Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je sob lis 16, 2024 4:51 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1308 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74 ... 88  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: pon dub 07, 2014 8:32 pm 
Offline

Registrován: pon čer 10, 2013 2:26 pm
Příspěvky: 964
NOWOCAN je poměrně kontroverzní, ale v lecčems má dobré postřehy a pro někoho překvapivé alternativy. Býti hoooodně na tuku je pro leckoho hoooodně dobré a přirozené.
Například středomořská kuchyně je o oleji, o tuku. Tuk a zelenina. A je to hoooodně dobré a zdravé, my se jim rozhodně nevyrovnáme.
Je zapotřebí se vyrovnat s tím, že jsme byli 110 let masírováni tím, že přirozené tuky jsou nezdravé. Vzniklo to za první světové války, v období nedostatku, který využil chemický průmysl, aby prosadil margaríny. To se podařilo. Dnes se to vydává za zdravou věc. Opak je pravdou.
Mimochodem, můžete chlastat litry oleje nebo pojídat tuny másla, nikdy neztloustnete, z tuků se netloustne.
Zaměstnaný člověk (nebo aktivní živnostník) stejně jí jen dvakrát denně. Snídani nelze - to byste museli vstávat ve čtyři ... takže první jídlo je tak v deset. Oběd je nesmysl, to by se pak vůbec nic neudělalo, člověk je mrtvej. Takže se jí až večer. A je to tak úplně správně. Pěkně se dovalit domů. udělati nějaké rituály, ve smyslu odhození práce na zítřek, pmalu se probrodit surovinami, vybrat si na ten den, na ten okamžik, asi tak hodinku dvě vařit, čichat, míchat, povídat si, pochutnat si, dát duši i tělu, co je třeba. A jít spát.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: pon dub 07, 2014 11:02 pm 
Offline

Registrován: ned črc 08, 2012 10:28 am
Příspěvky: 734
martina72 píše:
NOWOCAN je poměrně kontroverzní, ale v lecčems má dobré postřehy a pro někoho překvapivé alternativy. Býti hoooodně na tuku je pro leckoho hoooodně dobré a přirozené.
Například středomořská kuchyně je o oleji, o tuku. Tuk a zelenina. A je to hoooodně dobré a zdravé, my se jim rozhodně nevyrovnáme.
Je zapotřebí se vyrovnat s tím, že jsme byli 110 let masírováni tím, že přirozené tuky jsou nezdravé. Vzniklo to za první světové války, v období nedostatku, který využil chemický průmysl, aby prosadil margaríny. To se podařilo. Dnes se to vydává za zdravou věc. Opak je pravdou.
Mimochodem, můžete chlastat litry oleje nebo pojídat tuny másla, nikdy neztloustnete, z tuků se netloustne.
Zaměstnaný člověk (nebo aktivní živnostník) stejně jí jen dvakrát denně. Snídani nelze - to byste museli vstávat ve čtyři ... takže první jídlo je tak v deset. Oběd je nesmysl, to by se pak vůbec nic neudělalo, člověk je mrtvej. Takže se jí až večer. A je to tak úplně správně. Pěkně se dovalit domů. udělati nějaké rituály, ve smyslu odhození práce na zítřek, pmalu se probrodit surovinami, vybrat si na ten den, na ten okamžik, asi tak hodinku dvě vařit, čichat, míchat, povídat si, pochutnat si, dát duši i tělu, co je třeba. A jít spát.

