miram píše:
No nevim, me se to zda byt hodne riskantni. A to, co jinym nic neudelalo, muze tobe poradne uskodit. Rozmysli si to poradne. Je to prece jen 40tka! Ja jsem byla kdysi taky na party, kde se podavaly takove mnamy dobroty a pilo se skvele cervene vinko a vsechno mozne, ale protoze jsem byla taky zrovna jako ty ted v navratovce (ale ja jen po smesnem 12 dennim pustu), vsemu jsem odolala. Najedla jsem se rano a v odpoledne jeste doma sparene zeleniny a na party jsem to prezila. Pila jsem jenom vodicku. Ja byt tebou, tak se tomu masu a take ostrym jidlum radeji vyhnu, to je trochu silne kafe hned po tydnu.
V kazdem pripade nam dej vedet co to s tebou udelalo, abysme vedeli, ze jeste dychas.
Já právě nechápu, proč by těl nemělo normálně jíst a trávit, když je zdravé a v podstatě trávicí trakt už je rozběhnutý. Týden je celkem dlouhá doba.
Když při nemoci člověk zvládá žrát bůček, kdy je tělo vysílené a nemocné, tak jaktože skvěle pročištěné tělo se musí šetřit a nezvládne obyčejnou zátěž. Je to docela paradoxní.
Nejde přece o feferonky na střeva, to bych chápal. NEbo tvrdý alkohol. Ale maso je celkem běžná potravina... Nebo pivo...
Navíc jsem kdesi četl, že 20ka je stejná jako 40ka, takže polovina 20ky návratovkaje 10 dní, a jestli budu jíst 11tý nebo 8mý den normálně, to už ej celkem šumák...
ŽE bych přibral strach vážně nemám, váha mi moc problém nedělala a klidně se na svých 75 zas vrátím.
Navíc také nechápu, jaký je rozdíl mezi 10kou až 40kou, protože trakt je zastavený od 10tého dne a pak už to běží na stejnou automatiku at je to 10 nebo 40... Takže čas na rozběhnutí by měl být stejný...
A ještě jedna věc... Když dříve lidé dělali půsty, tak storpocentně nepařili zeleninu, ale prostě normálně naběhli na normální stravu. Já vím že se tehdy nesolilo, ale prostě si dali po 40ti dnech chleba, což je docela těžká potravina a ta se má jíst až od 10tého dne a podobně co tu ostatní píšou, někteří říkaj od 20tého. A oni to jedli hned... A hlavně neměli všechny tyhle rady. Takže podle mě je to celkem přehnané.
Proto bych chtěl vědět jestli někdo má zkušenosti s rychlou návratovkou, nebo jen všichni máte zkušenosti s tou pomalou, protože jste to dělali radši pomalu a bezpečně... To že nikomu nebylo blbě s pomalou návratovkou neznamená, že to nejde rychleji. To je jako kdybych autem pokaždé jel jen dvacítkou a kvůli tomu tvrdil, že nemůže jet stovkou. Doufám že chápete kam mířím.
A když vidím, co přežil BEZBOLESTNE ten pán z odkazu výše, který se třetí den nachlastal, žral furt sladké, a skoro nic mu nebylo, tak si myslím, že 7mi denní návratovka bude docela ok, jen by mě zajímalo jak to rozvrhnout no. Nebo kdyby mi někdo napsal svoji 20ti denní tak nějak postupně, kdy jedl maso, kdy sůl, kdy pálivé, a já si to vydělím třema.
Je pravda, že tomu pánovi pak bylo sedmý den blbě, ale to měl z toho, že to fakt přeháněl i potom a místo postupného najíždění na stravu střídavě se přežíral a půstoval...
Citace:
Dr. Herbert Shelton vede již po celá desítiletí v USA soukromý institut pro zdravotní půsty a za tu dobu kontroloval více než 30 000 půstů, od několi-kadenních až po devadesátidenní, a to u osob každého věku. U normálních lidí počítá po třítýdenním půstu s jedním týdnem přechodné diety.