Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pon lis 25, 2024 1:01 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73 ... 147  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Půst
PříspěvekNapsal: pon bře 03, 2014 5:39 pm 

Mám asi problém se zavodněním organismu. Při půstu mám ploché břicho a jakmile najedu v návratovce na napařenou zeleninu, vůbec nechodím na malou a zvětšuje se mi břicho až dosáhne rozměrů těhotenského. Nevíte někdo, jak je to možné?

PříspěvekNapsal: čtv bře 06, 2014 3:21 am 

Návrat po 15 dňovom pôste - suchý pôst som nakoniec nedal, necítil som sa na to.

1. deň 27.2 štvrtok som začal návratkovku naparenou zeleninou. Večer klystír.
2. deň piatok zase, ale mi nesadla - bolo veľa alebo prirýchlo v práci nadúvanie, večer soda bikarbona. Sódu už nosím so sebou.
3. deň sobota len o vode
4 deň nedeľa som skúsil trochu šalotky, a bola neskutočne pálivá hneď som ju vypľuvol. Okrem iného zisťujem že kopu čery paradajok z obchodných sietí vôbec nemá chuť (nachádzam sa v UK).
5. pondelok deň hrachový prívarok s cuketou a brokolicou = zase som toho zjedol priveľa a ani to nechutilo, žiadalo si to údené maso alebo soľ. Samozrejme som si nedal ani jedno. Plné brucho. Neviem či bolo vhodné jesť varené
6. utorok cez deň zelenina surová. poobede prvýkrát ovocie 2 jablká. Večer konečne prvá stolica od klystíru.
7. streda mix jablko jahody ľadový šalát a rakytník(rakety). Na obed to isté. Snáď to bola dobrá kombinácia. Zase som bol prekvapený že rakytník mi pripadal dosť šťipľavý, ale zjedol som ho. Očakával som že žalúdok bude už na niečo zvyknutý. Pre istotu teda radšej cesnak a cibuľu nedávam. Žalúdok mám citlivý aj mimo pôstu, ale zvyknem si dávať stredne šťipľavé jedlá.

Zisťujem, že skoro vôbec neviem počúvať svoje telo, a jem viacej ako je potrebné. Jedol niekto hoci aj každý druhý deň, keď nebol hladný? Okrem prvého dňa som pocity eufórie skoro nezažil a spím normálne, keď nie dlhšie.
Po pôste mám pocit že mám zvýšené vnímanie vône, alebo oslabené priedušky. Cítim každú cigaretu a dym z auta, a keď prídem domov cítim priedušky - mám podozrenie na únik oxičidu uhličitého z kúrenia - plynový boiler, ale môžem sa mýliť. pred týždňom nám ho opravovali a odvtedy sa cítim zle. Akurát vtedy sa mi aj končil pôst. Naozaj neviem či to je kúrením alebo zintenzívneným vnímaním vôni. Plus jeden spolubývajúci občas fajčí, hulí a bohviečo v izbe, a aj keď vetrá, stále to trochu cítiť v mojej izbe. Dovtedy, tj celú zimu, sme kúrili kúpenými prenosnými radiátormi a nemal som s dýchaním problém - pre istotu idem zajtra na vyšetrenie z podozrenia na otravu plynom. Keď výjdem vonku, dýcha sa mi omnoho lepšie, no po príchode domov sa to zhoršuje.

K pôstu mám ešte zopár postrehov. Počas pôstu som si dal asi 5 klystírov s urinou, kefírom a citrónovou šťavou. Občas aj skoro 2 litre a raz som to cítil pomaly až v krku. 2 krát mimo klystírov išla zo mňa riedka hnedá tekutina. Pri konci hladovky som mal veľmi slabé kríže a dosť pobolievali - trochu sa to začína zlepšovať. Chodil som na prechádzky, ale nie nejako extrémne, myseľ bola čistejšia, telo slabšie.
Ináč mám 32 rokov výška 181cm, pred pôstom 77kg, počas celej návratovky stále 66kg-67kg. Nefajčiar, alkohol podľa nálady.
Pracujem v sklade na smeny týždeň 6-14, týždeň 14-22. Ranná je katastrofa, unavený nevyspatý mikrospánky v poobede som v pohode. Teplota v práci okolo 10-13 stupňov teraz v zime a hrozné neónové svetlá.

Budem rád keď mi niekto odpovie, čo zlepšiť v priebehu hladovky a aj počas návratu. Akým chybám sa vyvarovať
Tu v Anglicku sa o pôste nemám s kým rozprávať a pre istotu som si nechal narásť veľkú bradu aby veľmi nevyniklo že som schudol.
Nabudúce asi pôjdem radšej na 7 dňový pôst, hoci som plánoval 21 a potom 40.

PříspěvekNapsal: pát bře 07, 2014 1:29 pm 

Zacala mi miznut psoriaza na nohe, no druhy den som zacal jest ovocie - melon, jahody, mango a mam pocit akoby sa to prestalo hojit. Neviem ci mam byt viac trpezlivy alebo som to pokazil ovocim. Mal by som dalej jest iba zeleninu alebo to uz je jedno? Navratovka mi potrva este tyzden no mozno aj dva. Je vhodne telu dopomoct klystirmi? Dnes bola stolica a vobec nie ukazkova. Lepila sa a musel som pouzit toaletny. Asi som toho nahadzal vela a casto striedal ovocie a zeleninu.
Dalsia vec, ktora ma udivuje, ze pocas celej navratovky sa moja hmotnost nepohla ziadnym smerom proste mam stale 66kg pri vyske 181 - ziadna slava. Ziaden tuk som zatial nejedol - nie je to chyba?
Inac stale mam problem ked su zapnute radiatory strasne ma boli hlava.
Zachranim situaciu konzumovanim iba zeleniny a zel. stiav? Prave som cital par stranok dozadu ze na psoriazu sa odporuca aspon 21dni a ja som dal iba 15. Asi som sa tesil priskoro. Destilator zatial nemam, takze do dlhsej hladovky az po kupe destilatoru.

Uvitam komentare a postrehy

PříspěvekNapsal: pon bře 10, 2014 3:39 am 

Jedno male pozitivum je, ze pocas navratovky mam ph moci skoro vzdy okolo 7.5 a mam pocit akoby sa mi znizil tlak - dufam ze to ostane aj po navrate na beznu stravu.
Vcera som si spravil pohanku s jablkovo mrkvovym pyre a nato stevia a trochu kokosoveho oleja - da sa toto nazvat ako ukoncenie navratovky?

PříspěvekNapsal: pon bře 10, 2014 8:16 am 

Peto píše:
Zacala mi miznut psoriaza na nohe, no druhy den som zacal jest ovocie - melon, jahody, mango a mam pocit akoby sa to prestalo hojit. Neviem ci mam byt viac trpezlivy alebo som to pokazil ovocim. Mal by som dalej jest iba zeleninu alebo to uz je jedno? Navratovka mi potrva este tyzden no mozno aj dva. Je vhodne telu dopomoct klystirmi? Dnes bola stolica a vobec nie ukazkova. Lepila sa a musel som pouzit toaletny. Asi som toho nahadzal vela a casto striedal ovocie a zeleninu.
Dalsia vec, ktora ma udivuje, ze pocas celej navratovky sa moja hmotnost nepohla ziadnym smerom proste mam stale 66kg pri vyske 181 - ziadna slava. Ziaden tuk som zatial nejedol - nie je to chyba?
Inac stale mam problem ked su zapnute radiatory strasne ma boli hlava.
Zachranim situaciu konzumovanim iba zeleniny a zel. stiav? Prave som cital par stranok dozadu ze na psoriazu sa odporuca aspon 21dni a ja som dal iba 15. Asi som sa tesil priskoro. Destilator zatial nemam, takze do dlhsej hladovky az po kupe destilatoru.

Uvitam komentare a postrehy

Pises, ze te strasne boli hlava. Urcite bych cistil streva, at uz ty klystyry nebo sankou. Co se tyka psoriazy a trvaleho snizeni tlaku, tak bych od 15 dni zazraky necekal, ale je to dobry zacatek. Takze gratuluju, ze jsi tu patnactku zvladnul a predevsim ze zvladas i navratovku.

PříspěvekNapsal: pon bře 10, 2014 12:06 pm 

pv33 píše:
Pises, ze te strasne boli hlava. Urcite bych cistil streva, at uz ty klystyry nebo sankou. Co se tyka psoriazy a trvaleho snizeni tlaku, tak bych od 15 dni zazraky necekal, ale je to dobry zacatek. Takze gratuluju, ze jsi tu patnactku zvladnul a predevsim ze zvladas i navratovku.

Normalne jeden den - asi siedmy den navratovky sa mi v strede fialoveho flaku na kolene zacala rast normalna pokozka, no druhy den to ihned prestalo - bolo to ovocim alebo "kratkym postom"? Toto je jedna z veci ktora ma zaujima najviac. Ak ma niekto skusenosti s liecenim lupienky/psoriazy alebo candidy dajte vediet.

Inac Ph v navratovke mam vacsinou 7.5 - pocas postu 5.5. A co sa tyka klystirov daval som ich iba zopar asi 5. Neviem, ci netreba viacej. Pocas navratovky akosi na klystir nemam naladu. Co sa tyka bolesti hlavy, ciastocte za to mozu spolubyvajuci - fajcia na izbe a nevetraju poriadne. Najvhodnejsie by sa bolo prestahovat.
Ta navratovka urcite nebola prikladova - dost som sa prejedal, niekedy som jedol aj 3 alebo 4 krat denne. Je na psoriazu lepsie prejst na cisto zeleninovu dietu alebo radsej dlhsi spravne zvladnuty post? Viacej ako 21 dni. Odstavovac uz je na ceste (ebay pouzity), destilator zatial pocka. Pokial sa budem citim mozem skusit suche kaskadove hladovanie a nato nadviazat postom alebo sa to robi opacne? TJ jeden den suchy post druhy den ovozel, prip iba zeleninu. Pre istotu ale radsej dam iba tyzden post a spravnu navratovku a potom pojdem do niecoho dlhsieho. Tentoraz ale s destilatorom - fakt netusim ci je v tom az taky rozdiel. Mimochodom mesacnymi fazami sa neriadim.
Este otazka pripadna dovolenka v zahranici by bola vhodna pocas postu alebo navratovky? Len neviem ci by bolo mozne si zobral destilator k moru - ak by sa podarilo ist. Riesil niekto podobnu situaciu? Alebo je lepsie ostat doma a mat istotu. Totiz este som nebol pri mori, a tento rok by som si to chcel splnit.

Předmět příspěvku: Re: PŮST
PříspěvekNapsal: ned bře 23, 2014 6:10 pm 
Administrátor
Administrátor

[quote="miram":2hsov2hn]Pane Jardo, je mozne pouzivat vodu i z kohoutku? Ziji na Floride a pouzivame na piti i na vareni vodu z vodovodu, napustim vodu do tady takovehoto dzbanu s filtrem ...."BRITA". Dekuji vam za odpoved!

Naposledy upravil Dracula dne čtv led 01, 1970 2:00 am, celkově upraveno 1
gA==

PříspěvekNapsal: úte dub 15, 2014 10:22 pm 

Najlepšie dni na jednodňové pôsty sú SPLN, NOV, 11-ty deň po splne, 11-ty deň po nove.
Má s tým niekto skúsenosti ? Asi je ťažko vypozorovať, či bude účinok týchto pôstov (v tieto presné dni) znateľne intenzívnejší pre bežného "nesenzibilného" loveka, než napr. pôstovanie každý pondelok, či utorok, stredu (raz týždenne)....
Mám sa aj napriek tomu držať týchto dní, čo sa týka jednodňových pôstov ? ... Rozhodnem sa sám, ale prosím si nejaké názory \":)\"

PříspěvekNapsal: pát dub 18, 2014 4:21 pm 

Tak vecer mi konci moja skromna 3ka.V utorok 15.4. o 18:00 posledne jedlo.Dalsie dni som sa vobec nesetril.Streda,stvrtok 9h denne praca s motorovou pilou,vo stvrtok prechadzka do kopca a potom kusok po rovine cca 6km.
Teraz som sa vratil z "bajku" viac ako 30km po hore.Skusal som,kam az telo siahne po rezervu.Bol by som isiel aj dalej ale zobral som si kratky dres a bola mi zima.Potil som sa ako kon a pot riadne zapachal.
Neviem kedy zacat s navratovkou ci uz teraz vecer ale asi vydrzim do rana.
Skusim postupne pohar mrkvovej stavy bez vlakniny a na obed trosku sparenej zeleniny.
Chcem sa spytat ci je vobec vhodne davat telu pocas postu takto zabrat,odkial sa berie ta glukoza v krvi?
Vyraba ju telo z aminokyselin?

PříspěvekNapsal: sob dub 19, 2014 12:16 pm 

Talo píše:
Tak vecer mi konci moja skromna 3ka.V utorok 15.4. o 18:00 posledne jedlo.Dalsie dni som sa vobec nesetril.Streda,stvrtok 9h denne praca s motorovou pilou,vo stvrtok prechadzka do kopca a potom kusok po rovine cca 6km.
Teraz som sa vratil z "bajku" viac ako 30km po hore.Skusal som,kam az telo siahne po rezervu.Bol by som isiel aj dalej ale zobral som si kratky dres a bola mi zima.Potil som sa ako kon a pot riadne zapachal.
Skusim postupne pohar mrkvovej stavy bez vlakniny a na obed trosku sparenej zeleniny.
Chcem sa spytat ci je vobec vhodne davat telu pocas postu takto zabrat,odkial sa berie ta glukoza v krvi?

Tělo vyrábí glukosu ze všeho, kde všude. Dle stavu organismu. Při hladovění mizí příjem primární, tedy se sáhne nejprve na glykogen v játrech, dále na glykogen ve svalech. Když dojde i to (dohromady asi 1 kg), vyrobí to z bílkovin (ze svalů) a z tuků (ze svalů a tukových zásob mimo svaly).
Tělu dávej klidně zabrat, to je principem očisty, sáhnout si na dno a aktivovat procesy jiné, než ty rozjeté v období blahobytu a perverzního metabolismu daného dlouhodobým příjmem nefysiologických potravin a sloučenin.

PříspěvekNapsal: sob dub 26, 2014 9:14 am 

Ahojte...
Je dobré robiť počas JEDNODŇOVÝCH pôstnych dní detox ? Derivačná kúpeľ, klasická soľná kúpeľ (3kg soli), klystíry, a kopu ďalších vecí ?
Ja si myslím, že áno, lebo počas pôstneho dňa sa organizmus nezaoberá trávením, takže má viac sily na detox. Či má niekto iný názor ?

PříspěvekNapsal: sob dub 26, 2014 10:39 am 

NOWOCAYN_2 píše:
Ahojte...
Je dobré robiť počas JEDNODŇOVÝCH pôstnych dní detox ? Derivačná kúpeľ, klasická soľná kúpeľ (3kg soli), klystíry, a kopu ďalších vecí ?
Ja si myslím, že áno, lebo počas pôstneho dňa sa organizmus nezaoberá trávením, takže má viac sily na detox. Či má niekto iný názor ?

Pokud to neni suchy pust, predevsim absolutni suchy pust, tak to je vsechno OK. A klystyry se pri pustu o vode dokonce doporucuji.

PříspěvekNapsal: sob kvě 17, 2014 8:43 pm 
Administrátor
Administrátor

Talo píše:

Jak vám správně píše člen martina72, tělo jede na rezervy tuků a nějaké postradatelné bílkoviny i když po delší době nasadí obdivuhodný režim, kdy se hubne již minimálně a denní spotřeba je opravdu mimořádně nízká.

PříspěvekNapsal: čtv čer 19, 2014 4:39 pm 

Zdravím,
chystám sa na minimálne 7 dňový pôst, ak bude všetko okey, tak skúsim 15 dňový...chcem sa spýtať, asi budem musieť antiparzitnu kúru prerušiť s hrebickom palinou a orešákom? a prečo sa vlastne nemôžu piť ani bylinné čaje počas pôstu?

Ďakujem

PříspěvekNapsal: pát čer 20, 2014 12:04 pm 

stendas píše:
Zdravím,
chystám sa na minimálne 7 dňový pôst, ak bude všetko okey, tak skúsim 15 dňový...chcem sa spýtať, asi budem musieť antiparzitnu kúru prerušiť s hrebickom palinou a orešákom? a prečo sa vlastne nemôžu piť ani bylinné čaje počas pôstu?

Ďakujem

Dobry den,

pokud mate tyto dotazy, zrejme nemate dost nastudovano, odpovedi na tyto otazky uz zde byly probirany. Velmi durazne doporucuji prostudovat nejakou literaturu, pripadne toto vlakno, jinak si muzete ublizit. Pust nad 3 dny uz neni zadna legrace, muzete si i velmi ublizit/pritizit a klidne muze dojit pri hrube chybe i k prechodu na druhou stranu, u 15ky obzvlast, hodne stesti \":roll:\"

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73 ... 147  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]