No ale vieš, "Martina", nie je to celkom tak, že zamestnaný človek je 2 krát denne............ To je skôr výnimočne.... Dobre, možno polovica neje raňajky... Ale o tej 10-tej sa najedia.... Potom, ak nestihnú neskorší obed, dajú si večeru....ALE...pomedzi to môže padnúť čokoláda, šiška z bufetu, alebo tri musli tyčinky...........prípadne banány. A to teda už sú jedlá (alebo skôr "jedlá")...
A - väčšina tých zamestnaných, alebo aktívnych živnostníkov majú v 30-tke už viditeľný tuk v brušnej, ale často aj inej oblasti, nejaké neprirodzene hrubé ruky (nie je to sval, je to akoby "divé mäso" pod kožou, proste nejaký odpad...). Lebo aj keď jedia 2 jedlá denne (nejaké percento z nich), jedia ich nekvalitné, sacharidové, prípadne sacharidovo-tukové.... Často je to pos..... často je to pečivo, cestoviny a podobné sra.... hlúposti. Z toho sa priberá na tuku.
A k tomu čo píšeš, citujem : "...asi tak hodinku dvě vařit, čichat, míchat, povídat si, pochutnat si, dát duši i tělu, co je třeba. A jít spát." ... no neviem-neviem..... s plným (nevravím že prežratým) žalúdkom ísť spať... to chce minimálne 2,5 - 3 hodinky času po večeri... Kto sa chce dobre vyspať, ten s plným žalúdkom sa vyspí ťažko..... Jedine, že si ho naplnil nejakou sacharidovou šťavičkou, ktorú rýchlo strávi. Ale to predsa nebudeme považovať za jedlo.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: pon dub 07, 2014 11:16 pm 
Offline

Registrován: pon čer 10, 2013 2:26 pm
Příspěvky: 964
Já nevím, šiška z bufetu ... tak jí akorát blázni ... přirozené je nejíst ... jídlo má být buď holou nutností (jím tedy málo, minimum, a jen to, co si tělo zrovna žádá, cítím to) nebo radostí - jím to, co jsem uvařil, co mi dělá radost - namaloval jsem obraz a nyní se na něj dívám.
Normální je skoro nejíst.
Ale je možno, za určitých okolností, které je třeba hlídat, jíst více.
Rozumně a s radostí.
Jakmile je první nebo druhé v nepořádku, je to v nepořádku.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: sob dub 26, 2014 7:41 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28395
Bydliště: Poděbrady
NOWOCAYN_2 píše:
Ako veľa z vás vie, fungujem na vysokotukovej strave s veľmi nízkym príjmom sacharidov (denne do 15g).
Jedávam 3 krát denne, pričom posledné týždne držím 1 deň v týždni (resp. 36 hodín) hladovku - nič nejem.
Chcem ale miesto toho jedávať 2 krát denne, no energetickú hodnotu potravín si zachovať. Chcem teda množstvo makronutrientov (tuky, bielkoviny, sacharidy) z mojich troch jedál rozdeliť na dve jedlá.
Prečo ? V prvom rade nechcem byť obťažovaný potrebou jesť 3 krát denne, nakoľko by mi viac vyhovovalo jesť 2 krát, NO PRI ZACHOVANÍ u mňa bežného energetického príjmu.
V druhom rade si myslím, že hoci žalúdok dostane miesto troch jedál dve s rovnakým výsledným množstvom energie (miesto 3x1 to bude 2x1,5), čiže raňajky a večera budú u mňa pri absencii obeda tvoriť 1,5 násobné množstvo objemu stravy v jednom jedle oproti mojej bežnej porcii pri jedení 3 krát denne, tak si myslím, že žalúdok mi za to kľudne aj poďakuje.... Čo Vy na to, pán Jarda ? Čo vy na to, členovia fóra ?
Viem, zo začiatku budem medzi dvoma jedlami trochu hladný pár hodín, napríklad keď raňajky zjem o 8:00 a večeru o 19:00 (podľa toho, ako bude vyzerať môj deň), tak to to začiatku pocítim, že je to trochu dlhý odstup. Ale trávenie si na to zvykne, a v konečnom dôsledku to bude preň lepšie, je tak ?
Fakt ma nebaví jesť 3 krát denne, veľmi sa mi pozdáva možnosť jesť 2 krát - raňajky a večeru. A vy, ľudkovia ? Skúšali ste niečo také na nízkosacharidovej strave ?

