Dobrý den pane Zajíčku,
obracím se na vás s prosbou o radu.
Dříve než se vám ozvu na skype nebo telefonicky vám napíši důvod prosby.
V loňském roce jsem si nechala u MUDr. Erbena v Praze změřit hladinu homocysteinu a dostala jsem od něj rozpis potřebných vitamínů a minerálů, kterými se mi během 4 měsíců podařilo tuto hladinu snížit z 15 umol/l na 9,5. Brala jsem kyselinu listovou, B2, B6, B12, zinek, lecithin a hořčík. Po snížení Hmc jsem vysadila léky LETROX, které jsem dlouhodobě užívala. Vše bylo v pohodě.
V listopadu jsem navštívila praktickou lékařku kvůli dvouměsíční viróze, kterou se mi nedařilo zdolat. Dostala jsem třídenní ATB a po zaléčení mi byla odebrána krev pro kontrolní rozbor. Zároveň jsem při kontrole dostala očkování proti tetanu. Důsledky očkování jsem pociťovala ještě do nedávna - bolestivost vpichu, na kterém se vytvořila boule a stoupající bolestivost kloubů levé ruky, která se pak následně vinula až do krčních uzlin. Na dotaz u Dr. mi bylo řečeno, že je to v normě, ale moje krev v ukazatelích na činnost štítné žlázy, že je vysoko nad normu. Bylo mi naměřeno TSH 74,9 a znovu předepsány léky (Euthyrox). Ty jsem si vyzvedla, ale nezačala jsem je brát, protože jsem stále ještě měla bolesti způsobené očkováním a tak jsem tělo nechtěla zatěžovat.
Dnes je už bolestivost levé ruky minimální a tak se rozhoduji co dál. Na vašich stránkách jsem četla radostnou zprávu jedné členky fóra o účincích vitamínů a minerálů, které jste jí doporučil a tak bych vás také chtěla poprosit o radu.
Děkuji, pínovna (zprávu jsem vám poslala i na váš skype
)
Tak v první řadě bych ještě chvilku vydržel a zjistil co se bude dít, až více odezní ty problémy po očkování na které může štítnice celkem prudce reagovat. Testování jsem vám poslal do skype, tak vyzkoušejte a dle potřeby se ozvěte. Každopádně jde TSH testovat i v laborce a to bez žádanky od lékaře, cena tak kolem 170,-Kč, plus odběr a separace séra, cca 50,-Kč, to se celkem dá. Hormony zatím nedávejte, pokud je dle pocitů nutně nepotřebujete a vyzkoušejte třeba dávat obyčejnou kávu, ta štítnou dost zvedá do výkonu, třeba i tím částečně upravíte stav TSH.