Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je ned lis 24, 2024 10:44 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75 ... 147  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Půst
PříspěvekNapsal: ned srp 03, 2014 10:30 am 

Dezonero píše:
Dobrý den.
Držím 40ti denní půst a brzy jej dovrším...
Ale během 7mi dní potom mám naplánovanou oslavu, kde bych rád jedl masitá jídla, pravděpodobně i trochu ostrá i slaná...

Ahoj Dezonero,
za prve gratuluju, ze jsi uz temer zvladnul ctyricitku. Kdybychom to brali podle Pavla Machy, tak ti tu moc lidi radit nemuze, podle PM muze radit jen ten, kdo uz to sam absolvoval. Coz ma samozrejme logiku, ale ne uplnou:-). Nevim, co ted rika PM na dobu navratovky, ale myslim, ze v dobach, kdy jsem jeho web a knihu cetl, to moc nedramatizoval. Ze tam mel tu hrst naparene zeleniny a druhy den snad taky a dal uz to nechaval na lidech. Jo, na http://www.pust.cz/frame.php?load=navrat stale rozebira prvni jidlo, pak se dostane k prvnimu prujmu a konci to "A zbytek už si logicky odvodíte sami:)". A myslim, ze v nejakych pozdejsich diskuzich psal PM, ze ma navratovka trvat 2x dobu pustu nebo neco podobneho, ale to je asi za prve pro bezpeci i tech, co jsou na tom fakt blbe a za dalsi kvuli vyssimu efektu hladovky. Nejaky Rus psal o suchem pustu, ze co se tyka lecebneho ucinku, jen 30% nastava v prubehu pustu a 70% v dobe navratovky.

Co se tyka mych osobnich zkusenosti, tak asi 10 pustu 10-20 dni a par suchych pustu, nejdelsi 9 dni, a nejvetsi slabina byla vzdy navratovka. Mozna ne maso, ale delsi navratovku nez par dni jsem nikdy nezvladnul:-(. Problemy zadne. Takze jestli si myslis, ze i po 40 dnech muze byt nabeh obdobny, tak predpokladam, ze to maso bez problemu zvladnes. \":(\" Na druhe strane se okrades o velkou cast lecebneho ucinku pustu, to, ze ti nic neni neznamena, ze by se nedalo neco vylepsit \":D\" .

A kdyz uz delas ten dlouhy pust, aspon ja bych byl rad, kdybys tu podrobne popsal sve zkusenosti.
Vaha pred a po, co se ti zlepsilo, jake jsi mel problemy a jak to probihalo, jestli jsi delal klystyry, jestli jsi pil jen destilku.....

PříspěvekNapsal: ned srp 03, 2014 3:41 pm 

pv33 píše:
Ahoj Dezonero,
za prve gratuluju, ze jsi uz temer zvladnul ctyricitku. Kdybychom to brali podle Pavla Machy, tak ti tu moc lidi radit nemuze, podle PM muze radit jen ten, kdo uz to sam absolvoval. Coz ma samozrejme logiku, ale ne uplnou:-). Nevim, co ted rika PM na dobu navratovky, ale myslim, ze v dobach, kdy jsem jeho web a knihu cetl, to moc nedramatizoval. Ze tam mel tu hrst naparene zeleniny a druhy den snad taky a dal uz to nechaval na lidech. Jo, na http://www.pust.cz/frame.php?load=navrat stale rozebira prvni jidlo, pak se dostane k prvnimu prujmu a konci to "A zbytek už si logicky odvodíte sami:)". A myslim, ze v nejakych pozdejsich diskuzich psal PM, ze ma navratovka trvat 2x dobu pustu nebo neco podobneho, ale to je asi za prve pro bezpeci i tech, co jsou na tom fakt blbe a za dalsi kvuli vyssimu efektu hladovky. Nejaky Rus psal o suchem pustu, ze co se tyka lecebneho ucinku, jen 30% nastava v prubehu pustu a 70% v dobe navratovky.