Tak tělo si zvykne v tom není problém, ale můžete být výbušnější v té pauze stoupá kortizol.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: sob črc 05, 2014 11:59 am 
Offline

Registrován: sob pro 14, 2013 11:25 am
Příspěvky: 5
Stal se ze mě pracující člověk a nastal problém. Nevím jak nejlépe zkombinovat práci s jídlem.

Můj denní režim:

4:00: 0,5 l šťávy
4:30: 0,5 l šťávy
5:00: 0,5 l šťávy a odjezd do práce
7:30: 0,6 kg ovoce
10:40: 0,6 kg ovoce
V práci vypiji 3 litry vody se špetkou horčíku a himalájské soli.
15:00: Jsem doma, dám si šťávu a občas i lžíci kokosového oleje a jdu běhat. Po běhání většinou konopné mléko.
večeřím většinou kolem 6 hodiny a to zeleninu s nějakým olejem a více druhy semínek, například lněné a sezam. Po večeři si někdy udělám ještě zeleninovou šťávu.

Dalo by se na tom něco změnit? Jde mi hlavně o ráno, vstávám zbytečně brzy a to de fakto jen kvůli šťávám. Kdybych stával těsně před odjezdem tak vypiji maximálně 0,5 l šťávy, nebo se nechá vypít i větší množství najednou? Například že bych vstal ve 4:30, vypil půl litru a před odjezdem ještě litr? Také ji mi docela líto že s chlapama nechodím do závodní jídelny, kde bych se s nima lépe seznámil. Ale byl by to pro mě ve stravování obrovský krok zpět.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: ned črc 06, 2014 11:19 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28395
Bydliště: Poděbrady
Veet píše:
Stal se ze mě pracující člověk a nastal problém. Nevím jak nejlépe zkombinovat práci s jídlem.

Můj denní režim:

4:00: 0,5 l šťávy
4:30: 0,5 l šťávy
5:00: 0,5 l šťávy a odjezd do práce
7:30: 0,6 kg ovoce
10:40: 0,6 kg ovoce
V práci vypiji 3 litry vody se špetkou horčíku a himalájské soli.
15:00: Jsem doma, dám si šťávu a občas i lžíci kokosového oleje a jdu běhat. Po běhání většinou konopné mléko.
večeřím většinou kolem 6 hodiny a to zeleninu s nějakým olejem a více druhy semínek, například lněné a sezam. Po večeři si někdy udělám ještě zeleninovou šťávu.

Dalo by se na tom něco změnit? Jde mi hlavně o ráno, vstávám zbytečně brzy a to de fakto jen kvůli šťávám. Kdybych stával těsně před odjezdem tak vypiji maximálně 0,5 l šťávy, nebo se nechá vypít i větší množství najednou? Například že bych vstal ve 4:30, vypil půl litru a před odjezdem ještě litr? Také ji mi docela líto že s chlapama nechodím do závodní jídelny, kde bych se s nima lépe seznámil. Ale byl by to pro mě ve stravování obrovský krok zpět.

Člověk by si vždy měl vyhovět a ne si život spíše komplikovat, což asi nyní děláte. Pokud si dáte půl litru šťávy, stále je to mnohem více než nic a jedno relativně mizerné jídlo v závodní jídelně vás asi taky nezabije, zvláště pokud po většinu dne dodržujete vše prakticky dokonale. Nakonec možná tam ani nemají šéfkuchaře který je specialistou na šmakuládu UHO-pro neznalé univerzální hnědá omáčka, kterou servíruje vždy a ke všemu. Některé kuchyně již produkují a slušná jídla a dá se docela vybrat akceptovatelný kompromis.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: sob srp 30, 2014 7:50 am 
Offline

Registrován: sob srp 30, 2014 7:16 am
Příspěvky: 3
Dobrý den,

možná jste už na podobný dotaz v diskuzi odpovídal, nevím, neprocházel jsem celou diskuzi k tomuto jídelníčku, protože je značně rozsáhlá.

