Jurri píše:
Mám dlouhodobě hypotyreózu, vysoké anti TPO, neboli autoimunitní zánět. Lehce nižší T3. Hodnoty teď z halvy nevím. Léčím už se dlouhou dobu přírodně, nicméně teď mívám docela často záchvaty úzkosti. Žádná legrace, nemůžu to vůbec kontrolovat. Má tu někdo problémy s psychikou a štítnicí, někde jsem četl, že to může být docela průvodní jev.
Moc nevím co dělat, po ránu jím kokosák, PUFA ve stravě téměř nemám. Jím to co štítnici zrychluje. Teď zkouším třezalkový čaj na sklidnění. Docela zvažuji návrat k hormonům aspoň do srovnání. Mátě nějakou radu?
Jsem na tom podobně, autoimunitní zánět mi ŠZ už úplně zlikvidoval. Minulý rok jsem zkusil postupně hormony vysadit, po půl roce jsem na tom byl psychicky tak špatně (úzkosti, deprese...), že jsem se bohužel k hormonům musel vrátit. Po cca 3 týdnech se psychika výrazně zlepšila a teď jsem OK, jen musím brát celkem vysoké dávky. Ale zase si říkám že snad je lepší brát letrox než antidepresiva
Kdybych přišel na to, jak se léčit přírodně a nemít takové stavy, asi bych do toho šel. Problém je v tom, že psychika se bez hormonnů tak rozhodí, že nejsem skoro schopen donutit se jít do práce, natož řešit přírodní léčbu. Někde se tu psalo o závislosti na umělých hormonech, asi na tom něco bude i když než jsem přišel na to, že mám problém se štítnicí, byl jsem na tom psychicky taky hodně špatně.