Januš píše:
Ahoj všem, ozývám se po delší době s updatem situace.
Po kontrole na endokrinologii v dubnu 2014, jsem měla hodnoty THS 2.05, fT4 15.8, vyšší hodnoty protilátek (obě cca 100) a cítila se stále báječně. Rozhodli jsme se s manželem zkusit třetí dítě. otěhotněla jsem v srpnu 2014, potratila v 9tt v září. Asi týden po potratu jsem byla na odběrech na endokrinologii a tady TSH 6, fT4 10.4, protilátky kolem 1000. Odmítla jsem brát ty chemické hormony a začala řešit všechno znovu jako před rokem. Sama jsem si zdůvodnila, že je tělo zřejmě vyčerpané těhotenstvím a potřebuje jen srovnat biochemii.
Nechala jsem si udělat krevní rozbor i vlasovou analýzu. Z krve jsem se nic moc nedozvěděla - kromě nižšího Fe, s kterým se potýkám od mládí, všechno v prostředku intervalů, homocystein 10. Z vlasové analýzy (biomol) to už bylo zajímavější - velký nadbytek Ca a s tím rozhozené všechny poměry s Ca, nedostatek Zn, mírně nižší Se, vysoký Na, vysoký K, vysoký P, vysoká Cu, vysoký Co, nízké Ag, Si, Sn, B, Li, těžké kovy v normě, trochu vyšší Al, ale stále pod kritickou hranicí.
Subjektivní pocity jsem měla stále dobré, v plné síle a dobré náladě. Stolice pravidelná, formovaná 2-3x denně, jídlo - snídaně ovocný salát se sirnou patlaninou, svačina - banán/jablko/ořechy nebo kousek bezlepkové domácí buchty, oběd - vařené/syrové cca 50/50, vaříme rýži, brambory, quinou, cizrnu, hrách a k tomu zeleninu- dýně, lilek, mrkev, brokolice, zelí..., se sýrem - parmazán nebo ovčí, kozí, večeře - zeleninový salát podle Jardy + cca 3x v týdnu s masem (střídáme rybu, hovězí, divočinu, jehněčí, občas krůtí). Občas zhřeším něčím sladkým, třeba vaječňákem nebo horkou čokoládou, ale pomálu, moc na sladké nemám chuť, spíš, když si jdeme někam sednout "na kafíčko". Cca 1x týdně si s mužem sedneme ke skleničce červeného.
Po analýze jsem posilovala nadledvinky (zapperem), doplňovala B vitamíny, jednotlivě i B komplex (na ten homocystein), Zn (mám ještě od Jardy chlorid zinečnatý), Mg, Se, vit.C, Bór(borax). Hodně sportuji, vždycky jsem sportovala a asi i vždycky budu. Snažím se denně zajít byť i na chviličku do přírody na procházku nebo se proběhnout. Rýmu jsem měla naposledy v březnu 2014, fakt se cítím zdravá.
Na kontrole včera - po dvou měsících od té předchozí mám TSH 4.45 (tedy v normě na horní hranici) a fT4 11,6, protilátky jsme nenabírali.
Je to zlepšení, ale velmi mírné, loni se mi podařilo srovnat vše během 1 měsíce na hodnoty zdravého člověka. Mohl byste mi k tomu někdo poradit? Děkuju.
Januš, kdysi jsme byly v kontaktu…Hodně jsi mě tehdy motivovala. Byla jsem na tom dost špatně.
Dostala jsem se do takového stavu, že jsem na endokrinologii pomalu lezla po čtyřech, tak jsem byla slabá a jediné o co jsem se mohla opřít byla deprese, kterou jsem měla opravdu jako trám. Ovšem Mudra mě dostala na kolena úplně...nicméně i přes to jsem léčbu díky Tvému mailu odmítla a ještě ten den jsem naklusala k jedné paní, která mě postupně dává do kupy:
Původní TSH…………… 68 /optimální 0,35-4,94/…..nové…….7,15 !!!!!!!!!! výrazné snížení
T4……………. 8,4 /optimální 9-19/……………………...10,98 !!!!!!!!! výrazné zvýšení
Protilátky…. 809 /optimální 0-5,61/……………………628 i když je to hrůza, tak výrazné snížení
Další odběry podstoupím někdy v lednu a v březnu si zajdu na endok. Z toho mám upřímně obavy, paní doktorka byla tehdy velmi nepříjemná…myslím, že už mě pochovala.
Léčba čínskými bylinnými čajíky spočívá v první řadě v čištění jater, podpoře funkce sleziny, srdíčka a štítky.Absolvovala jsem i protiparazitální kúru - bohužel i já byla hostilkou, což jsem si do poslední chvíle nechtěla připustit.
Cítím se dobře i když mě v poslední době začíná docela zlobit srdíčko. Mívám docela silné bušení. Deprese a slabosti žádné. Vyhýbám se lepku a strumigenům. Informace o sladkém, že zvyšuje zánět je pro mě nová-díky!