V příkladu denního jídelníčku ani na snídani ani na oběd neuvádíte obiloviny a o večeři píšete, že může být shodná s obědem nebo se snídaní, čili jde o naprostou absenci obilovin. O obilovinách se zmiňujete pouze v souvislosti s případným vařením, avšak obiloviny lze stejně snadno naklíčit jako luštěniny, takže se vařit nemusí.

Jak to s těmi obilovinami vlastně je, jsou v jídelníčku nutné nebo ne?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: ned srp 31, 2014 4:09 pm 
Offline

Registrován: stř čer 26, 2013 3:02 pm
Příspěvky: 20
Mouka a zvláště nejběžněji používaná mouka pšeničná i veškeré potraviny z ní vyrobené, vykazují značné schopnosti zahleňovat náš trávící trakt a silně zakyselují tělo. Podívejme se podrobněji na zrno jako takové. Zrno je vlastně jakási velice dokonalá přírodní konzerva, která na rozdíl od tuňáka v plechovce jde probudit pomocí enzymů k plnému životu. Naklíčené, nebo po 12 hodin máčené zrno lze již považovat za celkem přijatelnou a relativně dobře stravitelnou potravinu. Důležité je právě toto probuzení, nutné k odblokování funkce inhibitorů proteáz, které umožní tělu přijmout lepek neboli gluten bez větší ujmy. Obsah zrna se tímto procesem probuzení částečně změní a negativní zdravotní dopady se minimalizují. Něco jiného je rozemleté a neodblokované obilí, neboli celozrnná mouka. Ta je již značně škodlivá a vůbec nejškodlivější je mouka bílá, kde jsou obalové části zrna – otruby odděleny od jádra zrna, hlavního zdroje lepku. Lepek je bílkovina obsažená v obilí, jejíhož vysokého obsahu si cení pekaři, ale ne naše trávící soustava. Lepek, který takto přijmeme z pekařských výrobků vážně narušuje činnost trávící soustavy, zvláště jater, pankreatu a střev. Je příčinou mnoha nemocí a rozumný člověk ho ze své stravy vyřadí, například konzumací bezlepkových obilovin, jako pohanky, jáhel, kukuřice a celozrnné rýže, které škodí mnohem méně. Pokud nestačí tyto důvody je třeba připomenout, že naprostá většina pekařských výrobků obsahuje sůl, cukr, kvasnice a konzervanty, které dále umocňují škodlivé vlastnosti lepku a ničí naše zdraví. Moje osobní letitá zkušenost potvrzuje, že konzumace jakékoliv obiloviny, dokonce i v čistém naklíčeném přírodním stavu je naprosto zbytečná a je možné zcela bez potíží zdravě žít, aniž by člověk obilí a obilné výrobky jedl. Já sám již nejím nic obilného řadu let a žádné negativní změny organizmu, až na chutě, jsem nezaznamenal, naopak jsem vyřazením obilí ze stravy odstranil mnoho starých vleklých neduhů.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: pon zář 01, 2014 8:12 am 
Offline

