Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je ned lis 24, 2024 2:31 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87 ... 147  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Půst
PříspěvekNapsal: ned zář 21, 2014 7:59 am 
Administrátor
Administrátor

Vševěd píše:
Od včerejška jedu sedmičku. Budu ji dělat ještě hůř než posledně, nebudu ani polykat vlákninu. Ale: abych udržel žaludek v chodu, budu pít kávu.
Je to použitelná metoda? Nedělám to tentokrát vůbec pro zdraví, jenom jsem chtěl zhubnout, shodil jsem 12 kg a začal jsem mít svoje obvyklé
záchvaty žravosti, které mně postihnout vždycky po dvou měsících dietování. Prostě se celý den držím a večer vyluxuju ledničku. A držet hladovku
mi přijde daleko jednodušší, než držet dietu.
Takže: když budu každý den pít kávu, tak žaludek bude mít spoustu HCl a když potom pojedu návratovku, nebudu mít s trávením problém vůbec,
myslím si.
Co Vy na to, pane Jardo?

No, je to hodně svérázný způsob, ale zase taková kravina to není. Kafe zvedne HCl, to je pravda, což ovšem za daných podmínek význam skoro nemá, ale i extrémně nabudí štítnou a ta pak pálí opravdu výborně. Trochu problém by mohl nastat u člověka, který má vysoký vápník a nízký hořčík, tedy blbě hospodaří se sacharidy a potřebuje jejich stálý přísun, aby udržel glykémii srovnanou. Někdo tedy při tomto postupu může spadnout do hypoglykémie a prudce mu stoupne adrenalin, což vyvolá velice nepříjemné stavy jako na infarkt, ale pokud to ustojíte, hubnout budete určitě a neměla by vám být ani zima.

PříspěvekNapsal: ned zář 21, 2014 8:45 am 
Administrátor
Administrátor

Floater píše:
treba tady je zakladni postup atd. http://www.livingthenourishedlife.com/2 ... oconut-oil
staci zadat do googlu coconut oil fast/cleanse apod. a vyjede toho dost..

Tak to není půst, ale speciální monodieta, která fungovat určitě bude. Obdivuhodné vlastnosti kokosového oleje se dají využívat různě a jedna z jeho vlastností je, že stejně jako kofein i kokosák velice dobře zrychluje štítnou žlázu a tak tělo pálí daleko více bordelu, než na jiné stravě.

PříspěvekNapsal: ned zář 21, 2014 3:35 pm 

Dobry den prajem.
Chcem vyskusat hladovku.Zatial som sa postila len 2 krat a to len jeden den.Ale mozem povedat,ze k veceru som sa citila taka lahka,plna zivota,proste naozaj dobre.Az na ten ranajsi a doobedny hlad \":)\"
Chcem vyskust 3 dni.A mozno ak to zvladnem,trufnem si aj na tyzden.
Len sa obavam zhorsenia psychiky,co mne teda len zbytocne zhorsi stav,kedze som sa liecila na uzkosti,depresie a sale to nieje ono,ale lieky uz neberiem co ma velmi tesi.
Hlavne ma zaujima,ci hladovka na cistej vode,ci uz jedno a viac dnova nespomali travenie a po ukonceni hladovky priberiem este viac ako som mala pred hladovkou.Nerada by som si spomalila metabolizmus.Samozrejme viem,ze stratene kg sa vratia po ukonceni postu,ale bojim sa ci nepribudnu aj dake navyse...
Ten jeden den nebol vela,ale pri troch uz asi bude problem s dychom vsak?
Da sa tomu dako vyhnut?
Po ukonceni hladovky by som chcela prejst na vitariansku stravu.Ak sa mi to nepodari uplne,tak aspon na 50percent aj to bude velky uspech oproti mojim starym navykom.
Este jedna otazocka.
Pri hladovke mozem uzivat napr.Mobivenal,magneziuma ine doplnky?
Budem rada za kazdu reakciu \":-)\"