Co se tyka mych osobnich zkusenosti, tak asi 10 pustu 10-20 dni a par suchych pustu, nejdelsi 9 dni, a nejvetsi slabina byla vzdy navratovka. Mozna ne maso, ale delsi navratovku nez par dni jsem nikdy nezvladnul:-(. Problemy zadne. Takze jestli si myslis, ze i po 40 dnech muze byt nabeh obdobny, tak predpokladam, ze to maso bez problemu zvladnes. \":(\" Na druhe strane se okrades o velkou cast lecebneho ucinku pustu, to, ze ti nic neni neznamena, ze by se nedalo neco vylepsit \":D\" .

A kdyz uz delas ten dlouhy pust, aspon ja bych byl rad, kdybys tu podrobne popsal sve zkusenosti.
Vaha pred a po, co se ti zlepsilo, jake jsi mel problemy a jak to probihalo, jestli jsi delal klystyry, jestli jsi pil jen destilku.....

No já tohle co má na stránkách četl, a takí jsem četl (rubrika 45 dní půst) o té jeho rychlovce za 5 hodin a pak se navalil na opékačce normálně jídlem. \":)\"
A tak nějak kvůli léčivému účinku jsem to nedělal a předtím jsem nějak zdravě nežil. A to co ze mě vyšlo během půstu myslím bohatě stačí.
A také myslím, že těch 30% 70% je poměr u kratších půstů, jelikož většina bordelu začala odcházet až po 28mém dni.
Co jsem četl zkušenosti jiných, tak u mě to bylo hodně podobné. Dnes je to 34 dní.
1-3 hlad. 3-6 závratě a spal jsem dvakrát denně, bolest hlavy, možná lehčí zimnice, bylo mi prostě blbě. 5-34 normálně bez pocitu hladu, ale chutě jsou stále. 1-14 jsem pil pouze vodu z kohoutku, celkem dost chlorovanou, těžkou. 15 jsem si dal jednu Magnesiu neperlivou. Zkusil jsem pak i Rajec a Mattoni, ale ty jsou jak jiná voda, ale Magnesia při půstu chutná jak telecí. \":)\" \":)\" Ta těžká voda z kohoutku prostě zahnala hlad, zažene i žízen, ale pocit sucha v krku někdy ne, musí se jí vypít hodně a furt jako by v krku bylo suché místo. Ted to řeším tak, že když mám stále sucho v puse, dám si tu vodu s ledem, a nebo tu magnesiu vychlazenou, která ten krk krásně zjemní.
mezi 28-33 jsem chrlal denně hleny, okolo 30-31 to bylo šílené a to bylo furt, obrovské hleny, že nevím dke se to v těch plicích bralo. Koukal jsem baterkou do krku a mandle a za mandlemi byly furt vidět hleny, co jsem musel chrchlat a někdy kloktat aby se odlepily. To jsem četl i kdesi, že okolo toho 30tého dne se dostávají ven zásoby hlenů, co tělo prostě má v sobě a nepustí. Z nezdravého stravování. Dnes už jsou snad všechny venku, už je mi líp. Ale těch 28-33 jsem se cítil fakt jak nemocný, a i bych si myslel, že jsem nachlazenej nebo mám anginu, kdybych si an netu nepřečetl, že to mají se stejným průběhem od 30tého dne i ostatní...

A právě kvůli těm henlenům a všechno si myslím, že je zbytečné říkat 30% půst a 70% návratovka, jelikož když vydržím 40, v tom těle už prakticky nemá co zbýt a ti co dělají kratší, to musí dohnat návratovkou na ovozelu...

Ze začátku jsem pil jak bylo doporučeno i 5 litrů denně, ted jak mám žízen, tak 3-5 mohu denně asi vypít. Přesto po celou dobu moč stále světle žlutá, ři normální stravě bych měl moč bílou, když bych denně vypil víc jak tři litry, tedy je vidět co z těla při spalování tuku vychází...
Stolice byla asi do 5tého dne, pak asi 10tý den ještě bobek. Jinak občas když se napiju najednou moc, tak mám průjem, který protáhne žluč. Která se s dalšími a dalšími dny zprůhlední, takže ted už kadím fakt jen žlutou vodičku. Ale to jen když chci. Když nechci nebo sem venku, tak prostě průjem zadržím, voda se vsákne, a je to ok. Průjmy jsou jen proto, že jsem vypil moc a tenké střevo nestihlo rychle odfiltrovat do krve... Takže z toho bylo vidět i jak se střevo pročistilo, kdy průjem byl dřív hnedy a ted je jen lehce zbarvený žlučí nebo něčím...
No a co víc napsat, mívám asi od osmého dne zavratě když rychle vstanu, ale časem sem si zvykl a prostě s tím počítat nebo se zvedat pomaleji. Na začátku jsem měl tendenci se vykácet nebo třeba jsem na 5 vteřin uplně ztratil poejem o realitě. ale to je prostě nižší krevní tlak...
Na začátku jsem měl 78 kilo, první dny jsem ztrácel i 2 kila, pak po kile a od asi 15tého dne je to asi 300 gramů na den průměrně. Posledních 5 dní mám nastejno 65 kilo, ale tak to je balanc vody v těle, přesnou váhu prostě nezjistím, ale průměr je fakt ztrait tak to kilo za 4 dny... Takže počítám že do 40tky ztratím na 63, což je pro mě dolní hranice BMI normálu. Ale to je mi taky jedno, protože tam se počítá s plnými střevy, což je rezerva minimálně 3 kila, a pak ještě při návratovce se nabere voda, což je taky rezrva, takže z podvyzivy strach nemám.
No a co se tyče nemocí, tak mě méně bolí záda a tak. Zuby mě občas bolely a bolí mě i ted, ale mám pocit že méně. No a na zubech a jazyku se tvoří povlak, vzadu v krku uplně bílej koberec, který nejde vykloktat, takže kam dosáhnu kartáčkem nebo nehtem, a seškrábnout.

Takže závěr bych řekl, že nejvíc mě potěšily ty hleny, když jsem viděl jaké žluté chchvalce ze mě šly. A to až od 30tého dne... Jo a břicho ještě menší mám, ale jsem hubenej celkově. Jsou mi vidět žebra, ztratil jsem docela dost stehna, boky, a vykukuje mi pánev, hlavně do boků... A břicho to prostě mám asi že nemám svaly na břiše a prostě střeva a tak prostě bouli udělaj vždycky, i prázdná... Ale je vidět že tuku mi ještě zbývá. \":)\"
No a v tvářích jsem docela pohubl, ale nevypadám zas jak z koncentráku. Podle mámy a sestry teda jo, ale podle mě ne. \":)\" Jenže pro ně je normální aby člověk byl trošinku víc oplácanej. \":)\" Já jsem s výsledkem spokojenej.

Takže zpět k té týdenní návratovce. JOJO efekt vím že dostanu, a anberu asi původní váhu, ale kvůli tomu jsem to taky nedělal a myslím tedy že i z toho co jsi napsal, že se nemusím bát a prostě první den si dám napařenou zeleninu, druhej den vývar, třetí pečivo, pak jogurty, a od pátého dne asi lehce kuřecího masa, abych osmý den zvládl i to vepřové...
Co jsem četl z jiných zdrojů o půstu, kteří se teda nezabývali hubnoucím nebo ozdravným, ale duchovním, tak tam to nehrotili a návrat celkem rychlej během týdne, a prostě první dny rovnou klidně štavy, druhý ovoce a vývar, třetí pečivo, pak mléko a po týdnu už klidně maso.
Jediný z čeho mám asi ten strach je ta sůl, jak tu lidi psali že otekli. Ale já solil vždycky hodně, takže si myslím že tělo je zvyklé, takže mírně soli u mě snad neudělá nic. Já jsem odolnej snad. \":)\"
No nebudu to přehánět. Tělo ví nejlíp co chtít a prý se má přestat když je člověku blbě...

A jedinou zásadu kterou teda mám, že se stravou jako jogurty a pečivo počkám až se spustí stolie, jako že už se rozjela střeva. Protože nejhorší je asi fakt ten špunt a zasukování střev, než že bych do sebe dostal něco špatného...

EDIT: Jo a ještě jednu věc bych měl dopsat. Můj půst byl také bez přípravy, takže ne jen že chci být rebel v návratovce, ale byl jsem rebel už při zahájení. Žádné ovoce, nebo čistění, prosětě spontánně jsem začal držet 40tku. \":)\"
Moje poslední jídlo byl paprikáš, česnek a cibule. \":D\"

PříspěvekNapsal: ned srp 03, 2014 5:19 pm 

Dezonero píše:
No já tohle co má na stránkách četl, ....
A také myslím, že těch 30% 70% je poměr u kratších půstů, jelikož většina bordelu začala odcházet až po 28mém dni.....
1-3 hlad. 3-6 závratě a spal jsem dvakrát denně, bolest hlavy, možná lehčí zimnice, bylo mi prostě blbě. ....
kdybych si an netu nepřečetl, že to mají se stejným průběhem od 30tého dne i ostatní...
Na začátku jsem měl tendenci se vykácet nebo třeba jsem na 5 vteřin uplně ztratil poejem o realitě. ale to je prostě nižší krevní tlak...
takže kam dosáhnu kartáčkem nebo nehtem, a seškrábnout....

Predevsim dik za tve zkusenosti.

Co se tyka tech procent, 30 a 70, nikdo asi nevi jak je to doopravdy. V kazdem pripade ti pust uzitecny bude a predevsim jsi si ho vyzkousel a kdyby ti nekdy neco bylo, dokazes ho snadno zopakovat.
Kdyby ses priste chtel vyhnout bolestem hlavy, tak si pred pustem vycisti streva, Sankpraksalanou nebo necim projimavym.
Zavrate a hrozba ze omdlis kdyz rychle vstanes, to je pri pustu normalni, aspon u mne a par mych znamych. Tedy ja jsem to mel tak do 30 i bez pustu:-). Kdyz citis, ze to na tebe jde a zacne se ti motat hlava, pomuze hlavu sklonit nebo se cely ohnout a pri tom jit az do drepu, kdyz to vypada vazne. Staci par vterin nez se srovna tlak, mam s tim zkusenosti.
Bily jazyk drapu lzickou nebo lzici, kartackem mi to prijde na nic.
Kde jsi na netu cetl o ostatnich co delaji pusty pres 30 dni?

Drzim ti palce at pust uspesne dokoncis, Pavel

PříspěvekNapsal: ned srp 03, 2014 7:05 pm 

pv33 píše:
Predevsim dik za tve zkusenosti.

Co se tyka tech procent, 30 a 70, nikdo asi nevi jak je to doopravdy. V kazdem pripade ti pust uzitecny bude a predevsim jsi si ho vyzkousel a kdyby ti nekdy neco bylo, dokazes ho snadno zopakovat.
Kdyby ses priste chtel vyhnout bolestem hlavy, tak si pred pustem vycisti streva, Sankpraksalanou nebo necim projimavym.
Zavrate a hrozba ze omdlis kdyz rychle vstanes, to je pri pustu normalni, aspon u mne a par mych znamych. Tedy ja jsem to mel tak do 30 i bez pustu:-). Kdyz citis, ze to na tebe jde a zacne se ti motat hlava, pomuze hlavu sklonit nebo se cely ohnout a pri tom jit az do drepu, kdyz to vypada vazne. Staci par vterin nez se srovna tlak, mam s tim zkusenosti.
Bily jazyk drapu lzickou nebo lzici, kartackem mi to prijde na nic.
Kde jsi na netu cetl o ostatnich co delaji pusty pres 30 dni?

Drzim ti palce at pust uspesne dokoncis, Pavel

Přesně tak jsem to dělal. Sednul si do dřepu, nebo se prostě opřel. Ale když mi to začalo, tak jsem třeba po pěti vteřinách zjistil, že jsem fakt o sobě nevěděl, ale pak jsem to začal podchycovat a sklonil se včas, než jsem jakoby "ztratil vědomí". Holt je to pro mě nové, nízkej tlak jsem nikdy neměl a závratě viděl jen u ostatních. A takhle jsem se necítil ani sebevíc opilej... \":)\"
Výplach střev vím že pomůže na bolest hlavy, ale já si prostě odmítl dělat klystýr a jen všechno přírodně nechat to udělat tělo. Stejně jako jsem odmítl pít destilku, protože to nechci hrotit.

A jinak jsem prostě Googlil. Hesla jako "Půst 40tka návratovka" "Půst 40 dní" a podobně. A těch stránek jsou strašný kvanta. Pak ty dlouhý mi vyjely obzvláště při hledání "Půst hleny". Jelikož se vyskytují ode dne 30+, tak je logické, že vyjedou ty dlouhé. \":)\"

PříspěvekNapsal: pon srp 04, 2014 3:50 pm 

Dobrý den,

mohu se zeptat, zdali má někdo zkušenosti s půstem a Gilbertovým syndromem (zvýšený bilirubin v krvi)?? Při GS se totiž nemá hladovět (tento syndrom se víceméně dokazuje 3 denním "polopůstem" - strava o min. obsahu energie), jelikož při hladovění se začně okamžitě barvit bělmo dožluta, u někoho i kůže, ovšem nejpodstatnější asi je, že daná osoba se cítí poměrně unavená a vyčerpaná (i po jednom dni hladovění).

Má zde někdo, prosím, GS a dělá pravidelné, i dlouhodobé, půsty?
Jak se cítíte a jak vše zvládáte??

Pane Jardo, nějaký příspěvek od Vás??

Děkuji moc!

PříspěvekNapsal: úte srp 05, 2014 1:58 pm 

Tak dneska novinka.
Ráno jsem měl 36tý den půstu jen o vodě tuhou stolici. \":)\"
Nebylo jí moc, ale ani málo. Tři celkem delší (3cm) bobky a ještě by šlo, ale nechtělo se mi to tlačit, protože to celkem pálilo. Asi žluč...
Takže střeva, ač jsou zastavená a už nepracují, tak pomalu dostala zbytky až na konec a ty se dostaly ven.

Ale na to, že to musí bejt hodně stará potrava to mělo obyč hnědou barvu i zápach, ne ty černé věci, co někdo popisuje z klystýru. \":)\"

PříspěvekNapsal: úte srp 05, 2014 3:43 pm 

Dezonero píše:
Tak dneska novinka.
Ráno jsem měl 36tý den půstu jen o vodě tuhou stolici. \":)\"
Nebylo jí moc, ale ani málo. Tři celkem delší (3cm) bobky a ještě by šlo, ale nechtělo se mi to tlačit, protože to celkem pálilo. Asi žluč...
Takže střeva, ač jsou zastavená a už nepracují, tak pomalu dostala zbytky až na konec a ty se dostaly ven.

Ale na to, že to musí bejt hodně stará potrava to mělo obyč hnědou barvu i zápach, ne ty černé věci, co někdo popisuje z klystýru. \":)\"

Zajimave co pises. \":shock:\"

PříspěvekNapsal: úte srp 05, 2014 4:46 pm 

Dezonero pises tady .....

Ale během 7mi dní potom mám naplánovanou oslavu, kde bych rád jedl masitá jídla, pravděpodobně i trochu ostrá i slaná...

Tech slanych a korenenych jidel bych se tedy ja osobne bala. Budou ta jidla skutecne jen "trochu" ostra a slana?

PříspěvekNapsal: úte srp 05, 2014 10:28 pm 

miram píše:
Dezonero pises tady .....

Tech slanych a korenenych jidel bych se tedy ja osobne bala. Budou ta jidla skutecne jen "trochu" ostra a slana?

Tak myslel jsem tím utopence. Nakládal jsem je sám, tak vím co v nich je. Jsou potřené pálivou paprikou, ale můžu ji omýt, takže jen to co se dostalo do masa.
Pak lasagne, které nemusím vůbec osolit a okořenit.

Prostě běžné jídlo, jen tam dát mín soli než obyčejně, a nemusím kořenit, i když já rád. \":)\"

A zbytek jídel můžu začínat jíst postupně, není to jednodenní akce a nemusím se napráskat hned.

Já bych z toho asi vážně neměl strach. No rozhodně to zjistím už ty dny předem, kdy si dám dejme tomu šunku 6tý den a uvidím co to udělá. Některé zdroje vážně píší, že náběh stačí týden a v podstatě zbytek je jen dieta proti jojo efektu. Dříve sice neměli jídla jako máme my, ale rozhodně začali jíst normálně docela rychle.
Třeba se píše, že se má jíst napařená zelenina, nebo jen štávy, a jiné zdroje po 40tce že rovnou syrová zelenina.
JEstli zastavená střeva si dokáží poradit s obyč zeleninou (je to přírodní a pro tělo dřív nic vařeného nebylo, jen to co člověk natrhal), tak proč by po týdnu nezvládlo normální stravu, když ji na to připravím...
Jen si chci dát vážně záležet na rozjezdu střev a až bude trávení v pořádku, tak pomalu zatěžovat. Přímo pálivému se chci vyhnout a solit prostě budu méně, nebo vůbec. JE pravda že tělo bude odsolené a bude to nezvyk...
Ale když tu někdo psal, že to tělo zvládlo po 20ce, tak proč by ne...
A když normálně třeba po třídenním hladovění po NEMOCI tělo zvládne normální stravu, tak týden je podle mě akorát a jen to tu plno lidí hrotí.

No každopádně pokud nezvládnu 6tý den obyčejné lehké jídlo dejme tomu toust se sýrem a šunkou, tak si rozhodně ten sedmý den utopence nebo lasagne nedám. \":)\" Ale pokud mi bude fajn, tak se není čeho bát.
A taky plánuju jíst menší porce, nesežeru půl plechu lasagní jako normálně, ale trochu tak aby si tělo poradilo...

A pivo si dám taky jedno dvě a budu prostě najíždět postupně... Jen prostě 40dní dietu a 20dní jen o zelenině, to se mi fakt zdá přehnané.

PříspěvekNapsal: stř srp 06, 2014 12:51 am 

Dezonero píše:
Tak myslel jsem tím utopence. Nakládal jsem je sám, tak vím co v nich je. Jsou potřené pálivou paprikou, ale můžu ji omýt, takže jen to co se dostalo do masa.
Pak lasagne, které nemusím vůbec osolit a okořenit.

Prostě běžné jídlo, jen tam dát mín soli než obyčejně, a nemusím kořenit, i když já rád. \":)\"

A zbytek jídel můžu začínat jíst postupně, není to jednodenní akce a nemusím se napráskat hned.

Já bych z toho asi vážně neměl strach. No rozhodně to zjistím už ty dny předem, kdy si dám dejme tomu šunku 6tý den a uvidím co to udělá. Některé zdroje vážně píší, že náběh stačí týden a v podstatě zbytek je jen dieta proti jojo efektu. Dříve sice neměli jídla jako máme my, ale rozhodně začali jíst normálně docela rychle.
Třeba se píše, že se má jíst napařená zelenina, nebo jen štávy, a jiné zdroje po 40tce že rovnou syrová zelenina.
JEstli zastavená střeva si dokáží poradit s obyč zeleninou (je to přírodní a pro tělo dřív nic vařeného nebylo, jen to co člověk natrhal), tak proč by po týdnu nezvládlo normální stravu, když ji na to připravím...
Jen si chci dát vážně záležet na rozjezdu střev a až bude trávení v pořádku, tak pomalu zatěžovat. Přímo pálivému se chci vyhnout a solit prostě budu méně, nebo vůbec. JE pravda že tělo bude odsolené a bude to nezvyk...
Ale když tu někdo psal, že to tělo zvládlo po 20ce, tak proč by ne...
A když normálně třeba po třídenním hladovění po NEMOCI tělo zvládne normální stravu, tak týden je podle mě akorát a jen to tu plno lidí hrotí.

No každopádně pokud nezvládnu 6tý den obyčejné lehké jídlo dejme tomu toust se sýrem a šunkou, tak si rozhodně ten sedmý den utopence nebo lasagne nedám. \":)\" Ale pokud mi bude fajn, tak se není čeho bát.
A taky plánuju jíst menší porce, nesežeru půl plechu lasagní jako normálně, ale trochu tak aby si tělo poradilo...

A pivo si dám taky jedno dvě a budu prostě najíždět postupně... Jen prostě 40dní dietu a 20dní jen o zelenině, to se mi fakt zdá přehnané.

Sunka byva obycejne slana jak potvora, zrovna tak syry, tak pozor na to, at neopuchnes!
Drzim ti palce aby ti to vsechno dobre dopadlo!

PříspěvekNapsal: stř srp 06, 2014 8:27 am 

dobrý den \":)\"
rozhodla jsem se vyzkoušet jednodenní půsty. den předtím mám odlehčený (ráno k snídani rýžová kaše, potom celý den ovoce a zelenina, bez masa, mléčných výrobků a obilovin, poslední jídlo v šest večer). druhý den půst, kdy celý den piju vodu, kolem sedmé hodiny večer si udělám 0,5 l meduňkového čaje, jdu si lehnout a kolem desáté usínám.
další den ráno se ale budím hrozně vyčerpaná, zpocená, je mi na omdlení a nejsem schopná vstát z postele (většinou se mi to podaří tak na 5. pokus) a hned se musím nasnídat (rýžová kaše s hruškou).
neporadíte, kde by mohla být chyba? celý den půstu se cítím dobře (trochu slabší, ale to mi přijde normální), ale rána jsou krutá \":)\")

PříspěvekNapsal: stř srp 06, 2014 9:50 am 

Ahojte.
36 hodinovy post som chcel zacat az zajtra - na den "Ekadasi". No uz vcera vecer som citil, ze mam nejake vysusene hrdlo ci mandle (a to.pritom mesiac preventivne kloktam slanou vodou s dvoma lyzickami sody bikarbony - asi 3 dcl vody), vecer zaspaval s potenim, pricom som spal asi len hodinu... TAKZE SOM OCHOREL, citim aj dutiny ze su trochu zapalene, tak si davam nakoniec 60 hodinovy post, zacinajuci dnesnym ranom, nech sa co najskor dostanem do normalu.
Mam dve otazky.
1. Mozem si po rannom urinovom klystire (na odstranenie stolice) dat vecer do hrubeho creva cez analny otvor 500 miliard laktobacilov formou 150ml "bryndzovej vodicky" ? NEBUDE TO VADIT, nezabrzdi to efekt postu ? ?... Chcem si to dat dnes vecer a zajtra vecer, proste s tym pokracovat, lebo to.uz robim par dni.
2. Pocas postu je dobre si robit kupele.... Mozem si urobit dnes aj zajtra 30 minutove detoxikacne teple solne kupele, AJ KED MAM ZAPALENE HRDLO A DUTINY ?

Dakujem za odpoved(e)
\":-)\"

Edit : Este mi nieco napadlo.... MAM DOJEM, ze za to zhorsenie zdravotneho stavu mozu tie megadavky laktobacilov.... Totiz ma zacalo hrdlo pobolievat po druhom "vsadeni" okolo 500 miliard laktobacilov do hrubeho creva..... MESIACE som nemal bolest hrdla.... A absolutne neviem, z coho ineho by to mohlo byt.... Studene nepijem uz roky, a nemal som ani kde prechladnut.... MOZE TO BYT TEDA SPOSOBENE REAKCIOU OSIDLOVANIA HRUBEHO CREVA MEGAMNOZSTVOM PROBIOTICKYCH BAKTERII ???.... Mavam po tej "bryndzovej vodicke" rano kasovitu stolicu....