Registrován: sob srp 30, 2014 7:16 am
Příspěvky: 3
28ondra53 píše:
Mouka a zvláště nejběžněji používaná mouka pšeničná i veškeré potraviny z ní vyrobené, vykazují značné schopnosti zahleňovat náš trávící trakt a silně zakyselují tělo. Podívejme se podrobněji na zrno jako takové. Zrno je vlastně jakási velice dokonalá přírodní konzerva, která na rozdíl od tuňáka v plechovce jde probudit pomocí enzymů k plnému životu. Naklíčené, nebo po 12 hodin máčené zrno lze již považovat za celkem přijatelnou a relativně dobře stravitelnou potravinu. Důležité je právě toto probuzení, nutné k odblokování funkce inhibitorů proteáz, které umožní tělu přijmout lepek neboli gluten bez větší ujmy. Obsah zrna se tímto procesem probuzení částečně změní a negativní zdravotní dopady se minimalizují. Něco jiného je rozemleté a neodblokované obilí, neboli celozrnná mouka. Ta je již značně škodlivá a vůbec nejškodlivější je mouka bílá, kde jsou obalové části zrna – otruby odděleny od jádra zrna, hlavního zdroje lepku. Lepek je bílkovina obsažená v obilí, jejíhož vysokého obsahu si cení pekaři, ale ne naše trávící soustava. Lepek, který takto přijmeme z pekařských výrobků vážně narušuje činnost trávící soustavy, zvláště jater, pankreatu a střev. Je příčinou mnoha nemocí a rozumný člověk ho ze své stravy vyřadí, například konzumací bezlepkových obilovin, jako pohanky, jáhel, kukuřice a celozrnné rýže, které škodí mnohem méně. Pokud nestačí tyto důvody je třeba připomenout, že naprostá většina pekařských výrobků obsahuje sůl, cukr, kvasnice a konzervanty, které dále umocňují škodlivé vlastnosti lepku a ničí naše zdraví. Moje osobní letitá zkušenost potvrzuje, že konzumace jakékoliv obiloviny, dokonce i v čistém naklíčeném přírodním stavu je naprosto zbytečná a je možné zcela bez potíží zdravě žít, aniž by člověk obilí a obilné výrobky jedl. Já sám již nejím nic obilného řadu let a žádné negativní změny organizmu, až na chutě, jsem nezaznamenal, naopak jsem vyřazením obilí ze stravy odstranil mnoho starých vleklých neduhů.

Děkuji za odpověď.

O pekařské výrobky mi nešlo, ale o obiloviny jako takové v přírodním naklíčeném stavu. Vítám možnost je z jídelníčku vyloučit, protože naklíčené obilí mi vůbec nechutná, na rozdíl od naklíčených luštěnin.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: ned zář 07, 2014 11:14 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28395
Bydliště: Poděbrady
J&P píše:
Dobrý den,

možná jste už na podobný dotaz v diskuzi odpovídal, nevím, neprocházel jsem celou diskuzi k tomuto jídelníčku, protože je značně rozsáhlá.

V příkladu denního jídelníčku ani na snídani ani na oběd neuvádíte obiloviny a o večeři píšete, že může být shodná s obědem nebo se snídaní, čili jde o naprostou absenci obilovin. O obilovinách se zmiňujete pouze v souvislosti s případným vařením, avšak obiloviny lze stejně snadno naklíčit jako luštěniny, takže se vařit nemusí.

Jak to s těmi obilovinami vlastně je, jsou v jídelníčku nutné nebo ne?

Člen 28ondra53 vám odpověděl jedním z mých starších příspěvků na toto téma a myslím, že na něm není co měnit. Speciálně obilí obsahující lepek je velké svinstvo, které umožní na střevní stěně žít velkému množství drobných šmejdů, kteří pak zvedají serotonin a estrogen a vytváří tak v těle prostředí pro zánětlivé procesy.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: čtv zář 11, 2014 9:07 am 
Offline

Registrován: sob srp 30, 2014 7:16 am
Příspěvky: 3
Jarda píše:
Člen 28ondra53 vám odpověděl jedním z mých starších příspěvků na toto téma a myslím, že na něm není co měnit. Speciálně obilí obsahující lepek je velké svinstvo, které umožní na střevní stěně žít velkému množství drobných šmejdů, kteří pak zvedají serotonin a estrogen a vytváří tak v těle prostředí pro zánětlivé procesy.

Děkuji, už jsem si o tom mnohé přečetl. Dnešní vyšlechtěné hybridní obilí prostě nebrat. To naši prapředkové s normálním původním obilím na tom byli mnohem líp, ale to už se nevrátí. Holt jsme se narodili do příšerné doby. A bude hůř.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Prosím o radu
PříspěvekNapsal: pát zář 19, 2014 10:50 am 
Offline

Registrován: pát zář 19, 2014 9:21 am
Příspěvky: 8
Dobrý den, chtěla bych poprosit o radu, rozhodla jsem se díky svým zdravotním potížím(vyhřezlá ploténka, snížená funkce štítné žlázy, dlouhodobý kašel), že bych přešla převážně na nevařenou čerstvou stravu (tedy kromě vařeného bezmasého jídla v práci). Tedy asi týden se už takto stravuji... Mám obavy, abych svému tělu dodala vše, co potřebuje. Ve Vašem vzorovém jídelníčku píšete, že na snídani ovocný salát, ořechy či kokos, skořice a olivový olej. Salát je naprosto v pohodě, ta skořice se taky dá, ale olivový olej mi k tomu vůbec nepasuje. Prosím, můžete mi vysvětlit, jestli je ten oliváč důležitý, případně proč? A proč tam má být ta skořice? Oběd a večeře je fajn, tam mi ten olej nevadí, ale pokud má význam při snídani, tak se "přemůžu" \":)\"
Můj jídelníček vypadá asi takto :
ráno po probuzení - teplá voda se šťávou z citrónu (to už piji asi 1/4 roku)
asi po 1/2 hodině - chlorela, spirulina, šťáva z ječmene
asi v 7.30 hodin - ovocný salát (jablko, banán + hroznové víno, kiwi nebo nektarinka), ořechy, případně slunečnicové semínko, troška skořice)
asi ve 12 hodin - ono vařené bezmasé jídlo v práci \":?\"
asi v 17 hodin - zeleninový salát (okurka, ledová salát, rajčata, mrkev, celer, polníček, klíčky mungo...)
Nedělám někde chybu? Nebo byste mi doporučili dělat něco jinak?
Dále nevím jak s ovocnými a zeleninovými šťávami.. Mám doma sice odšťavňovač, ale vysokootáčkový, takže šťáva má hodně pěny a odpad není zrovna suchý.. Poradíte, prosím, třeba i jaký z odšťavňovačů či lisů je cenově dostupný. A musí to být přímo jen šťáva nebo třeba rozmixovat vše v mixéru s trochou vody?
Moc děkuji za odpověď a případné rady a všechny vás tady zdravím \":)\"
Lenka


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prosím o radu
PříspěvekNapsal: pát zář 19, 2014 2:14 pm 
Offline

Registrován: ned črc 08, 2012 10:28 am
Příspěvky: 734
Lenule píše:
Dobrý den, chtěla bych poprosit o radu, rozhodla jsem se díky svým zdravotním potížím(vyhřezlá ploténka, snížená funkce štítné žlázy, dlouhodobý kašel), že bych přešla převážně na nevařenou čerstvou stravu (tedy kromě vařeného bezmasého jídla v práci). Tedy asi týden se už takto stravuji... Mám obavy, abych svému tělu dodala vše, co potřebuje. Ve Vašem vzorovém jídelníčku píšete, že na snídani ovocný salát, ořechy či kokos, skořice a olivový olej. Salát je naprosto v pohodě, ta skořice se taky dá, ale olivový olej mi k tomu vůbec nepasuje. Prosím, můžete mi vysvětlit, jestli je ten oliváč důležitý, případně proč? A proč tam má být ta skořice? Oběd a večeře je fajn, tam mi ten olej nevadí, ale pokud má význam při snídani, tak se "přemůžu" \":)\"
Můj jídelníček vypadá asi takto :
ráno po probuzení - teplá voda se šťávou z citrónu (to už piji asi 1/4 roku)
asi po 1/2 hodině - chlorela, spirulina, šťáva z ječmene
asi v 7.30 hodin - ovocný salát (jablko, banán + hroznové víno, kiwi nebo nektarinka), ořechy, případně slunečnicové semínko, troška skořice)
asi ve 12 hodin - ono vařené bezmasé jídlo v práci \":?\"
asi v 17 hodin - zeleninový salát (okurka, ledová salát, rajčata, mrkev, celer, polníček, klíčky mungo...)
Nedělám někde chybu? Nebo byste mi doporučili dělat něco jinak?
Dále nevím jak s ovocnými a zeleninovými šťávami.. Mám doma sice odšťavňovač, ale vysokootáčkový, takže šťáva má hodně pěny a odpad není zrovna suchý.. Poradíte, prosím, třeba i jaký z odšťavňovačů či lisů je cenově dostupný. A musí to být přímo jen šťáva nebo třeba rozmixovat vše v mixéru s trochou vody?
Moc děkuji za odpověď a případné rady a všechny vás tady zdravím \":)\"
Lenka