PříspěvekNapsal: ned zář 21, 2014 3:52 pm 

Janula píše:
Dobry den prajem.
Chcem vyskusat hladovku.Zatial som sa postila len 2 krat a to len jeden den.Ale mozem povedat,ze k veceru som sa citila taka lahka,plna zivota,proste naozaj dobre.Az na ten ranajsi a doobedny hlad \":)\"
Chcem vyskust 3 dni.A mozno ak to zvladnem,trufnem si aj na tyzden.
Len sa obavam zhorsenia psychiky,co mne teda len zbytocne zhorsi stav,kedze som sa liecila na uzkosti,depresie a sale to nieje ono,ale lieky uz neberiem co ma velmi tesi.
Hlavne ma zaujima,ci hladovka na cistej vode,ci uz jedno a viac dnova nespomali travenie a po ukonceni hladovky priberiem este viac ako som mala pred hladovkou.Nerada by som si spomalila metabolizmus.Samozrejme viem,ze stratene kg sa vratia po ukonceni postu,ale bojim sa ci nepribudnu aj dake navyse...
Ten jeden den nebol vela,ale pri troch uz asi bude problem s dychom vsak?
Da sa tomu dako vyhnut?
Po ukonceni hladovky by som chcela prejst na vitariansku stravu.Ak sa mi to nepodari uplne,tak aspon na 50percent aj to bude velky uspech oproti mojim starym navykom.
Este jedna otazocka.
Pri hladovke mozem uzivat napr.Mobivenal,magneziuma ine doplnky?
Budem rada za kazdu reakciu \":-)\"

Janulka, odporúčam ti prečítať si tento topic, najlepšie celý, a riadiť sa hlavne tým, čo je viac ku jeho koncu.... Ahoj \":wink:\"
Radím ti dobre.

Předmět příspěvku: Skusenosti s hladovkou & otazky
PříspěvekNapsal: ned zář 21, 2014 5:29 pm 

