaní a předloktí. Přidal se obličej, ten stav je stejný jako když se vědomě předýcháte a nabíralo to slušně na obrátkách. Podezření na divný stav se velmi rychle změnilo v paniku. V rukách se mi začali zkracovat šlachy (dnes již vím, že se tomu říká syndrom porodnické ruky ) ... svaly v obličeji mi začaly tuhnout. Prakticky jsem nemohl mluvit. Vytvořila se (a to už dnes taky dokážu pojmenovat ) rybí ústa. Prožil jsem záchvat MANIFESTAČNÍ TETANIE ....

Než mě odvezla rychlá, tak jsem poznal, že "ta věc" ustupuje a klukům ze sanitky jsem se omluvil, ale že už je to lepší.

Internet hovoří pro několik variant. Zásadní propad hladiny hořčíhu.... popřípadě vápníku. (nemám ale pocit že bych vápníku měl málo, když je skoro ve všem )

Takže tedy hořčík. Vyčetl jsme zde info o chloridu hořečnatém, kde dávkování bude určovat moje toaleta. SUPER \":)\"
Když už jsem v obchode naprameni.cz objednával hořčík, objednal jsem rovnou i draslík, protože nemůže škodit.
... a vlastně jsem objednal i kyselinu askorbovou... a to zejména proto že nápad s ultrazvukovou čističkou mě doslova vzrušil.

Nj klucí a slečny. Ale když tohle začnu užívat dohromady, bude se mi to vůbec vstřebávat ? Bude se mi vstřebávat hořčík bez vitamínu B a bez vápníku ? Bude se mi Vitamin C vstřebávat jen tak a nebo ho budu muset doložit rajčatama a zeleným ? Nebude se to všechno tlouct když každý prvek budu chtít něčím podpořit ?

To že draslík a jeho dávky možná taky bude určovat toaleta, to samé možná i Vitamín C... Pravděpodobně budu mít problém rozeznat z čeho jsem se právě po... podíval na záchod \":)\"

Předem děkuji všem co mají tu trpělivost aby četli i takto dlouhé dotazy, každý kdo mi řekne že to šlo napsat na dva řádky bez omáčky, tak má pravdu. Děkuji za pochopení. \":)\"

edit: top

Pokud jde o ty dotazy, tak na to zde je odpovědí dostatek, nebudu je znovu opakovat, nicméně uvedený stav nemusí být výsledkem demineralizace a avitaminózy, ale špatným stavem nadledvin a s tím spojeným nízkým ceruloplazminem, který vyvolá neschopnost krve vázat měď, což může mít pro nervy vážné důsledky a také se podepsat na stavu jater a dalších orgánů. Tento stav může paradoxně užívání velkých dávek céčka ještě zhoršovat, tedy si k tomu něco nastudujte a nechte si udělat příslušné testy. Pokud budou dotazy, klidně mě zavolejte, dopisováním by se to řešilo opravdu dlouho.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Minerály, vitamíny a enzymy
PříspěvekNapsal: pon úno 10, 2014 2:07 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28371
Bydliště: Poděbrady
daguberta píše:
Jarda píše:
No nevím pokud jde o tablety magnesii lactici, tak ty sice mají 500 mg, ale obsahují pouze 51 mg hořčíku, nebude to náhodou takto?.

Ano, je to tak.
Jak dlouho je vhodné brát 7 tablet?

Pokud vám dávka nevyvolává průjem, můžete ji brát i dlouhodobě.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Minerály, vitamíny a enzymy
PříspěvekNapsal: pon úno 10, 2014 2:12 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28371
Bydliště: Poděbrady
Hakunamatata píše:
Hezký den,
na alergologii mi otestovali některé prvky a mezi nimi i hořčík, který mám ukázkový. I přesto jsem zakoupila tablety magnesii lactici a snažila se najít svůj bod průjmu, jsem na 20 tabletách a průjem pořád nikde. Ještě dodám, že jím dlouhodobě hodně potravin s hořčíkem - pomeranče, banány, datle, mandle, ořechy... Jak můžu mít takový nedostatek hořčíku, když testy vyšly v pořádku?

