Peto píše:
Vďaka za rýchlu odpoveď. Dnes mám druhý deň. Pocity - trochu som slabší a mierne vyčerpaný, ale celkovo, až na miernu bolesť hlavy fungujem v pohode. Poobede som si zdriemol, teraz idem na prechádzku. V páse som schudol 3cm, pery mám veľmi suché a okolo zubov sa mi vytvoril biely povlak, ktorý som si prstami zotrel. Ináč dnes sú zuby celkom v pohode, až nato, že tam cítim ten povlak. Moč je tmavo žltá ph 5,3.
Neviem či som správne pochopil návratkovku. Nie som si istý, či to je návratovka po 1 dni alebo po viacerých. Začať s pohárom vody veľmi pomaly po dúškoch preriediť so slinami a vypiť. Môže sa dať aj tabletka (alebo viac?) acidophilus . Potom studená sprcha a nato krátky teplý kúpeľ. Neskôr kefír (môže byť aj z obchodu?) a na obed rybacia polievka bez soli, korenín, zeleniny či oleja. Predpokladám že losos vo vode by mal byť v poriadku. Zeleninu a zeleninovú polievku až od druhého dňa. Oproti mokrému pôstu sa mi zdá poradie úplne opačné.
Skús napísať svoju návratovku. Koľko vody denne si vypil v návratovke? Mimochodom toto je môj prvý suchý pôst. Je lepšie ho ukončiť návratovkou alebo prejsť na klasický mokrý pôst?
Ja si predevsim pamatuju ukonceni prvniho sucheho pustu, puvodne jsem chtel aspon 1-2 dny, bral jsem to opravdu opatrne. Jenze vsechno bylo v pohode, tak jsem nakonec dal 5 dni. Koncil jsem 6. den rano, nejdriv jsem sel do vany a uzival si vody. A pak jsem sel na piti vody. Poctive jsem dodrzel pomale piti 2 litru. Vzdy 2 a pul deci jsem cucal 15 minut a kazdy dousek jsem dlouho drzel v puse, psal jsem pri tom neco na pocitaci. A do prvni sklenice jsem dal 3 tablety nejakych probiotik co jsem sehnal. Podle toho kdo mi je dal tak asi neco kvalitniho, ale nepamatuju si. FIlonov doporucuje do prvni sklenice 3 tablety Linexu. Dve hodiny po vypiti vody jsem dal rybi bujon, a opet temer stejne pomalu jako tu vodu, tedy misto ryby jsem pouzil file
, nic jinyho jsem nesehnal. A po dalsich 2 hodinach jsem dal zakysane podmasli, opet, nic lepsiho nemeli, ani kefir. Delal jsem to na venkove. A i to podmasli kazdy dousek dokonale proslinit. Kolik vody jsem vypil v navratovce nevim, vylicil jsem prvni kroky a pak jsem pil podle potreby. Ja piju hodne, takze aspon 4 litry denne, odhadem. Myslim, ze jeste prvni den navratovky zustala moc tmave hneda, trochu do cervena, a stale hnusne smrdela, rekl bych nejakou chemii. Asi az dalsi den byla trochu svetlejsi. Ale to bylo po 5 dnech pustu. Jinak ten prvni den jsem se snazil vsechno dodrzet, ale v ramci moznosti, ktere nebyly nic moc. Takze vsechno z obchodu, misto rybiho bujonu vyvar z file, precezeny, jen vodu. To mi moc nechutnalo. Kysane podmasli bylo super. To jsem si dal jeste vecer a jinak ten prvni den jen vodu. Jestli ukoncit suchy pust vodnim pustem je na tobe. Na ruskych diskuzich to tak delaji casto.
Co se tyka toho ukonceni pustu, Filonov to ma jako soucast navodu na provedeni pustu doma bez odborneho vedeni, kdy to omezuje 5 dny. Ale jak to delat pri delsich pustech jsem nkde nenasel, takze jsem to delal stejne i po 9 dnech.
A jeste, ten muj popis prvniho dne je co jsem delal ja, jinak radeji presne podle Filonova. I kdyz treba po jednom dni pustu to asi neni nutny upne dokonale. Tvuj losos bude samozrejme nesrovnatelne lepsi nez vyvar z file. Tedy nema to byt polevka, ale vyvar, precedit a jen tu vodu. Drzim ti palce, Pavel