Zdravim. Chcel by som sa podelit o moje skusenosti s hladovkami a neskor polozim zopar otazok. Zatial mam za sebou niekolko 1 a 3, teraz robim 7, dnes je to 4. den. Mam 21 rokov, vysku 170 cm a mam nadvahu, schudol som uz 20 kg, ale stale mam este cca 95 kg. S hladovkami som nikdy nepocital z dvoch dovodov. Prvym je ze som si myslel, ze by to s mojimi zdravotnymi problemami nebolo vhodne a mohol by som si vazne ublizit. Tym druhym je ze nemam pevnu volu a nikdy som nezvladol nejest dlhsie ako par hodin. Este pred par mesiacmi som zjedol na ranajky napr. 8 rozkov so sunkou a syrom, velku porciu obeda a na veceru kludne aj kilovu pizzu a to neprehanam. Ked som sa nemohol poriadne nazrat, bol som velmi podrazdeny. Vzdy som chcel schudnut, ale nikdy som nevedel prestat jest. A s cvicenim je to este horsie. Nedokazem zabehnut ani kilomter, v posilke som bol raz a niekolko dni som mal hroznu svalovku. Potom mi jeden znamy poradil aby som vyskusal stravovanie podla Vlada Zlatosa. Nie je to ziadna dieta, ale plnohodnotna strava. Velmi zjednodusene by som mohol povedat ze je zalozena na principe obmedzenia prijmu sacharidov a zvysenia poctu (kvalitnych) tukov. A skutocne to funguje. Zacal som v lete a uz sa mi podarilo schudnut 20 kg. Ale co je hlavne, pri tejto strave nemam nikdy pocit hladu, vzdy sa najem do sytosti, pretoze ma zasytia prave tie tuky a velke porcie zeleniny. A tak ako odporuca Vlado Zlatos, vobec neranajkujem, do obeda len podjedam a najem sa az neskor poobede alebo ku veceru. A kedze som si uz zvykol neranajkovat a cakat na jedlo az do vecera, tak som si raz povedal, ze skusim jeden den jedlo vynechat, najem sa az zajtra. Na moje velke prakvapenie som az do vecera v podstate vobec nebol hladny, spalo sa mi dobre. Takychto jedniciek som skusil uz asi 5 – 6, vzdy bezproblemovo. Tak som si zacal zistovat nejake informacie o dlhsich hladovkach, ci by to bolo pre mna bezpecne, zacal som citat pust.cz a ine stranky a potom sa rozhodol skusit trojku. A teraz sa konecne dostanem k tomu, preco toto vsetko pisem. Absolutne nechapem, preco som ani na 2. a 3. den nepocitoval takmer ziaden hlad. Nikdy nie taky, aby mi to robilo nejaky problem alebo aby som mal potrebu sa najest. Dokonca aj 4. den rano (rovnako ako dnes) som sa vzdy citil v pohode a bol by som schopny pokracovat dalej, ale pre istotu som to radsej ukoncil. Ved vsade som sa docital ze travenie a teda aj pocit hladu sa zastavuje az 3. – 5. den hladovky a prve dni su vzdy najtazsie prave kvoli velkemu pocitu hladu. Jediny problem, ktory u mna nastal bol pri druhej trojke, ked v druhy den navratovky (rano jedna naparena paradajka, vecer jedna hruska) ma zacala dost boliet hlava. Ale hladny som nebol, dokonca ani pocas navratovky, aj tu hrusku som vecer zjedol len z povinnosti, ale hlad som nepocitoval. Len som si lahol do postele, pustil hudbu a lezal az kym som nezaspal, treti den bol uplne bezproblemovy. Takze viete mi niekto vysvetlit cim to je? Ked kazdy pise o hlade, a ja, clovek, co tri mesiace dozadu na obed zozral cele kurca, s tym nemam najmensi problem. Ale mozno by som mal jedno vysvetlenie. Zijem v lese, kazdy den chodim na prechadzku so psom, cerstvy vzduch, nadherna priroda atd. Do mesta chodim malokedy. Nechodim do prace. Pracujem na vlastnom projekte doma, nemam ziadneho sefa, ziadne deadliny, robim denne tolko hodin, kolko sa mi chce, ak sa mi nechce, nerobim nic. S peniazmi nemam problem. Nemam rodinu. A teda, co tym chcem povedat je to, ze nemam takmer ziadne starosti (jedine co ma trapi je moje zdravie a moj vzhlad, co sa ale v poslednom case pomerne rychlo zlepsuje a teda ma to znacne motivuje), ziadne obmedzenia a teda ziaden stres. Vacsina ludi, ktori drzia hladovku musia popritom chodit aj do prace, mesiac dovolenky by si mohli asi tazko zobrat. Dalej sa musia starat o rodinu a mnozstvo inych povinnosti a teda maju dost stresu. A tak je jasne ze ich telo si pyta jedlo, lebo je to vlastne droga, ktora upokojuje. Ved aj ja som bol cele tie roky, da sa povedat, zavisly na jedle. Ked som sa nenajedol bol som mozno podobne nervozny (ale nechcem prehanat, o drogach toho vela neviem) ako fetak, ktory nedostane davku pervitinu. Takze je toto dovod, preco nepocitujem hlad? Myslim, ze to dava zmysel. Pretoze v tie dni, ked som nejedol som mal tiez pocit znizenej energie. Teda citil som sa uplne v pohode, ale pracovat sa mi velmi nechcelo. Namiesto obvyklych 5 – 6 hodin, som sa dokazal sustredit nanajvys 4, ale niektore dni som dokonca nerobil vobec. Cely den som sa len zabaval, relaxoval, chodil von. Takze zrejme, keby som bol nuteny podavat nejake velke vykony, tiez by som pocitoval hlad. Ale vsimol som si jednu zaujimavost. Ked drzim hladovku, nedokazem spat na chrbte, iba na boku alebo bruchu. Ked lezim na chrbte, tak citim akysi tlak na zaludok, da sa povedat ako keby som bol hladny. Ale ked sa obratim, hned je vsetko v poriadku. Viete to niekto vysvetlit? A dalej by som sa chcel opytat este ohladom klystiru. Pocas hladovky si creva vyplachujem kazde rano, ale nikdy do seba nedostanem viac ako 1,5 l. Docital som sa, ze optimalne by to mali byt 2 l, ale mne to jednoducho nejde. Nie zeby som citil bolest alebo mal nutkanie sa vyprazdnit, ale jednoducho po 1,5 l sa privod vody zastavi. Znamena to, ze mam creva upchate, stale tam nieco je, co brani vode dostat sa dalej? Cital som tiez, ze je potrebne sa poobracat na boky, urobit sviecku a podobne, nech sa voda dostane vsade, mozno potom by som tam dostal ten zvysok. Problem je v tom, ze sa stihnem akurat obratit na bok, urobit na chvilu sviecku a po 1 – 2 minutach uz mam potrebu sa vyprazdnit, takze to nikdy nestihnem. Optimalne by to vraj malo byt cca 10 minut. Ja pouzivam obycajnu vodu so stipkou soli a trochou citronovej stavy. Cital som ze ovela efektivnejsie je pouzivat vlastny moc. Zatial som to neskusal, pretoze ma napadlo, ci to nebude kontraproduktivne. Kedze nie som zdravy a navyse pocas hladovky sa vylucuju z tela skodlive latky, aj v moci, tak by som tie latky len znovu dostal do tela, nie? Alebo ako to je? Budem velmi rad, ak sa najde niekto, kto bude vediet a bude ochotny odpovedat na vsetky moje otazky. Pripadne ak by ste mali aj nejake odporucania alebo vlastne skusenosti co sa tyka hladovky spojenej s nadvahou, comu by som sa mal vyvarovat. A ci je v mojom pripade vhodne drzat hladovky dlhsie ako 7 dni. Momentalne robim prvu sedmicku a prve 4 dni prebehli absolutne bezproblemovo. Vlastne sa kazdy novy den citim lepsie, pretoze ma velmi motivuje to, ze som to dokazal (aj ked v skutocnosti som nemusel pouzit ziadne velke usilie). Este doplnim informacie o mojom zdravotnom stave. V podstate netrpim ziadnym inym ochorenim, len mam nadvahu. S nou sa ale samozrejme spaja mnozstvo problemov, ale nic zavazne. Pred par mesiacmi mi brali krv a vsetko bolo "v norme". Neuzivam ziadne lieky.

