Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pát lis 22, 2024 1:19 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 20 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Velký celozrnný podvod
PříspěvekNapsal: pát úno 07, 2014 9:31 am 
Offline

Registrován: čtv bře 29, 2012 3:11 pm
Příspěvky: 324
Neustále jsme bombardováni reklamou na celozrnné výrobky, ale když se na celozrnné pšeničné výrobky podíváme z hlediska zdraví, zjistíme, že jsou zdraví škodlivé a za celou jejich propagací stojí zemědělská lobby. O tom, jestli je potravina zdravá, rozhoduje především její glykemický index, tady schopnost potraviny zvednout nám rychle krevní cukr. Čím vyšší číslo GI, tím vyšší krevní cukr budeme po dané potravině, to je zvlášť nebezpečné pro diabetiky nebo lidi s kandidózou. Skutečnost je taková, že pšenice mi mimořádně vysoký GI, dokonce vyšší, než bílý řepný cukr (sacharóza).Cukr má GI 68, ale pšeničná bageta z bílé mouky má GI 95. Ano, vláknina v celozrnném pečivu GI sníží, ale i tak má tmavý celozrnný chléb GI 53, což nelze pokládat za super zdravou potravinu, je to velmi blízko obyčejnému cukru!!! To je ten důvod, proč se cukrovka šíří jako mor. Pšenice bohužel je základem světové ekonomiky a cukrovka je zase obrovským zdrojem příjmu pro farmaceutický průmysl (prodej inzulínu), tak je celkem logické, že takzvaní odborníci na výživu Vám neřeknou, že pšenice obsahuje amylopektin A, který zvedá krevní cukr a ani celozrnné pečivo tomu není ušetřeno. Nikdo neví, že například pohankový chleba, i když není celozrnný, má GI jen 47, tedy nižší, než celozrnný pšeničný. A to nemluvím o tom, že vláknina v pšenici je plná mykotoxinů (plísní). V češtině se toho o celozrnném podvodu moc nedovíte, ale když zadáte do googlu Whole grain scam, dozvíte se mnohem víc.
Tabulku potravin s glykemickým indexem si můžete prohlédnout například tady:
http://www.zivotacukrovka.cz/vyziva-a-r ... x---seznam


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Velký celozrnný podvod
PříspěvekNapsal: pát úno 07, 2014 11:49 am 
Offline

Registrován: pon úno 28, 2011 12:37 pm
Příspěvky: 76
Ano, pšenice způsobuje cukrovku, je to jedna z hlavních příčin. Se stoupající spotřebou pšeničného pečiva, včetně celozrnného, stoupá i počet diabetiků. Píše se o tom například i v knize: Život bez pšenice. Tahle kniha se stala v Americe bestsellerem.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Velký celozrnný podvod
PříspěvekNapsal: pát úno 07, 2014 12:33 pm 
Offline

Registrován: pon lis 25, 2013 10:05 pm
Příspěvky: 253
Ates píše:
Neustále jsme bombardováni reklamou na celozrnné výrobky, ale když se na celozrnné pšeničné výrobky podíváme z hlediska zdraví, zjistíme, že jsou zdraví škodlivé a za celou jejich propagací stojí zemědělská lobby. O tom, jestli je potravina zdravá, rozhoduje především její glykemický index, tady schopnost potraviny zvednout nám rychle krevní cukr. Čím vyšší číslo GI, tím vyšší krevní cukr budeme po dané potravině, to je zvlášť nebezpečné pro diabetiky nebo lidi s kandidózou. Skutečnost je taková, že pšenice mi mimořádně vysoký GI, dokonce vyšší, než bílý řepný cukr (sacharóza).Cukr má GI 68, ale pšeničná bageta z bílé mouky má GI 95. Ano, vláknina v celozrnném pečivu GI sníží, ale i tak má tmavý celozrnný chléb GI 53, což nelze pokládat za super zdravou potravinu, je to velmi blízko obyčejnému cukru!!! To je ten důvod, proč se cukrovka šíří jako mor. Pšenice bohužel je základem světové ekonomiky a cukrovka je zase obrovským zdrojem příjmu pro farmaceutický průmysl (prodej inzulínu), tak je celkem logické, že takzvaní odborníci na výživu Vám neřeknou, že pšenice obsahuje amylopektin A, který zvedá krevní cukr a ani celozrnné pečivo tomu není ušetřeno. Nikdo neví, že například pohankový chleba, i když není celozrnný, má GI jen 47, tedy nižší, než celozrnný pšeničný. A to nemluvím o tom, že vláknina v pšenici je plná mykotoxinů (plísní). V češtině se toho o celozrnném podvodu moc nedovíte, ale když zadáte do googlu Whole grain scam, dozvíte se mnohem víc.
Tabulku potravin s glykemickým indexem si můžete prohlédnout například tady:
http://www.zivotacukrovka.cz/vyziva-a-r ... x---seznam

Divat se jen na samotny GI je nesmysl. Malo kdo ji samotne pecivo a když k tomu clovek prida bilkoviny, tuky a vlákninu, tak se razantne snizi GI. To ze někdo dostane cukrovku s toho, ze bude jist celozrnne nebo klidne obycejne bile pecivo jako rohliky a chleba sumava je proste nesmysl. Nezlobte se na me... Musí se k tomu pridat x faktoru a potom to k cukrovce muze jen dopomoct, ale aby normalni zdravej clovek co ji chleba si jen timhle zadelaval na cukrovku je opravdu smesna úvaha. V dnensi době jsou rohliky a chleba to nejmensi zlo. Psenice nerovna se cukrovka, ale dnesni moderni clovek a jeho styl života se rovna cukrovka, tak furt nehledejte něco konkretniho na co lze ukazat prstem. Nase prarodice nejedli nic jiného nez chleba a cukrovku nikdo neznal. Jo když k tomu pridate alkohol, sladkosti, nadváhu, prejidani to je pak jina pohadla... Tak asi tak.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Velký celozrnný podvod
PříspěvekNapsal: pát úno 07, 2014 4:52 pm 
Offline

Registrován: čtv bře 29, 2012 3:11 pm
Příspěvky: 324
Milý Yuro, nezlob se na mě, ale vůbec nevíš, o čem mluvíš. Tvoje argumenty jsou naprosto nesmyslné. Je sice pravda, že tukem se glykemický index snižuje, ale o to tady právě jde, propagace celozrnného pečiva je spojena s nízkotučnou dietou, tedy na pečivo si lidé mažou méně tuku, než před padesáti lety. A pokud si nějaký tuk mažou, je často syntetický (margarín). S tím, že by naši předkové jedli jenom suchý chleba a nic jiného, to vůbec nemáš pravdu. Naši předkové se nebáli másla a sádla, neměli strach jíst vejce, protože je nikdo neděsil cholesterolem. A celkově naši předci jedli pečiva na osobu třikrát méně, než dnešní člověk (mimochodem, celkově jedli všeho třikrát méně.) Obžerství je doménou posledních pár desítek let. A když jsem u těch našich předků, mohu Ti vyvrátit další Tvůj omyl: pšenice našich prarodičů byla úplně jiná, než pšenice dnešní, tzv. trpasličí, který byla vyšlechtěna během 50.let. Tehdy pomocí křížení (hibridizace) byl zásadním způsobem změněn genetický kód pšenice, byla vyšlechtěna tzv. trpasličí pšenice s velkými klasy a několikanásobným výnosem na hektar, oproti původní plodině. Tahle moderní uměla pšenice má mnohem vyšší glykemický index a jiné složení bílkoviny (lepek), proto od 50. let přibývá cukrovky i celiakie. Do doby vzniku tzv. moderní vyšlechtěné pšenice celiakie prakticky skoro neexistovala a cukrovka taky nebyla tak rozšířená.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Velký celozrnný podvod
PříspěvekNapsal: sob úno 15, 2014 11:03 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
Ates píše:
Milý Yuro, nezlob se na mě, ale vůbec nevíš, o čem mluvíš. Tvoje argumenty jsou naprosto nesmyslné. Je sice pravda, že tukem se glykemický index snižuje, ale o to tady právě jde, propagace celozrnného pečiva je spojena s nízkotučnou dietou, tedy na pečivo si lidé mažou méně tuku, než před padesáti lety. A pokud si nějaký tuk mažou, je často syntetický (margarín). S tím, že by naši předkové jedli jenom suchý chleba a nic jiného, to vůbec nemáš pravdu. Naši předkové se nebáli másla a sádla, neměli strach jíst vejce, protože je nikdo neděsil cholesterolem. A celkově naši předci jedli pečiva na osobu třikrát méně, než dnešní člověk (mimochodem, celkově jedli všeho třikrát méně.) Obžerství je doménou posledních pár desítek let. A když jsem u těch našich předků, mohu Ti vyvrátit další Tvůj omyl: pšenice našich prarodičů byla úplně jiná, než pšenice dnešní, tzv. trpasličí, který byla vyšlechtěna během 50.let. Tehdy pomocí křížení (hibridizace) byl zásadním způsobem změněn genetický kód pšenice, byla vyšlechtěna tzv. trpasličí pšenice s velkými klasy a několikanásobným výnosem na hektar, oproti původní plodině. Tahle moderní uměla pšenice má mnohem vyšší glykemický index a jiné složení bílkoviny (lepek), proto od 50. let přibývá cukrovky i celiakie. Do doby vzniku tzv. moderní vyšlechtěné pšenice celiakie prakticky skoro neexistovala a cukrovka taky nebyla tak rozšířená.

To máte bohužel skoro ve všem pravdu, je až neuvěřitelné co všechno se ve stravování změnilo za pouhých 50 let. Pak není divu, že to naše těla rozkládá jak mor, ten také vznikal z podvýživy.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Velký celozrnný podvod
PříspěvekNapsal: stř úno 19, 2014 1:39 am 
Offline

Registrován: čtv lis 18, 2010 9:05 pm
Příspěvky: 22
Ci uz je GI53 alebo 47, mam taky neprijemny pocit, ze vo vasich obchodoch kupite najpravdepodobnejsie melasou zafarbene biele pecivo, ktore sa tituluje celozrnne.
Toto je teraz taka nova moda, ci co. Najprv bol na jesen gluten summit, v januari "the future of nutrition", este predtym Davis napisal Wheat belly a Perlmutter Grain brain. Vsetko, co sa len podoba na obilie je zle. Lenze. Moji stari rodicia a ich stari rodicia nikdy neboli prachati a jedli, co si dopestovali. Co si pamatam, chovali prasa, mali nejake sliepky, raz aj kacice, zajace, zahradu a vraj aj kusok vinohradu. Ten si nepamatam. Namiesto chladnicky a mraznicky mali komoru, kde viseli klobasy a slanina. Samozrejme, ze tam bolo aj ine, ale co si hlavne pamatam, bol obrovsky chlieb. Babicka ho miesila vo velkom koryte a potom sa piekol u susedov, lebo mali pekaren. Toto sa robilo kazdy tyzden. No a ten chlebik sa jedol ku vsetkemu.
Preto mi pride usmevne. ked nas dnes presviedcaju, ze na prelome storoci ludia jedli ovela viac masa. Mlieko mozno, ak mali kravu alebo kozu, z neho tvaroh a cerstvy syr. Maslo sa nosilo na trh, vajcia tiez. Najcastejsie sa varila zaprazena polievka a k nej chlieb. Zelenina na stovky sposobov a maso tak v nedelu. Ovocie, co sa urodilo, pripadne zavarilo.
Podla mojho neodborneho nazoru problem bude, ze do nas tlacia GMO kukuricu a tiez ryzu a obilie. A od cias Mendela genetika pokrocila. Mam obavy, ze vsetky potraviny su uz nejako pozmenene.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Velký celozrnný podvod
PříspěvekNapsal: stř úno 19, 2014 4:13 pm 
Offline

Registrován: pon úno 28, 2011 12:37 pm
Příspěvky: 76
culka píše:
Ci uz je GI53 alebo 47, mam taky neprijemny pocit, ze vo vasich obchodoch kupite najpravdepodobnejsie melasou zafarbene biele pecivo, ktore sa tituluje celozrnne.
Toto je teraz taka nova moda, ci co. Najprv bol na jesen gluten summit, v januari "the future of nutrition", este predtym Davis napisal Wheat belly a Perlmutter Grain brain. Vsetko, co sa len podoba na obilie je zle. Lenze. Moji stari rodicia a ich stari rodicia nikdy neboli prachati a jedli, co si dopestovali. Co si pamatam, chovali prasa, mali nejake sliepky, raz aj kacice, zajace, zahradu a vraj aj kusok vinohradu. Ten si nepamatam. Namiesto chladnicky a mraznicky mali komoru, kde viseli klobasy a slanina. Samozrejme, ze tam bolo aj ine, ale co si hlavne pamatam, bol obrovsky chlieb. Babicka ho miesila vo velkom koryte a potom sa piekol u susedov, lebo mali pekaren. Toto sa robilo kazdy tyzden. No a ten chlebik sa jedol ku vsetkemu.
Preto mi pride usmevne. ked nas dnes presviedcaju, ze na prelome storoci ludia jedli ovela viac masa. Mlieko mozno, ak mali kravu alebo kozu, z neho tvaroh a cerstvy syr. Maslo sa nosilo na trh, vajcia tiez. Najcastejsie sa varila zaprazena polievka a k nej chlieb. Zelenina na stovky sposobov a maso tak v nedelu. Ovocie, co sa urodilo, pripadne zavarilo.
Podla mojho neodborneho nazoru problem bude, ze do nas tlacia GMO kukuricu a tiez ryzu a obilie. A od cias Mendela genetika pokrocila. Mam obavy, ze vsetky potraviny su uz nejako pozmenene.

To je velmi hloupá argumentace, že vaše babička a dědeček pšenici jedli. \":-)\" Ano, babička s dědečkem jedli pšenici, ale úplně jinou pšenici!!! V roce 1961 vznikla pomocí křížení úplně nová pšenice, mnohem škodlivější, než ta původní. Ke křížení byla použita polotrpasličí japonská odrůda Norin. Výsledkem byla pšenice s krátkým nepoléhavým stéblem a bohatým odnožováním. Během tří let se tato nová UMĚLÁ A GENETICKY NEPŘIROZENÁ odrůda rozšířila tak, že sklizeň pšenice byla na hektar šestkrát větší než v roce 1944. Extrémní výtěžnost pšenice, to je ten pravý důvod, proč nám "odborníci" tají, jak moc je pšenice škodlivá, a že škodí úplně všem, nejen celiakům. Extrémní výtěžnost umělé pšenice, které bylo dosaženo v roce 1961, též odstartovala šíření cholesterolové lži a současné propagace nízkotučné diety. Ano, nízkotučná dieta a zastrašování cholesterolem má důvod jediný, aby se prodalo více pečiva. Proto se taky podvod jménem nízkotučná dieta začala lidem vnucovat přesně v okamžiku, kdy se podařilo vypěstovat umělou supervýnosnou pšenici. Většina lidí netuší, jak jsme všichni ovládáni a klamáni zemědělskou lobby a farmaceutickým průmyslem. Peníze světem vládnou!!!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Velký celozrnný podvod
PříspěvekNapsal: stř úno 19, 2014 5:04 pm 
Offline

Registrován: úte bře 05, 2013 8:33 am
Příspěvky: 112
O tom, že lepek škodí úplně všem, aniž by se musely v krvi nacházet specifické protilátky, se lze dočíst například zde:
http://www.bezlepkovadieta.cz/pridruzen ... t-na-lepek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Velký celozrnný podvod
PříspěvekNapsal: pon dub 21, 2014 6:02 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
culka píše:
Ci uz je GI53 alebo 47, mam taky neprijemny pocit, ze vo vasich obchodoch kupite najpravdepodobnejsie melasou zafarbene biele pecivo, ktore sa tituluje celozrnne.
Toto je teraz taka nova moda, ci co. Najprv bol na jesen gluten summit, v januari "the future of nutrition", este predtym Davis napisal Wheat belly a Perlmutter Grain brain. Vsetko, co sa len podoba na obilie je zle. Lenze. Moji stari rodicia a ich stari rodicia nikdy neboli prachati a jedli, co si dopestovali. Co si pamatam, chovali prasa, mali nejake sliepky, raz aj kacice, zajace, zahradu a vraj aj kusok vinohradu. Ten si nepamatam. Namiesto chladnicky a mraznicky mali komoru, kde viseli klobasy a slanina. Samozrejme, ze tam bolo aj ine, ale co si hlavne pamatam, bol obrovsky chlieb. Babicka ho miesila vo velkom koryte a potom sa piekol u susedov, lebo mali pekaren. Toto sa robilo kazdy tyzden. No a ten chlebik sa jedol ku vsetkemu.
Preto mi pride usmevne. ked nas dnes presviedcaju, ze na prelome storoci ludia jedli ovela viac masa. Mlieko mozno, ak mali kravu alebo kozu, z neho tvaroh a cerstvy syr. Maslo sa nosilo na trh, vajcia tiez. Najcastejsie sa varila zaprazena polievka a k nej chlieb. Zelenina na stovky sposobov a maso tak v nedelu. Ovocie, co sa urodilo, pripadne zavarilo.
Podla mojho neodborneho nazoru problem bude, ze do nas tlacia GMO kukuricu a tiez ryzu a obilie. A od cias Mendela genetika pokrocila. Mam obavy, ze vsetky potraviny su uz nejako pozmenene.

Tak velice dobře vám to vysvětluje členka Nečasová a opravdu se za těch pár desítek let naše strava naprosto změnila a s ní bohužel i stav zdraví celého národa. Ten chleba co jela vaše babička již bohužel nejde koupit a dokonce ani doma vyrobit, až tak velký problém se z toho stal.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Velký celozrnný podvod
PříspěvekNapsal: pon dub 28, 2014 4:32 pm 
Offline

Registrován: úte úno 19, 2013 2:43 am
Příspěvky: 1973
Tvrzení o dokonalé stravitelnosti celozrnného pečiva: Mám věřit tomu, že vysoká teplota pečení (vnější 230-290° C a uvnitř chleba až 100°C ) nezničí amylázu a fytáty v otrubách nezabrání vstřebávání minerálních látek ?
http://www.mlynky.cz/cs/me-zdravi-celozrnna-mouka

_________________
http://www.aeronet.news
https://protiproud.info/
https://www.parlamentnilisty.cz/
https://vk.com/irenaaneri
https://www.naturalnews.com/





Citát: "Nemoc je okem viditelná a elektroakupunkturou měřitelná, i když nemocniční laboratoř mlčí."


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Velký celozrnný podvod
PříspěvekNapsal: pon kvě 05, 2014 6:59 am 
Offline

Registrován: úte úno 19, 2013 2:43 am
Příspěvky: 1973
"Kojte a seznamujte střívka vaší ratolesti s lepkem již mezi 4. a 6. měsícem věku."
doporučuje Peter Green, ředitel Centra pro celiakii na Columbia University Medical Center v New Yorku také v v jeho zařízení, rodičům, kteří mají v rodině postiženého potomka a přijdou se poradit co mají dělat, aby další dítě také nebylo nemocné. Stejného názoru jako nyní zaznívá z evropského severu, je slabě slyšet i za velkou louží. http://www.osel.cz/index.php?clanek=6736

_________________
http://www.aeronet.news
https://protiproud.info/
https://www.parlamentnilisty.cz/
https://vk.com/irenaaneri
https://www.naturalnews.com/





Citát: "Nemoc je okem viditelná a elektroakupunkturou měřitelná, i když nemocniční laboratoř mlčí."


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Velký celozrnný podvod
PříspěvekNapsal: pon kvě 05, 2014 10:47 am 
Offline

Registrován: čtv bře 29, 2012 3:11 pm
Příspěvky: 324
Alopat píše:
"Kojte a seznamujte střívka vaší ratolesti s lepkem již mezi 4. a 6. měsícem věku."
doporučuje Peter Green, ředitel Centra pro celiakii na Columbia University Medical Center v New Yorku také v v jeho zařízení, rodičům, kteří mají v rodině postiženého potomka a přijdou se poradit co mají dělat, aby další dítě také nebylo nemocné. Stejného názoru jako nyní zaznívá z evropského severu, je slabě slyšet i za velkou louží. http://www.osel.cz/index.php?clanek=6736

To je dle mého názoru výborný trik bílé mafie, jak si "vyrobit" pacienty. Novorozeňata mají nevyvinutou střevní stěnu a stejně tak imunitu, takže čím dříve jim podáme alergen lepek, tím větší je pravděpodobnost, že v budoucnu onemocní celiakíí, nebo je postihne tzv. imunitně zprostředkovaná reakce na lepek. Cílem lékařů a farmaceutického průmyslu není zdraví obyvatelstva, ale přesně naopak. Je to logické, čím víc nemocných lidí, tím větší zisky. Proto je potřeba lidem začít ničit zdraví hned od kolébky pomocí očkování a výživy plné kravského mléka a pšenice.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Velký celozrnný podvod
PříspěvekNapsal: pon kvě 05, 2014 10:54 am 
Offline

Registrován: úte led 08, 2013 8:52 pm
Příspěvky: 292
Tak lepek je špatnej, protože má na něj část lidí alergii ?
A co třeba ořechy ? Na ty má někdo také alergii, jsou teda taky špatné ? A když má někdo alergii(sennou rýmu) třeba na pyl z břízy, tak je bříza špatná ?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Velký celozrnný podvod
PříspěvekNapsal: pon kvě 05, 2014 2:50 pm 
Offline

Registrován: pon úno 10, 2014 7:37 pm
Příspěvky: 857
Kachně píše:
Tak lepek je špatnej, protože má na něj část lidí alergii ?
A co třeba ořechy ? Na ty má někdo také alergii, jsou teda taky špatné ? A když má někdo alergii(sennou rýmu) třeba na pyl z břízy, tak je bříza špatná ?

To jiste ne!
Ale naše generace,která využívá především výrobky a pečivo z pšenice,která je navíc velmi přešlechtěná, je pšeničným lepkem příliš zatížena. Lepek v kombinaci se škrobem vytvoří po navlhčení mazlavou a lepkavou, těžko stravitelnou hmotu. Je li střevní stěna touto hmotou pokryta, nemůže řádně plnit svoji funkci, tj.vstřebávání živin a vylučování škodlivin. Tělo pak není dostatečně živeno, má stále hlad a hromadí se v něm škodlivé látky.
Lepek má ještě jednu nepříjemnou vlastnost a to je, že je pro tělo nervovým jedem. Podílí se tak ve velké míře na vzniku depresí a dalších psychických potížích a pocitu duševní nepohody.Následkem přílišné konzumace lepku vzniká zahlenění,zácpa,opakující se nachlazení a jiné nepříjemnosti.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Velký celozrnný podvod
PříspěvekNapsal: pon kvě 05, 2014 3:21 pm 
Offline

Registrován: úte led 08, 2013 8:52 pm
Příspěvky: 292
No jestli moje tělo vstřebává dost živin posoudit nedovedu, ale pečivo u mě depresi a pocit duševní nepohody nezpůsobuje, spíš půdobí jako droga, že se po něm cítím líp. No ale asi ho vynechám, chci držet množství sacharidů na nižší úrovni, tak kvůli tomu. Ale samotný lepek mi asi nijak neškodí, ty problémy má možná tak 10 procent lidí a to když to hodně přeženu.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 20 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 17 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz