Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pát lis 15, 2024 11:38 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 102 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Tibi krystalky-vodní kefír
PříspěvekNapsal: ned kvě 06, 2012 9:38 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28395
Bydliště: Poděbrady
prokera píše:
Mám otázku - občas se mi stává, že se na povrchu roztoku vytvoří takový bílý povlak, který skoro připomíná plíseň. Většinou se tak děje pokud vodu nepřevařím a také pokud přidávám kousek citrusového ovoce. Máme hodně tvrdou vodu, tak si myslím, jestli to s tím nemá souvislost \":?:\" ....Jestli to nejsou vysrážené minerály?
Pokud použiji převařenou, nestává se to. Chuťově jsem rozdíl nezjistila, ale vzhled je natolik odpudivý, že jsem tekutinu už párkrát vylila \":oops:\" .... Tuším, že to asi bude vodní kámen, ale přece jen bych ráda slyšela jiný názor.
Stává se vám to někomu také?
Děkuji za odpoveď \":)\".

Někdy se tam takový povlak tvoří, ale řekl bych, že to je z těch kvasinek, plíseň by byla cítit.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tibi krystalky-vodní kefír
PříspěvekNapsal: pon kvě 07, 2012 6:53 am 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř led 18, 2012 2:56 pm
Příspěvky: 279
Jarda píše:
Někdy se tam takový povlak tvoří, ale řekl bych, že to je z těch kvasinek, plíseň by byla cítit.

Pravda, že plísní to cítit není - to jsem hodně zkoumala pro jistotu. Jinak poslední nálev byl při stejném postupu opět bez povlaku - zvláštní jak si to dělá co chce, žije to holt svým životem \":)\".....Moc děkuji pane Jardo.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Vodný kefír Tibi
PříspěvekNapsal: stř lis 07, 2012 10:24 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob srp 21, 2010 11:37 pm
Příspěvky: 59
Tento vodný kefír http://www.tibi-kombucha.szm.com/tibi.htm sa mi úspešne množí \":)\", v prípade záujmu ho darujem, osobný odber v Piešťanoch.

_________________
"Keď ráno vstaneš, poďakuj za ranné svetlo, za svoj život a silu. Poďakuj za jedlo a radosť zo života. Ak nenachádzaš dôvod k vďake, hľadaj chybu sám v sebe." Tecumseh Shawnee


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vodný kefír Tibi
PříspěvekNapsal: sob lis 24, 2012 6:09 pm 
Offline

Registrován: ned úno 28, 2010 11:25 pm
Příspěvky: 218
Nso ci píše:
Tento vodný kefír http://www.tibi-kombucha.szm.com/tibi.htm sa mi úspešne množí \":)\", v prípade záujmu ho darujem, osobný odber v Piešťanoch.

No jeje to by mě moc zajímalo ale Pieštany mám trochu z ruky, právě kombuchu sháním....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tibi krystalky-vodní kefír
PříspěvekNapsal: pon kvě 05, 2014 6:09 pm 
Offline

Registrován: pon kvě 05, 2014 5:58 pm
Příspěvky: 11
Zdravim, vprvom rade sa chcem za toto forum velmi pekne podakovat, tolko dobrych informacii.... neskutocne ! \":)\"
Mam otazocku ohladom Tibi krystalikov, dostala som ich nedavno, ale su miniaturne a je ich malicko, preto mi staci mat ich zatial len v malej sklenke od detskej presnidavky... dnes som prvy-x v zivote ochutnala a napoj je uzasny, jemne perlivy a chut mozno prirovnat sladsiemu burciaku \":D\" asi som dala na mnozstvo krystalikov prilis bio nerafinovaneho tmaveho trstinoveho cukru... za 3 dni nestihlo celkovo cukor spracovat... ale ovocie susene bio bez konzervantov zatial len jednu vacsiu slivku a asi 8 hrozienok nakvasit stacilo \":D\"
Otazocka znie, ako krystaliky precistit nez ich opat zalejem, su totiz strasne male a farba sa zmenila na farbu tmavu, kedze vsetky ingrediencie boli tmave i tekutina... takze zanikaju v rozlozenom kale z nakvaseneho ovocia, cize neviem ako to ocistit, co je kvas a co tibi. mam to nechat tak a zaliat vodou alebo to preplachnut vodou? ak to preplachnem bojim sa, si vyplachnem do kanalu i mini drobatka ak sa mi namnozili, pretoze dole na dne to bolo pokryte jemnym niecim, co vyzeralo ako krupicova kasa, biele. Bojim sa, ze ak to nepreplachnem a nedam do cistej sklenky, tak mi zhniju???? je to mozne??? Dakujem za odpoved \":)\"


Přílohy:
unnamed (1).jpg
unnamed (1).jpg [ 21.1 KiB | Zobrazeno 16827 krát ]
unnamed (2).jpg
unnamed (2).jpg [ 32.88 KiB | Zobrazeno 16827 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tibi krystalky-vodní kefír
PříspěvekNapsal: pon kvě 12, 2014 10:49 am 
Offline

Registrován: pon kvě 05, 2014 5:58 pm
Příspěvky: 11
Dobry den pane Jardo,
@jarda
Mam silne podezreni, ze moje houba vyrabi alkohol \":D\"
Co delam spatne?? Je to ok? Chutna to jak kvas, svestkovo rozinkovy neco jako burcak... Ne kefir. Dekuji


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tibi krystalky-vodní kefír
PříspěvekNapsal: stř kvě 14, 2014 9:57 am 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned úno 26, 2012 8:52 am
Příspěvky: 56
Bydliště: Bratislava
Moja skusenost a vylepsenie vodneho kefiru:

- zistil som, ze namiesto citronu kefirky uplne v pohode znesu praskovy vitamin C pridany priamo pri zarobeni (alebo aj neskor) do kvasnej nadoby, t.j nie je nutne pridavat citron a aj sa fajne konzervuje pitivo, zarabam v 3l flasi a pridavam cca za lyzicku (3-4g)
- vobec nepreplachujem kefirky (hoci vsetky recepty to pisu) a nemaju s tym ziaden problem, skor naopak, mnozia sa ako dive
- netreba sa moc zaoberat mnozstvom kefiriek, nevadi ani to ak sa premnozili v nadobe... len ak uz ich je do polky nadoby to uz je moc, to uz treba preriedit
- cukru skutocne staci 1lyzica na 1l vody nezavisle od mnozstva kefiriek (kefir takto nie je sladky)
- kefir je dobry uz po 2 dnoch (vyrabany pri izbovej teplote)
- vodu pouzivam z kvalitnej artezskej studne (teda nie chlorovu vodu z kohutika, ani osmoticky upravenu) hoci s osmotickou tiez nemaju kefirky problem
- nadobu uzatvaram mikrotenovym sackom a pregumickujem
- pri prvom nalozeni dobre zamiesam, potom uz nevadi ak na ne zabudnem
- pouzivam trstinovy cukor (voda je trochu hnedsia), je bezne dostupny v marketoch - nie je moc drahy a netreba ho az tolko
- do kvasnej vody pridavam hrozienka a goji


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tibi krystalky-vodní kefír
PříspěvekNapsal: stř kvě 14, 2014 10:22 am 
Offline

Registrován: pon kvě 05, 2014 5:58 pm
Příspěvky: 11
Gabriel píše:
Moja skusenost a vylepsenie vodneho kefiru:

- zistil som, ze namiesto citronu kefirky uplne v pohode znesu praskovy vitamin C pridany priamo pri zarobeni (alebo aj neskor) do kvasnej nadoby, t.j nie je nutne pridavat citron a aj sa fajne konzervuje pitivo, zarabam v 3l flasi a pridavam cca za lyzicku (3-4g)
- vobec nepreplachujem kefirky (hoci vsetky recepty to pisu) a nemaju s tym ziaden problem, skor naopak, mnozia sa ako dive
- netreba sa moc zaoberat mnozstvom kefiriek, nevadi ani to ak sa premnozili v nadobe... len ak uz ich je do polky nadoby to uz je moc, to uz treba preriedit
- cukru skutocne staci 1lyzica na 1l vody nezavisle od mnozstva kefiriek (kefir takto nie je sladky)
- kefir je dobry uz po 2 dnoch (vyrabany pri izbovej teplote)
- vodu pouzivam z kvalitnej artezskej studne (teda nie chlorovu vodu z kohutika, ani osmoticky upravenu) hoci s osmotickou tiez nemaju kefirky problem
- nadobu uzatvaram mikrotenovym sackom a pregumickujem
- pri prvom nalozeni dobre zamiesam, potom uz nevadi ak na ne zabudnem
- pouzivam trstinovy cukor (voda je trochu hnedsia), je bezne dostupny v marketoch - nie je moc drahy a netreba ho az tolko
- do kvasnej vody pridavam hrozienka a goji

Co robim zle ze napoj chuti ako alkohol? Ako som vyssie pisala? Zhanam noveho darcu, nemali by ste nejake dodaru?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tibi krystalky-vodní kefír
PříspěvekNapsal: stř kvě 14, 2014 4:28 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned úno 26, 2012 8:52 am
Příspěvky: 56
Bydliště: Bratislava
Tym Vasim sa nieco stalo, mozno ten cukor je prilis slaby co im davate. Skuste ich ozivit cistym rafinovam bielym cukrom. Jemne ich preplachnite v nejakom hustom sitku a dajte im poriadne najest! \":-)\"
Ak to nepomoze, potom uz len vymenit za ine...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tibi krystalky-vodní kefír
PříspěvekNapsal: sob kvě 17, 2014 4:29 pm 
Offline

Registrován: sob kvě 17, 2014 11:12 am
Příspěvky: 1
Dobry den. Zaujímalo by ma či cukor , ktorý je v tomto (vyrobenom) nápoji, nie je škodlivý , ale bez cukru to nejde kedže od neho sú závislé tieto kvasinky. Alebo sa cukor behom kvasenia strati? Snazim sa zo stravy uplne vylucit rychle cukry a preto ma to velmi zaujima. dakujem vam za odpoved.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tibi krystalky-vodní kefír
PříspěvekNapsal: sob kvě 17, 2014 4:37 pm 
Offline

Registrován: pon kvě 05, 2014 5:58 pm
Příspěvky: 11
Gabriel píše:
Tym Vasim sa nieco stalo, mozno ten cukor je prilis slaby co im davate. Skuste ich ozivit cistym rafinovam bielym cukrom. Jemne ich preplachnite v nejakom hustom sitku a dajte im poriadne najest! \":-)\"
Ak to nepomoze, potom uz len vymenit za ine...

Moc moc dakujem, mam zaujem o vase zdrave kefirky, neviem ako tu funguje ip, urcite mi prosim napiste na venia@atlas.sk v blave budeme buduci tyzden stvrtok. Ak by Vam to vyhovovalo. Prosim napiste mi. Dakujem V.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tibi krystalky-vodní kefír
PříspěvekNapsal: sob čer 07, 2014 8:12 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28395
Bydliště: Poděbrady
venia píše:
Zdravim, vprvom rade sa chcem za toto forum velmi pekne podakovat, tolko dobrych informacii.... neskutocne ! \":)\"
Mam otazocku ohladom Tibi krystalikov, dostala som ich nedavno, ale su miniaturne a je ich malicko, preto mi staci mat ich zatial len v malej sklenke od detskej presnidavky... dnes som prvy-x v zivote ochutnala a napoj je uzasny, jemne perlivy a chut mozno prirovnat sladsiemu burciaku \":D\" asi som dala na mnozstvo krystalikov prilis bio nerafinovaneho tmaveho trstinoveho cukru... za 3 dni nestihlo celkovo cukor spracovat... ale ovocie susene bio bez konzervantov zatial len jednu vacsiu slivku a asi 8 hrozienok nakvasit stacilo \":D\"
Otazocka znie, ako krystaliky precistit nez ich opat zalejem, su totiz strasne male a farba sa zmenila na farbu tmavu, kedze vsetky ingrediencie boli tmave i tekutina... takze zanikaju v rozlozenom kale z nakvaseneho ovocia, cize neviem ako to ocistit, co je kvas a co tibi. mam to nechat tak a zaliat vodou alebo to preplachnut vodou? ak to preplachnem bojim sa, si vyplachnem do kanalu i mini drobatka ak sa mi namnozili, pretoze dole na dne to bolo pokryte jemnym niecim, co vyzeralo ako krupicova kasa, biele. Bojim sa, ze ak to nepreplachnem a nedam do cistej sklenky, tak mi zhniju???? je to mozne??? Dakujem za odpoved \":)\"

Tak potřebují dost jídla, prostě cukr a pak vhodné jsou rozinky, nebo datle, které doporučuji přidávat do mixu k ostatním složkám. Při výměně bohatě stačí je na hustém sítku lehce propláchnout v čisté vodě, nesmí být chlorovaná, tedy alespoň převařená a není s tím problém.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tibi krystalky-vodní kefír
PříspěvekNapsal: sob čer 07, 2014 8:15 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28395
Bydliště: Poděbrady
venia píše:
Dobry den pane Jardo,
@jarda
Mam silne podezreni, ze moje houba vyrabi alkohol \":D\"
Co delam spatne?? Je to ok? Chutna to jak kvas, svestkovo rozinkovy neco jako burcak... Ne kefir. Dekuji

Trochu alkoholu v nápoji vzniká normálně, ale nemělo by to přesáhnout určitou normální hranici.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tibi krystalky-vodní kefír
PříspěvekNapsal: sob čer 07, 2014 8:16 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28395
Bydliště: Poděbrady
obika00 píše:
Dobry den. Zaujímalo by ma či cukor , ktorý je v tomto (vyrobenom) nápoji, nie je škodlivý , ale bez cukru to nejde kedže od neho sú závislé tieto kvasinky. Alebo sa cukor behom kvasenia strati? Snazim sa zo stravy uplne vylucit rychle cukry a preto ma to velmi zaujima. dakujem vam za odpoved.

Tak kvasný proces ho rozloží a pokud je nápoj dobře prokvašený, neměl by již škodit.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tibi krystalky-vodní kefír
PříspěvekNapsal: sob čer 07, 2014 5:46 pm 
Offline

Registrován: pon kvě 05, 2014 5:58 pm
Příspěvky: 11
Jarda píše:
Trochu alkoholu v nápoji vzniká normálně, ale nemělo by to přesáhnout určitou normální hranici.

Co je normalni hranice? a jak zjistim jak silny ten alkohol je, resp. jestli se nemylim a je to vazne alkohol. Je docela silny, sladky alkoholovy kvas, i kdyz chutny \":-D\" muze to byt tim, ze davam hodne cukru a svestek? ze napoj jeste neni dostatecne prokvaseny? Dekuji \":-)\"


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 102 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz