Zdravim vespolek,
Beru 6.den vitamin C - klasicke tablety (500mg). Zacala jsem 1. den s 15 tbl a obavala jsem se prujmu, ale kde ty veci ...vcera jsem jich sporadala 36 tbl a prujem byl stale v nedohlednu. Pak jsem si nic netusici dala 4 tbl magnesia (400mg) a prujem byl na to tata. Dneska si dam tedy asi 40ks C-ecka a az pred spanim to magnesium, ale uz asi jen 2ks, aby me to neprohnalo, magnesia mam asi dost z orechu a seminek, mozna ze bych si nemusela davat zadne, aby me to zbytecne nezmatlo.
No a ted se chci zeptat: je to vubec mozne, abych mela takovy sileny deficit vit. C? Vzdyt jim denne syrovou zeleninu, to v te zelenine asi nebude moc vitaminu s takovou. Varenou zeleninu vubec nejim. Naparuju si jen brokolici, kvetak, green beans a asparagus, jinak jim vse syrove, nejvic, kel, zeli, repu, mrkev, okurky, hlavkovy salat). Miluju sudove kysane zeli a delam si pickles. Tak kam se ten vitamin ze vseho vyparil? A nebo je problem ve me a neco me ho tam likviduje? Telo ho nevstrebava a vsechen ho vylucuje?
Do te doby nez jsem mela problem s ustni dutinou pred mesicem (
http://www.zdravi az.cz/Forum/viewtopic.php?f=24&t=4274) me stacilo k prujmu pouhych 6 tabletek vit C, ale nevim to jiste, protoze jsem bravala tehdy i magnesium (hned po ranu na lacno) a az po snidani C, takze k tomu prujmu pohlo pomahat spis to magnesium, ale ja blahova jsem si myslela, ze mam deficit C jen takovy maly. Jsu tedka z toho velikeho mnozstvi tablet tak zakyselena, musim si pomahat sodou (1 lzicku /1x denne hned rano), doufam, ze to nema nejaky negativni vliv na ten vit. C, ze ten ucinek nejak nerusi. Jsem z toho uz vazne jelen. Jak dlouhou dobu muzu vubec pouzivat tu sodu? Co kdyz zjistim ze mam deficit treba 50tbl? To bude trvat rok, nez se me to srovna? Jen jist zeleninu a ovoce me nestaci k odstraneni takoveho prekyseleni, co budu tedy delat? Jak to budu resit?
C-ecko beru s rozmixovanyma rajcatama, zamicham to do te kasicky a spolykam. Delam to dobre a nebo spatne?
Jinak beru jeste B6, B12, B5, Calcium/D3, selen, zinek. Mam tady i B-Complex ...mam ho taky jeste k tomu vsemu jist? Diky za kazdou radu!