Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je ned říj 06, 2024 5:29 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5316 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 293, 294, 295, 296, 297, 298, 299 ... 355  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: ned črc 13, 2014 11:46 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28378
Bydliště: Poděbrady
kenotaurus píše:
Keď si to tu tak všetko čítam myslím celé fórum tak ten kandidy sa vlastne nikto nezbavil však? iba ju tou bezzacharidovou dietou na nejaký čas potlačíte a keď to už vyzerá, že je všetko v poriadku a začnete sa stravovať normálne tak sa Vám skôr či neskor vráti. Ja už fakt ani neviem čo robiť. Držať do konvca života takúto dietu alebo ísť cestou živej stravy, keď niekto píše, že je na nej aj 8 mesiacov a kandidy sa tiež nezbavil. Neviem fakt ako sa rozhodnúť správne.

Kandidy se nejde zbavit, ta je přirozenou součástí střevní mikroflóry, jde ji pouze udržet ve stavu, aby vám neškodila.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: ned črc 13, 2014 12:04 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28378
Bydliště: Poděbrady
anitramn píše:
Dobrý večer,
chtěla jsem se zeptat, co si myslíte o vhodnosti jogurtů, tvarohu, zakysané smetany, popř. i mléka bez obsahu laktózy (v Intersparu- Free From) v průběhu protikvasinkové diety? Sýr bez laktózy je v tabulce dle Sakula uveden jako vhodný, tak trochu doufám, že tyto potraviny je taky možné konzumovat.
Jsem v první fázi protikandidové diety (problémy urologické, gynekologické, kožní), zcela bez sacharidů, jsem na zelenině, mase kromě vepřového, sýru bez laktózy, vejcích a semínkách \":)\" předtím proběhla očista střev preparátem Ozovit. Beru laktobacily Biopron, dále kokosový olej a grepové kapky plus tablety Diochi při překyselení organismu, protože mám zoufale nízké pH. Myslíte, že je tento postup správný? A vy zkušenější v této oblasti, doporučili byste i sehnat si Nystatin a brát i ten?
Děkuji za odpověď \":wink:\"

Potřeba vyzkoušet, ale většinou nevadí. Nystatinem asi také nic nepokazíte, ovšem je otázkou, jak se tělo bude chovat po jeho vysazení. Ladit pH na bezsacharidové stravě moc nejde i když netvrdím, že není možné optimální hodnoty udržet, nicméně dá to dost starostí.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: ned črc 13, 2014 12:13 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28378
Bydliště: Poděbrady
kenotaurus píše:
Ano. Viem dobre, že to písal. ale to zbavil myslím tak, že sa úplne zbavil príznakov a mohol sa vrátiť k bežnej strave ako ostatní, ktorí s ňou nemajú problémy a nevrátili sa mu späť ťažkosti, ktoré im spôsobovala. Ale tu aj keď ju niekto potlačí a drží sa tejto stravy tak všetkých, úplne všetkých príznakov sa nezbavil a ako náhle sa vrátil späť k bežnej strave tak je zas na začiatku.

Ale příznaků se zde zbavilo mnoho lidí i když někteří pouze na omezenou dobu, prostě kvasinky jsou upozornění na špatný život a pokud ho budete chtít žít stejně špatně, budete mít stále problém. Ostatně v předchozím příspěvku jste popsal život po němž by jiný neměl pouze kandidu, to vidím ještě jako docela dobré.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: ned črc 13, 2014 12:25 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28378
Bydliště: Poděbrady
Lucimia píše:
Zdravím. Také pravděpodobně trpím candidou všude v těle (opakované mykozy v pochvě, akné, únava, špatná paměť, občas průjem, výrazná plynnatost, aj.). Všechny krevní odběry mám v pořádku, pouze nižší kreatinin (co to může značit, víte někdo?) Jak se toto onemocnění dá přesně diagnostikovat? Zjistím to kultivací výtěru z konečníku? Jak si měříte pH? V moči dg. papírky? Nerozumím jedné věci, jakto, že se candidě daří v kyselém prostředí (překyselený organismus), když třeba v pochvě kyselé prostředí naopak sliznici chrání? Tomu vážně nerozumím. Užíval jste už někdo celkový fungicidin, uznávám, je to chemie, ale třeba mohlo by to pomoct a mírnější dietou pak udržovat? Bez pečiva, alespoň žitného, polysacharidů z rýže, brambor, těstovin, pak ovoce, mléka prostě nevydržím... Neměla bych energii pouze ze zeleniny a tuků. Samozřejmě sacharidy s mírou a jednoduchý cukr totálně vyřadit. A ještě jeden dotaz, jaký mechanismus působení na růst kvasinek v těle má užívání hormonální antikoncepce? Při jejím vysazení jsem byla totiž zcela bez problémů, což nechápu, když jsem jedla stejně špatně...

