Jiří Kubík píše:
Dobrý den , pane Zajíček,
chci Vám takto poděkovat za Vaše velmi informativní stránky. Vaše rady mi hodně pomohly a těmi se řídím.
Jen krátce o mě a proč píšu.
Jmenuji se Jiří Kubík, je mi 66 let, 170 cm.
Prakticky již více jak 20 let jsem vegetarián. Když mi před dvěma roky v krvi našli doktoři PSA prostaty,
byl to šok. Myslel jsem , že se stravuji správně.
Začal jsem hledat , jak to zlepšit. Objevil jsem Vaše stránky a zjistil, co je to vitarian. A další, jako Norman Walker.
Musel jsem tedy skokem přejít , podle Vašich rad na vitariánství. Byl to šok. Ale přežil jsem to a vydržel.
Snídám podle Vašich rad , ovoce a dopoledne si ještě udělám zeleninovou šťávu z karotky a další.
Odpoledne pak jen syrovou zeleninu, někdy studenou kaši z máčené pohanky.
Jenže jsem rychle začal ztrácet na váze.Myslel jsem , že je to dobře a zbavím se špeku. Vážil jsem 70kg.
Za 1a1/2 roku jsem ubral na 63 kg. A teď znova až na 60 kg. A to už mám strach, jestli nejdu nebezpečně pod váhu.
Jezdím hodně na kole a spotřebuju spoustu energie.
Začínám tedy trochu jíst sacharidy , celozrnné žitné a kukuřičné těstoviny. Prakticky mám stále pocit chladu a musím se oblékat mnohem více než ostatní, a to i doma.
Tak nevím, jestli jsem něco správně nepochopil na Vašich stránkách.
A tak Vám děkuji za velmi informativní a obsáhlé rady, které na stránkách poskytujete.
S pozdravem Jiří Kubík
České Budějovice
Prostata je většinou spojena se špatnou funkcí tlustého střeva a přechodem bordelu do prostaty, dále pak s nedostatkem zinku, jódu a některých dalších látek. Také je možné, že vám tělo mění testosteron na DHT, což provokuje zánět a tento problém poměrně dobře řeší saw palmetto, které bych určitě doporučil. Jízda na kole je při problémech s prostatou naprostá blbost, dochází k utlačování prostaty a problém se zhoršuje, měl by jste kolo ze svého života odstranit a zařadit chůzi doplněnou ideálně o masáže prostaty. Pokud není k dispozici adekvátně nastavená partnerka, aby vše zvládla v rámci párové aktivity, bohatě stačí pořídit v schopu šudlátko, pro 4%tní komunitu a provádět pravidelně masáže prostaty, což ji prokrví, vyčistí a problém zmizí. Strava nemusí být nutně vitariánská, zvláště pokud hubnete a jste zimomřivý, je to docela nesmysl, to vám navíc asi nemaká správně ani štítná žláza, tu bych viděl jako vhodné laboratorně otestovat a asi bude potřeba ji zrychlit. Pokud budou další dotazy, klidně mě zavolejte, vše vysvětlím.