KAŠLI NA SUROVÚ STRAVU, UŹ JE TO TU DÁVNO PASÉÉÉÉEÉÉÉ.........................JE TO ODŽUB.........
Začni pekne jesť nízkosacharidovú stravu so stredným množstvom bielkovín (živočíšnych), a vyšším množstvom živočíšnych tukov. Zaraďuj k tomu hladovku, napr. raz do mesaica trojňovú, alebo napr. 4 krát do mesiaca 36 hodinovú. PLUS rôzne detoxikácie popísané na tejto stránke (klystíry, očista pečene, atď...)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prosím o radu
PříspěvekNapsal: pát zář 19, 2014 2:39 pm 
Offline

Registrován: ned bře 25, 2012 9:57 pm
Příspěvky: 501
Bydliště: NMnV
NOWOCAYN_2 píše:
KAŠLI NA SUROVÚ STRAVU, UŹ JE TO TU DÁVNO PASÉÉÉÉEÉÉÉ.........................JE TO ODŽUB.........
Začni pekne jesť nízkosacharidovú stravu so stredným množstvom bielkovín (živočíšnych), a vyšším množstvom živočíšnych tukov. Zaraďuj k tomu hladovku, napr. raz do mesaica trojňovú, alebo napr. 4 krát do mesiaca 36 hodinovú. PLUS rôzne detoxikácie popísané na tejto stránke (klystíry, očista pečene, atď...)

Skutočne kvalitná rada, to máš z toho pitia vlastného moču. Radšej si daj dobrej slivovice nech Ti tie múdrosti z hlavy vypláchne.

_________________
Prosím ctených mudrlantov aby na moje komentáre nereagovali.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prosím o radu
PříspěvekNapsal: pát zář 19, 2014 5:30 pm 
Offline

Registrován: ned črc 08, 2012 10:28 am
Příspěvky: 734
Deane píše:
Skutočne kvalitná rada, to máš z toho pitia vlastného moču. Radšej si daj dobrej slivovice nech Ti tie múdrosti z hlavy vypláchne.

Nie, budem jesť surovú stravu, ovocíčko, zeleninku, oriešky, a budem sa pozerať, ako mi odchádza svalovina, ktorú vitariáni, pokiaľ je obvod paže väčší než 35cm, nazývajú "balast"... \":D\" \":D\" \":D\"
Keď na nejakej strave odchádza svalovina, JE TO JASNÝ DôKAZ JEJ ŠKODLIVOSTI. Len slepý to nevidí, a slepý by sa nemal vyjadrovať v takejto veci \":wink:\"
Poznám pár ľudí o nejaký čas (mesiace, dlhšie) boli/sú na vitastrave, a každý z nich stratil určité množstvo svalov, ten kto ich mal viac, ten významnejšie množstvo. ALE TO JE PODĽA DEANEHO PROSTE ZNAK, ŽE JE TO VHODNÁ STRAVA PRE ČLOVEKA... \":D\" \":D\" \":D\" ... On má proste len vieru, ale zároveň má klapky na očiach...


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1308 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74 ... 88  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz