Zdravim, vprvom rade sa chcem za toto forum velmi pekne podakovat, tolko dobrych informacii.... neskutocne !
Mam otazocku ohladom Tibi krystalikov, dostala som ich nedavno, ale su miniaturne a je ich malicko, preto mi staci mat ich zatial len v malej sklenke od detskej presnidavky... dnes som prvy-x v zivote ochutnala a napoj je uzasny, jemne perlivy a chut mozno prirovnat sladsiemu burciaku
asi som dala na mnozstvo krystalikov prilis bio nerafinovaneho tmaveho trstinoveho cukru... za 3 dni nestihlo celkovo cukor spracovat... ale ovocie susene bio bez konzervantov zatial len jednu vacsiu slivku a asi 8 hrozienok nakvasit stacilo
Otazocka znie, ako krystaliky precistit nez ich opat zalejem, su totiz strasne male a farba sa zmenila na farbu tmavu, kedze vsetky ingrediencie boli tmave i tekutina... takze zanikaju v rozlozenom kale z nakvaseneho ovocia, cize neviem ako to ocistit, co je kvas a co tibi. mam to nechat tak a zaliat vodou alebo to preplachnut vodou? ak to preplachnem bojim sa, si vyplachnem do kanalu i mini drobatka ak sa mi namnozili, pretoze dole na dne to bolo pokryte jemnym niecim, co vyzeralo ako krupicova kasa, biele. Bojim sa, ze ak to nepreplachnem a nedam do cistej sklenky, tak mi zhniju???? je to mozne??? Dakujem za odpoved