Moc díky za odpovědi! \":)\"

Tam blbě chápete mechanizmus tělního pH, pokud teče ven kyselina je uvnitř zásadito a to množí kvasinky a pokud teče ven zásada, je uvnitř kyselo, což kvasinkám vadí. Celý problém, je dost závislý na pohybu a kyslíku, to si můžete vyzkoušet. Vše v těle funguje prakticky podobně jako při výrobě vína, prostě cukernatá šťáva je zásaditá a dobře kvasí a jak v průběhu kvašení stoupá kyselost, kterou přímo kvasinky produkují, tak se vlastně zničí a uhynou. Na obilovinách je dost těžké se jich zbavit, ale pokud dostanete tělo do klidu a rovnováhy tak to určitě možné je. Antikoncepce zase přes hormony ovlivní tělní pH a pak se není čemu divit.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: ned črc 13, 2014 12:31 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28378
Bydliště: Poděbrady
ChicoD píše:
Dobrý den,
Potřeboval bych od vás nějáké rady jak se vypořádat s mými problémy.
Vše u mě začalo po jedné víkendové akci, kdy jsem to opravdu hodně přehnal s alkoholem (v podstatě jsem měl okno trvající skoro celý víkend) a za tu dobu sem vůbec nic nesnědl, během toho jsem se i nechtěně vykoupal ve špinavé vodě v rybníku a poté dlouho zůstal v zimě v mokrém oblečení. Od toho dne mám velké problémy se zdravím, už dříve sem měl občas malé potíže ale ty byly způsobeny nadměrným pitím a odezněly do 3 dnů po požití alkoholu. Hned druhý den to začalo nevolností, a celkově jsem byl dost mimo, ale bylo mi o dost hůře než po jiných akcích, stav se po pár dnech zlepšil ale co mě pořád trápilo bylo pálení očí a jakoby zamlžené vnímání okolí a bolesti pod žebry, stěhující se pořád z jedné strany na druhou. Dále jsem cítil neskutečnou únavu a vyčerpanost. Po 2 týdnech na neschopence, klidu na lůžku a příjmu dostatku tekutin(hlavně bylinkových čaju) se stav zlepšil, jedl jsem skoro normálně. Po nástupu do práce se ale třetí den můj stav opět zhoršil, že jsem byl úplně bez energie, opět pálení očí, motání hlavy, zhoršovalo se to hlavně po delší chůzi nebo stání.
Opět jsem byl 2 týdny na neschopence, dotal jsem antibiotika, ty jsem bral, stav se poté opět zlepšil ale ne tak výrazně jako poprvé, v tu dobu mě napadlo jestli nejde o candidu, plivací test mi vyšel ihned, objevil sem u sebe bílý povlak na jazyku, nadýmání po jídle, bolesti hlavy, ztuhnutí šíje, zalehnutí uší, rýma, bolesti kloubů (měl jsem zvýšené hodnoty kyseliny močové v krvi, někde jsem četl že prý to je též způsobeno candidou, jinak vše v pořádku), neměl sem často chuť k jídlu, tak sem během měsíce zhubnul z 72 kil naž na 64, v tu dobu jsem také začal držet nízkosacharidovou dietu, a začal brát různé doplňky proti kvasinkám, stav se celkově zlepšil, měl sem celkově víc energie, když samozřejmě nepočítám ztrátu kvuli úbytku váhy, klouby mě přestaly bolet, hlava se mi přestala motat, oči mě přestaly pálit.
Ale občas v některé dny je mi o dost hůře než jindy, někdy to trvá pouze část dne, jindy až 2-3 dny. Píšu si záznamy o tomco kdy jím a jaký to má efekt na mé zdraví ale pokaždé nedokáži dojít k žádnému závěru, co to mohlo způsobit. Jednou jsem si dal k večeři vařené brambory, zároveň ten den jsem zvýšil i dávky protikvasinkových přípravků a večer se mi ihned nafouklo břicho a dva dny potom mi bylo hrozně, bušení srdce, zápach z úst, bolesti hlavy, nadýmání, pálení očí. Pokaždé nevím jestli to bylo vymíráním nebo zhoršením candidy Zajímalo by mě za jak dlouho po snězení nevhodného sladkého jídla se projeví zhoršení candidy, a za jak dlouho se projeví vymírání kvasinek při užití silných dávek protikvas. přípravků. Musím připomenout že jsem kvasinkami pravděpodobně dost prolezlý, kožní projevy vůbec nemám, zhubnul jsem dost, mám báílý povlak na jazyku, nadýmání, pálení při močení, bolest hlavy často spojená s pálením očí, sucho v krku, zápach z úst a z nosu, při delší chůzi nebo stání mírné bolesti břicha a zalehnutí uší a zhoršení dýchání a výrazný tlukot srdce, často také mívám studené ruce a teplotu mám stále kolem 36,1, dříve sem míval kolem 36,5. Máte někdo stejné projevy? Může zápach z úst a pálení očí způsobovat i vymírání kvasinek?
Ještě jedna věc, už měsíc a půl vůbec nepiju, nekouřím a držím nízkosacharidovou dietu, dříve jsem to hodně přeháněl často s pitím, kouřil jsem a jedl hodně nezdravě, teď sním tak kolem 50ti gramů sacharidů denně, někdy o kapku více někdy méně. Jím většinou zeleninové saláty, jednou denně si dám kuřecí maso se zeleninou, občas grep, občas do salátu sardinky, z doplňků nějak tak nepravidelně střídám česnek, cibuli, lněná semínka, oliv.olej, laktobacily v tabletách, kysané zelí, čaje antikandid, anti-kandid, čistící, s ostropeřcem, s vilcacorou, lapacho, maté už ne(po velké dávce se mi udělalo opravdu velmi nevolno a dával sem se dohromady několik dní, nevím jestli to bylo opět způsobeno vymíráním nebo velkou dávkou kofeinu a následným překyselenim a zhoršením candidy.), v posledním týdnu jsem zavedl i jablečný ocet a kokosový olej. V posledních dnech mě ale často trápí náhlá zhoršení stavu, kdy cítím opět silný zápach z úst, slabost v celém těle, pálení očí a bolest hlavy,obtížné dýchání,bušení srdce, někdy mírná bolest u srdce, časté močení, malátnost, cítím takové vnitřní pnutí a mám strach že každou chvíli omdlím nebo zkolabuju, možná to jsou jenom úzkosti, ještě se mi to nestalo, v noci mám problémy se spaním a když už usnu tak se někdy probudím v panice a asi tak vteřinu jsem uplně rozklepanej a buší mi srdce a mám malé křeče ve svalech. Četl jsem že to může být způsobeno mojí dietou, dochází u mě možná ke ketóze nebo k acidoketóze, mám bolesti břicha, nadýmání a nevolnosti hlavně po jídle, sucho v krku. Trápí mě celkově to že nevím co je čím způsobeno, pokaždé když se můj stav zhorší tak nevím jestli to způsobilo špatné jídlo co mi zhoršilo candidu, nebo vymírání kvasinek, nebo ketóza způsobená mojí dietou, nebo je to celkově následek velkého hubnutí nebo sem si vybudoval nějakou potravinovou intoleranci nebo sem si prostě celkově nějak pokašlal metabolismus. Jak to mám udělat abych neměl problémy s ketózou, kde bych pro to měl zařadit více cukrů a zároveň abych si nezhoršil candidu? jím kolem 50ti g. sacharidů denně, můžu příjem sacharidů zvýšit aby to neživilo kvasinky a zároveň odstranilo problémy s nedostatkem cukru v těle?
Byl bych moc rád kdyby se někdo k těmto mým problémům vyjádřil a buď poradil nebo mi vysvětlil alespoň trochu co mi co způsobuje, a jak to udělat nejlépe aby mi bylo zase dobře. A mám vůbec šanci se vyléčit nebo výrazně zlepšit svůj stav pouze pomocí diety a užívání výše vypsaných přípravků, bez Nistatinu a podobných údajně velmi účinných léků i když sem candidou oprandu hodně prolezlý?.Děkuji moc předem.

No nevím, dobře vám odpovídá členka miram a osobně bych určitě začal u krkacího testu a testu štítné žlázy, udělat si laboratoř a uvidíte. Mě se spíše zdá, že problém bude jinde a to v infekcích způsobených dlouhodobým vyčerpáním a stresem.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: ned črc 13, 2014 12:41 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28378
Bydliště: Poděbrady
ChicoD píše:
No, tak sem si dělal ty testy, jodová skvrna mi zmizela po 7-8 hodinách, podruhé po 9ti, radši to otestuji ještě jednou. Co jsem se díval na příznaky snížené činnosti štítné žlázy tak něco ke mě opravdu hodně sedí,hlavně snížená teplota, snížená tepová frekvence v rozmezi od 50-60, pálení očí, únava, bolest hlavy. No zároveň to jsou i příznaky candidy, tak nevim. Podle testu, pokud se teda nepletu bych měl mít dostatek jódu, kdyžtak mě opravte.
U krkacího testu který sem si dělal ráno nalačno, jsem krknul asi až po 10ti minutách néli déle, předchozí den když jsem to zkoušel uprostřed dne, kdy už sem v sobě nějáké jídlo měl to bylo ve 2 minutách. Ale to tedy asi bylo chybný měření když to nebylo nalačno.
Dále jsem zjistil že asi velká příčina ve všem bude opravdu nedostatek HCL v žaludku, protože mé potíže se často zhorší při stresu, dlouhé chůzi nebo stání, cítím při dýchání takový tlak v krku, jakoby spíše lechtání, někdy i bolest na hrudi a hořkou chuť v ústech a sucho hlavně po ránu. Prý může jít o chronický žaludeční reflux, který je způsoben buď přebytkem hcl nebo právě jejím nedostatkem. Uvědomil jsem si že ještě před tou akcí od které mám problémy jsem občas cítil podobne ale jenom hodně mírné stejné pocity, takže možná právě nedostatek hcl mi způsobil překyselení a candidu. Nevím.
Ještě sem zjistil, že ty teploty u mě během noci klesají až k 35,7 stupňům, ve dne poté, hlavně odpoledne stoupají až k 36,6, přitom se cítím jako při horečce, pálí mě kůže a celé tělo. Máte někdo podobný problém?
Každopádně jsem si objednal toto http://www.naprameni.cz/products/betaine-hcl-80g/ ale asi to dostanu v prášku. Jak bych to měl dávkovat a užívat když to neni v žádných tobolkách?
Chápu to tedy dobře že pokud tedy budu užívat jedlou sodu tak se mé problémy akorát zhorší? stejne tak i užíváním tohoto přípravku http://www.dm-drogeriemarkt.cz/cz_homep ... rasek.html
Ještě jedna otázka, pomáhá zvýšené množství kychyňské nebo mořské soli zvyšovat HCL v žaludku?

U štítné má sice hlavní slovo jód, ale může dělat problém i selen, přebytek PUFA, infekce, dlouhodobé stresy a mnoho dalších příčin. Vždy je vhodné udělat co nejširší testy a zjistit objektivně jak celá věc vypadá. Jinak zvýšení přísunu kuchyňské soli zlepší stav nadledvinek a tím upraví zprostředkovaně i hladinu HCl v žaludku. Jinak vaše nejvyšší denní teplota je ta minimální u zdravého člověka ti mají přes den i 37,5.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: pát črc 18, 2014 2:50 am 
Offline

Registrován: pát bře 09, 2012 6:19 pm
Příspěvky: 29
1. je tu niekto kto skušal gaps dietu alebo scd. dietu pri kandide? myslel som si, že je to to iste ale nieje. odlišujú sa a obidve su vlastne zamerane na liečbu mikroflory. inak robite si tu niekto domace jogurty? ja som si objednal už probiotika na výrobu bulhárskeho jogurtu akurat neviem ake mlieko je na to najlepšie. kravské, ovčie alebo kozie?

2.inak ešte by som mal jednu otázku pan Jarda na Vás. Ja som si už druhy krat prečítal cele vlákno a viem, že ste tam písali že ste mali candidu aj raka a podarilo sa Vám obidve poraziť. vy ste kandidu porazili nizkosacharidovou dietou? ( inak viem že sa ju neda poraziť úplne iba potlačiť) mňa to zaujma hlavne preto lebo v poslednom čase si čítam dosť zahranične fora, kde ľudia držia tuto dietu a dosť ich tam píše, že sa im to na nej nedari. inak píše tam jedna naturopatka nejaka že vraj odbornička to, že tato dieta nepomože lebo aj keĎ človek neje žiadne sacharidy, telo si dokože vytvoriť glukozu aj z bielkovin a tukou. teda ak už je kandida v tele v krvi a tak odtiaĺ sa jej nikdy nezbavime pretože telo si tuto glukozu vytvara ako som písal vyššie aj z tuku a biekovin, pretože naše telo potrebuje mať v krvi určitu hladinu glukozy pre činnosť mozgu a svalov.
inak píšete tam aj o tom, že nato až sa nam pri tejto diete nezalepia bunkove membrany tukom potrebujeme na to aj enzymy. ake enzymy? stači stručne odpovedať len mi prosím Vás fakt velmi nenapíšte, že táto tema je už rozobratáv inej diskusii až si to vyhladam. fakt by som Vám bol vdačny za odpoveď.

3.Píše sa, že bezsacharidovou dietou sa vyhladuje kandida v črevach a aj iné zle baktérie pretože sa im nedodá cukor. z čoho budu žiť probiotika a prospešne baktérie v črevách? veď oni sa tiež živia sacharidmi. teda napr. tibi sa živi laktozou ale tu spotrebuje pri vyrobe kefíru. Nebude to tak, že bude hladovať kanidida ale aj probiotika?

4. inak moc by ma zaujmalo či tu je niekto kto skúšal cheláciu na kandidu a pomohla mu alebo tu transplantáciu črevnej flóry( fekálnu transplantáciu). rozmýšľam dosť nad tou transplantáciou.

čo už tu nikto nechodí na toto fórum kde mi nikto tak dlho neodpovedal? \":(\"


Naposledy upravil kenotaurus dne čtv srp 07, 2014 7:18 am, celkově upraveno 4

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: pát črc 18, 2014 8:05 pm 
Offline

Registrován: úte říj 02, 2012 3:15 pm
Příspěvky: 38
Ja som to skusil
Za mňa musim povedať ,že na mňa zabrala.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: sob srp 16, 2014 7:49 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28378
Bydliště: Poděbrady
kenotaurus píše:
1. je tu niekto kto skušal gaps dietu alebo scd. dietu pri kandide? myslel som si, že je to to iste ale nieje. odlišujú sa a obidve su vlastne zamerane na liečbu mikroflory. inak robite si tu niekto domace jogurty? ja som si objednal už probiotika na výrobu bulhárskeho jogurtu akurat neviem ake mlieko je na to najlepšie. kravské, ovčie alebo kozie?

