pv33 píše:
Ahoj Dezonero,
za prve gratuluju, ze jsi uz temer zvladnul ctyricitku. Kdybychom to brali podle Pavla Machy, tak ti tu moc lidi radit nemuze, podle PM muze radit jen ten, kdo uz to sam absolvoval. Coz ma samozrejme logiku, ale ne uplnou:-). Nevim, co ted rika PM na dobu navratovky, ale myslim, ze v dobach, kdy jsem jeho web a knihu cetl, to moc nedramatizoval. Ze tam mel tu hrst naparene zeleniny a druhy den snad taky a dal uz to nechaval na lidech. Jo, na
http://www.pust.cz/frame.php?load=navrat stale rozebira prvni jidlo, pak se dostane k prvnimu prujmu a konci to "
A zbytek už si logicky odvodíte sami:)". A myslim, ze v nejakych pozdejsich diskuzich psal PM, ze ma navratovka trvat 2x dobu pustu nebo neco podobneho, ale to je asi za prve pro bezpeci i tech, co jsou na tom fakt blbe a za dalsi kvuli vyssimu efektu hladovky. Nejaky Rus psal o suchem pustu, ze co se tyka lecebneho ucinku, jen 30% nastava v prubehu pustu a 70% v dobe navratovky.
Co se tyka mych osobnich zkusenosti, tak asi 10 pustu 10-20 dni a par suchych pustu, nejdelsi 9 dni, a nejvetsi slabina byla vzdy navratovka. Mozna ne maso, ale delsi navratovku nez par dni jsem nikdy nezvladnul:-(. Problemy zadne. Takze jestli si myslis, ze i po 40 dnech muze byt nabeh obdobny, tak predpokladam, ze to maso bez problemu zvladnes.
Na druhe strane se okrades o velkou cast lecebneho ucinku pustu, to, ze ti nic neni neznamena, ze by se nedalo neco vylepsit
.
A kdyz uz delas ten dlouhy pust, aspon ja bych byl rad, kdybys tu podrobne popsal sve zkusenosti.
Vaha pred a po, co se ti zlepsilo, jake jsi mel problemy a jak to probihalo, jestli jsi delal klystyry, jestli jsi pil jen destilku.....
No já tohle co má na stránkách četl, a takí jsem četl (rubrika 45 dní půst) o té jeho rychlovce za 5 hodin a pak se navalil na opékačce normálně jídlem.
A tak nějak kvůli léčivému účinku jsem to nedělal a předtím jsem nějak zdravě nežil. A to co ze mě vyšlo během půstu myslím bohatě stačí.
A také myslím, že těch 30% 70% je poměr u kratších půstů, jelikož většina bordelu začala odcházet až po 28mém dni.
Co jsem četl zkušenosti jiných, tak u mě to bylo hodně podobné. Dnes je to 34 dní.
1-3 hlad. 3-6 závratě a spal jsem dvakrát denně, bolest hlavy, možná lehčí zimnice, bylo mi prostě blbě. 5-34 normálně bez pocitu hladu, ale chutě jsou stále. 1-14 jsem pil pouze vodu z kohoutku, celkem dost chlorovanou, těžkou. 15 jsem si dal jednu Magnesiu neperlivou. Zkusil jsem pak i Rajec a Mattoni, ale ty jsou jak jiná voda, ale Magnesia při půstu chutná jak telecí.
Ta těžká voda z kohoutku prostě zahnala hlad, zažene i žízen, ale pocit sucha v krku někdy ne, musí se jí vypít hodně a furt jako by v krku bylo suché místo. Ted to řeším tak, že když mám stále sucho v puse, dám si tu vodu s ledem, a nebo tu magnesiu vychlazenou, která ten krk krásně zjemní.
mezi 28-33 jsem chrlal denně hleny, okolo 30-31 to bylo šílené a to bylo furt, obrovské hleny, že nevím dke se to v těch plicích bralo. Koukal jsem baterkou do krku a mandle a za mandlemi byly furt vidět hleny, co jsem musel chrchlat a někdy kloktat aby se odlepily. To jsem četl i kdesi, že okolo toho 30tého dne se dostávají ven zásoby hlenů, co tělo prostě má v sobě a nepustí. Z nezdravého stravování. Dnes už jsou snad všechny venku, už je mi líp. Ale těch 28-33 jsem se cítil fakt jak nemocný, a i bych si myslel, že jsem nachlazenej nebo mám anginu, kdybych si an netu nepřečetl, že to mají se stejným průběhem od 30tého dne i ostatní...
A právě kvůli těm henlenům a všechno si myslím, že je zbytečné říkat 30% půst a 70% návratovka, jelikož když vydržím 40, v tom těle už prakticky nemá co zbýt a ti co dělají kratší, to musí dohnat návratovkou na ovozelu...
Ze začátku jsem pil jak bylo doporučeno i 5 litrů denně, ted jak mám žízen, tak 3-5 mohu denně asi vypít. Přesto po celou dobu moč stále světle žlutá, ři normální stravě bych měl moč bílou, když bych denně vypil víc jak tři litry, tedy je vidět co z těla při spalování tuku vychází...
Stolice byla asi do 5tého dne, pak asi 10tý den ještě bobek. Jinak občas když se napiju najednou moc, tak mám průjem, který protáhne žluč. Která se s dalšími a dalšími dny zprůhlední, takže ted už kadím fakt jen žlutou vodičku. Ale to jen když chci. Když nechci nebo sem venku, tak prostě průjem zadržím, voda se vsákne, a je to ok. Průjmy jsou jen proto, že jsem vypil moc a tenké střevo nestihlo rychle odfiltrovat do krve... Takže z toho bylo vidět i jak se střevo pročistilo, kdy průjem byl dřív hnedy a ted je jen lehce zbarvený žlučí nebo něčím...
No a co víc napsat, mívám asi od osmého dne zavratě když rychle vstanu, ale časem sem si zvykl a prostě s tím počítat nebo se zvedat pomaleji. Na začátku jsem měl tendenci se vykácet nebo třeba jsem na 5 vteřin uplně ztratil poejem o realitě. ale to je prostě nižší krevní tlak...
Na začátku jsem měl 78 kilo, první dny jsem ztrácel i 2 kila, pak po kile a od asi 15tého dne je to asi 300 gramů na den průměrně. Posledních 5 dní mám nastejno 65 kilo, ale tak to je balanc vody v těle, přesnou váhu prostě nezjistím, ale průměr je fakt ztrait tak to kilo za 4 dny... Takže počítám že do 40tky ztratím na 63, což je pro mě dolní hranice BMI normálu. Ale to je mi taky jedno, protože tam se počítá s plnými střevy, což je rezerva minimálně 3 kila, a pak ještě při návratovce se nabere voda, což je taky rezrva, takže z podvyzivy strach nemám.
No a co se tyče nemocí, tak mě méně bolí záda a tak. Zuby mě občas bolely a bolí mě i ted, ale mám pocit že méně. No a na zubech a jazyku se tvoří povlak, vzadu v krku uplně bílej koberec, který nejde vykloktat, takže kam dosáhnu kartáčkem nebo nehtem, a seškrábnout.
Takže závěr bych řekl, že nejvíc mě potěšily ty hleny, když jsem viděl jaké žluté chchvalce ze mě šly. A to až od 30tého dne... Jo a břicho ještě menší mám, ale jsem hubenej celkově. Jsou mi vidět žebra, ztratil jsem docela dost stehna, boky, a vykukuje mi pánev, hlavně do boků... A břicho to prostě mám asi že nemám svaly na břiše a prostě střeva a tak prostě bouli udělaj vždycky, i prázdná... Ale je vidět že tuku mi ještě zbývá.
No a v tvářích jsem docela pohubl, ale nevypadám zas jak z koncentráku. Podle mámy a sestry teda jo, ale podle mě ne.
Jenže pro ně je normální aby člověk byl trošinku víc oplácanej.
Já jsem s výsledkem spokojenej.
Takže zpět k té týdenní návratovce. JOJO efekt vím že dostanu, a anberu asi původní váhu, ale kvůli tomu jsem to taky nedělal a myslím tedy že i z toho co jsi napsal, že se nemusím bát a prostě první den si dám napařenou zeleninu, druhej den vývar, třetí pečivo, pak jogurty, a od pátého dne asi lehce kuřecího masa, abych osmý den zvládl i to vepřové...
Co jsem četl z jiných zdrojů o půstu, kteří se teda nezabývali hubnoucím nebo ozdravným, ale duchovním, tak tam to nehrotili a návrat celkem rychlej během týdne, a prostě první dny rovnou klidně štavy, druhý ovoce a vývar, třetí pečivo, pak mléko a po týdnu už klidně maso.
Jediný z čeho mám asi ten strach je ta sůl, jak tu lidi psali že otekli. Ale já solil vždycky hodně, takže si myslím že tělo je zvyklé, takže mírně soli u mě snad neudělá nic. Já jsem odolnej snad.
No nebudu to přehánět. Tělo ví nejlíp co chtít a prý se má přestat když je člověku blbě...
A jedinou zásadu kterou teda mám, že se stravou jako jogurty a pečivo počkám až se spustí stolie, jako že už se rozjela střeva. Protože nejhorší je asi fakt ten špunt a zasukování střev, než že bych do sebe dostal něco špatného...
EDIT: Jo a ještě jednu věc bych měl dopsat. Můj půst byl také bez přípravy, takže ne jen že chci být rebel v návratovce, ale byl jsem rebel už při zahájení. Žádné ovoce, nebo čistění, prosětě spontánně jsem začal držet 40tku.
Moje poslední jídlo byl paprikáš, česnek a cibule.