No, kefír som vypil trochu skôr - práve teraz, po 21 hodinách "kefírovania" kozieho mlieka. Nakoľko pôjdem za hodinu z bytu a prídem až večer, tak som vypil 4dcl naraz, nechcem totiž piť 2dcl teraz a 2dcl o 21:00, nakoľko kefír považujem za niečo ako "polievku", ktorá je jedlo a ja nekonzumujem nič po 20-tej hodine... Chuť bola dobrá. Dnes mi z neho nie je vôbec zle - včera trochu bolo, lebo bol výraznejšie horký, dnes tam bola asi len 1/10 včerajšej horkosti. Čo ma ale udivilo, je konzistencia kefíra... je nejaký hustejší, ako býval prvé dni ( teda predtým som mal kefírové "várky" redšie ), a akoby sýtejší. Cez sitko teda ide prechádza o dosť pomalšie ( "vďaka" kalu, ktorého je teraz trochu viacej, a ktorý tiež konzumujem v tom kefíre ). Možno to súvisí so zmenou počasia na teplejšie, a tým pádom je výsledkom zmena teploty v mojej izbe ( i tak je to izba so stranou na východ Slnka, takže je tam najväčšie zima z bytu ) a to mohlo trochu zmeniť konzistenciu kefíru - čo myslíte, bude pravdepodobným dôvodom toto ?
Mimochodom, až dnes som prvý krát ochutnal kozie mlieko, teda nie kozí kefír. Dal som si asi 1dcl. Mňam. Komu toto nemôže chutiť ?
Kefír mi chutí o dosť menej, ale nevadí, nepijem ho s odporom. Navyše je pre ľudské telo prijateľnejší a zdravší, ako "prosté" kozie mlieko. Štrngnime si pohárom kefíru... na zdravie.
dieta