PříspěvekNapsal: ned zář 21, 2014 8:25 pm 

Ahoj \":)\" Tak dakujem za typ.Myslela som ze sa z toho ulejem a niekto mi tu krasne zodpovie otazky \":lol:\"
Uz som na 18stej strane a uz ma bolia oci.Asi na dnes stacilo...
Kde kupim tie papieriky na meranie ph mocu?Lekaren?
Taka som inspirovana,ze kebyze neuzivam antibiotika,tak sa dam na neho uz od zajtra:-)
Mam asi daku bakteriu v mocovych cestach,alebo mam len zapal,dnes ti ani nepovedia co ti je a daju antibiotika \":lol:\"
Nikdy ich nejem,ani ked som chora,ale toto nutkanie na wc a neustale steklenie je na nevydrzanie,takze nebola ina moznost nakolko caje a brusnice nezaberali a stav sa zhorsoval a ja musgpgm aj do roboty chodit.
Inak asi sa tu taka otazka nehodi,ale ja nikde nevidim ze niekto reaguje na moj prispevok.Vzdy len nahodne otvaram temu a sledujem.Neda sa to tu niekde nastavit?Napr ze sa prihlasim a uvidim dake upozornenie kto mi reagoval na prispevok.Lebo takto si to niekedy ani nemusim vsimnut a to by bolo skoda.A este ako mozem oznacit daky prispevok a priam na neho odpovedat?
Ospravedlnujem sa,asi sa to tu nehodi,ale neviem kde inde napisat.Mam tu trosku este zmatok \":)\"

