calling7 píše:
Dobrý deň
Trpím dlhoročnými psychickými a fyzickými problémami najrôznejšieho typu a podľa rád z fóra neviem odkiaľ začať. Viem, že najvhodnejšie by bolo Vás navštíviť, ale po zážitku z poslednej noci (keď sa mi asi polhodinu strašne ťažko dýchalo), som sa rozhodla vám napísať najprv sem. Čo sa psychiky týka, už pár rokov som apatická, bez nálady, akoby som mala vypnutú časť mozgu s emóciami (akurát mávam depresie a návaly zlosti), ťažko sa sústredím, tým pádom mám aj zlú pamäť, nič ma nebaví, nemám motiváciu nič robiť, ak sa pre niečo nadchnem, trochu ma to baví možno tri dni, mám nulovú chuť na sex, problémy so školou, v osobnom živote, s kontaktom s ľudmi, nie som schopná cítiť lásku k ľudom ani veciam, mám nízke sebavedomie. Z fyzických problémov: keď sa snažím behať (už dva roky), tak vždy po cca 50m mi zaľahne v uchu a prestávam vládať, musím zastaviť, lapám po dychu, buší mi srdce. Mám problémy s dýchaním, neviem sa poriadne nadýchnuť, ak sa aj snažím, tak to stále nie je ono, ako keby sa mi nevedeli pľúca dostatočne roztiahnuť. Som krátkozraká a stále sa mi zrak zhoršuje napriek tomu, že brýle nosím iba v škole, mám strašne suché oči, mám suchú kožu po celom tele, neprekrvujú sa mi nohy, praskajú kĺby, mám kandidózu, vraj zaťažené obličky a podľa testov zvýšený bilirubín a nízky tlak. To posledné a najdôležitejšie – mám problémy s trávením. Mala som tieto problémy na varenej, aj surovej strave. Mám nedostatok všetkého možného, tak som to chcela začať riešiť šťavami. Problém je v tom, že jeden deň síce do seba dostanem dva litre šťavy, ale už skoro žiadne iné jedlo. Cítim sa plno, viacmenej to do seba tlačím bez toho, aby som bola hladná (pocit hladu je u mňa zriedkavý a je doprevádzaný pocitom plnosti žalúdka). Ďalší deň som jej schopná vypiť už menej a tretí deň na toľko tekutín ani nemám chuť a nie som schopná ich do seba dostať. Jedávam strašne málo a som schopná vypiť naraz maximálne 2dcl bez toho, aby som sa z toho cítila nafúknuto a plno. Pijem iba vodu z kohoutku, neviem presne koľko, odhadom 1,5 litra za deň keď sa veľmi snažím. Keď sa snažím ešte viac piť, skoro stále chodím na malú a mám pocit, že telo si vodu neberie. Pijem hlavne večer a v noci, ráno sa budím so suchom v ústach a dehydráciou. (výška 166cm, 52kg). Stolicu mám už dlhoročne lepkavú alebo občas hnačku, každopádne vždy zavodnenú, neviem to presnejšie popísať. Chodievam nepravidelne tak isto, ako nepravidelne jem. Naozaj neviem kde začať. Stravou to do mňa akosi nejde a som z toho zúfalá a doplnky výživy neviem aké brať – neberiem žiadne, taktiež vôbec žiadne lieky. Potrebujem, aby som bola schopná do seba dostať jedlo a vodu, inak nič nevyriešim. Kde by ste mi odporúčali začať? Veľmi pekne ďakujem za odpoveď.
V první řadě navázat vodu do buněk a to dovede sodík, tedy prostě vyzkoušejte solanku, postup je zde popsán, nebo pouze více solit himálajskou solí. Tím se zavodníte a patrně zklidníte nadledvinky, což by mohlo zlepšit HCl v žaludku a spravit chuť k jídlu i trávení, ale jinak mě raději kontaktujte, tolik potíží najednou nevyřešíme dopisováním.