Druhou záhadou mi je: vrátila jsem se z 3 týdenního pobytu u moře, kde jsem jedla ryby, máchala se v moři a doufala, že se mi tím trochu srovná jód v těle, když jsem přijela, zkusila jsem skvrnu lugolem a ta zmizla do 20 minut. Jak je to možné?

Děkuji

Srovnat hořčík je otázka měsíců, ne pár dní a srovnat koupáním v moři za 3 týdny jód, je také asi nesmysl, navíc stav v krvi nevystihuje nijak reálný stav v tkáních, přeci jen krev je nejsrovnanější místo v těle a pokud již není ani tam, je docela problém. Dejte si udělat vlasovou analýzu a uvidíte, nicméně oboje jde rovnat celkem bez problémů i bez nějakých velkých testů.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Minerály, vitamíny a enzymy
PříspěvekNapsal: pon úno 10, 2014 2:13 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28371
Bydliště: Poděbrady
pepewan píše:
Dobrý den,poradíte prosím někdo jak a kdy užívat tabletu hořčík+vápník 2:1+vitamín D3?

Ideálně ráno nalačno, ale dlouhodobé braní vitamínu D3 může být nebezpečné, tak dost záleží na denní dávce a to tu nepíšete.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Minerály, vitamíny a enzymy
PříspěvekNapsal: pon úno 10, 2014 11:28 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28371
Bydliště: Poděbrady
Ÿura píše:
Potrebuju znat vas názor. Dnes jsem si vyzvedl krevni rozbor a nejsu s toho moc nadseny. Hlavne co nechapu, mam vitamin B12 nadbytek a to 926.1 pricemz ref. meze je do 489 pmol/l. Zajimave je, ze se všude pise, ze nadbytek B12 neexistuje, protože se vylucuje s moci. Tak me napada jedine, ze se něco deje v ledvinách? Nicmene Urea i kreatinin je v norme. Tohle me opravdu hlavna nebere a byl bych hrozne rad, kdyby mi to někdo pomohl objasnit. Jinak mam jak jsem ocekaval lehky nadbytek vapniku 2.54 pricemz ref. mez je do 2.50 a stejne tak jsem predpokladal, ze na tom nebude nejak zavratne horcik 0.85 pricemz se uvadi, ze by mel byt spis u horni hranice ref. meze. Tohle je mi jasne a podle nazoru odborniku se nemá dodavat vapnik v tabletách, protože ho proste telo nedokaze vyuzit a uklada ho tam kam nemá a ja leta uzival tablety vap/hor/zinek 2xdenne... Takze jsem to okamzite vyradil, zacal doplnovat vitD aspoň v davkach 5000iu denne a horcik v podobe chloridu před bodem prujmu. Snad to vyresi mnohe me problémy. Dále z hodnot mi trochu utika cukr 5.8 nmol/l a mam lehce nižší HDL 1.43 mmol/l a lehce vyssi LDL cholesterol mmol/l. Coz zrejme zpusobuje spatny stav stitne zlazy kde mam TSH silenych 9.640 pricemz je idealni hodnota nekde kolem 1 mU/l. Dekuju za nejake názory nebo postřehy. S doktorama se tohle resit neda, ti se divaji jen z par cm na kousek obrazku, ale nidky nic neresi jako celek. \":(\"

No B 12 se spíše uloží do jater a nebo vyloučí z těla močí, čili toho bych se nebál, rozhodně to je lepší než ho mít málo. Cholesterol také není nijak problematický a spíše je třeba si hlídat stav cév, tam je to totiž tak, že pokud nebudete mít poškozené cévy, budete mít cholesterol srovnaný. TSH ovlivníte nadbytkem stravy a hlavně kokosový tuk a rýže docela dost štítnici zrychlují.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Minerály, vitamíny a enzymy
PříspěvekNapsal: pon úno 10, 2014 11:29 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28371
Bydliště: Poděbrady
Igi píše:
Co říkáte na galium a indium? Jsou k něčemu vůbec dobré nebo je to podobné účinkům těžkých kovů? V práci s těmito kovy přicházím do styku, tak nevím jestli se něco přes kůži vstřebá nebo ne a jaké to může mít dlouhodobé účinky.

Neumím posoudit, nikdy jsem tyto prvky nezkoumal, nicméně při delším kontaktu se vstřebá prakticky vše.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Minerály, vitamíny a enzymy
PříspěvekNapsal: pon úno 10, 2014 11:33 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28371
Bydliště: Poděbrady
Evira píše:
Narazila jsem na článek s informací, že údajně syntetický vitamín C zabíjí prospěšné bakterie ve střevech a nemůže v těle aktivně působit. Co si o tom myslíte?

Více zde: http://hrst.webnode.cz/news/a103/

To nebude tak horké, jenom zde na fóru by totiž muselo být obrovské množství lidí se střevním problémem po aplikaci velkých dávek céčka a jak vidíte, nikdo takový zde není.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Minerály, vitamíny a enzymy
PříspěvekNapsal: pon úno 10, 2014 11:39 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28371
Bydliště: Poděbrady
Pet píše:
je to správne hydrogenuhličitan horečnatý? ved ten je dráždivý...nemá byť správne uhličitan horečnatý?

Tak píšu tam, že vyzkoušené to nemám, ale jde o látku, která je celkem bezpečná, že je něco dráždivé, to platí pro tolik věcí, které se zde běžně používají, že toho bych se zase tolik nebál. Vezměte si například chloritan sodný-MMS, to je žíravina jako prase a lidé to pijí celkem v pohodě. Vždy záleží na dávce a momentálním stavu těla.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Minerály, vitamíny a enzymy
PříspěvekNapsal: pon úno 10, 2014 11:41 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28371
Bydliště: Poděbrady
MichalH píše:
Dobrý den, nechal jsem si namíchat tepperweinovu zásaditou směs minerálů v lékárně a mají tam napsané že to má trvanlivost jenom do 19.12. (od 19.11.). Není to blbost? Můžou se minerály nějak zkazit? Zrovna se mi to nechce vyhazovat když toho mám ještě půlku a stálo to asi 300kč.

Obsahuje pouze sole a zkazit ji může pouze vlhkost, jinak má životnost prakticky neomezenou.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Minerály, vitamíny a enzymy
PříspěvekNapsal: pon úno 10, 2014 11:44 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28371
Bydliště: Poděbrady
Ÿura píše:
Tak po vysezeni doplnku vapnik-horcik-zinek a po mesici uzivani chloridu horecnateho se vapnik snizil z 2.54 na 2.40 (ref. mez je do 2.50 mmol/l a ted za další mesic kontrolni odber a vapnik je ted dokonce ještě vyssi a to 2.61 mmol/l. Pricemz zadny vapnik neuzivam, poctive každý den popijim chlorid horecnaty, taky beru vitD3 a B6. Jedine co me napada je, ze jsem den před odberem mel mleko (mandle, sezam, dyne).. Je mozne, ze tohle mleko zvýšilo vapnik v krvi? Jinak nesolim krome asi 4g himalajske soli v chloridu horecnatem a sodik mam 146 ref mez je do 145 mmol/l... Draslik 4.9 mmol/l a horcik pomalu stoupa, ted je 0,96 mmol/l...

Stav hořčíku v krvi dost kolísá a navíc moc nevystihuje stav hořčíku v tkáních. Také laboratorní testy mají nějaké procento tolerance, čili asi se zatím nic nepohlo a nebo ne zásadně.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Minerály, vitamíny a enzymy
PříspěvekNapsal: pon úno 10, 2014 11:46 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28371
Bydliště: Poděbrady
Dušanbe píše:
P.Jarda,chcel by som sa opýtať,ako sa užíva kyselina boritá,kúpil som 1kg v práškovej forme kvalita p.a. Ďakujem za odpoveď.

Musíte si prášek rozpustit ve vodě na nějakou jasně definovanou koncentraci a pak dávkovat dle té vyrobené koncentrace, aby se dala každý den dodat správná dávka.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2969 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125 ... 198  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz