ChicoD píše:
Dobrý den,
Potřeboval bych od vás nějáké rady jak se vypořádat s mými problémy.
Vše u mě začalo po jedné víkendové akci, kdy jsem to opravdu hodně přehnal s alkoholem (v podstatě jsem měl okno trvající skoro celý víkend) a za tu dobu sem vůbec nic nesnědl, během toho jsem se i nechtěně vykoupal ve špinavé vodě v rybníku a poté dlouho zůstal v zimě v mokrém oblečení. Od toho dne mám velké problémy se zdravím, už dříve sem měl občas malé potíže ale ty byly způsobeny nadměrným pitím a odezněly do 3 dnů po požití alkoholu. Hned druhý den to začalo nevolností, a celkově jsem byl dost mimo, ale bylo mi o dost hůře než po jiných akcích, stav se po pár dnech zlepšil ale co mě pořád trápilo bylo pálení očí a jakoby zamlžené vnímání okolí a bolesti pod žebry, stěhující se pořád z jedné strany na druhou. Dále jsem cítil neskutečnou únavu a vyčerpanost. Po 2 týdnech na neschopence, klidu na lůžku a příjmu dostatku tekutin(hlavně bylinkových čaju) se stav zlepšil, jedl jsem skoro normálně. Po nástupu do práce se ale třetí den můj stav opět zhoršil, že jsem byl úplně bez energie, opět pálení očí, motání hlavy, zhoršovalo se to hlavně po delší chůzi nebo stání.
Opět jsem byl 2 týdny na neschopence, dotal jsem antibiotika, ty jsem bral, stav se poté opět zlepšil ale ne tak výrazně jako poprvé, v tu dobu mě napadlo jestli nejde o candidu, plivací test mi vyšel ihned, objevil sem u sebe bílý povlak na jazyku, nadýmání po jídle, bolesti hlavy, ztuhnutí šíje, zalehnutí uší, rýma, bolesti kloubů (měl jsem zvýšené hodnoty kyseliny močové v krvi, někde jsem četl že prý to je též způsobeno candidou, jinak vše v pořádku), neměl sem často chuť k jídlu, tak sem během měsíce zhubnul z 72 kil naž na 64, v tu dobu jsem také začal držet nízkosacharidovou dietu, a začal brát různé doplňky proti kvasinkám, stav se celkově zlepšil, měl sem celkově víc energie, když samozřejmě nepočítám ztrátu kvuli úbytku váhy, klouby mě přestaly bolet, hlava se mi přestala motat, oči mě přestaly pálit.
Ale občas v některé dny je mi o dost hůře než jindy, někdy to trvá pouze část dne, jindy až 2-3 dny. Píšu si záznamy o tomco kdy jím a jaký to má efekt na mé zdraví ale pokaždé nedokáži dojít k žádnému závěru, co to mohlo způsobit. Jednou jsem si dal k večeři vařené brambory, zároveň ten den jsem zvýšil i dávky protikvasinkových přípravků a večer se mi ihned nafouklo břicho a dva dny potom mi bylo hrozně, bušení srdce, zápach z úst, bolesti hlavy, nadýmání, pálení očí. Pokaždé nevím jestli to bylo vymíráním nebo zhoršením candidy Zajímalo by mě za jak dlouho po snězení nevhodného sladkého jídla se projeví zhoršení candidy, a za jak dlouho se projeví vymírání kvasinek při užití silných dávek protikvas. přípravků. Musím připomenout že jsem kvasinkami pravděpodobně dost prolezlý, kožní projevy vůbec nemám, zhubnul jsem dost, mám báílý povlak na jazyku, nadýmání, pálení při močení, bolest hlavy často spojená s pálením očí, sucho v krku, zápach z úst a z nosu, při delší chůzi nebo stání mírné bolesti břicha a zalehnutí uší a zhoršení dýchání a výrazný tlukot srdce, často také mívám studené ruce a teplotu mám stále kolem 36,1, dříve sem míval kolem 36,5. Máte někdo stejné projevy? Může zápach z úst a pálení očí způsobovat i vymírání kvasinek?
Ještě jedna věc, už měsíc a půl vůbec nepiju, nekouřím a držím nízkosacharidovou dietu, dříve jsem to hodně přeháněl často s pitím, kouřil jsem a jedl hodně nezdravě, teď sním tak kolem 50ti gramů sacharidů denně, někdy o kapku více někdy méně. Jím většinou zeleninové saláty, jednou denně si dám kuřecí maso se zeleninou, občas grep, občas do salátu sardinky, z doplňků nějak tak nepravidelně střídám česnek, cibuli, lněná semínka, oliv.olej, laktobacily v tabletách, kysané zelí, čaje antikandid, anti-kandid, čistící, s ostropeřcem, s vilcacorou, lapacho, maté už ne(po velké dávce se mi udělalo opravdu velmi nevolno a dával sem se dohromady několik dní, nevím jestli to bylo opět způsobeno vymíráním nebo velkou dávkou kofeinu a následným překyselenim a zhoršením candidy.), v posledním týdnu jsem zavedl i jablečný ocet a kokosový olej. V posledních dnech mě ale často trápí náhlá zhoršení stavu, kdy cítím opět silný zápach z úst, slabost v celém těle, pálení očí a bolest hlavy,obtížné dýchání,bušení srdce, někdy mírná bolest u srdce, časté močení, malátnost, cítím takové vnitřní pnutí a mám strach že každou chvíli omdlím nebo zkolabuju, možná to jsou jenom úzkosti, ještě se mi to nestalo, v noci mám problémy se spaním a když už usnu tak se někdy probudím v panice a asi tak vteřinu jsem uplně rozklepanej a buší mi srdce a mám malé křeče ve svalech. Četl jsem že to může být způsobeno mojí dietou, dochází u mě možná ke ketóze nebo k acidoketóze, mám bolesti břicha, nadýmání a nevolnosti hlavně po jídle, sucho v krku. Trápí mě celkově to že nevím co je čím způsobeno, pokaždé když se můj stav zhorší tak nevím jestli to způsobilo špatné jídlo co mi zhoršilo candidu, nebo vymírání kvasinek, nebo ketóza způsobená mojí dietou, nebo je to celkově následek velkého hubnutí nebo sem si vybudoval nějakou potravinovou intoleranci nebo sem si prostě celkově nějak pokašlal metabolismus. Jak to mám udělat abych neměl problémy s ketózou, kde bych pro to měl zařadit více cukrů a zároveň abych si nezhoršil candidu? jím kolem 50ti g. sacharidů denně, můžu příjem sacharidů zvýšit aby to neživilo kvasinky a zároveň odstranilo problémy s nedostatkem cukru v těle?
Byl bych moc rád kdyby se někdo k těmto mým problémům vyjádřil a buď poradil nebo mi vysvětlil alespoň trochu co mi co způsobuje, a jak to udělat nejlépe aby mi bylo zase dobře. A mám vůbec šanci se vyléčit nebo výrazně zlepšit svůj stav pouze pomocí diety a užívání výše vypsaných přípravků, bez Nistatinu a podobných údajně velmi účinných léků i když sem candidou oprandu hodně prolezlý?.Děkuji moc předem.
No nevím, dobře vám odpovídá členka miram a osobně bych určitě začal u krkacího testu a testu štítné žlázy, udělat si laboratoř a uvidíte. Mě se spíše zdá, že problém bude jinde a to v infekcích způsobených dlouhodobým vyčerpáním a stresem.