Dobry den, snazim se upravit PH moci. Pred 1.5 rokem jsem se diky syrove strave dostala do alkalozy a hodne dlouho mi trvalo to upravit. Do toho jsem mela strevni problemy a to jsem taky upravila a stolici mam kazde rano a vetsinou dobrou.
Letos v lete jsem se na dovolene na noc nekolikrat prejedla a dostala jsem vaginalni mykozu (candidu jiste mam. Krome bileho jazyku a ted vaginalni mykozy nemam asi zadne jine problemy spojene s kvasinou). PH v tu dobu bylo jeste dobre. Hodne jsem v te dobe odstavnovala zeleninu a tudiz nepila moc vody. Ted, jelikoz je zima, tak odstavnuju jen rano a v prubehu dne vypiji cca 2,5 litru vody z RO, ktera je bohuzel dost kysela a s touto vodou i varim. PH mi zacalo skakat tak, ze nekdy kolem 7 a nekdy kolem 5, vyjimecne kolem 6. Muj jidelnicek byl behem poslednich 3 mesicu: Budwig (cca 40ml oleje, jak doporucuje Dr. Budwig a nizkotucny tvaroh, plus seminka), dopoledne nejake ovoce, v poledne treba brambory se zeleninou - 1/4 talire brambor a 3/4 zeleniny (aby mi ty brambory zvedly PH - do nedavna to fungovalo), pak treba hrst orechu a vecer nejakou lusteninu se zeleninou. Neni to dobre na candidu, ale snad co se tyce PH to neni tak strasny jidelnicek. Jedla jsem tak i minuly rok v zime a PH bylo dobre. Stres mam jak kdy, ale ne o nic vetsi, nez posledni 2 roky. 2 roky jsem jedla 3x denne, ale ted bych potrebovala nabrat a taky zrychlit metabolismus, tak zkousim na urcitou dobu jist 5x. PH zacalo klesat, az mi kleslo treba i na 4.8! Cely den mam tudiz PH kolem 5.5 a nekdy klesne i na 4.8. Pomahaly okurky, ale ted uz ani ty nepomahaji.
Od NR jsem trochu zmenila jidelnicek: rano budwig, pak 2 avokada s dusenou zeleninou, pak mleko z jednoho kokosu a jednou mrkvi a k veceri si dam zase dusenou zeleninu a k tomu trosku jahel anebo cervene cocky. Ovoce jsem vypustila. Zacala jsem se taky posledni 2 dny odkyselovat pomoci sody a jablecneho octa, ale to mi vysplhne PH na 6.8 a po 2 hodinach je to zase 5
. Vubec to nechapu. Nevim, jestli to muze byt tou vodou ?? Nemate s tim nekdo zkusenost? Prosim poradte a napiste nazory. Tuhle jsem si dala schvalne brambory a ty mi PH vubec uz nezvysily. Posledni 2 dny piji vodu s PH 7.5-8 a PH moci se zatim ani nehne. Do toho uz 4 mesice beru cca 10g chloridu horecnateho, 3 tydnu beru HCL a travici engzymy a ted jsem zacala coloidni stribro a ostropestrecovou kasicku.
Predem dekuji za rady.
UPDATE: tak ted uz 3 dny beru vecer odkyselovac a PH mam rano PH kolem 5.5, po obede 6.7, pak 7.5, 6.2 a zas to skoci na 5.5. Prumerne hodnoty me delaji kolem 6. Kdyz si dam odkyselovac rano, tak mam pak 3x po sobe hodnotu kolem 8 a vys. To je blazinec s tim PH!