PříspěvekNapsal: ned zář 21, 2014 9:10 pm 

Janula píše:
Ahoj \":)\" Tak dakujem za typ.Myslela som ze sa z toho ulejem a niekto mi tu krasne zodpovie otazky \":lol:\"
Uz som na 18stej strane a uz ma bolia oci.Asi na dnes stacilo...
Kde kupim tie papieriky na meranie ph mocu?Lekaren?
Taka som inspirovana,ze kebyze neuzivam antibiotika,tak sa dam na neho uz od zajtra:-)
Mam asi daku bakteriu v mocovych cestach,alebo mam len zapal,dnes ti ani nepovedia co ti je a daju antibiotika \":lol:\"
Nikdy ich nejem,ani ked som chora,ale toto nutkanie na wc a neustale steklenie je na nevydrzanie,takze nebola ina moznost nakolko caje a brusnice nezaberali a stav sa zhorsoval a ja musgpgm aj do roboty chodit.
Inak asi sa tu taka otazka nehodi,ale ja nikde nevidim ze niekto reaguje na moj prispevok.Vzdy len nahodne otvaram temu a sledujem.Neda sa to tu niekde nastavit?Napr ze sa prihlasim a uvidim dake upozornenie kto mi reagoval na prispevok.Lebo takto si to niekedy ani nemusim vsimnut a to by bolo skoda.A este ako mozem oznacit daky prispevok a priam na neho odpovedat?
Ospravedlnujem sa,asi sa to tu nehodi,ale neviem kde inde napisat.Mam tu trosku este zmatok \":)\"

Ahoj, papieriky na meranie pH moču som nikdy nekupoval (mala by si sa na to vykašľať, nie je to vôbec smerodajné v skutočnosti... MôJ NÁZOR, a nie len môj).
Pokiaľ viem, upozornenia tu nie sú, takže ak nebudeš pozorná, niečo ti ujde \":-)\"
Označiť príspevok môžeš tak, že dáš "citace" príspevku na ktorý chceš reagovať, dáš si riadok medzeru medzi tou citáciou a tvojou odpoveďou na to.
Treba porobiť detoxy, nie len hladovky.... Popravde, mala by si začať skôr shankapraksalanou, urinovými klystýrmi a očistami pečene (hoci už sa blíži zima, a zima nie je príliš vhodná na očistu pečene, ale nevadí...)... Návody nájdeš na tejto stránke.

PříspěvekNapsal: pon zář 22, 2014 6:49 am 

Este by som sa chcela opytat na odsavovac.Zatial ziadny nevlastnim.Ale bohuzial su aj dost drahe.Nasla som jeden od catler za 190 eu.Neviem ci aj taky moze byt,alebo daky specialny?
Pripadne daky link by sa hodil.
Inak dakujem za odpoved.Samozrejme planujem ocistu pecene ost.marianskym,nakolko tam mam dake odchilky podla dakej normy.Bola som na preventivke.Klyrtir na ten sa chystam uz dost dlho \":-)\"
Tu sank.metodu ocisty nepoznam,musim nastudovat \":)\" Hlavne ten klystir ma trapi,pretoze stale cestujem a byvam v hoteloch a tam fakt nieje vhodne urinu skladovat.A vraj voda nieje dobra,ak neviem cim ho robit az si nevyplavim tie dwnbre bakterie \":(\"

PříspěvekNapsal: pon zář 22, 2014 10:22 am 

Janula píše:
Este by som sa chcela opytat na odsavovac.Zatial ziadny nevlastnim.Ale bohuzial su aj dost drahe.Nasla som jeden od catler za 190 eu.Neviem ci aj taky moze byt,alebo daky specialny?
Pripadne daky link by sa hodil.
Inak dakujem za odpoved.Samozrejme planujem ocistu pecene ost.marianskym,nakolko tam mam dake odchilky podla dakej normy.Bola som na preventivke.Klyrtir na ten sa chystam uz dost dlho \":-)\"
Tu sank.metodu ocisty nepoznam,musim nastudovat \":)\" Hlavne ten klystir ma trapi,pretoze stale cestujem a byvam v hoteloch a tam fakt nieje vhodne urinu skladovat.A vraj voda nieje dobra,ak neviem cim ho robit az si nevyplavim tie dwnbre bakterie \":(\"

Aj klystíry so slanou vodou (aspoň 1 lyžika himalájskej soli na 1 liter vody) sú fajn....
Stále cestuješ, bývaš v hoteloch... No, meniť by som s tebou nechcel, ale asi máš takú prácu rada. Tak, také veci sa v hoteloch robiť veľmi nedajú - resp. dajú, ale potrebuješ mať hodiny času, lebo klystír nie je o tom, že to do seba napustíš, a do pár minút všetko vyjde von... Niekedy sa môže pýtať zvyšok tekutiny z klystíru von až po niekoľkých hodinách... A taká shankapraksalana - to v hoteli s ňou je ešte ťažšie.... Takže asi tieto veci by si mala robiť keď si doma... Určite je domáce prostredie potrebné aspoň zo začiatku pri praktickom zoznamovaní sa s očistami.... A ostropestrec je slabota - ja som mal na mysli očistu pečene "nahrubo", ktorú popisuje pán Jarda v návodoch - očista za pomoci olivového oleja a citrusovej šťavy (buď citrónovej, alebo grepovej).... Na to ale na hoteli zabudni......

PříspěvekNapsal: pon zář 22, 2014 3:13 pm 

Janulo podle mě to není třeba hrotit. \":)\"
Prostě začni pít jen vodu a tělo se postará o zbytek. Je chytřejší než kdokoliv tady a doopravdy ti nikdo neporadí. Samozřejmě třeba klystýrem si můžeš hodně ulevit, nebo když předtím jíš jen zeleninu na vyčištění střev, nebo saunama během půstu a podobně. Ale to co si tělo zařídí samo prostě stejně jnijak nenahradíš. \":)\"
A stejně tak s těmi doplnky. Není třeba brát magnesium ani nic jiné, tělo ho má dost uložené a po těch pěti dnech půstu si bude hospodaři podle svého a to omnoho lépe než když člověk normálně jí. A pokud se jedná o těch prvních tři až pět dní, tak je v podstatě jedno jestli budeš brát nějaké doplnky. V podstatě tam to ještě není ten pravý detoxikační půst, v podstatě tělo jen hladoví, a je to spíš o mentalitě člověka, aby to vydržel. Jinak tělo normálně běžíí dál, jen nemá dost cukr. A proto se taky potom přepne na autospalování tuků....
A k tomu klystýru. Střeva zvládnou i tu vodu. Co nezvládnou vyhodí. \":)\" A proto se tam dává třeba trocha octa nebo tak. Ale klystýr potřeba není, je to jen uryhlení. Tělo se postará samo při delším postu...

PříspěvekNapsal: pon zář 22, 2014 6:03 pm 

Nowocayn 2-Tak ten klystyr so solou bude asi lepsia volba.
No ono to moje cestovanie nieje az take strasne.Som aj doma,ale ako pisem casto som na cestach a to mi az tak nevadi,konecne vidim aj dalej ako za nase mesto \":D\" A hlavne,clovek moze zit trosku na urovni,pretoze tie nase platy na Slovensku nevystacia ani na slusny najom...Takze pokial sme v jednom meste 2 tyzdne,samozrejme byvame v jednom a tom istom hotely.Len proste robim 12stky a naozaj si neviem predstavit tam behat este s urinou \":lol:\"

Ta ocista na hrubo,tak to si najdem,len mam trosku problem najst uvodnu stranku kde to pan Jarda popisuje.Vzdy sa dostanem len na forum a neviem najst tu prvu uvodnu stranku.
Samozrejme taketo detoxikacie musim robit doma,pretoze z roboty nemozem odbehovat na wc ako sa mi zachce.Dakujem za typ \":wink:\" Doma mam uz semena ostrop.marianskeho,tak asi som ich kupovala zbytocne.
Inak,mam o jednu jednotku zhorsene pecenove testy.Mozu to mat za nasledok vitaminy?Beriem magnezium,koenzym Q10,rutin na zily,sem tam vitamin E a C.
Inak uz som na 31 strane.Hadam po precitani celeho fora budem mudrejsia \":)\"

Zatial som pochopila tieto veci
Takze pred postom je dobre vyrovnat si ph aby nebolo kysle.
Pred postom by bolo vhodne urobit ocistu pecene,criev,shankap.
Je dobre pocas postu robyt klystyry
Najprv je vhodne pripravovat sa na post postupne.Cize zaciname 1dnovy,3 dnovy atd a pokial vsetko prebieha bez problemov,tak mozme ist na viac dnove(Mne by inak kludne stacilo ak sa dopracujem k 7 dnom:-))
Ak je clovek velmi prekysleny,moze popijat prve 3 dni citronovu vodu.
Voda sa pije zasadne destilovana
Ak su velke tazkosti(dlhodoba strata energie aj po 5 dni postu,nemuselo sa zastavit travenie a treba hladovku ukoncit.Pripadne ak je dlhodoby tmavy moc a nepomoze ani narazovy prisun tekutin)
Doba navratu musi trvat rovnako dlho ako doba postu.To je ta tazsia cast.Zacina sa naparenou zejleninou a zeleninove stavy,neskor aj ovocne.Tropicke ovocie vynechavame.
Nieje vhodne nic uzivat,ziadne lieky,doplnky a ine
V case postu sa treba vyvarovat stresu,naopak vhodny je pobyt v prirode a moze sa aj lahko sportovat.

Tak zatial som nadobudla tieto informacie,ale ak sa nieco zmenilo,pripadne sa niekde mylim,opravte ma.
Precalen som na 31strane a je to par rokov do zadu \":)\"

PříspěvekNapsal: pon zář 22, 2014 7:41 pm 

Dezonero píše:
Janulo podle mě to není třeba hrotit. \":)\"
Prostě začni pít jen vodu a tělo se postará o zbytek. Je chytřejší než kdokoliv tady a doopravdy ti nikdo neporadí. Samozřejmě třeba klystýrem si můžeš hodně ulevit, nebo když předtím jíš jen zeleninu na vyčištění střev, nebo saunama během půstu a podobně. Ale to co si tělo zařídí samo prostě stejně jnijak nenahradíš. \":)\"
A stejně tak s těmi doplnky. Není třeba brát magnesium ani nic jiné, tělo ho má dost uložené a po těch pěti dnech půstu si bude hospodaři podle svého a to omnoho lépe než když člověk normálně jí. A pokud se jedná o těch prvních tři až pět dní, tak je v podstatě jedno jestli budeš brát nějaké doplnky. V podstatě tam to ještě není ten pravý detoxikační půst, v podstatě tělo jen hladoví, a je to spíš o mentalitě člověka, aby to vydržel. Jinak tělo normálně běžíí dál, jen nemá dost cukr. A proto se taky potom přepne na autospalování tuků....
A k tomu klystýru. Střeva zvládnou i tu vodu. Co nezvládnou vyhodí. \":)\" A proto se tam dává třeba trocha octa nebo tak. Ale klystýr potřeba není, je to jen uryhlení. Tělo se postará samo při delším postu...

Tak to si ma teda nepotesil ze 5 dni ani nieje post len hladovanie...Lebo ja si tak trufam na 7 dnovy a tak teda neviem aky ma vyznam.Ci teda vobec daky ma,teda okrem hladovania.Neviem,ale na dlhsi si zatial netrufam a to hlavne koli mojej praci a to dlhe cestovanie.Uz teraz byvam z cesty tak 2 dni ako ozrata,neviem ako by som to zvladala pri hladovke. :-/ Takze jedine by prichadzalo do uvahy zobrat si dovolenku a ostat doma.
Zatial len cerpam informacie a asi bude najvhodnejsie zacat s detoxom.Zatial som nikdy nic neskusala,takze cele toto forum je pre mna nieco nove,ale obrovsky prinos a som velmi rada ze som na tuto stranku natrafila.Takze v zivote som neskusala klystir,vyplachy zaludka,detoxikacie pecene,krvy,ladvin atd.takze musim asi najprv nazbierat co najviac informacii a potom postupne s niecim zacat.
Ako tak citam toto forum,zatial som si urobila ten pluvaci test a tie sliny bohuzial do pol minuty boli na dne pohara.Neviem co to presne znamena,tusim kvasinky.
Este sa mi podarilo pochopit par veci a to hlavne to,ako zle sa stravujem.Ale uz daky cas sa stravujem o 50percent lepsie a to by som ani nezacala nebyt tejto stranky.Pan Jarda tu ma naozaj velmi zaujimave clanky a ked uz si clovek nevstupi do svedomia po precitani par jeho clankov,tak uz asi nikdy:-)
V mojom okoli su vecsinou ludia ktory nemaju sajnu o tom co je dobre a co zle.Nema vyznam sa o tom bavit,pretoze vraj trepem blbosti a na nieco sa umriet musi a tak dalej.
Ale mna to neodradza,ja sa kazdy den tesim na toto uzasne forum a viem ze postupne budem aj ja praktizovat tu opisovane detox \":)\"
Este ma napadla taka otazka.Mozno to tu bolo spomenute,ale zatial som sa k tomu este nedostala.
Ako posobi hladovka na parazity?
Ja mam hlisty na 100percent.Nieje to prvy krat,ale ako vidim nieco robim zle ked sa stale vracaju.Tak ako na ne posobi post?Pripadne je nieco co ich odstrani okrem chem.liekov?

PříspěvekNapsal: úte zář 23, 2014 10:43 am 

Este sa chcem opytat na tu ocistu pecene.Nasla som taku kde sa pouziva Epsomska sol,olivovy olej a grap alebo citron.
Mozem urobit aj takuto ocistu pred postom?Ci to musi byt prave na shankapraksalanova ocista?Ta je zase na ocistu criev.Neviem ktorov mam zacat.Zatial to studujem
Dakujem

PříspěvekNapsal: úte zář 23, 2014 12:57 pm 

[quote="Janula":4jrrwdhw]Este sa chcem opytat na tu ocistu pecene.Nasla som taku kde sa pouziva Epsomska sol,olivovy olej a grap alebo citron.
Mozem urobit aj takuto ocistu pred postom?Ci to musi byt prave na shankapraksalanova ocista?Ta je zase na ocistu criev.Neviem ktorov mam zacat.Zatial to studujem
Dakujem[/quote:4jrrwdhw]
Ta první s tou solí to je ta tvrdá očista jater (pečeně) co popisoval nowocayn myslím. shanka je na ocistu střev a to můžeš použít místo klystýru. \":)\" Jen ty

PříspěvekNapsal: úte zář 23, 2014 5:09 pm 

Takze tyzdenny post vyznam ma?Ale k tomu sa musim dopracovat.Len mam slabu volu a najlepsie by bolo ak by ma niekto v tom podporoval,ale nikoho nepoznam kto by mi bol ochotny v tom pomoct a dodaval mi oporu.Bojim sa ze koli mojej nie pevnej vole to ukoncim skor.Tyzdem je precalen na mna dost,hlavne preto ze ja strasne rada jem.

S tou ocistou pecene si ma trochu vystrasil \":shock:\"
Nieje este daka jemnejsia verzia?Ale tak mam 25 rokov,hadam to nebude az take strasne.Ale tak clovek nikdy nevie.
Takze shanka by mohla pomoct na hlisty?Myslis ze to zvladnem?Neviem sa na to dockat,ale este nechapem vela veci,tak musim citat forum.Len tam je tolko stran,ze hadam to stihnem do konca roka \":D\"
Dnes somzhanala klystir,ale nikde v lekarni ho nemali a to som bola v 6tich.
Zajtra druhy pokus,len pojdem do zdravotnickych potrieb.
Chcela by som sa na post pripravit takto:
Zacnem robievat klystir,potom si precistim creva tou Shankou.Potom mozem skusit ten 7 dnovy post.Len ako vravim,budem musiet pracovat manualne,tak hadam to zvladnem.
Pred postom som chcela urobit aj ocistu pecene,ale trocha si ma odradil.
Moze byt aspon takato priprava?Samozrejme 2 dni pred postom len ovocie a zelenina
Dakujem ti za odpoved

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87 ... 147  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]