PříspěvekNapsal: stř srp 06, 2014 10:07 am 

Lucynka píše:
dobrý den \":)\"
rozhodla jsem se vyzkoušet jednodenní půsty. den předtím mám odlehčený (ráno k snídani rýžová kaše, potom celý den ovoce a zelenina, bez masa, mléčných výrobků a obilovin, poslední jídlo v šest večer). druhý den půst, kdy celý den piju vodu, kolem sedmé hodiny večer si udělám 0,5 l meduňkového čaje, jdu si lehnout a kolem desáté usínám.
další den ráno se ale budím hrozně vyčerpaná, zpocená, je mi na omdlení a nejsem schopná vstát z postele (většinou se mi to podaří tak na 5. pokus) a hned se musím nasnídat (rýžová kaše s hruškou).
neporadíte, kde by mohla být chyba? celý den půstu se cítím dobře (trochu slabší, ale to mi přijde normální), ale rána jsou krutá \":)\")

Jednodenní půst jsem nikdy nedržel jako půst, ale prostě jsem se celý den nenajedl, že jsem buď neměl čas, nebo chuť, nebo nebylo co k jídlu, takže jsem v podstatě půst držel, ale neuvědomoval jsem si, že je to půst, bral jsem to jako normálku.
Tyto projevy jsou normální. Tělo prostě začne čistit a první várka čištění je nejhorší, třetí den toto přejde až do zimnice závratí, bolestí hlavy, kdy prostě chcete jen ležet a spát.
Aspoň vidíte jaké v sobě máte sajrajty. Takže se dá říct, že je to vlastně dobře ty projevy.
Pak další důvod je ten, že máte nedostatek cukru, který se už v podstatě spálil, máte hlad, a tělo se dožaduje stravy. Navíc ze zkušeností co mám teď se k tomu přidává asi i dehydratace, kdy po ránech je mi fakt blbě, protože tím vylučováním většího množství toxinů chce tělo více vody a v noci prostě nepijete. \":)\"

PříspěvekNapsal: stř srp 06, 2014 11:02 am 

Dezonero píše:
Jednodenní půst jsem nikdy nedržel jako půst, ale prostě jsem se celý den nenajedl, že jsem buď neměl čas, nebo chuť, nebo nebylo co k jídlu, takže jsem v podstatě půst držel, ale neuvědomoval jsem si, že je to půst, bral jsem to jako normálku.
Tyto projevy jsou normální. Tělo prostě začne čistit a první várka čištění je nejhorší, třetí den toto přejde až do zimnice závratí, bolestí hlavy, kdy prostě chcete jen ležet a spát.
Aspoň vidíte jaké v sobě máte sajrajty. Takže se dá říct, že je to vlastně dobře ty projevy.
Pak další důvod je ten, že máte nedostatek cukru, který se už v podstatě spálil, máte hlad, a tělo se dožaduje stravy. Navíc ze zkušeností co mám teď se k tomu přidává asi i dehydratace, kdy po ránech je mi fakt blbě, protože tím vylučováním většího množství toxinů chce tělo více vody a v noci prostě nepijete. \":)\"

obávám se, že bych další den půstu nedala \":)\" na to bych si musela vzít dovolenou \":D\"
zkusim, jestli se to srovná po těch jednodenních (respektive 36 hodinových) \":wink:\"

PříspěvekNapsal: stř srp 06, 2014 5:09 pm 

K tomu pálení hrdla. Mě bolí hrdlo clou dobu půstu, ted od 28mého dne je to ještě horší, jak vycházely ty hleny, a dnes 37mý mě to celkem dost pálí. Ale jak se mi povede vyhodit ten hlen co je vždy uvízlý v krku, tak je to dobré.
To prostě bojují bíléé krvinky a nutně to neznamená že je člověk nemocný. Repsketive tedy znamená to, že JE nemocný, ale ne že by se vůli postu nebo něčemu nakazil, ale že díky tomu postu tělo bojuje s bordelem a taky se všemy přechozenými nemocemi a zbytky v těle. A to co pálí v hrdle (a sucho v puse) jsou ty zásadité hleny co by měly jít ven, mrtvé bílé krvinky po boji s "nemocí"...

No a k tomu, že bys další den postu nezvládla, tak co se týká hladu, ten přejde 3-5tý den. A co se týká bolestí hlavy a tak, tak to přejde tak 6tý den a dá se tedy zmírnit těmi klystýry, ale zas tak nic hrozného to není. Kdo někdy marodil, tak menší bolest hlavy či zimnici přečká... Pak se dá zbylých 35 dní vykonávat normální život, až na ty nepříjemné stavy v krku. \":)\"

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75 ... 147  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]