2.inak ešte by som mal jednu otázku pan Jarda na Vás. Ja som si už druhy krat prečítal cele vlákno a viem, že ste tam písali že ste mali candidu aj raka a podarilo sa Vám obidve poraziť. vy ste kandidu porazili nizkosacharidovou dietou? ( inak viem že sa ju neda poraziť úplne iba potlačiť) mňa to zaujma hlavne preto lebo v poslednom čase si čítam dosť zahranične fora, kde ľudia držia tuto dietu a dosť ich tam píše, že sa im to na nej nedari. inak píše tam jedna naturopatka nejaka že vraj odbornička to, že tato dieta nepomože lebo aj keĎ človek neje žiadne sacharidy, telo si dokože vytvoriť glukozu aj z bielkovin a tukou. teda ak už je kandida v tele v krvi a tak odtiaĺ sa jej nikdy nezbavime pretože telo si tuto glukozu vytvara ako som písal vyššie aj z tuku a biekovin, pretože naše telo potrebuje mať v krvi určitu hladinu glukozy pre činnosť mozgu a svalov.
inak píšete tam aj o tom, že nato až sa nam pri tejto diete nezalepia bunkove membrany tukom potrebujeme na to aj enzymy. ake enzymy? stači stručne odpovedať len mi prosím Vás fakt velmi nenapíšte, že táto tema je už rozobratáv inej diskusii až si to vyhladam. fakt by som Vám bol vdačny za odpoveď.

3.Píše sa, že bezsacharidovou dietou sa vyhladuje kandida v črevach a aj iné zle baktérie pretože sa im nedodá cukor. z čoho budu žiť probiotika a prospešne baktérie v črevách? veď oni sa tiež živia sacharidmi. teda napr. tibi sa živi laktozou ale tu spotrebuje pri vyrobe kefíru. Nebude to tak, že bude hladovať kanidida ale aj probiotika?

4. inak moc by ma zaujmalo či tu je niekto kto skúšal cheláciu na kandidu a pomohla mu alebo tu transplantáciu črevnej flóry( fekálnu transplantáciu). rozmýšľam dosť nad tou transplantáciou.

čo už tu nikto nechodí na toto fórum kde mi nikto tak dlho neodpovedal? \":(\"

1)Tak uvedené diety nejsou prostředkem k odstranění kvasinek, ale docela slušně mohou zlepšit vlastní imunitu, která se běžně rozpadá z důvodu podvýživy, respektive kvůli deficitům konkrétních živin. Probiotika musí mít ve střevě jak živiny, tak správnou teplotu a pokud nemaká správně štítná a teplota těla je nízká, není prakticky možné je tam udržet. Mléko bych volil kozí, nebo ovčí, kravské není tak vhodné.
2)Tak vyzkoušel jsem prakticky vše, co zde popisuji a řeknu na rovinu, že univerzálně použitelný postup asi neexistuje, problém je vždy z rozhození jin, nebo jang a léčí se vlastně protiváhou a vyrovnáním do neutrálu. Osobně bych si dovolil tvrdit, že nejvíce mě pomohlo pochopení souvislostí a uvedení těla do pohody a rovnováhy. I když diety krátkodobě určitě vhodné jsou, bohužel dlouhodobě nefunguje asi žádná, jakýkoliv deficit živin vytvoří po nějaké době zase jiný problém. Enzymy si tělo zase tvoří z živin, které mu dodáváme a při deficitech pochopitelně uvedená tvorba podstatně slábne, ale vhodné je zpočátku použít enzymy pankreatické, digestivní, případně wobenzym, nebo serrapeptázu. Každopádně by si člověk měl testovat vše, co se testovat dá a rovnat cíleně zjištěné deficity.
3)Probiotika paradoxně poměrně slušně prosperují i na bílkovinné stravě, ovšem je třeba držet ideální teploty ve střevě, což je základ úspěchu i mimo tělo, kefír vám také moc nebude fungovat při nízkých teplotách.
4)Jak chelace, tak úprava střevní mikroflóry musí logicky fungovat, na tom není co rozporovat. Odpovědi dělám tak jak stíhám a času mám bohužel stále méně, tedy je nutno si počkat.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: pát srp 22, 2014 11:29 pm 
Offline

Registrován: pát srp 22, 2014 9:59 pm
Příspěvky: 26
Zdravím, je mi 20 a přiznám se k tomu, že se stravuji "jako dobytek". Opravdu si užívám sladkosti ve velkém množství, jím nepravidelně, nezdravě atd...Jak jsem se vůbec dozvěděl o Candidě ? Mám několik let problémy se rty (loupou se, kůže na nich tvrdne a celkově rty bolí), na zahojení nezabralo nic (vyzkoušeno snad 10 různých balzámů na rty), problém se vždy vrátí. Tak jsem začal pátrat hlouběji a prý by to mohlo být způsobené právě Candidou. Ovšem když jsem si pročítal různé příznaky Candidy, nestačil jsem se divit. Plynatost, nadměrné chuť na sladké a pečivo, pravděpodobně lupénka ve vlasech, alergie, to vše a mnoho dalších se mě týká.

Jak si můžu 100% potvrdit, že se jedná o Candidu ? Zkoušel jsem plivací test a vyšel pozitivně, sliny vypadaly přesně tak jak vypadat nemají. Můžu si to ověřit ještě nějakým způsobem ? Např. konzumací česneku nebo právě vysazení cukrů ?

*ještě se zeptám mimo Candidu, co způsobuje zahlenění ? neustále si musím "čistit" krk, bývá to zpravidla horší po konzumaci jídla...co by to mohlo způsobovat ? " Díky předem za odpověď.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: sob zář 20, 2014 5:42 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28378
Bydliště: Poděbrady
Honza92 píše:
Zdravím, je mi 20 a přiznám se k tomu, že se stravuji "jako dobytek". Opravdu si užívám sladkosti ve velkém množství, jím nepravidelně, nezdravě atd...Jak jsem se vůbec dozvěděl o Candidě ? Mám několik let problémy se rty (loupou se, kůže na nich tvrdne a celkově rty bolí), na zahojení nezabralo nic (vyzkoušeno snad 10 různých balzámů na rty), problém se vždy vrátí. Tak jsem začal pátrat hlouběji a prý by to mohlo být způsobené právě Candidou. Ovšem když jsem si pročítal různé příznaky Candidy, nestačil jsem se divit. Plynatost, nadměrné chuť na sladké a pečivo, pravděpodobně lupénka ve vlasech, alergie, to vše a mnoho dalších se mě týká.

Jak si můžu 100% potvrdit, že se jedná o Candidu ? Zkoušel jsem plivací test a vyšel pozitivně, sliny vypadaly přesně tak jak vypadat nemají. Můžu si to ověřit ještě nějakým způsobem ? Např. konzumací česneku nebo právě vysazení cukrů ?

*ještě se zeptám mimo Candidu, co způsobuje zahlenění ? neustále si musím "čistit" krk, bývá to zpravidla horší po konzumaci jídla...co by to mohlo způsobovat ? " Díky předem za odpověď.

Mimo kultivaci vzorku v laborce asi není spolehlivý test i když příznaky mnoho napoví, ale hodně se jich dá použít i pro další zdravotní problémy. Po vysazení cukrů by se vám mělo z vymírajících kvasinek přitížit, což také trochu napoví. Zahlenění bývá spíše od špatně fungujícího střeva a mnohdy stav snadno upraví větší dávky laktobacilů a očisty střeva.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: ned zář 21, 2014 11:04 pm 
Offline

