Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je stř lis 27, 2024 6:10 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1817 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97 ... 122  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: ned dub 06, 2014 4:11 pm 
Offline

Registrován: pát dub 27, 2012 2:46 pm
Příspěvky: 12
Lze jako olej použít olej z černého kmínu?

Děkuji za odpověď.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned dub 06, 2014 4:47 pm 
Offline

Registrován: stř črc 17, 2013 8:13 am
Příspěvky: 19
Dobrý den,
obracím se všechny kdo mají zkušenosti s veganskou verzí patlaniny.
Občas si mixuju luštěninu+lněný olej,jedná se o totéž, nebo je potřeba něco přidat aby vznikla směs jako kdybych olej umixovala s tvarohem?
Jak dlouho je potřeba mixovat aby se složky spojily? Je využitelnost lněného oleje z veganské patlaniny podobná jako z té tvarohové a dá se tak nahradit?
Dělá to tady někdo z kontroverzního tofu? \":P\"

Děkuji za odpovědi!


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon dub 14, 2014 11:27 am 
Offline

Registrován: čtv led 28, 2010 9:54 pm
Příspěvky: 195
Zdar,,

chcem sa opytat,

tucny alebo nizkotucny tvaroh ?

ked som v r. 2010 zacal uzivat patlanicu, recept bol:

bryndza brystyr -500g (vyrabaju ju este? )(ziaden tvaroh nieje tucnejsi ako bryndza) , olej - 250ml (nie agroel) , hnede lan. semienka 4-PL, cilly,cesnak...

mixoval som so slahacom v miske... 1pokus , nevysiel ( nespojilo sa to..), mama poradila trosku vody, hned to bolo OK.
robil som davku na 3 az 7 dni ( v chladnicke ), odjedaval po 100g denne.,,neskor na 3 dni...

jedol som to kvoli vyrastkom na kozi - predlakni , nic hrozne, ale vadilo to ...

presli takmer 4 tyzden ziadna zmena, avsak cca po 4 tyzdnoch to zmizlo uplne...

, momentalne uzivam agroel olej ( viac ako rok zmrazeny,,vona je ok..nieje horky..,aj ked ideal to urcite nieje \":-)\").
otazka :

kedze nemam raka, tak na precistenie krvi ( uprava stavu pokozky ) to evidentne funguje ( prvotny recept), od kedy uzivam olej agroel zacal som pouzivat aj tvaroh, najviac tucny.. sem-tam nizkotucny.EDIT: SP po vyrobeni hodim do mrazaku na 20 min a hned zjem... avsak nepozorujem ziadne zmeny ,, myslim si ze je to aj preto ,lebo SP robim pomocou mixera (1,5L) , a musim stale davat tak deci a viac vody aby sa to rozmiesalo, s tycovym mixerom ,dostavam mierne zachvaty kedze sa to prisava atd.. ,,,

zaujimalo by ma , ake realne zmeny je mozne sledovat pri brani , kedze uzivam olej od agorelu uz dost dlho. Par x som si vsimol ze stolica sa lahsie smyka \":)\" , ( travenie este nemam na 100%, cize urcite aj tam bude problem..) ... tak ak mate nejake dalsie pozitivne znamky uzivania SP podelte sa pls: ).

PS. aky mixer pouzivate, viem ze to bolo uz spomenute milion x ,ale s tycovym to ide na ..... mixer s objemom pol litra som nevidel,,, rucne sa to neda... ideal by bol mixer do pol litra s 2 lopatkami kolmo na dno mixera, ale to som nevidel tiez.

Vdaka
L


Naposledy upravil laco dne pon dub 14, 2014 12:46 pm, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon dub 14, 2014 11:42 am 
Offline

Registrován: ned led 27, 2013 12:30 pm
Příspěvky: 83
Bydliště: Praha
laco píše:
Zdar,,

chcem sa opytat,

tucny alebo nizkotucny tvaroh ?

ked som v r. 2010 zacal uzivat patlanicu, recept bol:

bryndza brystyr -500g (vyrabaju ju este? )(ziaden tvaroh nieje tucnejsi ako bryndza) , olej - 250ml (nie agroel) , hnede lan. semienka 4-PL, cilly,cesnak...

mixoval som so slahacom v miske... 1pokus , nevysiel ( nespojilo sa to..), mama poradila trosku vody, hned to bolo OK.
robil som davku na 3 az 7 dni ( v chladnicke ), odjedaval po 100g denne.,,neskor na 3 dni...

jedol som to kvoli vyrastkom na kozi - predlakni , nic hrozne, ale vadilo to ...

presli takmer 4 tyzden ziadna zmena, avsak cca po 4 tyzdnoch to zmizlo uplne...

, momentalne uzivam agroel olej ( viac ako rok zmrazeny,,vona je ok..nieje horky..,aj ked ideal to urcite nieje \":-)\").
otazka :

kedze nemam raka, tak na precistenie krvi ( uprava stavu pokozky ) to evidentne funguje ( prvotny recept), od kedy uzivam olej agroel zacal som pouzivat aj tvaroh, najviac tucny.. sem-tam nizkotucny.. avsak nepozorujem ziadne zmeny ,, myslim si ze je to aj preto ,lebo SP robim pomocou mixera (1,5L) , a musim stale davat tak deci a viac vody aby sa to rozmiesalo, s tycovym mixerom ,dostavam mierne zachvaty kedze sa to prisava atd.. ,,,

zaujimalo by ma , ake realne zmeny je mozne sledovat pri brani , kedze uzivam olej od agorelu uz dost dlho. Par x som si vsimol ze stolica sa lahsie smyka \":)\" , ( travenie este nemam na 100%, cize urcite aj tam bude problem..) ... tak ak mate nejake dalsie pozitivne znamky uzivania SP podelte sa pls: ).

PS. aky mixer pouzivate, viem ze to bolo uz spomenute milion x ,ale s tycovym to ide na ..... mixer s objemom pol litra som nevidel,,, rucne sa to neda... ideal by bol mixer do pol litra s 2 lopatkami kolmo na dno mixera, ale to som nevidel tiez.

Vdaka
L

Používám obyčejný tyčový mixér protože si dělám vždy čerstvé po jedné dávce,jde to bez problémů. Rozemletá lněná semínka přidávám až nakonec a zamíchám jen vidličkou. Dříve jsem používal klasický "nádobový" mixér, ale je to moc umývání a výsledek je stejný jako s tyčovým, dokonale spojený olej s tvarohem po cca 3min. Kupuji si kozí tvaroh Jonáš (mám intoleranci na kravské mléko) a zatím jsem používal olej z Agroel, chuťově nemám žádné výhrady, ALE protože jsem si objednal i lněná semínka a ta poslali "zlatá" předpokládám, že i olej vyrábějí z této odrůdy. A podle odkazu od aki
Kód:
http://www.lnenyolej-cerstvy.cz/lnene-oleje/
vychází úplně jinak poměr Omega3 nenasycených kyselin než u oleje z hnědých semínek, tak asi příště nakoupím ten. Změny nepozoruji žádné, užívám jen krátce.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon dub 14, 2014 12:49 pm 
Offline

Registrován: čtv led 28, 2010 9:54 pm
Příspěvky: 195
olej som kupoval z biotrendu , myslm ze rakuska/nemecka vyroba... nepamatam ci bol hnedy alebo zlaty..

agroel myslim zlaty kedze aj semiacka posielaju zlate.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon dub 21, 2014 12:57 am 
Offline

Registrován: pon úno 10, 2014 7:37 pm
Příspěvky: 857
pv33 píše:
Lenko, kolik ma tvaroh tuku asi na michani vliv nema, to me zajima kvuli Budwigove. Mozna ani neni problem v tech tvych metlickach, ale ze je ta tvoje tvarohova kostka sucha, nevim. A Budwigova to neredila vodou, ale mlikem. Tvaroh ve vanicce nemusim redit vubec a s olejem se snadno spojuje. Az pujdu do kseftu, tak zkusim koupit a rozmixovat tu kostku tvarohu, neco jako pises ty a pripadne dam vedet, jak se to spojilo s olejem. I kdyz delaji to i lidi s cottage cheese a ten je taky suchy.

Cottage Cheese neni prece suchy, ale poradne mokry. \":roll:\"


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv dub 24, 2014 11:36 pm 
Offline

Registrován: úte dub 01, 2014 2:46 pm
Příspěvky: 14
Tak jsem dovezla dnes tvaroh z kozí farmy, kterou mám při cestě z práce. Odbočka 100 m od silnice. Hned jsem se pustila do výroby SP přesně podle návodu pana Zajíčka, tj: lněné semínko do mixéru (měla jsem obavu, že bude kvůli tučnosti v mixéru lepivé, ale krásně na sucho se rozmixovalo na pudr), potom kozí tvaroh a lněný olej. Jo a asi 1 dcl vody. Během chvilky bylo hotovo, ale proč to sem píšu: nazývá se to tady sirnou patlanicí a to ve mě v prvopočátku vyvolávalo pocity, že se jedná o něco nic moc, co bychom do sebe měli dostat, protože je to sice patlanice, ale prospěšná zdraví. Takže bych název opravila pro její účinky na "sirný ŽenŠen" ? Vůbec to není špatné, naopak. je to zvláštní lahůdka. \":wink:\"
Musím říct, že jsem byla překvapená tou chutí. Bez jakýchkoliv dalších přísad je to dobrotka. Chutná po oříšcích a ta chuť se rozvíjí ještě dlouho po prvním olíznutí. Řekla bych, že chuť velmi kvalitního kozího tvarohu (kde kozinu cítím jen proto, že o ní vím) si s chutí čerstvě rozemletého lněného semínka náramně rozumí.
Tak to jen tak, aby lidi věděli. \":wink:\" \"8)\" \":D\"


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned dub 27, 2014 8:54 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Zuzanya píše:
Zdravím, mam specialnu otazku (asi trosku provokativnu po vasnivych debatach o percentach tvarohu a inych poziadavkach na dodrziavanie cistoty povodneho receptu) - myslite, ze by aspon scasti mohla splnat kriteria "sirnej patlaniny" majoneza zo suroveho vajicka? V niektorom prispevku som citala, ze toto tiez obsahuje sirne zluceniny. Som si vedoma, ze by to nebolo optimalne, len by som kvoli rozmanitosti (a B12 a niektorym aminokyselinam a ktovie comu este) chcela do stravy zaradit aj 1-2 vajicka tyzdenne a kedze som sa rozhodla pre "patlaninovu kuru", trosku sa to bije s tym mnozstvom tuku a bielkovin v original patlanine (co by som v ramci dna nechcela opakovat ). Neriesim akutny zdravotny problem, moznost dat si do poriadku omegu3 ma zaujala. Kedze do takejto majonezy (btw dakujem za tip pan Jaroslav) ide tiez dost oleja, rozmyslam, ci by pozadovane jadro Budwigovej reakcie mohlo prebehnut aj pri vajicku - ci by tam pouzity lanovy olej reagoval zelanym sposobom (+siru obsahujuca cibulka ako doplnok).
PS: Som celkovo velmi vdacna za toto forum, ktore je pre mna uzasnym zdrojom kvalitnych aj velmi specialnych informacii (pomohlo mi zbavit sa iluzie, ze viem toho vcelku dost o zdravej strave \":-)\"

Tak asi by se to spojilo a vznikne zase majonéza s nějakou specifickou chutí. Každopádně by bylo nutné ji velice rychle spotřebovat, protože oxidace by určitě probíhala mimořádně rychle. Je otázka, jak se bude takový produkt chovat z pohledu léčebných vlastností, ale snad i dobře.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned dub 27, 2014 8:55 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
[quote="miram":1ve7u1iy]Pane Jardo je prosim vas pekne mozne udelat si sirnou patlaninu take z tohoto koziho syra? Ziji na Floride a nevim co na to pouzit, ja se nikde ke kozimu mleku nedostanu.
Dekuji!



Naposledy upravil Anonymous dne čtv led 01, 1970 2:00 am, celkově upraveno 1
gA==


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned dub 27, 2014 8:58 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Jana26 píše:
Dobrý večer, zdá se Vám vhodná kombinace: Namletý ostropestřec zalitý lněným olejem(ostropestř. kašička) a tuto směs pak použít na sirnou patlaninu? Děkuji.

No nevím, ostropestřec má pokud vím dost omega 6 mastných kyselin, což by v podstatě negovalo účinky omega 3 mastných kyseliny v lněném oleji. Podle mého názoru se tím žádná výhoda nezíská.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned dub 27, 2014 9:00 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
sisa píše:
Lze jako olej použít olej z černého kmínu?

Děkuji za odpověď.

Pokud na výrobu sirné patlanice, tak asi ano, ale její účinky budou naprosto jiné.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned dub 27, 2014 9:03 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Haiky píše:
Dobrý den,
obracím se všechny kdo mají zkušenosti s veganskou verzí patlaniny.
Občas si mixuju luštěninu+lněný olej,jedná se o totéž, nebo je potřeba něco přidat aby vznikla směs jako kdybych olej umixovala s tvarohem?
Jak dlouho je potřeba mixovat aby se složky spojily? Je využitelnost lněného oleje z veganské patlaniny podobná jako z té tvarohové a dá se tak nahradit?
Dělá to tady někdo z kontroverzního tofu? \":P\"

Děkuji za odpovědi!

Těžko hodnotit, když nikde nenajdete spolehlivý rozbor, co se tam vlastně děje, ale spojit by se to mělo, čili olej by měl patrně získat ty správné vlastnosti.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned dub 27, 2014 9:10 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
laco píše:
Zdar,,

chcem sa opytat,

tucny alebo nizkotucny tvaroh ?

ked som v r. 2010 zacal uzivat patlanicu, recept bol:

bryndza brystyr -500g (vyrabaju ju este? )(ziaden tvaroh nieje tucnejsi ako bryndza) , olej - 250ml (nie agroel) , hnede lan. semienka 4-PL, cilly,cesnak...

mixoval som so slahacom v miske... 1pokus , nevysiel ( nespojilo sa to..), mama poradila trosku vody, hned to bolo OK.
robil som davku na 3 az 7 dni ( v chladnicke ), odjedaval po 100g denne.,,neskor na 3 dni...

jedol som to kvoli vyrastkom na kozi - predlakni , nic hrozne, ale vadilo to ...

presli takmer 4 tyzden ziadna zmena, avsak cca po 4 tyzdnoch to zmizlo uplne...

, momentalne uzivam agroel olej ( viac ako rok zmrazeny,,vona je ok..nieje horky..,aj ked ideal to urcite nieje \":-)\").
otazka :

kedze nemam raka, tak na precistenie krvi ( uprava stavu pokozky ) to evidentne funguje ( prvotny recept), od kedy uzivam olej agroel zacal som pouzivat aj tvaroh, najviac tucny.. sem-tam nizkotucny.EDIT: SP po vyrobeni hodim do mrazaku na 20 min a hned zjem... avsak nepozorujem ziadne zmeny ,, myslim si ze je to aj preto ,lebo SP robim pomocou mixera (1,5L) , a musim stale davat tak deci a viac vody aby sa to rozmiesalo, s tycovym mixerom ,dostavam mierne zachvaty kedze sa to prisava atd.. ,,,

zaujimalo by ma , ake realne zmeny je mozne sledovat pri brani , kedze uzivam olej od agorelu uz dost dlho. Par x som si vsimol ze stolica sa lahsie smyka \":)\" , ( travenie este nemam na 100%, cize urcite aj tam bude problem..) ... tak ak mate nejake dalsie pozitivne znamky uzivania SP podelte sa pls: ).

PS. aky mixer pouzivate, viem ze to bolo uz spomenute milion x ,ale s tycovym to ide na ..... mixer s objemom pol litra som nevidel,,, rucne sa to neda... ideal by bol mixer do pol litra s 2 lopatkami kolmo na dno mixera, ale to som nevidel tiez.

Vdaka
L

Na mixéry těžko odpovědět, ale tyčové makají snad všechny a pozorovat by jste nic neměl, snad pouze to, že jste zcela zdravý.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned dub 27, 2014 9:30 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Alajka píše:
Tak jsem dovezla dnes tvaroh z kozí farmy, kterou mám při cestě z práce. Odbočka 100 m od silnice. Hned jsem se pustila do výroby SP přesně podle návodu pana Zajíčka, tj: lněné semínko do mixéru (měla jsem obavu, že bude kvůli tučnosti v mixéru lepivé, ale krásně na sucho se rozmixovalo na pudr), potom kozí tvaroh a lněný olej. Jo a asi 1 dcl vody. Během chvilky bylo hotovo, ale proč to sem píšu: nazývá se to tady sirnou patlanicí a to ve mě v prvopočátku vyvolávalo pocity, že se jedná o něco nic moc, co bychom do sebe měli dostat, protože je to sice patlanice, ale prospěšná zdraví. Takže bych název opravila pro její účinky na "sirný ŽenŠen" ? Vůbec to není špatné, naopak. je to zvláštní lahůdka. \":wink:\"
Musím říct, že jsem byla překvapená tou chutí. Bez jakýchkoliv dalších přísad je to dobrotka. Chutná po oříšcích a ta chuť se rozvíjí ještě dlouho po prvním olíznutí. Řekla bych, že chuť velmi kvalitního kozího tvarohu (kde kozinu cítím jen proto, že o ní vím) si s chutí čerstvě rozemletého lněného semínka náramně rozumí.
Tak to jen tak, aby lidi věděli. \":wink:\" \"8)\" \":D\"

Tak proč patlanice, protože to je patlavé, jinak asi v pořádku a chuťově určitě, zvláště pak s ovocem zcela bez chyby.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned dub 27, 2014 9:34 pm 
Offline

Registrován: ned bře 25, 2012 9:57 pm
Příspěvky: 501
Bydliště: NMnV
laco píše:
PS. aky mixer pouzivate, viem ze to bolo uz spomenute milion x ,ale s tycovym to ide na ..... mixer s objemom pol litra som nevidel,,, rucne sa to neda... ideal by bol mixer do pol litra s 2 lopatkami kolmo na dno mixera, ale to som nevidel tiez.

Tu by sa mohol hodiť ten Nutribullet
http://www.topshop.cz/kuchyn_a_vareni/nutribullet.html
Ja nad ním uvažujem. A jeden tip, za lyžicu semena si na nejaký čas namočiť a potom ho so syrom mixovať, ono zmekne a lahsie sa rozmixuje.

_________________
Prosím ctených mudrlantov aby na moje komentáre nereagovali.


Naposledy upravil Deane dne pon dub 28, 2014 7:26 am, celkově upraveno 2

Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1817 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97 ... 122  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz