Ates píše:
Pokud vím, tak jediný olivový olej lisovaný tradičním způsobem mezi kameny je tento, z kláštera Aga Triada:
http://www.protiplisnovadieta.cz/produk ... bio-500ml/Tento prvotřídní EXTRA PANENSKÝ OLIVOVÝ OLEJ pochází z kláštera AGIA TRIADA (Svatá Trojice) na Krétě. K tomuto klášteru náleží rozlehlé olivové háje, o které se mniši sami starají a olivy pro lisování tohoto oleje pečlivě vybírají, což mu dodává tu nejvyšší možnou kvalitu, jemnost a nenahraditelnou chuť. Poté se olej v klášteře lisuje tradičním způsobem. Olivy pro výrobu tohoto exkluzivního oleje jsou jednodruhové, což je naprosto unikátní. Je to velmi podstatné měřítko kvality. Olivy, z nichž se tento olej lisuje, pocházejí pouze z olivových hájů přilehlých ke klášteru Agia Triada. Vzhledem k této jedinečnosti získal ochrannou známku I.G.P. Jedná se o chráněné zeměpisné označení, které se uděluje výrobkům chráněným nařízením Rady (ES) č. 509/2006. Olej se vyrábí ve velmi malém množství. Jsme jediní, kdo ho do ČR dováží.
Je lisovaný za studena, z prvního lisu.
Má velmi lahodnou chuť, mimořádnou jemnost a nádherně voní. Každý odborník ocení velmi nízkou kyselost.
...že je lisovaný mezi kameny nikde neuvádí
http://www.obchodpotravin.cz/obchodpotr ... G-P-750-ml