Registrován: ned zář 21, 2014 12:10 am
Příspěvky: 4
Dobrý den \":)\" 14 dní držím kvasinkovou dietu.Jím zelennu,semínka,vejce,občas kuřecí maso.Snídám grep s kokosem..zeleninu po ránu fakt nedám...jinak kysané zelí,kokos. olej,česnek,lepicol,probiotika,ráno jablečný ocet..začala jsem s klystýry...plivací test je jasný..moje problémy byly hlavně silně zapáchající větry skoro po každém jídle.Ty od té doby co držím dietu ustoupily,ale když si dělám klystýr,tak stolice stále zapáchá..dočetla jsem se zde,že je to poškozenou mikroflorou.Tu určitě mám.Měla jsem asi před 3lety čtvery antibiotika za sebou-dutiny,močák...a od té doby ještě nějaké byly....jinak sladké jsem nikdy moc nejedla,hodně sportuji.Ale je fakt,že jsem do sebe cpala rýži,vločky skoro denně..A ještě jedna věc,stále mě bolí střeva-dole v podbřišku,už jsem si na tu bolest skoro zvykla.Chtěla jsem poprosit o radu jak dál pokračovat..a zda toto stačí..a kdy mohu začít přidávat alespon občas pohanku,rýži..Prvních pár dní jsem byla absolutně vysílená,pracuji s dětmi a měla jsem velký problém v klidu ustát krizové situace..což se mi normálně nestává..ale už mi přijde že je to lepší \":)\"... Po klystýru mám většinou druhý den zácpu a vypouklé břicho..dělám něco špatně? Klystýr dělám s jablečným octem. .Jak poznám,že kvasinky ustupují?A jak obnovit tu mikrofloru?nevadí tomu ten Lepicol?..mám objednanou tibetskou houbu,tak ješt přidám kefír.Mohl by jste mi doporučit nějaká konkrétní probiotika?....všechno jsem zde pročítala,ale stejně v tom mám trochu hokej \":)\"Děkuji za odpověd


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: stř zář 24, 2014 11:24 pm 
Offline

Registrován: stř zář 24, 2014 10:43 pm
Příspěvky: 12
Dobrý den.
Náhodou jsem našla tyto stránky a tak jsem něco pročetla,ale celých skoro 300 stran opravdu nezvládnu. Kvasinkami trpím zcela určitě,bílý povlak na jazyku mám už léta a cukr je teď už v menší míře denně součástí mého jídelníčku. Celkově tedy žádné problémy nemám až na podle ženské dr chronický výtok ca od 15 let, který je ale prý u některých žen normální \":-(\" (já ho ale stále považuji za projev kvasinek)! Hodně jsem už toho o kvasinkách a jejich léčbě pročetla a rozhodla jsem se nastolit si sama protikvasinkovou dietu. Koupila jsem si docela drahé kapsle kyseliny kaprylové,aktivní uhlí (to by prý na sebe mělo navázat jedy z mrtvých kvasinek),probiotika a vitamíny(ty v tabletách asi nebudou ale tou nejlepší volbou \":-(\" ). Do sešitu jsem si sepsala povolená jídla a nějaké recepty,koupila tibetskou houbu a dnes jsem vypila první sklenici kefíru. Tady jsem se dočetla o klistýrech,měření Ph pomocí papírků. Začít jsem chtěla po létě a to jsem se také dozvěděla,že čekám miminko \":-D\". Takže má otázka zní,asi teď nebude vhodné začínat tak drastický detox,abych jedy,skladbou jídelníčku a dalšími opatřeními neuškodila miminku že? Ženské doktorce se při poslední kontrole najednou výtok nezdál moc normální,tak mi dala nějaké globule na vkládání,ale ty mi po dobrání vůbec nepomohly,spíš se to zhoršilo a je mi jasné že ani další pokud jsou to kvasinky nepomohou \":-(\"! Můžu si tedy nějak šetrně pomoci sama? Vyloučím cukry,ale v těhotenství jen na zelenině,pohance,jáhlové kaši a čajích asi nevydržím. Detox budu muset odsunout až na dobu po kojení. Jak si tedy teď aspoň trošku pomoci sama? Předem moc děkuji za rady \":-)\"


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: pon říj 06, 2014 2:03 pm 
Offline

Registrován: pát srp 22, 2014 11:43 am
Příspěvky: 18
Jak je to s těmato potravinama při kandidě? Ovesné vločky, hořká čokoláda, syrečky, ananas, pomazánkové máslo, rýžové chlebíčky.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: čtv říj 09, 2014 4:39 pm 
Offline

Registrován: pon úno 28, 2011 12:37 pm
Příspěvky: 76
Jurgen píše:
Jak je to s těmato potravinama při kandidě? Ovesné vločky, hořká čokoláda, syrečky, ananas, pomazánkové máslo, rýžové chlebíčky.

Tohle opravdu hloupý dotaz. Nebuďte líný a raději si něco přečtěte o dietě proti candidě, než se ptát na tak triviální věci.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5316 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 293, 294, 295, 296, 297, 298, 299 ... 355  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz