culka píše:
Ci uz je GI53 alebo 47, mam taky neprijemny pocit, ze vo vasich obchodoch kupite najpravdepodobnejsie melasou zafarbene biele pecivo, ktore sa tituluje celozrnne.
Toto je teraz taka nova moda, ci co. Najprv bol na jesen gluten summit, v januari "the future of nutrition", este predtym Davis napisal Wheat belly a Perlmutter Grain brain. Vsetko, co sa len podoba na obilie je zle. Lenze. Moji stari rodicia a ich stari rodicia nikdy neboli prachati a jedli, co si dopestovali. Co si pamatam, chovali prasa, mali nejake sliepky, raz aj kacice, zajace, zahradu a vraj aj kusok vinohradu. Ten si nepamatam. Namiesto chladnicky a mraznicky mali komoru, kde viseli klobasy a slanina. Samozrejme, ze tam bolo aj ine, ale co si hlavne pamatam, bol obrovsky chlieb. Babicka ho miesila vo velkom koryte a potom sa piekol u susedov, lebo mali pekaren. Toto sa robilo kazdy tyzden. No a ten chlebik sa jedol ku vsetkemu.
Preto mi pride usmevne. ked nas dnes presviedcaju, ze na prelome storoci ludia jedli ovela viac masa. Mlieko mozno, ak mali kravu alebo kozu, z neho tvaroh a cerstvy syr. Maslo sa nosilo na trh, vajcia tiez. Najcastejsie sa varila zaprazena polievka a k nej chlieb. Zelenina na stovky sposobov a maso tak v nedelu. Ovocie, co sa urodilo, pripadne zavarilo.
Podla mojho neodborneho nazoru problem bude, ze do nas tlacia GMO kukuricu a tiez ryzu a obilie. A od cias Mendela genetika pokrocila. Mam obavy, ze vsetky potraviny su uz nejako pozmenene.
To je velmi hloupá argumentace, že vaše babička a dědeček pšenici jedli.
Ano, babička s dědečkem jedli pšenici, ale úplně jinou pšenici!!! V roce 1961 vznikla pomocí křížení úplně nová pšenice, mnohem škodlivější, než ta původní. Ke křížení byla použita polotrpasličí japonská odrůda Norin. Výsledkem byla pšenice s krátkým nepoléhavým stéblem a bohatým odnožováním. Během tří let se tato nová UMĚLÁ A GENETICKY NEPŘIROZENÁ odrůda rozšířila tak, že sklizeň pšenice byla na hektar šestkrát větší než v roce 1944. Extrémní výtěžnost pšenice, to je ten pravý důvod, proč nám "odborníci" tají, jak moc je pšenice škodlivá, a že škodí úplně všem, nejen celiakům. Extrémní výtěžnost umělé pšenice, které bylo dosaženo v roce 1961, též odstartovala šíření cholesterolové lži a současné propagace nízkotučné diety. Ano, nízkotučná dieta a zastrašování cholesterolem má důvod jediný, aby se prodalo více pečiva. Proto se taky podvod jménem nízkotučná dieta začala lidem vnucovat přesně v okamžiku, kdy se podařilo vypěstovat umělou supervýnosnou pšenici. Většina lidí netuší, jak jsme všichni ovládáni a klamáni zemědělskou lobby a farmaceutickým průmyslem. Peníze světem vládnou!!!