Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je ned lis 24, 2024 7:39 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96 ... 147  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Půst a deprese
PříspěvekNapsal: úte led 13, 2015 10:16 pm 

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jak půst vyléčí deprese? Přečetla jsem si Knihu o hladovění od Partykové, ale o tomto jsem se moc nedočetla...Může mi to prosím někdo přiblížit a nějak logicky vysvětlit, jak to funguje? Někde jsem četla, že to půst umí léčit, ale logicky bez jídla se stav depresí zhoršuje....prosím o vysvětlení nebo typ na informace o tomto tématu.

Moc díky.

Předmět příspěvku: Re: Půst a deprese
PříspěvekNapsal: úte led 13, 2015 11:11 pm 

Kontesiera píše:
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jak půst vyléčí deprese? Přečetla jsem si Knihu o hladovění od Partykové, ale o tomto jsem se moc nedočetla...Může mi to prosím někdo přiblížit a nějak logicky vysvětlit, jak to funguje? Někde jsem četla, že to půst umí léčit, ale logicky bez jídla se stav depresí zhoršuje....prosím o vysvětlení nebo typ na informace o tomto tématu.

Moc díky.

K tomu sa vyjadrím asi takto, že počas pôstu som nemal ani náznak zlej nálady (inak zvyknem mať zlú náladu každý deň, hoci len na chvíľku), držal som ho 7 dní. Ale najprv by ti bodol detox. Máš za sebou očisty hrubého čreva, pečene a podobne ?

Ak ani po klystýroch, shankapraksalanách, očistách obličiek, moč. mechúra a pečene nefungujú niektoré veci tak ako majú, ZAČNITE PôSTOVAŤ, a nie donekonečna hľadať "super kvapky/tabletky na detox"... PôSTY SÚ OVEĽA ÚČINNEJŠIE A SÚ ZADARMO.

PříspěvekNapsal: úte led 13, 2015 11:52 pm 

Děkuji, ale ja mam na mysli depresy, delšího charakteru...nemám na mysli občasnou špatnou náladu...
Pila jsem pouze čaj detoxikační...z lékárny. Jiné očisty jsem nikdy nepodstupovala...a nejvic mě po tom všem nadchl právě půst... Po všech stránkách...ale abych si tim hladověním nepřivodila prudké zhoršení deprese...a nikde se o tom nepíše... A jestli se můžu zeptat, jak by měl probíhat detox? A neni lepší ten půst?

PříspěvekNapsal: stř led 14, 2015 5:09 pm 

Kontesiera píše:
Děkuji, ale ja mam na mysli depresy, delšího charakteru...nemám na mysli občasnou špatnou náladu...
Pila jsem pouze čaj detoxikační...z lékárny. Jiné očisty jsem nikdy nepodstupovala...a nejvic mě po tom všem nadchl právě půst... Po všech stránkách...ale abych si tim hladověním nepřivodila prudké zhoršení deprese...a nikde se o tom nepíše... A jestli se můžu zeptat, jak by měl probíhat detox? A neni lepší ten půst?

S pôstami by som nezačal skôr, kým nemáš za sebou klystýry, shankapraksalany, očisty pečene.....

Ak ani po klystýroch, shankapraksalanách, očistách obličiek, moč. mechúra a pečene nefungujú niektoré veci tak ako majú, ZAČNITE PôSTOVAŤ, a nie donekonečna hľadať "super kvapky/tabletky na detox"... PôSTY SÚ OVEĽA ÚČINNEJŠIE A SÚ ZADARMO.

PříspěvekNapsal: stř led 14, 2015 5:59 pm 

Ok, děkuji, začnu teda klystýry a šankou. A ta pecene? Co to je?

PříspěvekNapsal: stř led 14, 2015 7:06 pm 

[quote="Kontesiera":31gfc4e1]Ok, děkuji, začnu teda klystýry a šankou. A ta pecene? Co to je?[/quote:31gfc4e1]
Pečeň jsou slovensky

PříspěvekNapsal: stř led 14, 2015 8:45 pm 

\":D\" \":D\" \":D\"

...děkuju \":-)\", půjdu dle Vašeho návodu, začnu studovat postupy \":D\" \":D\" \":D\" \":-)\" a postupně to vše provedu, doufám, že do jara budu jako rybička \":D\" \":D\" \":D\"

PříspěvekNapsal: stř led 14, 2015 11:39 pm 

Kontesiera píše:
:D \":D\" \":D\"

...děkuju \":-)\", půjdu dle Vašeho návodu, začnu studovat postupy \":D\" \":D\" \":D\" \":-)\" a postupně to vše provedu, doufám, že do jara budu jako rybička \":D\" \":D\" \":D\"

No.....tak to ti držím prsty.... \":wink:\"

Předmět příspěvku: Re: Půst
PříspěvekNapsal: pon led 19, 2015 12:56 am 

Takže som sa len tak bez prípravy rozhodol že začnem suchú hladovku. Žiaden klystír, či úprava stravy sa nekonala. Dnes je môj prvý deň. Nie je to úplne suchá, lebo som si umýval ruky aj chodidlá po práci. Mierna bolesť hlavy a moč je tmavo žltá - ale hnedá nie je - takú som mal raz keď som začínal s pôstami asi pred dvoma rokmi. Nie je mi taká zima ako pri klasickej hladovke, hoci to sa ešte môže zmeniť. Ale teraz večer ma začínajú bolieť zuby. Mal s tým niekto skúsenosť? Prestane to, ale to treba vydržať? Predpokladám že čistiť si zuby pri suchej hladovke je blbosť. Ešte neviem ako pokračovať ďalej, či sa vrhnúť na kaskádové hladovanie, nadviazať na mokrý pôst alebo keď budem mať veľmi tmavú moč, prípadne ak to budem cítiť alebo budem slabý tak ukončiť moju prvú suchú hladovku a dať návratovku. Filonova som si stiahol hoci ten preklad je ako cez google translator dá sa to celkom pochopiť. Je toho dosť 336 strán, takže zatiaľ som to len tak prelistoval. Momentálne čítam od Pavla z pustu.cz jeho knižku.
Ešte by ma zaujímalo, ak niekto čítal Filonova, čo si myslíte o jeho návratovke, alebo aký najvhodnejší je návrat po suchej hladovke.
Akékoľvek komentáre hlavne praktických suchých pôstárov sú vítané.

PříspěvekNapsal: pon led 19, 2015 2:47 pm 

[quote="Peto":1ymxooi9]Takže som sa len tak bez prípravy rozhodol že začnem suchú hladovku. ...[/quote:1ymxooi9]
Super, základ je začít. Rychlý styk s vodou je občas nutnost, já jsem se aspoň snažil okamžitě do sucha utřít. Pár dní zvládneš i bez klystýru, ale je to samozřejmě k horšímu. Filonov někde píše, že než do toho jít bez cistých střev a očisty jater, tak je lepší se na to vykašlat. Nicméně až na jednu vyjímku jsem ty očisty taky odfláknul, ale aspoň jsem si trochu vyčistil střeva epsomkou nebo šankou. A

PříspěvekNapsal: pon led 19, 2015 4:29 pm 

DObrý den,
Mám za sebou něpravidelné 36hod. hladovky a také 3denní hladovku.
Chystám se na 7-10dní...uvidíme. Nenašla jsem odpověď na otázku jak správně čistit tělo při pustu.
Je nutno dělat klystýry každý den? Jak často?
Děkuji,bara

PříspěvekNapsal: pon led 19, 2015 10:02 pm 

Já mám za sebou svou druhou 15tku, začátek krušný (následky mé špatné životosprávy a nadbytku stresu) od pátýho dne už ok a klasika , energie a pohoda. Těd končím 11 den návratovky a dobrý, držím se. První týden striktně zelenina, těd už pomalu i živočišní bílkoviny (ryby, sýry). Cítím se fajn jenom mi vrtá hlavou, mám dost bledou stolici, počas půstu ze mě šlo žluče a žluče, jak jsem najel na návratvku jako by utlo...Zatím jsem to nezažil, cítíim se ok, zásadně jsem nezhřešil co se týče stravy, tlak v klidu kolem 100/70 (nesolím) jenom ta stolice se mi moc nezdá, nic mě nebolí... any idea?

PříspěvekNapsal: pon led 19, 2015 10:16 pm 

[quote="pv33":3530eee3]Super, základ je začít. Rychlý styk s vodou je občas nutnost, já jsem se aspoň snažil okamžitě do sucha utřít. Pár dní zvládneš i bez klystýru, ale je to samozřejmě k horšímu. Filonov někde píše, že než do toho jít bez cistých střev a očisty jater, tak je lepší se na to vykašlat. Nicméně až na jednu vyjímku jsem ty očisty taky odfláknul, ale aspoň jsem si trochu vyčistil střeva epsomkou nebo šankou. A

PříspěvekNapsal: úte led 20, 2015 2:00 am 

Peto píše:
Vďaka za rýchlu odpoveď. Dnes mám druhý deň. Pocity - trochu som slabší a mierne vyčerpaný, ale celkovo, až na miernu bolesť hlavy fungujem v pohode. Poobede som si zdriemol, teraz idem na prechádzku. V páse som schudol 3cm, pery mám veľmi suché a okolo zubov sa mi vytvoril biely povlak, ktorý som si prstami zotrel. Ináč dnes sú zuby celkom v pohode, až nato, že tam cítim ten povlak. Moč je tmavo žltá ph 5,3.
Neviem či som správne pochopil návratkovku. Nie som si istý, či to je návratovka po 1 dni alebo po viacerých. Začať s pohárom vody veľmi pomaly po dúškoch preriediť so slinami a vypiť. Môže sa dať aj tabletka (alebo viac?) acidophilus . Potom studená sprcha a nato krátky teplý kúpeľ. Neskôr kefír (môže byť aj z obchodu?) a na obed rybacia polievka bez soli, korenín, zeleniny či oleja. Predpokladám že losos vo vode by mal byť v poriadku. Zeleninu a zeleninovú polievku až od druhého dňa. Oproti mokrému pôstu sa mi zdá poradie úplne opačné.
Skús napísať svoju návratovku. Koľko vody denne si vypil v návratovke? Mimochodom toto je môj prvý suchý pôst. Je lepšie ho ukončiť návratovkou alebo prejsť na klasický mokrý pôst?

Ja si predevsim pamatuju ukonceni prvniho sucheho pustu, puvodne jsem chtel aspon 1-2 dny, bral jsem to opravdu opatrne. Jenze vsechno bylo v pohode, tak jsem nakonec dal 5 dni. Koncil jsem 6. den rano, nejdriv jsem sel do vany a uzival si vody. A pak jsem sel na piti vody. Poctive jsem dodrzel pomale piti 2 litru. Vzdy 2 a pul deci jsem cucal 15 minut a kazdy dousek jsem dlouho drzel v puse, psal jsem pri tom neco na pocitaci. A do prvni sklenice jsem dal 3 tablety nejakych probiotik co jsem sehnal. Podle toho kdo mi je dal tak asi neco kvalitniho, ale nepamatuju si. FIlonov doporucuje do prvni sklenice 3 tablety Linexu. Dve hodiny po vypiti vody jsem dal rybi bujon, a opet temer stejne pomalu jako tu vodu, tedy misto ryby jsem pouzil file \":(\" , nic jinyho jsem nesehnal. A po dalsich 2 hodinach jsem dal zakysane podmasli, opet, nic lepsiho nemeli, ani kefir. Delal jsem to na venkove. A i to podmasli kazdy dousek dokonale proslinit. Kolik vody jsem vypil v navratovce nevim, vylicil jsem prvni kroky a pak jsem pil podle potreby. Ja piju hodne, takze aspon 4 litry denne, odhadem. Myslim, ze jeste prvni den navratovky zustala moc tmave hneda, trochu do cervena, a stale hnusne smrdela, rekl bych nejakou chemii. Asi az dalsi den byla trochu svetlejsi. Ale to bylo po 5 dnech pustu. Jinak ten prvni den jsem se snazil vsechno dodrzet, ale v ramci moznosti, ktere nebyly nic moc. Takze vsechno z obchodu, misto rybiho bujonu vyvar z file, precezeny, jen vodu. To mi moc nechutnalo. Kysane podmasli bylo super. To jsem si dal jeste vecer a jinak ten prvni den jen vodu. Jestli ukoncit suchy pust vodnim pustem je na tobe. Na ruskych diskuzich to tak delaji casto.
Co se tyka toho ukonceni pustu, Filonov to ma jako soucast navodu na provedeni pustu doma bez odborneho vedeni, kdy to omezuje 5 dny. Ale jak to delat pri delsich pustech jsem nkde nenasel, takze jsem to delal stejne i po 9 dnech.
A jeste, ten muj popis prvniho dne je co jsem delal ja, jinak radeji presne podle Filonova. I kdyz treba po jednom dni pustu to asi neni nutny upne dokonale. Tvuj losos bude samozrejme nesrovnatelne lepsi nez vyvar z file. Tedy nema to byt polevka, ale vyvar, precedit a jen tu vodu. Drzim ti palce, Pavel

PříspěvekNapsal: čtv led 22, 2015 2:48 am 

Dnes mám za sebou 4-tý deň. Schudol som sa v páse ďalšie 3cm, dokopy 6cm, váhu doma nemám. Dnes som sa cítil veľmi slabý, počas prechádzky som si niekoľkokrát musel sadnúť. Veľa som spal. Spodné pery mám veľmi suché, okolo zubov sa mi stále robí biely povlak. Párkrát sa mi akoby grgalo zo žalúdka a trochu ma napínalo. Začala ma bolieť chrbtica, hlavne ľavá spodná časť a v pravom uchu mi začalo zaľáhať - voľakedy som mal zápal stredného ucha. Moč je stále tmavo žltá, skôr oranžová ph 5,3. Stolica počas pôstu nebola vôbec.
Filonov píše na druhý deň jesť kompót zo sušených marhúľ, sliviek a hrozienok - čo tým myslí? Akože uvariť vo vode sušené marhule slivky a hrozienka a konzumovať tú šťavu? Tiež si niesom istý pomerom vody a sušeného ovocia. Ináč hrozienka sú s veg. olejom a marhule s cukrom a sulphur dioxidom - je to vhodné používať? Môže byť aj vývar z mrazeného ovocia? Možno sa mi podarí zohnať marhule bez sulphuru v zdravých potravinách. Ovocie v konzerve neodporúča, čiže mandarínkam v konzerve sa radšej vyhnúť? Ďalej odporúča 3 prepeličie vajcia - neviem, či s k nim dostanem. Je možné použiť aj slepačie alebo kačacie a napr. 1/3 z neho? Píše aj o kaši herkules so sušenými marhuľami - neviem či to môže byť aj napr pohánka s marhuľami alebo iným ovocím. Kedy v návratovke je možné použiť saunu a bazén? Kedy je vhodné zaradiť veci ako aloe vera džús (kúpil som to prvý krát v živote) mladý jačmeň a moringu? Čo sa týka vývaru z ryby tak aký je ideálny pomer 250g ryby na 1 liter vody? Tú rybu nejesť vôbec a vyhodiť ju, príp odložiť do mrazničky? Je najlepšie použiť destilku pri návratovke alebo stačí aj obyčajná voda z vodovodu?
5-ty ďeň mi vychádza na štvrtok a 6-ty na piatok, kedy idem do práce a potom idem do práce až v pondelok. Myslím, že je lepšie urobiť návratkovku v kľude domova ako v práci. Ináč pracujem 12ky od 10 do 22 s troma prestávkami. Zatiaľ to celkom zvládam, tak neviem, či to ukončiť po 4tom alebo 6tom dni.
Dúfam, že tých otázok nie je priveľa.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96 ... 147  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]