Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je ned lis 24, 2024 9:01 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79 ... 147  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Půst
PříspěvekNapsal: ned srp 10, 2014 8:41 am 

pv33 píše:
Dezonero, nevim, jestli kniha Zaciname s pustem je preklad knihy Bronner: Quick fast, ktera se vali na netu. Zabyva se myslim pustama do 14 dni, ale i tak pise neco jako ze je blbost jist pred pustem tezky jidlo, ze to pak v tobe hnije behem celeho pustu, viz kapitola Preruseni pustu je stejne dulezite jako co delas pred pustem a behem pustu. Takze tvuj paprikas, cesnek a cibule jako posledni jidlo moc neodpovida ani zdrojum, o kterych jsi psal, ze z nich vychazis \":(\" . V kazdem pripade jeste jednou gratuluju, ze jsi to zvladnul i s tim blbym poslednim jidlem. Dobu navratovky vidi Bronner v tvym pripade na 8 dni, jeden den za kazdych 5 dni pustu. Jeste jsem mrknul na kapitolku Program pred pustem. Pise tam mimo jiny, ze program pred pustem je fakticky slabsi verze pustu, doporucuje napriklad ovoce a to, co Buh povolil v raji. Neber to, ze ti do toho chci kecat, chces byt rebel, tak to delas jinak \":D\" . Ja jsem v kazdem pripade rad, ze jsi se s nama podelil o sve realne zkusenosti a drzim ti palce, at v pohode prejdes na normalni jidlo \":D\" , Pavel.

pv33 : Niektorí tu chceme držať PôST (a po ňom návratovku, ale čo najkratšiu možnú), a nie redukčnú diétu pred pôstom, ako napr. odporúča Malachov aspoň týždňovú "predpôstovku"... Proste čo chce Malachov (a spol.) ???? ...."JEDZ PRED PôSTOM OVOCIE A ZELENINU + NAKLÍČENÉ OBILIE ASPOŇ 1-2 TÝŽDNE.......POTOM PôSTUJ 21, 40 DNÍ (príklad)....POTOM MAJ NÁVRTOVKU 21 ČI 40 DNÍ.....a potom jedz "zdravo" - nejedz mäso, buď vegetarián (a iné drísty)..... CHCEL BY SOM VIDIEŤ FOTKU MALACHOVA..... Nikde na nete som ju nenašiel, ani na youtube videjko s ním..... Buď je pupkatý, alebo váži 20kg aj s postelou. Sval na ňom určite budem hľadať márne, a možno ich ani nikdy viditeľné nemal. Ale sú aj takí čudáci, ktorí svaly NECHCÚ, a chcú mať ruky tenké ako štíhla žena, aj keby také ruky mať nemuseli za pomoci inej stravy, a trochu cvičenia (tým samozrejme nemyslím teba, asi tam nepatríš, že ?).... \":)\"

PříspěvekNapsal: ned srp 10, 2014 8:43 am 

Já se tím ale neřídil na začátku, začáttek byl spontánní, studoval jsem během půstu, kdy jaksi už poslední jídlo neovlivním. \":)\"
Bronner taky píše, že bez klystýrů je to hodně blbé a další tisce věcí, toho jsem jen zběžně projel, tím sem se moc neřídil...

Já se neřídil ničím, půst se prostě drží, a jelikož jsem věřící, tak věřím i Bibli, a tam prostě žádné podmínky moc nejsou, takže věřím, že t tělo zvládne, je stvořené dokonale. Zbytek jsou jen kecy okolo. Navíc jsem mluvil s pár lidma co půsty držej, a nezmínili se o žádných nebezpečích...

A návratovka? Žádná napařená zelenina. Nakonec jsem si dal tři rajčata syrová, krásná kyselá, chutnala skvěle, a jak nemám sůl, tak chutnala sama o sobě slaně a měla tak pronikavou chut, jako když bych je před půstem osolil, prostě paráda. \":)\" A k tomu sklenka bublinkové (neměl bych) Mattonki s jablečným džusem, měli v akci a měl jsem na to chut.
No každopádně vydržel jsem to deset minut a furt jsem měl málo, žaludek plný nebyl, takže jsem žral od těch 0:10, co jsm měl tři rajčata a nakonec jsem skončil na 7mi rajčatech, a pak vypil 600 ml pomerančového džusu.
Samozřejmě mě to protáhlo, ale to mě protáhlo okamžitě jak jsem si vzal první rajče, a pak několikrát znova. Prostě voda postupovala... A střeva se krásně rozběhly, čekqal jsem fakt že to bude trvat tři dny, a ono ne, prostě pokud to nezacpu jak ten blbec musli tyčinkama, tak to funguje normálně. Tělo je užasná věc. Je ráno, dal jsem si dalších 200 ml džusu a kousnul si večeře co jsem včera vařil pro rodinu, jen sousto. A je mi parádně. Jo a rajče jsem měl.
Jen mě to furt nutká na průjmy, což je normální, po tolika vodě co je v rajčatech a džusu a pití... \":)\" Aspon se vyplaví ty zbytky...

PříspěvekNapsal: ned srp 10, 2014 8:45 am 

Jo a dnes bude ten vývar krásnej co mám v mrazáku a uvařil jsem ho rodině asi okolo 20tého dne, tak se na něj těším. Byl z 18ti skeletů, tak to bude parádní polívčička...
No a myslím, že tělo se fakt rozjede rychle a není třeba mít obavy, jen tu sůl bych fakt nepřeháněl. Nechci to zakřiknout, ale střeva už normálně škrundaj a pracujou.

PříspěvekNapsal: ned srp 10, 2014 9:56 am 

Dezonero, super \":)\" .
S mäsom sa ale neponáhľaj, možno by bolo fajn dodržať tú 1/5 času pôstu ako návratovku (8 dní).
Je to na tebe čo budeš jesť, ale určite by som na tvojom mieste nejedol počas návrtovky žiaden chlieb, cestoviny. Ak máš možnosť zohnať si to už mnou x krát spomínané kozie mlieko, kľudne si ho daj, napr. už zajtra, keď to tak budeš cítiť (ale neprehnať s množstvom). 40 dní je 40 dní, hoci sa to prakticky môže len málo líšiť od návratovky po 14 dňovom pôste, ale tých 8 dní návratovky vidím ako optimum. Ale nie návratovky "Malachovej, ale tej aj s vývarom a kozím mliekom/ kefírom \</div

Naposledy upravil NOWOCAYN_2 dne čtv led 01, 1970 2:00 am, celkově upraveno 0
1

PříspěvekNapsal: ned srp 10, 2014 10:21 am 

Tak moc možnosí sehnat mléko jinak než v hypermarketu nemám. Kravské ano, na statku, ale kozí asi ne. \":)\"
Kefír myslíš že může být ten co prodávaj v krabičkách?

Maso bych si dal sedmý den, jak jsem už zminoval na začátku no. \":)\"
Pečivo nějak nemám moc chut jíst, ne ani tak kvůli zdravé stravě, ale že po tom rychle přiberu, radši prostě živočišné produkty, těším se na ty sýry, a místo pečiva zeleninu jako "výpln". Tím nemůžu nic zkazit. Když vidím, jak jsem v pohodě do sebe dostal 7 rajčat a to jsem ještě byl prázdnej a radši šel spát, než abych něco podělal, tak si myslím, že to fakt bude v pohodě.
Akorát tu byly ze včera uvařené brambory v šlupce, tak jsem si dva dal, což asi nebylo moudré, to je skoro jak pečivo, sacharidy, škroby...

Rýži si klidně můžu dát zítra. Já i kdesi četl, a od pár lidí slyšel, že rýže se dává hned jako první jídlo, místo zeleniny třeba. ŽE to potáhne krásně ty střeva, a vyčistí od posledních zbytků, takže z té bych strach neměl, jen na ni nemám moc dnes chut. \":)\")
Už si nepamatuju co za typ rýže zminovali, taková ta dlouhozrnná to byla...

EDIT: Stejně mi to ale neleze do hlavy, že tu lidi píšou o pomalém rozhýbání střev, že hrozí zácpa, že žaludek je tak stažený.... A i když rajčata jsou samá voda a džus taky, tak že mi nestačilo ani 7 rajčat je hodně zvláštní. Prostě protekly skrz a nebýt toho že džus byl pomerančový, tak mě to ani možná lehce nespálilo zadek. \":D\"
Ti co si první jídlo dávají napařená rajčata a jen hrstičku, tak to se fkt nedivím, že ještě ubíraj na váze další dny, to už je spíš o hubu, než takhle, protože metabolismus se nastartuje, po příjmu sacharidů, ale nebude jich tolik, aby tělo z toho dokázalo vyžít... To si radši dám když mám hlad, a přestanu když se cítím nasycený. Jak to radí ta první knížka co jsem uvedl (aspon myslím že to byla ta). Mimochodem ten odkaz co jsem posílal, Stránka www.obohu.cz tak dole byl odkaz na druhou stránku, kde psal taky on, jako musculus, a tam dole v diskuzi to pojednává dobře. Návratovku moc neřeší....

PříspěvekNapsal: ned srp 10, 2014 11:26 am 

Dezonero píše:
Tak moc možnosí sehnat mléko jinak než v hypermarketu nemám. Kravské ano, na statku, ale kozí asi ne. \":)\"
Kefír myslíš že může být ten co prodávaj v krabičkách?.....

Jestli te zajima moje osobni zkusenost, delal jsem pust bez vody, nejvic 9 dni, uvadeji, ze to je ekvivalent 3x delsiho pustu o vode, tedy 27. A po najezdu na vodu, to se te netyka, vzdy nejaky kysany mliko. Ja jsem dal kysany podmasli krabici normalne z obchodu, slovensky asi cmar, melo se pit pomalu po douskach, nicmene jsem dost rychle vypil litr a odpoledne dalsi. A na uplnou stravu jsem najel behem par dni. nechci to takto doporucovat, nicmene to v pohode funguje a nic se ti nestane. Tech pustu jsem delal vic, nekdy jsem dal kefir z obchodu, byly to male obchody a byl jsem rad, ze maji aspon jeden zakysany mlicny produkt. Rychlym nabehem na normalni stravu jsem se samozrejme okradl o vetsi efekt pustu, ale o zivot jde asi predevsim pri prvnim jidle. Tedy u mne nejaka ta kysela mlikovina. A to jsem opravdu jel poctive a dost dlouho drzel v puse a proslinoval. Obdobne jsem koncil i 21, prvni tyden suchy a pak 2 tydny cistici caje, a koncil zas tim podmaslim, protoze mi chutna a je jednodussi nez se delat se zeleninou:-). Ale opet, nedoporucuju, jen pisu, ze jsem to bez problemu takto absolvoval:-).

PříspěvekNapsal: ned srp 10, 2014 11:51 am 

Takže teoreticky bych mohl i zakysanou smetanu či jogurt ne? \":)\"
Ten bych si dal....
Zase ostatní psali že s mléčnejma výrobkama pomalu a přitom hned si dát zakysané a v pohodě....

PříspěvekNapsal: ned srp 10, 2014 12:01 pm 

Dezonero píše:
Takže teoreticky bych mohl i zakysanou smetanu či jogurt ne? \":)\"
Ten bych si dal....
Zase ostatní psali že s mléčnejma výrobkama pomalu a přitom hned si dát zakysané a v pohodě....

Nevim, jestli ostatni psali z vlastni zkusenosti, ja jo a mam to i podlozeny ruskyma webama. Teoreticky si muzes dat cokoliv a teoreticky to nemusi byt idealni \":D\" . Kdyz das ten kefir ze kseftu nebo ten cmar a budes to pit po douskach, budes OK. Na zakysanou smetanu nebo jogurt se zeptej tech, co s tim maji zkusenosti. Samozrejme bych rovnez problem necekal, ale nevim.

PříspěvekNapsal: ned srp 10, 2014 12:32 pm 

Keď teraz tak čítam vaše príspevky chalani, tak kop ľudí tu z nich musí byť v šoku.... \":D\"
Ale to je už ich problém, lebo úľava \":-)\"
V každom prípade sú to super informácie, ktoré dovolia robiť nie len krátkodobé, ale aj strednedobé a dlhodobé pôsty ľuďom, ktorí si byť len na zelenine a ovocí vedia predstaviť maximálne pár (dva ? tri?) dní, a preto sa proste nikdy na napr. 7, 14, 21 a viac dňový pôst neodvážia, aj keď by radi... Lebo pre mňa je napr. oveľa lepšie nejesť 3 dni nič, ako sa 3 dni hoci aj prepchávať len varenou/zaparenou mrkvou a paradajkami.... To proste môj organizmus odmieta \":-)\" ...

PříspěvekNapsal: ned srp 10, 2014 3:01 pm 

NEvím jestli to sem mám psát, ale na odpověď jsem nečekal, a prostě si tu zakysanou smetanu dal (20%), měl jsem jí tu už dva týdny a měl na ni chut celou dobu. \":)\"
No lahodná byla, tak dobrou smetanu jsem ještě neměl, v podstatě mé první jídlo.
Teď jsem byl na nákupu, a na nějaké kefíry jsem se teda vyprdnul, nakoupil jsem normálně pro rodinu, plus tři jogurty bílé, budu dělat žervé. Tak z těch jsem měl co jsem vyškrával zbytky. Pak jsem měl polovinu antiperlí (takových těch mentolek mrnavých), jeden eukalyptus bonbon, a jak jsou takové ty cottage sýry, je to vlastně něco jako tvaroh, tak asi 100 gramů a nechal jsem tu zeleninku dole, ta byla kořeněná. Takže zatím samé mléčné produkty a cítím se v pohodě, naopak skvěle oproti postu, kdy už mě slušně bolel krk jen z obyč tvrdé vody... Další rajče kromě toho ráno jsem zatím neměl. \":)\"
Zatím se cítím celkem najedený.

EDIT: TeĎ jsem si vzpomněl jak jsem to psal, že tam mám ještě ten vývar, tak ten si dám až začne hlad zase. \":D\"

EDIT 17:50 - Tak jsem si dal tři rajčata aa ted si ohřívám ten vývar. A mám teda slušné větry, to bude asi ta kombinace mléčných produktů a toho smíchaného ovoce (pomerančový džus, rajčata, jablkový džus + pár trnek)

PříspěvekNapsal: ned srp 10, 2014 6:37 pm 

[quote="Dezonero":1dlre22p]
EDIT 17:50 - Tak jsem si dal tři rajčata aa ted si ohřívám ten vývar. A mám teda slušné větry, to bude asi ta kombinace mléčných produktů a toho smíchaného ovoce (pomerančový džus, rajčata, jablkový džus + pár trnek)[/quote:1dlre22p]
To si nemal písať, nejaký "expert" ti tu napíše, že si si "oddelal" tráviacu sústavu.... Akoby sa nikomu nestalo po nejakom jedle, že ho trochu nafúkne... \":D\" \":D\" ... Kým necítiš bolesti, všetko je o.k. \</div

PříspěvekNapsal: ned srp 10, 2014 9:15 pm 

Samozřejmě že mi všechno pročistilo, dyt jsem viděl kolik hlenů ze mě vyšlo, a žluté moči, i když jsem pil furt. Nehledě na spálení přebytečného tuku, kde se ukládalo kdovíco. A zbavil se bolestí od zubů po záda...
Takže návratovka i když mě zasere, tak mě zasere čistého, zato kdybych půst nedržel, tak mě zasere sještě k tomu co jsem měl. \":)\"

No a cítím se celý den fajn, nádherně. Užívám si to. Akorát tu nebylo chvíli dejchatelno, ale to byl evidentně ten džus, pak to přestalo. \":D\"

No a co jsem jedl potom by asi nikdo slyšet nechtěl. Jen upozornuju, že je to teprv 21 hodin co jsem měl první jídlo - ta rajčata...
Tak byly jsme vybírat ještě něco k digestoři ke kuchynské lince, a předtím sem si dal teda ten vývar, v těch šest jak jsem psal. Měl jsem tam lehce nudlí, ale fakt jen lehce, a nějakou mraženou zeleninu, hrášek a mrkvičku, taky jen trochu. Byl toho talířek. No ale nechutnalo mi to, jako vždycky, bez Podravky. Takže jsem tam nasypal nakonec do talířku lžičku podravky, malinkou kávovou. Normálně dávám dvě, ale někteří lidi protočí oči i za normálních podmínek za tolik podravky na jeden talířek. Ale pro mě to bylo tak akorát a supr polívečka.
No po cestě do Hornbachu jsem dostal zas chutě. GTak nazpátek jsem si koupil pizzu osminku, tu velkou, no bylo toho docela dost. Sýrová, dost dobr, s hodně sýrem. \":)\" No a pak ještě kornoutovou zmrzlinu, ta mi nemůže nic udělat, jen smetana a trocha oříšků a čokolády.
A teĎ si dám dva tousty. Sice je to pečivo, co jsem nechtěl moc, že mám strach abych nepřibral rychle, ale kromě toho korpusu pizzy sem dnes obilniny neměl, a těch nudlí bylo vážně trošičku. Takže ten toast si dám...

A celej den to je v pohodě, necítím se nijak blbě. Spíš se krotím, protože mám jakoby furt hlad. A když se to sečte, ty porce jsou celkově malé, a normální člověk smí za den víc. Já rozhodně bych snědl za normálních okolností víc...
A pochybuju, že se osypu...

Rozhodně neudělám blbost jako ten co jsem tady popisoval, jak se pral vším možným, ten to vše přesolil, proto otekl. A zácpu řešil feferonkama a česnekem, no tak pokud přežil on, tak já se vážně nebojím, že mi něco bude...
No uvidíme.

Tady ta diskuze mě docela vyhecovala, protože kdo tto nezkusí, to nezjistí. Všichni píšou co by se mělo a co nemělo, a co zkusili a bylo to dobře. Ale skoro nikdo (kromě toho chlápka co se přežíral a přeháněl to) tady nepopisoval opačný případ, že by jedl hrozně rychle všechno a co se s ním dělo.

PříspěvekNapsal: pon srp 11, 2014 12:02 am 

Dezonero, VEĽMI ZAUJÍMAVÉ poznatky. Síce to nemá nič spoločné so zdravou výživou (ani z jedného "tábora", ani z druhého, ani z tretieho....), ale je to veľmi zaujímavé čo popisuješ. Podľa mňa ale trochu nezodpovedné je to, aké potraviny teraz konzumuješ (pizza ? Toasty ? .....), ale čo už, je to tvoja vec, len treba dúfať, že sa na pečivo, cestoviny a pšenicu všeobecne vykašleš \":-)\"
....Inak, teraz zas ja neviem, či mám napísať to, čo chcem napísať.... \":D\" \":D\" \":D\"
Keď ti normálne strávilo aj toasty s niečim, aj kúsok PIZZE...(osminka nie je až tak malá !...), tak zajtra by ti už strávilo aj mäso s trochou tuku (lebo na veľa tuku asi nie si zvyknutý) a s nízkosacharidovou zeleninou.... Myslel som napr. hovädzie mäso (ja neviem, čo mne trávi lepšie než hovädzie mäso... to aj naparenú mrvku mi trávi horšie)... ALE NEJDEDZ HO ! .... To by si už porušil všetky zákony ..... teoretickej návratovky \":D\" \":D\" \":D\"

PříspěvekNapsal: pon srp 11, 2014 1:11 am 

Tak já sem chtěl jíst co mě chutná no. Když to tak všechno krásně vonělo, a mě bylo dobře. \":)\"
Dojedl jsem ten vývar, další tři talířky toho byly, to už s i víc nudlema... Přece jen je to "jako od babičky" \":)\" \":)\"
No a jinak je mi stále fajn, za chvíli jdu spát, tak snad se mi ráno bude chtít na velkou, ať mám důkaz, že to postupuje jak má...
Po těch dvou toustících jsem už snad nic kromě té polévky neměl. Asi tři bonbony no. A ty tousty byly jen trocha sýru a šunky, a kečupu, taky nic moc těžkého.
No střeva už nebublaj a už nemám větry skoro vůbec, takže to fakt bylo asi z toho ovoce.
Jo a nektarinku jsem jednu měl... \":)\"

PříspěvekNapsal: pon srp 11, 2014 9:01 am 

Tak jsem si ještě vzpomněl, že jsem snědl asi půl balíčku malých Bohemians chipsů. Říkal jsem si, že si dám jen pár na chut, když jsem je kupoval, ale když mi bylo fajn, snědl jsem je s rodinou. Asi 40g tedy. Ty minimálně solené...
Pak ještě ty tři talířky polívky večer jak jsem psal...

No a ráno mi bylo trochu těžko od střev. Nakonec mi došlo, že to je stolice, že bych měl jít na záchod. Ono je vtipné, kolik věcí člověk zapomene za 40 dní. Jako pocity hladu, které vymizí třetí den půstu, jako pocit potřeby plných střev (pouze tlak na konečník co se týče přebytečné vody občas nastane a možný průjem, pokud mu to dovolíte), a pak taky mívám ještě když připravuju jídlo problémy s tím, že zapomínám, že už můžu jíst. \":)\" Třeba dnes jsem kontroloval to domácí žervé, a měl jsem prst od toho a hledal jsem kam to utřít, protože jsem zapomněl, že už to můžu OLÍZNOUT:. \":D\" Naopak na začátku půstu jsem někdy nevědomky na automat olíznul třeba prst, stalo se mi to třikrát. Jednou koření, jednou kečup a pak už nevím co...
No tak zpátky věci. Předem se omlouvám za detailnější popis. \":)\" Na záchodě jsem měl normal tuhou stolici, a říkal jsem si, že je jí celkem dost. Nakonec jsem neměl možnost si to prohlédnout, takže ani nevím, jestlli tam byly ony ty popisované černé kusy staré stravy nebo ne. Pak to přešlo na řídkou. No zkrátka pak sem se posral (ale nebyl to úplný vodnatý průjem). \":)\" Asi 10 minut po várkách. I když jsem neměl nic pálivého, pálilo to ve střevech jak to šlo, a pak i ven (žlučník začal pracovat). Pak mi bylo chvíli těžko, jak to po vyprázdněných střevech po sračce bývá, a po čase krásně lehko, a šel jsem dál spát. Nakonec jsem přece jen musel vstát, přišli dělníci zase. Ale je mi líp než včera.
Posnídal jsem kysanou smetanu.
A k té sračce. No s tím co jsem včera splácal dohromady (ne že by toho bylo moc, ale moc druhů), by to tak dopadlo asi i jindy. A hlavně, když jsem si dal někdy kdykoliv křidýlka z KFC, ty pikantní, tak to bylo potom pětkrát horší než tohle.

Jo a kontroloval jsem si kotníky a váhu, a neotekl jsem ani nepřibral. Takže to že jsem měl včera 4 lžičky podravky a všechno možné jídlo (někdo tu psal, že nemám jíst ani šunku kvůli soli co v ní je - což proti tomu glutamátu v polívce je prd) se fakt ani neprojevilo...

Takže bych to uzavřel tak, že to vypadá, že první den se může jíst cokoliv, ale fakt nepřehánět kombinace jídel. Prostě kontrolovat si chutě. A vypadá to tak, že ta strava vám neublíží o nic víc, než jiný den.
ALE CHCI DODAT, ŽE JSEM MĚL ASPON TEN PRVNÍ START SACHARIDOVÝ, ŽE JSEM MĚL 7 RAJČAT A 600 ML DŽUSU O PŮLNOCI A "běžně" stravovat jsem se začal až po asi 12ti hodinách a taky tak nějak "postupně". od džusů a mléčných výrobků, po ty "nezdravé" a "těžké".... A taky jsem nezkoušel maso, kromě trocha šunky v toustech.

EDIT: Nowocayn: Ještě k tomu tuku... No tak tuku jsem měl včera celkem taky dost, 20% tuku ve smetaně té zakysané. A pak 1,5l vývaru, který když byl studený, tak tam byla vidět vrstva tuku tak půl centimetru v té plastové misce z boku. To byla dost poctivá polívka. Tuk byl určitě i v té zmrzlině, v těch sýrech (na pizze, tousty). A všechno živočišné tuky. \":)\" Já bych z toho masa asi strach neměl, ale tak nějak na něj nemám chuť.
Je ale zvláštní, že dnes už tak velkou chuť na nic moc nemám, ale je ještě brzo. \</div

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79 ... 147  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]