Tak jsem prece jenom neco nasla.
Začalo to hodně překvapivě.
Dne 2.9.2012 cestuji vlakem do Přerova se silničkou, odtud po ose do Lipníka na svůj 17. závod v roce. čeká mě časovka do vrchu, kterou jsem v minulých letech v kategorii šedesátníků 5x vyhrál.
Horským závodům na silnici i v terénu se věnuji od roku 2 000, od svých 57 let. Těch 12 let bylo pro mě velmi příznivých, opravy domu, trénink, závody, vše vycházelo. Zdraví také drželo, půlroční kontroly prostaty s medikací a občasné problémy s alergickým žlučníkem mě výkonnostně neomezovaly.
V posledním roce jsem ale začal mít problémy se zácpou a před očima se mi občas rojily černé tečky a skvrnky. Moje životospráva měla už dlouhá léta racionální ráz, žádný alkohol, nekuřák, ovocné a zeleninové štávy, potravní doplňky, bylinné čaje. Zmíněné náznaky jsem ale neřešil, očekával jsem, že si tělo, podpořené vydatným pohybem a stravou poradí samo. Neporadilo.
Do Lipníka jedu proti severáku a v mrholení. Po dojezdu sestupuji z kola a naráz zjišťuji, že prakticky nevidím. Na levé oko vůbec, napravo asi z poloviny, navíc zmatenost . Přesto dokáži vyplnit přihlášku a vítězně odjet známou trať. Cesta 50 km domů po ose je otřesná, občas bloudím.
Doma nasadím šťávovou dietu a vidění je lepší.
Krevní testy neodhalí absolutně žádné problémy, levé oko má ale mrtvý levý horní kvadrant, neurolog zjišťuje krátkodobé nedokrvení mozku, zrakové centrum je poškozeno. Cévní vyšetření je v pohodě, neurolog nezjistil příčinu odkrvení a nasazuje léčbu saliciláty. V této době se stále ještě cítím slušně, začínají ale problémy s kolísáním tlaku, hubnutím, ztrátou vitality a velkými problémy s trávením, devastovaným saliciláty. Obvodní lékařka mě objednala pouze na kolonoskopii na konec ledna, nasadila léky na tlak, další testy odmítla. Neurolog trval na salicilátové destrukci trávícího traktu.
Koncem října jsem odjel ještě poslední silniční trénink, dál už to nešlo.Slábnutí nabralo obrátky, na pořezání dřeva na zimu jsem už pozval syna. Při týdenním čištění kotle jsem se zadýchával a dusil. Před vánocemi už to bylo neúnosné. V noci jsem se dusil, celé tělo mi extrémně zcitlivělo, tělo nepřijímalo potravu, poruchy zraku opět rostly, zesílila neschopnost soustředit se na sledování televize či četbu. Neurolog mi poradil, abych se nechal odvézt záchrankou. Po celou dobu jsem zkoušel všechno možné, pokusy o posilování, tinktury, vitamíny, sešup ale pokračoval. Rodina a okolí mě v této pozici neznali, navíc si nedokázali poradit s řadou věcí, které jsem doteď zvládal levou zadní. Pomýšlel jsem na nejhorší.
O vánocích jsem náhodou našel kontakt na MuDr. Nývlta, neuropata, aplikujícího netradiční způsoby léčení. 3: ledna mě tam syn v hodně zbědovaném stavu přivezl. Mudr Nývlt se po rozboru kapky krve podivil, že jsem přišel v tomto stavu po svých, diagnostikoval mi obecně nějaké cizopasníky a malárii a předepsal řadu přírodních preparátů, čaje, colonix atd.
S vervou a velkou nadějí jsem začal ihned všechno do puntíku plnit. Jisté je, že propad byl zastaven, po několika dnech jsem už dokázal odhazovat sníh či dát hodinovou vycházku. Plynatost a dušnost ale přetrvávala, některé noci byly ale už lepší, o souvislém spánku se ale nedalo mluvit. Citlivost střev byla vysoká a potíže s přijímáním potravy přetrvávaly.
V této pozici jsem 21. ledna podstoupil očekávanou kolonoskopii. I po utlumení léky to byla pro mě extrémně bolestivá záležitost, vyluxované střevo bylo ale zcela čisté. Po návratu jsem navážil 6O kg.
Protože střevo nebylo příčinou potíží, volal jsem Mudr Nývltovi, že tam musí být ještě jiný zdroj toho propadu, pravděpodobně paraziti. Souhlasil se mnou a doporučil mi Ing Bláhovou, velmi úspěšnou v tomto oboru. Našel jsem si kontakt a hned na 25.2. jsem si dohodl na uvolněný termín první návštěvu. Tento okamžik považuji v mém onemocnění a následném léčení za zlomový.
Hladovění před kolonoskopií a ostatní problémy ale postupně srazily hmotnost až na 58,5 kg . Takže jsem viděl, že jsem při první návštěvě působil hodně zchátralým dojmem.
[color=#0000BF:1neih3xz]Ing Bláhová zjistila přístrojem SALVIA řadu onemocnění, mozkovou encefalitidu, hepatitidu / po prodělané hepatitidě před lety /, boreliózu a hlavně vlasovce, kteří se usídlili počínaje mozkem všude kde se v těle dalo.
K užívání předepsány Jonášovky ráno a večer, cílené na postižené tělesné partie, dále 4x denně 4+4 kapky MMS a pastu a hetrazan proti parazitům. Musel jsem ovšem vysadit všechny dosavadní vitamíny, antioxidanty, tinktury a hlavně léky na prostatu, z čehož jsem měl velké obavy. Měl jsem také obavy, zda