ehanas píše:
Ja som objednávala z Agro-elu 5 litrov oleja už aj v lete, keď vonku boli tie najväčšie horúčavy okolo 37 stupňov a olej prišiel v poriadku mal výbornú chuť, rozliala som ho a dala do mrazničky. Aj po rozmrazení bol dobrý, bez zmenej chuti.
A v mrazničke, keď sa nerozmrazuje vydrží veľmi dlho. Mám osobnú skúsenosť, lebo teraz som vybrala zabudnutú jednu fľašku, z leta 2012, sama nechápem, ako sa v tom boxe stratila, a je dobrý, bez zmenenej chuti aj farba je rovnaká. Porovnávala som ho s várkou, ktorá mi prišla začiatkom novembra a rozdiel žiadny.
Rekl bych, ze ta chut oleje neni dana tim, ze se cestou kazi, ale tim, ze se jim podari do dane varky nalisovat neco zkazenych nebo plesnivych semen.
Ono staci trochu plisne a cela varka je tou plisni citit. Pripadne staci mala cast zluklych semen a opet je cela varka chutove pokazena.
To jsem si overil uz pri lisovani na domacim lisu.
Bohuzel pri tom mnozstvi se to neda uhlidat, co nasypete do lisu, zjisti se to az na chuti.
Osobne jsem lisoval olej na domacim lisu z kvalitnich semen a umyslne jsem ho nechat tyden v pokojove teplote, abych zjistil jak se zhorsi kvalita chuti. I po tom tydnu mel vybornou chut, nic se na nem chutove nezmenilo. Takze dvoudenni dopravou v zavrene lahvi se urcite chut nezmeni. Pokud je chutove spatny, tak bych predpokladal, ze se to stalo uz pri vyrobe a meli by to zachytit uz pred expedici. To by asi po nich chtel clovek moc. Jedina cesta, jak to zlepsit, je tvrde reklamovat.
Inzenyr